- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
TheVeryGuest
senior tag
Na, a jól végzett szétoffolás után megyek haza a getto-ba véchelyzetet nézni. :))
Bocs, az első 20-ban voltak használható hozzászólások.
Ja, és előre is elnézést ha holnap megint nem bírnék magammal és ide OFFolnék ;] -
TheVeryGuest
senior tag
Csak arra akartam rámutatni, hogy bizonyos kritériumok esetén fel sem merülnek ezek a toolok. És nem hiszem, hogy tényleg csak az öreg motorosok legyintenek, hogy: ''VB? Ugyan már, az nem C/C++, nyomába sem ér!''
Szóval csak van alapja ezeknek persze egyrész performance másrészt szerintem azért egy interpreteres nyelv, még ha van is hozzá compiler, hibakeresési/diagnosztikai eszköztára eléggé korlátozott. Így meg minőséget biztosítani szerintem nem lehet jól. -
TheVeryGuest
senior tag
''...dbserveren írsz meg storedprocban...''
Komoly projektek esetében ez így is van. Csak nem tom hány free DBMS támogatja a tárolt eljárást és a triggert. Oracle után egy darabig kísérletezgettem hobbiszintem MySQL-lel, meg egyszer talán PosgreSql-lel is összekerültem, de ezek valahogy nem voltak benne. Meg mindegyikben más volt a DCL utasítások szintaxisa. Szóval a kis projektekben megint megy a gányolás, hogy a DB csak egy storage, nincs ACID és az integity-t a formokat nyújtó applikáció biztosítja.
''...írtam több vb-s GUI-t, egyszerűen ment, és gyönyörűen működnek...''
Az én szememben a VB, Kylix,... egyszerűen ilyen appok létrehozására kihegyezet szerszámok.
Na meglengetted a vörös posztót: ActiveX. :)) Már csak a Java és korcs leszármazottai hiányoznak. :Y
Én valahogy mindig nagy plugin/komponens ellenes voltam. Hiába eljárt már felettem az idő. Nem valószínű, hogy még egyszer applikációt fogok fejleszteni. -
TheVeryGuest
senior tag
Hát Siemens MED kütyü esetén még talán személy szerint is ismerek pár ember a néhányszáz fős gárdából. GE Medical Systems esetében jóval kevesebbet, max 2-t. Az előbbi Windows talán még VC vagy a .NET-es megfelelője az utóbbiban nem vagyok biztos, a fejlesztési platform Solaris C/C++ de lehet hogy később átportolják Win-re.
-
TheVeryGuest
senior tag
Az lehet, de mondjuk csak arra, hogy egy böszme ORACLE-es adatbázishoz adjon GUI-t a helpdesk-eseknek. Persze úgy, hogy minden módosítás ellenőrzés ORACLE-es tárolt eljárásokkal és triggerekkel biztosított.
Olyan helyeken ahol, ha lefagy hát lefagy nem számít, legfeljebb újraindítjuk.
Persze nem kell ágyúval verébre lőni, mondjuk egy XML logot felparszolni, meg megjeleníteni remekül lehet ilyen nyelveken is. -
TheVeryGuest
senior tag
Ja, gyors GUI összedobására jó. Meg egyetemi feladatot berhelni vele. De szigorúan semmi olyanra, ahol a folyamatos működés követelmény. Se túl nagy projektekhez, arra már ott a Delphi, vagy a Builder vagy Kylix, vagy hogy a fenébe hívják mán.
Ha nincs más megoldás, akkor meg BIOS wake up on timer/every day at 00:00 funkció, automatic startupba (vagy indítópult vagy mi a szösz) elindítani az app-ot, aztán a scheduled task-ba meg belőni a shutdownt 23:55-re. Oszt kalács! -
TheVeryGuest
senior tag
Mondjuk a ''VB'' és ''programozó'' szavakat én nem raknám egy mondatba, de ez magánvélemény. Képújságnak meg nem lehet belőni a powerpointot valami loopolt slideshow-val? :F
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Óvodások homokozója
- Disney+
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest