- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #40 üzenetére
Na az OFF tényleg sikerült, de azért összejött pár használható infó:C
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #37 üzenetére
A komponensek jó dolgok sztem, egyszerűen legtöbbször nincs idő, hogy megírd magad, akkor se ha megtudnád. A pgSQL már nagyon jól kiforrott, csomó nyelv van alá, plSQL, plPython, stb, sztem a legjobb free dbms ami létezik. mySQLbe még mindig nincs storedproc, bár már régóta ígérik, ezért nem is említettem, mer ennélkül sztem 1 dbms használhatatlan. Másik dolog, szeretem ORACLE-t, dolgoztam is benne elég sokat, MSSQLben is, de azért magyarországon első hogy valami minél olcsóbb legyen. Az pedig nagyrészt linux+postgres, ez elég jó párosítás, egy kisebb céget elbír. A cégek többségének nincs pénze hogy Winservert meg hasonlókat vegyen, ezt is be kell látni.
-
blemidon
tag
A VB memóriafelszabadító algoritmusa egyszrűen úgy működik, hogyha 1 objectre nincs több hivatkozás, akkor törli. Az általam írt példában ''önmagára hivatkozás'' van, és ebbe kavarodik bele, ezért nem szabadít. Az ilyen egyébként ritka, nem nagyon szokás használni (van ahol jól jön vagy nem lehet máshogy, de mint mondottam az ritka), ilyen szempontból azért ez elég extrém példa volt.
A megoldás:
*****Class1 hez hozzáadod a következő eljárást:
Public Sub Deallocate()
' Törli a saját magára mutató hivatkozást
A.Deallocate
Set A = Nothing
End Sub
*****Valamint a main loopban
Do
Set A = New Class1
'itt lenne a leak, ha csak sima A = nothing lenne
A.Deallocate
Set A = Nothing
DoEvents
Loop
ennyi. -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #29 üzenetére
Hát ORACLEhoz sztem a JDeveloperük sokkal ütősebb, megéri használni, márcsak az UML miatt is, végre egy olyan rendszer, amiben normálisan lehet dokumentációt is csinálni és szinkronban van a progiddal. Amugy meg bármilyen nyelven írod a klienst, alap hogy mindent amit tudsz a dbserveren írsz meg storedprocban. Amugy pgSQLhez meg MSSQLhez írtam több vb-s GUI-t, egyszerűen ment, és gyönyörűen működnek. Pl írtam én VBben speckó reportbuildert is promoanyagokhoz, többhasáb, sorkizárás, tükörnyomtatás, amitakarsz, az se volt nagy ördöngősség. Ugyanugy meg lehetett csinálni, mint VC++ban mondjuk. Semmi hátrány nem volt abból hogy VB. Arról nem beszélve, hogy sztem ActiveX komponenst sokkal egyszerűbb VBben fejleszteni, mint VC++-ban.
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #25 üzenetére
Ilyenről nem tudok (attól még lehet, VBben annyira nem vagyok otthon), de a garbage collectort nem muszáj használni, mindent felszabadíthatsz magad, és akkor nincs gond.
Egyébként meg tényleg a feladattól függ hogy miben könnyebb írni. Ez egyértelmű.
[Szerkesztve] -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #23 üzenetére
Hát azóta történt egy s más Basic fronton. Már 64en is a Simon's Basic sokkal jobb volt mint a beépített:DD
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #20 üzenetére
Régebben csináltam én nagyobb dolgokat VBben, semmi gond nem volt vele, ugy mondanám, hogy nekem c++ ''korrektebbnek tűnik''. Amugy VBben is minden megirható, főleg ha jól írod meg, és akkor gond sincs vele.
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
Hát ha kiderül hogy PPThez irtak VBA valamiket, akkor tényleg feladom:)
Amugy a programozás kérdésben azt hiszem egyetértünk, bár van amit sokkal egyszerűbb benne megcsinálni, mint C++ban. -
blemidon
tag
Egyébként VBhez tényleg több javítás jött leak ügybe servicepackokban, de ez szintén a programozó feladata, hogy kövesse, felrakja őket, újrafordítsa a progit, és elküldje a felhasználóknak a javított verziót. Legalábbis így kellene csinálni:)
-
blemidon
tag
Hát igen. Bár Visual Basicben is elég könnyen előjöhet leak rosszul megírt kódból, próbáld ki ezt:
Csinálj 1 formot 1 gombbal (Command1) + két classt (Class1 és Class2) és nézd meg feladatkezelőben milyen szépen megy fel a felhasznált memória
Annyiban igazad van, hogy a VB garbage collectora eléggé ''gyerekcipőben jár'' ha lehet igy mondani azt hogy szar:)
Annyiban nincs igazad, hogy a programozó feladata, hogy ezt tudja, és úgy írja meg a kódot:)
*****Form1:
Private Sub Command1_Click()
Dim A As Class1
Do
'1 mega memória lefoglalása
Set A = New Class1
' Íme 1 mega leak:)
Set A = Nothing
DoEvents
Loop
End Sub
*****Class1
Option Explicit
Private A As New Class2
Private Str As String
Private Sub Class_Initialize()
Set A.B = Me
' Allocate lots of memory
Str = Space(1024 ^ 2)
End Sub
*****Class2
Option Explicit
Public B As Class1 -
blemidon
tag
Szerintem ezt kár tovább bonyolítani, sql-el meg hasonlól, 1xüen szarul van megirva és kész. Ezen nem tudsz változtatni, a készítőnek kell javítani. Ha hibásat irt, akkor csinálja meg. Ne engedd sírni hogy 'nem tudja mi a baj', keresse meg, az a dolga.
-
blemidon
tag
Hát a programozónak illene tudni ilyen hibát megkeresni 1 hét ''figyelés'' nélkül is... Ezt nyugodtan megmondhatod neki:)
-
blemidon
tag
Ez igy elsőre nagyon ugy néz ki hogy leakel a képújságprogid. Ez annyit tesz, hogy foglal le magának memóriaterületeket, amiket ''elfelejt'' felszabadítani, és egy idő után nem marad neki elég. Ehhez a progit kéne debugolni (szólj a készítőknek).
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest