- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #40 üzenetére
Na az OFF tényleg sikerült, de azért összejött pár használható infó:C
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #38 üzenetére
adatbáziskezelőhöz sem irunk guit assemblyben...
nem errol volt szo. hanem arrol hogy igen komoly eszkoz a vb pont mint a pl. vc. csak azt hiszik rola hogy nem az. es nem az oreg motorosok hiszik ezt, hanem azok akik a basic nyelvvel kapcsolatban meg mindig az interpretereknel, meg a gwbasicnel tartanak..
na latod erröl beszeltem:
''Így meg minőséget biztosítani szerintem nem lehet jól.''
a kulcsszo: szerinted. de nem tudod, csak kitalaltad.
erted mit probalok mar 1,5 oraja elmondani? -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #37 üzenetére
A komponensek jó dolgok sztem, egyszerűen legtöbbször nincs idő, hogy megírd magad, akkor se ha megtudnád. A pgSQL már nagyon jól kiforrott, csomó nyelv van alá, plSQL, plPython, stb, sztem a legjobb free dbms ami létezik. mySQLbe még mindig nincs storedproc, bár már régóta ígérik, ezért nem is említettem, mer ennélkül sztem 1 dbms használhatatlan. Másik dolog, szeretem ORACLE-t, dolgoztam is benne elég sokat, MSSQLben is, de azért magyarországon első hogy valami minél olcsóbb legyen. Az pedig nagyrészt linux+postgres, ez elég jó párosítás, egy kisebb céget elbír. A cégek többségének nincs pénze hogy Winservert meg hasonlókat vegyen, ezt is be kell látni.
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #35 üzenetére
nem tudom ez most hogy jön ide..
(egyre riadtabb vagyok.) -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #33 üzenetére
ööö. mi történik éppen?
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #29 üzenetére
Hát ORACLEhoz sztem a JDeveloperük sokkal ütősebb, megéri használni, márcsak az UML miatt is, végre egy olyan rendszer, amiben normálisan lehet dokumentációt is csinálni és szinkronban van a progiddal. Amugy meg bármilyen nyelven írod a klienst, alap hogy mindent amit tudsz a dbserveren írsz meg storedprocban. Amugy pgSQLhez meg MSSQLhez írtam több vb-s GUI-t, egyszerűen ment, és gyönyörűen működnek. Pl írtam én VBben speckó reportbuildert is promoanyagokhoz, többhasáb, sorkizárás, tükörnyomtatás, amitakarsz, az se volt nagy ördöngősség. Ugyanugy meg lehetett csinálni, mint VC++ban mondjuk. Semmi hátrány nem volt abból hogy VB. Arról nem beszélve, hogy sztem ActiveX komponenst sokkal egyszerűbb VBben fejleszteni, mint VC++-ban.
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #29 üzenetére
tudom. valoban meglepoen hangzik elso hallasra, hogy viszonylag keves d3d jatekprogramot irnak vb-ben.. de hat ez van. :))
de mondom, hogy az hogy lefagy, eg megbizhatatlan, az olyasmi, mint regen hogy a fold lapos, es leesunk a szelen. nem a szobeszedekre, meg a megerzesekre kell hallgatni folyton, hanem el kell hajozni a szelere, es akkor majd egybol latszik, hogy mi fagy ki es mi nem... ;) -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #25 üzenetére
Ilyenről nem tudok (attól még lehet, VBben annyira nem vagyok otthon), de a garbage collectort nem muszáj használni, mindent felszabadíthatsz magad, és akkor nincs gond.
Egyébként meg tényleg a feladattól függ hogy miben könnyebb írni. Ez egyértelmű.
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #25 üzenetére
en a helyedben inkabb aszerint valasztanek, hogy ki irta a programot...
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #23 üzenetére
Hát azóta történt egy s más Basic fronton. Már 64en is a Simon's Basic sokkal jobb volt mint a beépített:DD
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #23 üzenetére
:)
éreztem én. a visual basic egyaltalan nem a gagyi hentelesrol szol. meglehetosen komoly es hatekony fejlesztoeszkoz. pl. olyan garazscegek is az ezzel fejlesztett szoftvereket hasznaljak, mint a deutche telecom, vagy a reuters. -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #20 üzenetére
Régebben csináltam én nagyobb dolgokat VBben, semmi gond nem volt vele, ugy mondanám, hogy nekem c++ ''korrektebbnek tűnik''. Amugy VBben is minden megirható, főleg ha jól írod meg, és akkor gond sincs vele.
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #20 üzenetére
tevedek ha azt gondolom, h igazabol nem nagyon van sajat tapasztalatod vbasic-kel? :)
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
Hát ha kiderül hogy PPThez irtak VBA valamiket, akkor tényleg feladom:)
Amugy a programozás kérdésben azt hiszem egyetértünk, bár van amit sokkal egyszerűbb benne megcsinálni, mint C++ban. -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
(én raknám. sőt egyszer csináltam is..)
nekem is ez ugrott be elsőnek, hogy powerpoint, vagy valami freeware klónja. aztán a tehetséges programozót el lehet felejteni egy életre :)
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest