Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Úgy látom tegnap elérte még a kerek 40 Gbit/s kihasználtságot is a bix-es kapacitás, most pedig jelenleg 42,5 Gbit/s-nél tart. Normális országban már az ilyen sóher tróger szolgáltatókat a dilettáns hülyékkel együtt akik üzemeltetik, rég bezárták volna. Reméljük jövőre gyökeres változások lesznek.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Persze, kétségem sincs efelől, csak azt hittem, hogy a múltkori nagy karbantartást ezért csinálták.

A BIX-es dolog meg ultragáz. Melóban is ilyen 400 megabit a plafon mostanában, sajnos nem látok bele a modembe, hogy van-e lokális gond.
Ja, a Vario még megy itt patakon is, bátyámnak a lejárt hűsége és arra adtak (volna) új ajánlatot. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Azon csodálkozom, hogy a TV streamjét még nem cserélték le az exDigisre vagy One-osra, mert már az is pocsék egyébként.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, most már drágább, viszont korábban olcsóbb volt, mint a Telekom.

Amúgy nem hiszem, hogy hibás, ugyanis egy random T optikás újhelyi címen is hozza, addig ahol DSL van, ott nem.
Na igen, a peering. Tapasztalatom alapján T optikán gyorsabb, pattogósabb a weblapok betöltése One-on keresztül, mint natúrban a T nettel.
És akkor vannak még az olyan nyalánkságok, mint az USA-ba routeolt Cloudflare (free plan), bár IPv6-on már Brazíliába van 220ms pinggel.
Tegnap este is valami kiesett a DTAG-nál és megszűnt a direkt peering a Fastly-vel, eléggé dög lassú volt miatta a Reddit.
Itt a FB-kal sincs direkt peering, mert megunták, hogy egy csomót tejelnek a DTAG-nak, csak a DTAG nem meri abba az irányba diszkriminálni a kapcsolatot, azért nem észrevehető.
Játszani nem szoktam mostanában online, de elvileg a CS2 bécsi szervereire is "minőségi" a kapcsolat.
Szóval ja, ezek miatt a T-s nethez nem árt egy VPN előfizetés, és akkor már el is úszott az az árelőny.
Egyébként nem akarok én váltani, bizonyos okok miatt (vezetékes teló) nem is tudok.
Jelenleg CF Warppal megoldom azt, ha valahova nagyon lassú lenne a kapcsolat, de már gondolkozom egy VPS előfizun, aztán azon menne a full forgalmam. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Tudtommal a bitrátának nincs ára -mármint a műsorszolgáltató felé -, egyedül annak van, hogy HD, vagy SD.
A One is házilag azért butít, hogy ugyan az gagyi stream tudjon menni exDIGI DVB-C-n és exInvitel IPTV-n. Tudtommal már az exVoda DVB-C is keményen re-encodeolt, de még nem DIGI-s szinten.
Ez az egész azért gáz, mert az SD és MPEG2-ben kódolt csatornáknál, már nem elég nézni a ronda MPEG2-es artifacteket, de még rájön a H264-es is, mert persze az is a minimumon van tartva.
Persze, tudom én azt, hogy kb. az első dolguk lesz a butítás, viszont azt a pár hónapot még kivárom… -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszi a választ! Határozottam a kábelek átmozgatása, "tekergetése" után javult meg a letöltési érték, így majdnem biztos vagyok benne, hogy kontakthiba (is) volt a dologban

-
dniki88
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, a routeren levő led
A modem nem látható helyen van, egy állvány mögött, de előtérbe teszem. -
dniki88
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Szia
Igen, 2 TV van/volt. Jelenleg 1 van használatban.
A routeren a bejövő jel led pár percenként narancssárgára vált 10-20 másodpercre.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszönöm!

-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezeket néztem:
Xiaomi AX1500 EU Wi-Fi 6 router, 4x Gigabit LAN
Tenda TX2L Pro Dual Band Gigabit WiFi 6 Router
Xiaomi AX3200 WiFi 6 Router
ASUS RT-AX52 AX1800 Dual Band WiFi 6 Router
TP-LINK Wireless Router Dual Band AX1500 1xWAN(1000Mbps) + 3xLAN(1000Mbps), Archer AX12 -
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Szia!
Voltak kint a technikusok és cseréltek kábelt majd közölték velem,hogy ezt a Huawei ONT nem is kellett volna kihelyezni 2 éve illetve nem is ajánlotta volna,mert ez nem képes nagy sebesség átvitelére és ez sajnos érezhető nem minden helyen jó a net a lakásban pedig nem is nagy a lakásunk.Hálószobából,nappaliból,fürdőszobából és konyhából áll). Az ONT a nappaliban van elhelyezve.
Mondja,hogy ez az ONT 10-60mbit/s sebességre képes…mondom tessék?? Ezért a szolgáltatásért fizetek 17.000ft-ot…..
Kérdezem ha ezt nem ajánlja akkor miért ezt rakták ki 2 éve?Kérdezem tőle,hogy ki lehet cserélni egy jobb ONT-re,azt nem lehet….Erre mondja,hogy vegyek egy erős wi-fi 6-al ellátott routert,30.000ft körül már van ilyen….mondom köszi. -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Külső tápos most megnéztem mert különösebben nem foglalkoztam vele milyen modem működik jó nem működik bejelentem.
TG2482B
800-as net nincs is itt csak rákérdezte nem terveznek-e bővítést.
Ha megy megfelelően ez is alkalmas mindenre egyébként.
Volt nekem 33,6 betárcsázós is éjszaka jöttek le az mp3-ak mert nem kellett előfizetés a KIWI nethez a telefon meg ugye 1 hívás csúcsidőn kívül maximalizálva volt így mindig csak este 6után "neteztem" és reggelig ment a letöltés
A baj az hiába növekszik a net sebessége az oldalak mérete is nő szóval a betöltési sebesség semmit nem változik mint a windows. Hiába a gyors proci a sok ram a W11 egy katasztrófa, sajna céges gépen az van ,de hogy sajátra sose lesz telepítve az biztos nem is emlékszem melyik win verzió volt ennyire rossz.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Én azt hallottam,hogy jövő év elején olvad be a ONE-ba…
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Szia! Oke írni fogok. Szerdán délelőtt jönnek ki.
Szerinted mi lesz ezzel a ONE-os összeolvadással?
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Na nálam úgy nézz ki lassan lezárul a story
volt ugye egy kábelszakadás kint
aztán egy modem csere
aztán csak egy mindent is megmérünk F csatlakozót cserélünk, erősítőt cseréltek az oszlopon és szinteztek, de nem lett jó
legutóbb oszloptólmodemig minden kábel csatlakozó cserélve csak a 2-es osztó maradt és most úgy nézz ki jóA szerelőkről csak jót tudok mondani amit tudtak megnéztek megtettek, minden érték jó, és az utolsó alkalommal nem is én hívtam vissza őket hanem ők nézték leszakadt-e a modem és jöttek maguktól ahogy ígérték.
Bár még valamiért mindig újraindul a modem mert szerdán csinálták de azóta 24-30óránként szerintem újraindult.
most majd 2 napja megy
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Rendben köszönöm a segítséget. Egyébként páromnak nem olcsó Asus laptopja van amit a munkahelye biztosítót neki,de sajnos nincs rajta csatlakozó…úgyhogy holnap beszélek az ügyfélszolgálatos dolgozóval és megkérem nézzenek rá központilag mielőtt kijönne a szerelő.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Szia! Laptoppal is mértem sebességet még 05.23-án 185/201, 252/120. Egyébként áramtalanítva is volt az ONT úgy ahogy írtad. Pénteken mikor telefonon beszéltem a PR ügyfélszolgálatossal,hogy mit csináljak mondta hogy mérjek kábellel sebességet(erre mondtam én,hogy csak tv-vél tudok,mert a laptopunk csak wi-fi-vel tud csatlakozni),akkor a tv-én mérjék azt mondta a PR-ős ill annyit mondott még,hogy áramtalanítsam. Laptoppal csak azért tudtam mérni sebességet kábellen, mert sógorom még pont itthon volt pénteken és csak este ment vissza Pestre és oda adta a gépét a mérés idejére.Most már csak tv tudok mérni kábellel sebességet.Sajnos párom gépe csak wi-fi-vel tud netre csatlakozni ahogy fentebb írtam.A digis ismerősöm annyit mondott még, a tv és a laptop mért sebességeire,hogy ekkora eltérés nem lehet a kettő eszköz között.
Újboli mérések a TV-vel hasonló sebességeket hozott.
Az UTP kábel nem sérült megnéztem. 500-ás netnél mért sebességek lassúak bárhogy is lett mérve,bár hozzá teszem nem vagyok technikus. Viszont én ennél többet már nem tudok tenni. -
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Megkérdeztem egy Digis technikus ismerősömet és azt mondta,hogy eszköz hiba lesz mivel kábellel volt összekötve a tv és az ONT és úgy mértem sebességet és kapott adatok nagyon gyengék kábelen mérve. Annyit mondott mindenképp jelentsem be a hibát.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Szia! Köszönöm. Mértem most reggel is sebességet a TV-vel a következő adatokat kaptam: 58/46, 54/42, 69/55, 66/52
Mindenképp lesz hibabejelentése,mert közel 17.000ft-öt fizetek a tv+net szolgáltatásért és ennyi pénzért elvárom,hogy tudjam normálisan használni…..
Ezek a reggeli mért adatok elegek lehetnek? -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nem frissült, de most nem indul újra 2 napja megy, ja nem most 6 órája ,de reggel 2 nap volt az üzemidő
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ehh ma reggelig ment normálisan most megint szar az a 2 csatorna, szél van rendesen szerintem kint lesz a kábellel gond pedig elsőre azt csinálták meg.
Bejelentettem majd holnap jönnek. -
Roke
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszi szépen az infókat.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ja igen, most jutott eszembe, hogy el is felejtettem írni, érdemes lenne újraindítani a modemet és megnézni a felületét, ha megfigyeled, akkor vagy regisztrációkor nem tudta felvenni mind a 16 csatornát (csak 13-at, azt is elég érdekesen), vagy gyakorlatilag leszakadtak menet közben a szakadásnál.
Érdemes lenne megnézni vagy többszöri újraindítással most minden alkalommal, vagy egy kevésbé problémás időszakban, hogy újraindításkor felveszi-e a maximális 16 csatornát, ha nem, akkor lehet a modemet is érdemes lenne majd cseréltetni velük, főleg ha a kábelszakasz kijavítása után sem veszi fel az összes csatornát, bár elvileg még ilyen hibával is fel kellene vennie mint múltkor, csak eltérő jelszinttel, illetve nagy adatvesztességgel. -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
7:33-kor jött e-mail válasz hogy továbbítják a műszakisoknak a bejelentést, 2-körül hívott a szerelő, oszlopon találtak szakadást javították, majd figyeljem, hogy milyen a net, ha még mindig akadozik jelentsem újra.
most ültem még gép elé így letöltés eddig nem nagyon volt csak feltöltés az nem tudom ebbe menyire jelentkezik. -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, olvastam többek közt itt is a Puma chipset hibáiról, de szerencsére ennek ellenére nincs vele gondom, és aktívan használom itthon a hálózatot
Sebességben 500/20 előfizetésem van, lefelé átlag 400, felfelé átlag 16 Mbps a jellemző, mellette van TV-előfizetés, de azzal sincs probléma. Azért is írtam, hogy szerintem szerencsés helyen lakom, nem a központban, de nem is a város szélén, és a városban itt épült ki annak idején az utolsók között a hálózat (2005 nyara), nem kizárt, hogy a korábbi idők tapasztalatai alapján minőségibb kábeleket, erősítőket és csatlakozókat használtak. Itt még az időjárás se szokta befolyásolni a működést. -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
na most elkaptam egy lassulás meg is ugrott az elveszett csomagszám
dobok egy e-mailt nekik kapnak vagy 6-8 képernyőfotót szépen lehet látni a növekedést időnként a modem meg nem szakad le csak megáll a forgalom
noti-n is megállt a net és a tv-n is -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
"...Többen panaszkodnak itt erre a modemre (Arris), sokan azért is nem váltanak feljebb, vagy éppen vissza is váltottak, csak a Cisco-t kapják vissza, azért is csodálkozom, hogy itt jó pár embernél nincs panasz rá, vagy nagyon jó területen vannak azok, akik elégedetten használják, vagy nem veszik észre."
Nekem pl. személy szerint nincs gondom a szolgáltatással, a nálam levő Arris modemmel sincs gond (igaz, én csak modemként használom saját routerrel), de városon belül is teljesen más minőségű tud lenni a szolgáltatás. Hozzáteszem, hogy a településen belül, ahol lakom, ott épült ki annak idején a hálózat a legkésőbb, szerintem ez is segít a dolgon.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
dehogy jöttek volna csak felvette volna a hibajegyet, szóval ha ma szarakszik még akkor is ráérek reggel bejelenteni hogy jöjjenek és nézzék meg.
3órája kapcsolódott újra
az elmúlt 2 órában folyamatosan megy a youtube
1órás különbséggel készült

11:35-kor 1 óra után így nézett ki
a szél fúj most is ugyan úgy mint tegnap.
A táblázat utolsó 3 oszlopa mit jelent?
az Octets a csomagok szám a Corrected ami javításra szorult és sikerült javítani az Uncorectables ami javíthatatlan és elveszett.Tv a router wifin noti az Airis wifin és megy rendben minden.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
na kezdek elveszni
noti netezek elmegy a net nem jön be az oldal nincs internet
Ip címet kap ,de wifin nincs rajta net, HTPC kábelenlóg azon van net. Wifi kapcsolat megszakít újra kapcsolódik nem oldja meg, wifi ki be kapcs nem oldja meg, közben a lanon lévő gépen végig van net megy a youtube
notit újraindítom és megjavul
létezik hogy a notin valami ennyire beakadjon hálózati hiba esetén, hogy hiába bontom a kapcsolatot kapcsolom ki be a wifit nem áll helyre a kapcsolat?
De van Ip cím a kapcsolat sebessége is jó látszólag minden OK net még sincs.Van egy USB 5Ghz stickem lehet kipróbálom azt is a notiba mert ez már nagyon idegölő.
Ja telefon a noti mellet wifire kapcsolódva akkor bekapcsolva a wifit minden rendben.
X akta -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
CM status
minden completed mégis süket a telefon
[kép]a weboldalról az ügyfélszolgálatnak csak szöveget lehet küldeni, szóval a képeket ha kel majd a szerelőknek megmutatom.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
neked akartam

akkor jól gondoltam hogy megint szakadás lehet kint, Nyékládháza egyébként még koax rendszer nem szokott vele gond lenni szerencsére az elmúlt hetek szele tehet róla. Érdekes a tv-n még semmit nem venni észre a net már 2-3 hete is néha furcsa volt, de ma reggel megint semmi.
Az is érdekes wifi-n van a gép a másik gépet elérem a hálózatomon de a routerem nem, és a modem se elérhető mondjuk az a ping-re se válaszol, pedig a telefon ledje villog csak a többi stabilan világít.
Na mindegy felhívom őket szerelők is szerencsére itt egész jól meg szokták oldani a problémáimat akár tv akár nettel van gond. Az ügyfélszolgálattal nehéz.Na már az ügyfélszolgálaton is spórolnak, csak egy üzenetrögzítőre mondja fel az ember a kínját.
-
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Jaj de hülye vagyok, bocsi mindenkitől!

Valóban annyira hibátlanul működik az egész, hogy már az optikáról is megfeledkeztem, csak olvastam mostanában a koax meg a notv témákat másoktól és valahogy odafelé terelődtem gondolatilag én is.

Közvetlenül a TV mögött van az ONT-t, ugye optika bele és onnantól csak egy rövidke koax kábel a TV-ig.
Majd meglátjuk hogy és mi lesz, köszi az infókat tőled is!
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
áá még semmi, tegnap irodai napom volt, nem tudtam semmit sem intézni, ma is meetingek hada, enni alig van időm, de ha lesz egy szűk félórám, megírom a mailt nekik, csak folyamatos melóban vagyok
-
4Grider
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Valószínűleg megtalálta a szerelő, hogy mi okozta a problémát...
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
köszi a leírást, ezekkel az érvekkel fogok tudni menni a pr felé, holnap intézem
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a két eszköz miatt dupla technikai hiba lehetősége, dupla fogyasztás, fel kell szerelni egy átalakítót a falra, és ami engem zavar, hogy a DOCSIS szabvány miatt elveszik az a feltöltési sebesség, amelyet a natív optika egyébként tudna.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
"...ott volt a 29-es körzet esete is, az korrekt hogy bevállalták a körzet hálózatának korszerűsítését, de bevitték az optikát a házba és ott meg vissza alakították ED 3.0-ra..."
Ez azért volt így, mert csak DOCSIS-re volt optimalizálva az egész rendszerük (pl. a modemek felügyelete, menedzselése). Abban reménykedem, hogy a ONE beolvasztja majd technológiailag is a DIGI optikai rendszereibe ezeket a hálózatokat is, és akkor egy idő után megszüntetik ezeket a "visszabutításokat" (vagy legalábbis mehetne a két technológia párhuzamosan együtt), és kapnak ezek a helyek natív optikai ONT-t. (Azt olvastam, hogy elvileg ha a megfelelő háttér megvan, akkor mehet egyazon fizikai optikai hálózaton egyszerre a natív és HFC technológia is, mert más hullámhosszon kommunikálnak.) -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A Telekomnál ha kimész az ügyfélhez, a telefonod betölti az arra a címre szabott ajánlatot, ami az általuk azon a címen ismert konkurencia csomagjain alapul. Nem túlzás ha azt mondom, hogy ha egy utca felében volt digi, akkor mondjuk a szomszéd teljesen más áron kapta ugyanazt a csomagot. Ha új konkurencia jelent meg, akkor azt be kell rögzíteni. Ez kvázi ilyen lekáderezése az ügyfeleknek. Mintha a boltban neked drágábban adnák ugyanazt a kenyeret, mert csak. Amúgy ez lehet hogy valamilyen EU-s vagy akár magyar törvénybe is ütközik, de a kormánynak szépen tejelnek ezek a cégek hogy félrenézzenek.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Itt már van optikai netjük egy éve vagy inkább régebben, de drágábbak és összességében nem éri meg nekünk átmenni. A PR- nél legalább van STB nélküli opció.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az Magyar Telekom is csak tanyákra vitt optikát Zemplénben a SZIP-es időkben, máshol meg maradt a rezes szarjuk. Ma meg árban karteleznek a PR-el, így sok ügyfelet nem tudnak elvenni tőlük.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Vodafone/One internet 3-4 jelszint mellett. A válaszidő is figyelemre méltó. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Valami Szerencs-Észak területet írt, de fura, hogy az is érintett. Ahogy nézem csak 150-es net érhető el ott.
Erősen elmaradott területe a PR-nek. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sokat érnek a social network oldalakon is. Mindenhol kussolnak mikor kellene tájékoztatás.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sárospatakon is meghalt minden PR szolgáltatás. Közben a Yettel is döglődik 4G-n. Valószínüleg a helyi ügyefelek leterhelik a PR-es kimaradás miatt.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Elég nagy kiesés lehet: FB-n szerencsiek is írják, hogy nincs.
Az meg hogy még mindig nem kommunikáltak semmit: no comment… -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszi az infót, mindig tanul az ember
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Annak idején (15+ éve) volt olyan többfajta okostelefonnál is, hogy ha a 2,4 Ghz-es wifi a 10-es csatorna felett volt beállítva, akkor ugyan látták a wifi SSID-t, viszont csatlakozni már nem tudtak hozzá.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszi, próbálom körbelőni a hibát, mert nagyon nehéz megfogni ténylegesen mi okozza.
Ez az egy laptop akasztja ki, amint forgalmat generál, sajátom odavittem az nem...
Én még gyanakszok a hálókártyára, de akkor itthon is meg kéne adnia magát a hálónak, igaz más eszközök.
Most Wifi adapter csere a laptopban és újrapróbálkozok.
-
trec12
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Telekom normál akciós árainál hasonló csomagban azért alapból olcsóbb a One. Az persze igaz ahol van One meg Telekom ott a Telekom is hasonló árakkal dolgozik...
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
sajnos így van, páromnál újra kellene kötni a digis csomagot, sokkal drágábban adják a one csomagot.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
2db ci+ modul abból az első ugye díjmentes, HBO MAX Pak van benne. A lakhelyemen csak a PR elérhető mint szolgáltató.
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
valami nem kóser.
megjött az elosztó, szűrő. az mmwo szűrő helyére feltettem a h2772es elosztót, meg a tv felé a szűrőt. a jelszint letöltésnél javult, de a feltöltési szál 1 lett, és az snr is rosszabb lett
visszatettem az mmwo-t, 4 feltöltés lett. modem restartolva volt
-
EmberXY
veterán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az tény, hogy első alkalommal kb fél percre kapcsoltam csak ki, de nem áramtalanítottam, csak lekapcsoltam hátul, aztán vissza. Ekkor még ugyanúgy a sárga led mellett kelt életre. Második alkalommal már 6-7 percre csináltam ugyanezt, utána már jó lett. Úgyhogy nem tudom, mennyi idő az álomhatár, de másodjára sikerült.
De mint írtam is, a dolog már előtte este elkezdődött, de akkor még nem tűnt fel, nem akadozott a net sem, csak böngészgettem, csak a sárga led tűnt fel, gondoltam, valami átmeneti dolog lehet. Aztán másnap délután még mindig ugyanez volt, akkor már kezdett gyanús lenni, hogy valami nem kerek, ekkor mértem egy sebességet, és néztem meg, hogy csak 1-1 csatorna megy.
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
a szerelővel telefonon beszéltem csak pénteken, említettem neki a csatlakozókat, de azt mondta hogy moat külső helyszínen dolgoznak a problémán. nem fogok rájuk várni, meg tudom oldani én is, nem tétel nekem ez a pár apróság. hátha javít. utána majd átállitom modem módba, ott nyitott nat volt, így a gamer router jól fog muzsikálni.
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
először átszerelem a csatlakozókat, elosztókat, és utána tesztelek. nem kérem még át modem módba, mert így nem lehet majd arra hivatkozni hogyha baj van. remélem javulni fog a helyzet. amúgy minden változtatás nélkül újra jó a sebesség, szóval azt sejtem az utcában lehet valami gubanc a hálózattal. de majd meglatjuk az elosztók és szűrők után milyen jelszintek lesznek. a modemet mindenkép meg akarom tartani, remélem tényleg nem azzal van a gond. esetleg addig megyek míg egy ugyanilyenre nem cserélik. de ezt csak akkor ha kideül hogy modemhiba van, de úgy néz ki ez hálózat hiba lesz.
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nem nagy költség, megveszek én bármit csak legyen jó a net. De amúgy megint nulla előjel nélkül megint 150-es netet mérek az 500 helyett, kurvára nem értem mi itt a gond...
jelszintek - mintha romlott volna:

-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nálam szinte minden alkalommal krimpelnek újat a szerelők tv/modem, de szart se ér idővel leesik tudják ők is ,de ezt kapják
amikor leesik rakok rá egy csavarosat és jóvilág, de a modemnél simán visszadugtam
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
na a ma reggelt végképp nem értem. felkelek, elolvasom amit írtál, mérek egyet speedtesten wifin, 130mbit.
Közben céges laptop bekapcs, mérek azon is, ott kb 170mbit.
kiviszem kutyát, visszajövök, mérek egyet, 500mbit. wifin.
nézem router programba mérési, ugyanaz. jelszintek nem változtak. nem értem mi történt. itt van router merések, időpontokkal
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
sajnos nem mértem az arrisal. Viszont most hogy említetted a hálózati problémát, szétszedtem az első elosztót is. Lakásba ott jön be a kábel, lényegében 15cm lóg ki a falból, azon van az az elosztó, amit jónak találtatok. Na kihúztam az elosztóból a kábelt, és arra a csonkra tettem rá modemet. Érdekes mérési eredmény született, de ez se jó. Amit nem értek, miért lett megint nagy a letöltési csatorna, és a feltöltési ment egy lejjebb.
a sebesség többször mérve 100-200 között..(kábelen laptopon a modemre dugva)Azt hittem eme megoldásnál már helyrejön minden, de nem úgy tűnik. esetleg kint az elosztó aknában lehet a hiba? de miért lett magas a letöltési rész, ha ezen kábelen pluszba rajta a második képen lévő elosztó utáni kábelrészen meg tök alacsony a letöltési rész?
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
ahol a modem van, azt a kabel véget nezte
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
a fura az hogy ránezett a jelszintre és azt mondta jó
😃 -
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
kötési sorrendet sajnos nem tudok variálni, rejtett helyen vannak ezek kis helyen, más más szobában
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
agyfaszt kaptam tegnap este. competitív játék, eddig stabil 22-23as ping no lag. Új modemmel akár 150-es ping, csomó lag stb...
Ma telefonálok hozzák vissza a régit. -
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
félreértés ne essék, minden választ köszönöm, ti mondtátok most is hogy szart kaptam, magamtól nem jöttem volna rá..mindenesetre most egy hétig tesztelem, de ha látok problémát, már nyitom is a hibajegyet. Ráadásul ez ocsmány fekete készülék, a másik szép fehér volt, illett a környezetbe, ez meg nem, szóval még az esztétika sem stimmel...
mindenesetre teszt következik. -
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
hát ez kurva fasza..
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, levannak foglalva. Lehetséges, hogy már a mostani a rendszer máshogy működik, mint a korábbi, ezt sajnos nem tudom. Ahogy nézem itt elég sok mindent leírnak: [link]
Azt biztos, hogy alapestben már a publikus IP-t se adják ki, csak kérésre. Itt is csak egy félreértés miatt lett kiadva, de nincs használva.
Routerből talán már eleve ez érkezett ide.
Nincs P2P korlát, csak ugye az IPv4-en alapesetben NAT van, IPv6 esetén meg a tűzfal alapbeállítása fogja meg. Letölteni már töltöttem.
Feltölteni viszont biztosan nem lehet a jelenlegi beállításokkal.
Igen, valószínűleg ennyit bírhatott a háló, abban az időpontban.
Egyébként most jut eszembe, hogy ez már nem KIFÜ, hanem PRO-M Zrt.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Aha, hát lehet, itt publikus IP-t nem használunk, csak beállítható. A WiFi-s alhálón és az alap kábelen is NAT-olt a WAN IP cím és különböznek. Sőt, mindkét alhálón kifejezetten gyakran változik a külső IP cím.
Van IPv6, de az le van korlátozva, tehát pl. egy torrent program zárt portot fog mutatni. Valszeg a felület tűzfalán meglehetne oldani, de igazából itt ez nem lényeg, hogy működjön. Egyébként itt Cisco C1111-8P router van, a modem meg a tipik PR-es Arris.
Egyébként észrevettem, hogy a telefonom 866Mbit linkkel csatlakozik, itt egy jó 100-110Mbitel többet mérek Speedtest-en.
-
tutis
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
közben látom már mi a probléma, mindkét eszközön be van kapcsolva a dhcp ha jól értem.
A routeren kapcsoljam ki a dhcp-t, vagy a modemen? -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Itt Patakon is vegyesen van megoldva a T optika dolog.
Néhol a közmű oszlopon, a legtöbb utcában a saját faoszlopaikon (néhol még újabb oszlopokat is tettek le) és a belvárosban a föld alatt is megy.
A KIFÜ-s IP pazarlás dolgot nem értem. A Cisco routeren van több port. Mindegyik beállítható. Nálunk úgy van, hogy az egyiken a vezetékes privát IP-k mennek, egy másikra a eduroam rendszer van kötve, egy másik privát IP tartománnyal, viszont van átjárás a két privát tartomány között (?). A maradék portra, -amik jelenleg ki vannak lőve - pedig az 5 DB statikus publikus IP-t lehetne beállítani.
Nem tudom régen milyen volt a felület, jelenleg használható szinten van.
Annyi, hogy a PR modemét nem tudom sehogyan se elérni, sajnos, szóval nem tudom milyen lehet a jelszint.
Igen, a peering jó, és közvetlen kapcsolat van a PR és KIFÜ között. Ez meglátszik akkor is, amikor kiadok egy traceroute-ot a pr.hu-ra.
A laptopom 433Mbit-el csatlakozik a wifi-re, de más laptopon láttam 866-ot is, szóval az AP képes gyorsabb sebességre, de csak WiFi 5-ös. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Jah, igen, Újhelyben tényleg ilyen mobil OLT láttam. Gyakorlatilag pont olyan utcai szekrényben van elhelyezve, mint amit a Telekom használ a DSL-hez.
A Telekom gyorsasága miatt én nem panaszkodom. 2023 februárjában az elsők között kötöttek be, amikor a lakhelyem is rendelhető lett. Viszont ha jól tudom, akkor a lakótelepeken és az Erdélyi János úton lévő társasháznál még mindig csak DSL van/rendelhető.
Szóval ezért lesz majd kérdéses, hogy a 4ig hogyan fog haladni a dologgal.
Mivel Wi-Fi-n használom fogalmam sincs, hogy tudná-e hozni az 500Mbitet.
Az biztos, hogy eddig nem hozta, amikor kábellel néztem.
De lehetséges, hogy natúrban, ha nem a KIFÜ rendszerén menne, akkor hozná, viszont akkor meg a külföld lenne rossz, szóval valamit valamiért.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Értem, köszi az infókat. Telekomnál dsl és FTTH területen van PPPoE, illetve ex inviteles primer körzet dsl és FTTH területen is, illetve ex Digi FTTx területeken.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A T BIX forgalma kong az ürességtől. A 2x100Gbit linken max 12Gbit forgalom megy. Kb. minden privát peeringen megy, illetve elmegy Ausztriába és vissza (pl.: a Yettel IPv6-on keresztül…).
Az USA forgalomról meg annyit, hogy az se valami fényes már, bár lehet jobb, mint a PR-é.
PR hálóval szerencsére csak úgy van tapasztalatom, hogy a KIFÜ a virtuális ISP.
Ez bőven meggyőzött arról, hogy soha nem lesz itthon PR koaxos netem.
+ Havernak van 800/25-ös nete tőlük faluban. Még ott is csak 500-600 között hoz napközben, abszolút parasztvakítás a csomag.
VPN-t én is csak akkor használok, amikor szükséges.
Bátyának ezért lett választva a Voda, mert nem akart VPN-nel foglalkozni, viszont valszeg muszáj lesz, mert KOAX-ra nem fog visszafejlődni.
Illetve nála a padlásra se tudnának felmenni, hogy átkössék koax-ra (nem fogja a szigetelést ezért felszedni), abszolút felejtős lesz a ONE.
kabelmania27
köszi a linkeket, utánuk nézek. -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
PR-Telecomnál koaxon DHCP-n kapsz IP-címet, az optikájukat ilyen szempontból nem ismerem. Általánosan bevett "gyakorlat", hogy ADSL, VDSL és optika esetén PPPOE név-jelszó páros kell a szolgáltatás használatához, koaxon pedig sima DHCP-n kapsz IP-címet. Kivételek lehetnek, pl. az OPC Networks a koax hálózatán is PPPOE-azonosítást használ.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az a gond, hogy már egy ideje (már megint) nem csak a CF rossz. Mióta minden is a DTAG-on keresztül megy, elég rossz a helyzet.
Igen ez lesz a félő, hogy kirugdossák a VARIO előfizetőket. Marad a VPN+Telekom.
A PR itt Patakon felgórt pár utcában optikai kábeleket és dobozokat.
2021 márciusa óta "rohadnak" ott fent, már be is sárgulatak a dobozok.
-
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Tudom, hogy a VARIO csomag = Telekom hálózat.
Bátyámnak ez van bekötve, elméletileg 500/200, gyakorlatilag valamiért 500/500-al megy.
A nagy kérdés inkább az, hogy ezzel a VARIO csomaggal mi lesz, miután a PR is ONE lesz.
Mert bátyámat szíven szúrná az, ha optikáról koaxra akarnák rakni.
Természetesen ha így lesz, a legegyszerűbb az lesz, hogy átszerződik a Telekomhoz.A Telekom peering problémái miatt lett választva a Voda/ONE.
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
tv
sport, ismereterjesztő ami megy
nejem hétvégén háttérnek a váratlan utazás meg amik azon a csatornán mennek szóval akkor csak háttér
rtl-en is csak a újabb gyártású sorozatok Gyilkosság a kastélyba, most meg a Pokoli rokonok ezen kívül a magyar tévék szinte nulla
szóval nem mondom hogy nem tudnánk meglenni nélküle, de jobb így -
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ha egybe olvad a ONE-nal akkor ahol optikai hálózat van mint nálam ott tuti továbbra is jó lesz ill nekem a Wo-Wi-fi is jól megy a PR hálózaton. Illetve én örülök neki ha beolvad mert akkor kedvezőbb lesz a havidíjam mivel a ONE-nál van a mobil szolgáltatás ill. akkor egy számlán lesz minden és csak egy számlát kell fizetni.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nekem a PR Telecomtól van optikai net+tv szolgáltatásom amivel teljesen meg vagyok elégedve. Tegnap hosszabbítottam náluk és nagyon elégedett vagyok velük. Beolvadással kapcsolatban annyit mondott az ügyintéző az irodájukban, hogy megfog történni nemsokára.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszi az infókat. Általában a CMTS 24 letöltési csatornáig bővíthető, az már elvileg elegendő a 500Mbithez, de az sem mindegy, hogy mekkora az optikai node területe.
Ex Vodafone területen kisebbek a node területek általában (szolgáltatási terület 85%-án) 24 letöltési csatorna van, illetve egy OFDM, így van ezres csomag, de vannak még olyan települések ahol 15 ds csatorna van ott 500Mbit a max, így előfordul, hogy csúcsidőben csökken a letöltési sebesség, de a 24 csatornás területeken stabil szokott lenni a letöltés. -
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
koax hálózat 500/20 net
most mértem -
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sziasztok, hu valamit Ti nagyon tudtok, en csak egy ilyen hulye senior backend programmer vagyok es ezekheznagyon nem ertek :-(
De most gyorsult valamit az 500-as netem lefele , ha nem is sokat, ileltve most upban is fele lett majdnem :
es itt van a ket oldali adat is hozza
-
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nahat, az elso url-en login nelkul hozza az adatokat, a masodik is mukodik, ott admin-kent be kell lepni.. Szoval az elso alapjan ez volt :

Es koszi szepen a linket nem ismertem, el is mentettem, bar sokat nem ertek belole -
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
ujabb ujrainditasra, most megvan a 20Mbit up felfele (az a max) lefele meg 68Mbit/s ami a duplaja az elozonek.. Milyen webes feluletere gondolsz?
-
gpuco
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nem segitett, sott most 32Mbit/s le es fel 4Mbit/s :-(
-
4Grider
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Pontosan ezt írtam le, azaz nagyjából a te szavaiddal:
ha annak a cseréje nem javít jelentősen a problémán, akkor ott valami egyéb hálózati hiba van. -
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Dettó.
Két hetente járnak ide, 1 hétig jó a net, aztán 10mbit megállítja. A ping meg ocsmány.
Mindez hetente előjön. Hogy lehetséges ez?
A legérdekesebb az volt, amikor utoljára kijöttek, már azelőtt jó volt a ping és minden mielött felmásztak az oszlopon lévő dobozukhoz.... -
trec12
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sebaj. Majd a 4iG rendbe teszi. Ja nem...
-
bnorci71
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
nálam semmi gond Nyékládháza, nem tudom mi a HFC hálózat, de itt koax van
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nekunk meg annyit sem mondanak hogy mikorra varhato a helyreallitas, flegman annyit mond a csaj a telefonba, hogy folyamatban van. Semmi tobbet, akarhogy kerdezed. Folyamatban van. Es ujrahivod 5 ora mulva, akkor is folyamatban van. Ezt jatsszak el velunk evek ota. Csak most eppen munkara is kell mar nagyon.
Ez igy nem megy tovabb, innentol le nem szallok roluk. Es masokat is erre batoritok, ahogy mar mondtam. -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, pont igy ahogy irod. Es igen, konkretan nem is vilagitott az online led a modemen, szoval egyaltalan nem is volt uplink egesz nap. Es ilyen nevetseges aszf-eket irnak, hogy 72 oraig ha nem javitjak meg, akkor reklamaljal egyaltalan, szoval 3 napig siman szunetelhet. Ja es azt sem tudjuk mikortol szamoljuk meg azt a 72 orat sem, mivel sehol nem jelzik, sehol nem irjak ki ha eppen hiba van a halozaton. Semmi publikus bejelentes.
Ez egy aljadek undorito tisztessegtelen ceg aki teljesen sz.rik az ugyfeleire.
Es gyakorlatilag minden egyeb ceg (nem csak netszolgaltatok) ilyesmikke valnak mostmar.
Nekem elegem lett ebbol, ugyhogy minden ilyesmiert most mar sorban megyek feljelenteni oket, mindenhol ahol csak lehet, es ezt tanacsolom mindenkinek is. Eleg volt a totalis lehuzasunkbol es tomegesen hulyenek nezesunkbol. Ha birka modon elturunk minden ilyet es csak nezunk, hulyek lennenek akarmit is valtoztatni. Ja es mindezt hogy sz.rt kapunk a penzunkert, most mar dragan is kapjuk mindenhol. Nekem ebbol eleg volt. -
kabelmania27
félisten
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Vannak akik nem szeretnének boxot a tévé mellett.
Sok telekomos előfizetőnél probléma a Cloudflare oldalak betöltésével. -
Matrox1995
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Nem tudom mit, hol csinálnak - ezt, mint érdekesség dobtam be -, de amit írsz nem lep meg.
Én itt Sárospatakon már lassan másfél éve T optikán vagyok. Decemberben váltottam 1000/1000-re. Eddig mindig megvolt a sebesség, ha rámértem. -
yagami01
aktív tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Persze, írtam is, hogy ez optika amaz meg nem. Én egyelőre böngészésnél sem éreztem negatív változást. Nagyon pozitív a mérleg perpill (főleg ha az árat is nézem). Biztosan terület függő is, de egyelőre számomra teljesen jó.
-
reggy
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Köszönöm a hosszú válaszod.
Lehet váltás előtt kellett volna írnom! 😅 -
Årpi
őstag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
800 itt sem akad ki ma, de 650-700+ megvan. Torrent valahol 85 MiB/s környékén fogy el.
-
janos666
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ja, igazából elég ha nézte az ember a Mr.Robot-ot, és máris tudja mit kell beírni Google-be ("Kali linux download"). Mikor néztem, én is feltörtem hobbiból az összes környékbéli WiFi-t, még azt is, amit GPU-val bruteforce-oltam, mert épp pihent az ethereum bányászgépem az árfolyamok miatt.
-
janos666
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
"Azt ugye tudod, hogy ha egy szakértő van az IP mögött"
Arra reagáltam, hogy az előbb azt mondtad "egy szerencsétlen román azért kevés ehhez". -
janos666
nagyúr
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A legérzékenyebb a "connection attempts per second" paraméter. Ezt kell nevetséges 1-re állítani átlag napi egy-két crash-hez, ha 2-re emelem, akkor 2-3 óránként fagy, ha unlimited, akkor akár 10 percen belül. Más limit nem igazán számít.
Márpedig egy port scan az effektíve egyfajta "connection attempt". Ha kitartóan scan-elnek, merthogy tényleg abban a percben betámadta a friss portot ami még sohasem volt nyitva ezen az IP-n, amit legutóbb kaptam a PR-től, amint elindítottam a VPN-t...
Persze egy normális modemnek bírnia kéne az unlimited torrentet és szaglászó cyberkalózokat is együtt crash nélkül, max belassulnia szabadna. -
tomee987
tag
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Semmi köze már a UPC-nek (Liberty Global) a Vodafonehoz. A nagy büdös semmi. Sőt lassan a Vodafone is már 4iG.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Konzol Screenshot
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Milyen monitort vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- DDC Pumpa kiegészítők: top, bottom (hűtőborda), tartály,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

most ültem még gép elé így letöltés eddig nem nagyon volt csak feltöltés az nem tudom ebbe menyire jelentkezik.
1órás különbséggel készült
Ip címet kap ,de wifin nincs rajta net, HTPC kábelenlóg azon van net. Wifi kapcsolat megszakít újra kapcsolódik nem oldja meg, wifi ki be kapcs nem oldja meg, közben a lanon lévő gépen végig van net megy a youtube

most mértem