Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kisfundy

    aktív tag

    Sziasztok!

    Nekem a kezdetek óta pr-van, akkor még csak 1 mbit volt a top net, és jó sokáig azt is használtam, míg nem lett 20-as majd 60-as egészen a mostani 500-ig.
    Egyszer volt modem cserém villámkár miatt, nagyobb meghibásodásom nem volt hálisten, a kissebeket pedig általában másnapra orvosolták. Ráadásul a bejelentett 2 vételi pont helyett 5 tv-re osztottam már meg, és működik mid gond nélkül.

    A mostani arris modemről annyit hogy az 5g-je tökéletes abban a szobában ahol van az eszköz(én ebben a szobában tartózkodok főként), viszont a 2,4ghz ét kikapcsoltam, mert ugye a beépített antenna miatt nem túl acélos, már két fallal arrébb nagyon gyenge a jel. Ezért ezt a frekvenciát külső eszközzel oldom meg.
    Mindent egybe véve elégedett vagyok, sokat olvasom hogy van akinél mindig probléma van, és ez miatt váltani fog. Viszont ezen a településen ahol élek (balaton északi part) már csak a Telekom tudna adni kábeles netet, amit tudok hogy ténylegesen kritikán aluli.
    Az elméleti 30/mbit-ből ténylegesen csak 15-őt tud garantálni, amire ha 2db ip tv rá van kötve akkor már nem nagyon kell netezned, mind ezt úgy hogy van olyan utca amibe már nem tud szolgáltatást adni mert ahhoz az utcához tartozó "egység" már betelt,és nem lehet bővíteni! :)
    Persze idő közbe volt lehetőségem kipróbálni a mobilnetet is egy tl-mr6400 routerem volt amibe korlátlan adatkártyám volt. Ezzel csak az a gond hogy hogy b20-as tornyokkal vagyunk körülvéve, amik nem olyan durva sebbeségre képesek, főleg ha nyáron a megnövekedett forgalmat is belevesszük. 5-60mbit között ingadozik.

    Summa marad a pr :)

    Végül két mérés:

    Ez laptopról 5g-re csatlakozva
    [link]

    Ez pedig kábelről:
    [link]

    Problémamentes Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :)

Új hozzászólás Aktív témák