Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz kovbandi82 #2237 üzenetére

    A ping nem is lesz jobb már csak azért sem, mert a kontinensek közötti optikai kábel ugyan olyan hosszú, másrészt a T-nél a távolság miatt alapból nagyobb a pinged, ezért nem is jobb, ha ott is ilyen 5-10 ms lenne, akkor külföldre is jobb lenne annyival.
    Amúgy megközelítőleg az, de mondtam hogy az arányokat nézve, nekem egy 30-as netből is van kifele "veszteségem" (ugye valójában csak nincs elég külföldi a sávszél), ami 5-10 Mbit/s, gondolom egy 15-ösnél is lenne és ebből a feltételezésből mondtam azt, hogy jobb a T-s, ugyanis 15-ösnél gyakorlatilag ugyan annyival szedsz külföldről, mint belföldről.
    Ugye ahogy a belföldi, úgy a külföldi elérésed is priorizálva van, tehát ha használja más is és terheltebb, akkor valamennyivel kevesebbet kapsz, a PR-nek nincs amcsiba saját optikája a T-vel ellentétben, így csak más szolgáltatók elérésére támaszkodhat, illetve azért is ugye fizet, de ők jóval kevesebbet adnak jóval drágábban, na de mindegy, kicsit hosszú kitérő lenne :D
    Jól döntés volt, az a wifis vacak néha használhatatlan. Egyébként pedig a 192.168.100.1-es címen tudsz tájékozódni a jelszintekről. Ha pozitív értékek vannak és az adási 50 alatt van, akkor minden rendben van, ellenkező esetben problémákra lehet számítani a későbbiekben, bár ez más esetben is fent áll, mert itt pl. jók a jelszintek, de ugye ha beszarik egy erősítő hirtelen, gyakorlatilag ugyan ott tartok.

    A város egy részén van optika, de a többin nincs? Mekkora egy hülyeség, már kezdenek hasonlítani a PR-re, azok is félig lefedik a várost, mert van ott valami idióta fejes, a többi részét meg úgy hagyják, csodálatos hozzáállás, csak éppen értelme nincs.
    De mint mondtam, ha ilyen jó értékekkel rendelkezik a vonal (15-öt stabilan hozza, sőt felette jön és 25 alatti a ping) és a központ képes a VDSL modulációra, akkor simán ki lehet hozni azon a végponton egy eszközzel 30-40 Mbit/s-ot lefele és vagy 10 Mbit/s-ot felfele, két vonallal és VDSL bondinggal pedig egy 50/15 simán meglenne, csak ugye fentebb kicsit említettem, hogy a Telekomnál sincs túl sok ész 1-2 helyen és ha nincsenek tisztában az ADSL és a VDSL közti különbséggel és tulajdonságaikkal, akkor ha azt látják, hogy 15 jön csak, akkor rá vágják hogy többre nem képes, ugye könnyebb mint kicsit gondolkodni, de a VDSL ugyan azon a távolságon képes a az ADSL dupláját hozni akár, sőt akár kicsivel többet is, na de mindegy, erre csak így kitértem tisztázásképpen.

Új hozzászólás Aktív témák