Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy szorosan nem tartozik a temahoz, de hazakoltozes gyanant tobb csomagot is szeretnenk feladni itthonra. Kell-e valamilyen nyomtatvanyt kitolteni, hogy ezek nem webshopokban vasarolt cuccok hanem a sajat cuccaink ugymond? Mi erre a jogszabaly?
Koszi -
fLeSs
nagyúr
válasz
Mr.Pentele #11597 üzenetére
Elég random, hogy melyikkel értesítenek, nálam legtöbbször a postás hagy itt papíros értesítőt.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Mr.Pentele #11595 üzenetére
Igen, ezért kérdeztem, mert értesítőnek már jönnie kellett volna ha nem hozza ki a postás, de nem jött semmi.
-
Mr.Pentele
csendes tag
Szia!
Nekem ez volt a második ilyen UH....BE csomagom, amit kaptam július 1. óta. Tegnap kapta meg A küldemény továbbítása kézbesítésre állapotot. Ma pedig délelőtt már a postaládában találtam meg. Ha 24 mm-nél vastagabb, akkor nem fogják kivinni, hanem SMS- vagy papíralapú értesítőt küldenek és mehetsz be azzal a Cegléd 1 postára. Már kitapasztaltam, hogy ez az utolsó állapot valós, ekkor tényleg a helyi posta kezelésében van. Nálam az ezt követő munkanapon mindig a ládába került a cucc 2/2 esetben. Ha holnapra sem változik a nyomkövetés, menj be, és kérdezz rá hogy hol van. Elképzelhető, hogy még nem jutottak el oda, hogy kiállítsák róla az értesítőt, mert rendszerint azt mindig a hozzájuk kerülést követő munkanapon készítik el. Bár nem értem, mert ma 14-e van, tehát ezt már meg kellett volna kapnod vagy pedig az értesítőt.
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Van egy csomagom, ami úgy tűnik beragadt vagy nemtom a városban ahol lakom. UHxxxBE féle csomag kínából és úgy vettem észre, hogy már más ilyen UHxxxBE jelű csomag is beragadt így korábban nekem. Kérdés, hogy meddig várjak mielőtt megkeresem őket, hogy mi az ábra a csomaggal?A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2021.10.08. | 21:13
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Feldolgozás
A küldemény feldolgozása folyamatban
2021.10.09. | 09:50
Feldolgozás
2021.10.09. | 12:00
Feldolgozás
2021.10.09. | 12:33
Feldolgozás
2021.10.10. | 15:40
Szállítás
Továbbítás belföldre
2021.10.10. | 15:40
Kézbesítés
A küldemény továbbítása kézbesítésre
2021.10.12. | 06:57
Cegléd 1 posta -
-
válasz
Fr@nkieWilde #11588 üzenetére
Nekem is volt már ilyen, gls csomagponton adták fel, nem jött semmi értesítés egyszer csak kihozták. Hívd fel őket, ha pontosítani akarsz.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Bocsánat az offért!
Ez egy gls számla?
Állítólag ez a tegnap feladott csomagom számlája, de emailt és sms-t nem kaptam tegnap óta.
A matricán lévő számra pedig hiába keresek, nem talál semmit.
Valami ötlet? -
-
red13
tag
Egy hónapja kifizettem a vámot. Múlthéten rájuk írtam, hogy hol van a csomagom. Ma kaptam meg a válaszukat, hogy sajnos visszaküldték, ők a továbbiakban nem tudnak mit tenni, vegyem fel a kapcsolatot a feladóval. Ismerem a postásunkat, nem hozott ki semmilyen csomagot külföldről. Tehát csak fogták nagy kegyesen, nem foglalkoztak vele és visszairányították külföldre, miközben a pénzem lenyúlták...
-
azbest
félisten
válasz
allein #11583 üzenetére
https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
ha ma kaptad, akkor lehet holnaptól él
-
-
allein
addikt
Sziasztok, van egy feladóvevényem. Nincs rajta küldemènyazonosító. Van rajta egy PN-el kezdődő szàm, hol tudom követni a csomagot?
-
azbest
félisten
válasz
Mexildos #11581 üzenetére
"adathiány"... a nyomi rendszerükben valamint nem rögzítenek jól és ezért a kézbesítő posta visszaküldi a központba.. .aztán pár kör után valaki megjavítja a számítógépben és egyszer kézbesítik valamikor. Pedig online fizettem és ezt látták a rendszerben is. Nekem most lett meg egy, amit előző hó 15én küldtek vissza a központba... de úgy tűnik a postán a józan ész felett áll a hibás számítógépes adat, azt ők nem javítják "vidéken", csak a központban.
A 404 hiba már kezdettől - 3 hónapja - meg van, ennyire igényesek az üzemeltetők
Pár hete írtam ügyfélszolgálat email címre a kézbesítő postai dolgozók javaslatára. Ők mondták, hogy visszament a központba "adathiány" miatt. Most írtam meg nekik, hogy megérkezett mégis, de azért kíváncsi vagyok rá, hogy milyen adathiány volt.
-
Mexildos
aktív tag
Rendeltem az USA-ból egy csomagot. Vámkezelés megvolt. Kifizettem kártyával. Bár nekem is 404-lett de a fizetésről megjött a mail.
Ma látom, hogy visszavitték a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ-ba. De miért? Már kézbesítésre elő volt irányozva. Nehogy visszaküldjék.
Lehet valahol érdemben kérdezni valakinél valamit? Vagy csak a lerázós kamu ügyfélszolgálat van?Tényleg visszaküldik a csomagot, nagyon nem szeretném mert a vámkezelés díja elég sok volt. Ha újra feladják és újra vámkezeltetik én sokkot kapok.
Ráadásul a vámkezelés eljárásnál meg kell adni a címet ahova kiküldésre kerül a csomag. Géppel lett kitöltve. Fura ez.
Valakinek van ötlete?
-
nemcso
őstag
válasz
MaxxDamage #11579 üzenetére
Már közel 2 hete 404- es hiba, amint visszaléptetne sikeres fizetés után. De a fizetés különben oké, jön a visszaigazoló mail is.
-
Ma jött az SMS (Vámkezelés befejezve)
ÁFA lett fizetve meg száll.-i díj is "vásárláskor" de megint kell (nem érdekel, mert 100 Ft sincs) és nekik sok 100 Ft sok millió meg stb... szóval ezekről ennyitFizettem és minden OK volt (Banki progival elfogadtam, hitelesítve) és az oldal ezt mutatta
Csekkolva minden OK (amúgy ez az oldal egy vicc..)
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
KisTücsök #11577 üzenetére
Persze, én nem is azzal akartam vitatkozni, amit leírtál. Jelenleg úgy fogalmaz az ÁSZF, ahogy fentebb írtam. Valóban nagy lehet a fejetlenség, ha ügyfélként jobban tisztában vagyok/vagyunk azzal, amit ott dolgozóként nekik kellene tudni, sőt alkalmazni, főnökként pedig ellenőrizni annak betartását.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Mr.Pentele #11576 üzenetére
Ahol melóztam, pont az ellenkezője volt a szabály, de amekkora fejetlenség van a postán... Össze-vissza csinálnak mindenhol mindent.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
KisTücsök #11574 üzenetére
Nálam éppen fordítva van. A kéket ami 2,4 cm-nél nagyobb, nem hozták ki. A prime levél (kék matricás) az nem könyvelt küldemény, nyomkövetése olyan mint az ajánlottnak, de kezelésileg a nem ajánlottakhoz tartozik. Benne van az ÁSZF-ben is, hogy ha elhagyják vagy bármi gold van vele, akkor nem jár érte kártérítés, hiszen nem könyvelt a küldemény.
A piros az a nemzetközi ajánlott, azt minden körülmények között ki kell vinni házhoz (méret és súly sem számít) és ha nincs otthon senki, akkor kell értesítőt hagyni róla. Ha eltűnik, vagy bármi gond van vele, akkor téríteni kell a feladónak.
Ezek alapján kellene miden egyes település postáján eljárni a kézbesítés során, különben önmaguk ellen vannak, az ÁSZF-el szemben.
-
KisTücsök
addikt
válasz
MaxxDamage #11573 üzenetére
Mert ez ajánlott. A kék matricásokat kiviszik, de viszont már a piros matricásokat sem viszik elvileg jó pár hónapja, habár az is ajánlott.
-
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
KisTücsök #11571 üzenetére
2,4 cm-nél vastagabbakat nem viszik házhoz, abban az esetben, ha nem ajánlott a küldemény. Ha az, akkor azt mindenképpen ki kell vinni. Valószínűleg a tiéd egy unregistered küldemény, ezért kaptàl róla sms-t. Kivételesen helyesen járnak el, mert már vagy 2 éve él az a szabály, hogy ezeket nem viszi magával a postás. Az egész amúgy onnan ered, hogy a nemzetközileg meghatározott postaláda nyílás mérete 2,4 cm. Ebből következik, hogy mivel nem fér be a postalàdába, akkor minek vigye magàval. Az az opció nem àll fenn, hogy esetleg kiviszi, csenget, és ha valaki otthon van akkot annak odaadja, mivel közönséges levélküldeményt postaládába kézbesítenek, vagy pedig a postàn veheted át, ha nem fêr be a làdàdba.
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Várok egy kínából érkező csomagra. Múlt vasárnap jött is egy SMS, hogy átvehető a környékemhez tartozó postán, és a kínai csomag követős oldalon is látom, hogy oda megérkezett.
Viszont a kedves magyar posta nem hozta még ki egyszer sem, kapásból azzal jött az SMS hogy ott átvehetem. Ez hogy megy? Már a postának ki se kell szállítani? Lehet valahol a neten leadni az igényt hogy hozza már ki, ha már postának hívják? Egész héten nem volt időm elmenni érte, hétvégén meg a járvány helyzet óta (ami ezek szerint még nekik van) szombaton csak reggel vannak nyitva, így hát ma is lekéstem hogy elmenjek érte, de jó lenne ha már posta a nevük akkor kihoznák is házhoz, mert lenne aki átvegye szinte minden nap.
-
-
capafog23
őstag
Csomagnettel szoktam MPL házhoz és GLS csomagokat küldeni.
Ma reggel volt az első hogy MPL csomagpontról csomagpontra adtam fel.
De reggel óta még most se látható semmi posta nyomkövetésébe. Létezik ilyen ?
Max 2 órás csúszást vettem észre régebbi csomagjaimnál. -
parkr
őstag
van hová fokozni... nem tudok kanadába küldeni mert betűvel kezdődik az irányító szám
szólni kellene nekik hogy változtassák meg ezt a rendszert mert a drága magyar posta olyat nem ismer -
iceQ!
addikt
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Panaszt hol tehetek a postán? 2 napja nem hozzák ki a csomagom, de emailt kapok ilyen mondva csinált dolgokkal.
(ügyfél kérésére későbbi időpontra kérte a kézbesítést...)
-
Postának van ügyfélszolgálati e-mail címe?
Van külföldi levelem, ami 600 Ft érték és nem tudok belépni a saját fiókon keresztül a fizetési felületre (hiba az oldalon) és nem szeretnék 799 Ft-t fizetni az ő hibájukból.. -
enrike
csendes tag
Sajnos nem a postánál vannak csak gondok a Fedex is bohóckodik újabban.
Sok helyről rendeltem kb a fele meg is jön,úgyhogy valószínű míg nem rendeződik a postánál a helyzet,kizárólag olyan helyről rendelek ahol UPS,GLS,DHL van.
Ráadásul visszaküldték ezt mondta az ügyfél szolgálatos...Ja,de nem ment vissza valójában.
Nyáron egyszer jártam már így,csak éppen nem értesítik az embert,véletlenül felhívtam őket és mondták már a postámon csücsül a csomag vagy másfél hete,mert új követési számot adtak neki. -
azbest
félisten
válasz
rétisün #11551 üzenetére
szokásos történet, bekerült a végtelen ciklusba, ahol oda vissza küldözgetik "adathiány" címszóval, mert az elcseszett rendszerüket nem tudják felülbírálni, amikor hibásan rögzítik, hogy volt e / kell e vámkezelés.
Nekem egy nem követős esett ebbe. Pedig látták a fizetés tényét is a rendszerben. Épp csak dns minta nincs náluk.
Néha úgy hekkelik meg a rendszert, hogy magyar követésivel feladja a posta újra.
-
Beni2360
félisten
válasz
MaxxDamage #11549 üzenetére
A FedEx egy régi film jut mindig eszembe. Számkivetett
A megmaradt utolsó csomagot személyesen vitte el a címzetthez. -
-
moma
őstag
Sziasztok! Ha külföldre kell csomagot küldeni (hollandia), lehetséges, hogy egy nap alatt odaérjen? És mit érdemes használni magyar posta?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok Németből küldött csomagot kihozza a postás, vagy érte kell majd menni a postára? Sima 10 eurós occsó csomag, követési szám CU-val kezdődik és DE-vel végződik.
-
azbest
félisten
válasz
r4pt0r #11541 üzenetére
vagy valami webes form, vagy sima ügyfélszolgálatos email címre panasz. Csatolva a számlát amit az onlineról kaptál és a kp fizetős számlát. Ha ugyanaz a küldemény, akkor csak nem akadékoskodnak nagyon, hogy az egyiket visszautalják.
Nekem meg úgytűnik visszafordítottak a központba egy küldeményt, ami online már ki volt fizetve, mert "adathiányos". Nem is értem, hogyan, hiszen el tudtak érni, áfát és kezelési díjat is kiszabtak (áfát mégegyszer, mert ioss, de emirátiusi és azokat elrontják mindig).
Plusz "vicces" dolog. Van ilyen tanács, hogy a címzéshez is adjuk meg az email címet, hogy biztos rákerüljön, biztos tudjanak értesíteni. Na nekem értesítésre még sosem használták azt a címet. Alis fiók email vagy sms telefonra jött. Sőt. A postai számlán látom, hogy a címzésbe írt emailcím végét mindenütt levágták különböző mértékig
-
Frontiner
aktív tag
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Adtak fel részemre egy csomagot, el is küldte a feladó az azonosítót már 2 napja.
Azonba a Posta csomagkövetés oldalán ezt írja:
"A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."
Az azonosító: RL.....+14 számjegy
Elvileg ma meg kellene érkeznie.... -
Mr.Pentele
csendes tag
Ügyfélszinten nem lehet módosítani az MPL rendszerében, mert egy feladásnál létrehozott címiratot a beküldés után nem lehet módosítani, csak ha a feladó utólagos rendelkezése lenne de az meg bonyolult. Azt tudod tenni, hogy amikor telefonál a futár, akkor mondod hogy ne is próbálja házhoz vinni, hanem tegye le a postára. Nálunk sokszor volt már így, hogy ezt kértem és még aznap délután öt körül már kaptam az sms-t, hogy letétbe helyezték a küldeményt a helyi "nagypostán". Gondolom a feladó webáruház beírta a telefonszámodat a címzetti adatokhoz, ezáltal a kézbesítő elér, és megmondod neki ezt amit írtam. Nekem ez mindig működött, sőt örült is neki a postás, mert nem kellett erre kanyarodnia. Mivel nem tudod a futár számát ezért nem tudsz neki szólni hogy ki se hozzá, tehát marad ez hogy megjáratja a csomagoz magával az autójában és visszaviszi a postára délután.
Mivel házhozszállítás van a csomagodnál beállítva, ezért a kézbesítő meg fogja kapni a küldeményt és autókázik vele amíg el nem ér hozzád, mielőtt telefonál a címre érkezése előtt. Amint letette a helyi postán, ott 5 vagy 10 munkanapig őrzik, attól függ hogy a feladó miként rendelkezett a beállításoknál.
-
LionW
tag
Magyar Posta MPL Postacsomag-nál lehet utólag módosítani hogy a postán maradjon a csomag, ne hozzák ki feleslegesen mielőtt visszaviszik a helyi postára?
Webshopban megjegyzésként beírtam hogy postán maradó csomagként kérem, de az emailben kapott linken házhozszállítást ír, nem is látom hogy bárhol lehetne módosítani mint más csomagküldőknél.
-
nemcso
őstag
Bocs, a kimenőről ezt találtam, ami semmi konkrétumot nem közöl :
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.takarekbank.hu/files/17/77818.pdf&ved=2ahUKEwjgkK_5p5_zAhVFgf0HHSovB-4QFnoECB4QAQ&usg=AOvVaw3gQqUsEeMLkCIMoMKlkMKHBármit vizsgálhat a vámhatóság, amit kivinne a posta külföldre.
-
parkr
őstag
valakinek van ötlete hogy a posta szerint mi számít vámköteles tartalomnak EU-n kívúlre történő feladáskor?
semmit sem találok róla -
rétisün
veterán
Sziasztok,
múlt szerda óta állt egy csomagom a balatonszentgyörgyi logisztikai központban. A csomaglövetés szerint már itt van a kézbesítő postán, viszont "A küldemény nem kézbesíthető (megőrzésre továbbítva)"
Ez mit jelent?
Ha bemegyek érte, megkapom? Mert ugye értesítést nem kaptam, hogy sikertelen kézbesítés.
-
sopruk
senior tag
válasz
Mr.Pentele #11529 üzenetére
Ha gmail-es vagy csinálhatsz egy szűrőt és beállítod hogy rögtön archiválja is. Így a bejövő mappában nem fog megjelenni és jelezni sem...
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #11528 üzenetére
Szerintem ideiglenesen annyit tudsz tenni, hogy a beérkező e-mailekről szóló értesítést kikapcsolod hogy ne pittyegjen a telefonod vagy hasonló. Ha magát az e-mail címet tiltanád ahonnan jönnek azok a mail-ek, akkor a többiről sem fogsz kapni (kozponti.ertesites@posta.hu), az pedig nem lenne célszerű.
Tenni csak azt tudod hogy lenémítod a levelezőrendszer appjának az értesítéseit, aztán ha abbamaradt a dolog akkor visszakapcsolod. Én ezt tenném egyelőre.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Egy 400Ft-os vámeljárási díjat befizettem, és azóta 5 percenként 2 email-t is ír a posta, hogy visszaigazolta...Na most ha letiltom az email-t, akkor a többiről se kapok majd infót ha fizetni kell. Mit lehet ezzel kezdeni, gondolom beragadt náluk valami...
-
mexel
veterán
válasz
Fancy-boy #11525 üzenetére
Akkor gondolom az ár is annyival több hogy egyszerűbb még egy hónapot fizetnem és használni még amíg kell, majd utána kényelmesen feladom.
De ránézek, köszönöm az infótszerk: ahogy néztem az 1 napos nem drága, csak 90 ft, viszont a csomag drágább mint a levél, így nincs értelme variálnom.
-
mexel
veterán
válasz
agroman #11523 üzenetére
Akkor kihagyom. A lényeg: ha visszaküldök egy net előfizut 24.-éig akkor nem kell következő hónapra előfizetnem rá, de ha nem ér vissza akkor számláznak még egy hónapot. Viszont szükségem is lenne még pár napig rá. Akkor inkább marad, mint hogy ne érjen oda és még fizethetem is
-
mexel
veterán
Sziasztok! Arra van valami gari hogy egy levél elsőbbségivel, ajánlottan 1 nam alatt odaérjen?
-
r4pt0r
tag
Nekem nincs már gondom az Alis rendelésekkel, felére a 399forintot se kell kifizetni ha nem repülővel jön közvetlen hanem alternatív útvonalon. 15 nap alatt itt van szinte az összes sima standard küldéssel.
-
Pocak89
senior tag
Kb. mennyi idő szokott lenni a vámnyilatkozat beküldését követően mire történik valami? Múlt héten csütörtökön küldtem be nekik, azóta semmi előrelépés sincs...
-
Beni2360
félisten
válasz
somasz #11514 üzenetére
Na akkor még1x nem vámot kell fizetned hanem vámkezelési költséget ha 3. országból érkezik és ez Júl.01-től érvényes a Postára. Nekik be kell nyújtani vám eljárás elé ha kivan fizetve ha nincs. És ennek a díja a táblázatban szerepel. A linkelt oldalon a szöveg alatt a táblázat
A LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSOK:2021. július 1-jétől az Európai Unió valamennyi országában, így Magyarországon is megszűnt az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége. Egységesen valamennyi 150 eurónál alacsonyabb értékű áru után áfát kell fizetni. Az Európai Unióba érkező, árutartalmú küldeményekre minden esetben vám-árunyilatkozatot kell benyújtani. A Magyar Posta a 150 euró érték alatti áru tartalmu küldemények vámkezelését, vám elé állítását jogszabályi felhatalmazás alapján a NAV-val közösen kialakított speciális vámkezelési eljárás keretében, automatikusan végzi. A vámkezelés külön címzetti megbízás nélkül történik, gyorsítva és egyszerűsítve a 3. országból származó, áru tartamú küldemények vám elé állítását. A magánszemélyeknek érkező küldeményeknél a postai vámügynöki szolgáltatás díja sávosra változott. Az új folyamatban elsődlegesen az online fizetést javasoljuk, amelyhez díjelőny is társul!
A következő táblázat tartalmazza a 150 euró alatti értékű, magánszemélyeknek szóló küldemények vámkezeléséhez kapcsolódó főbb postai vámügynöki szolgáltatási díjakat:
-----------------------------------
De ez már több mint két hónapja porondon van Pl az Aliexpress topikban. -
jeni
félisten
válasz
Beni2360 #11513 üzenetére
Ha jól gondolom az a 399Ft pl.kisebb értékű áruknál szinte bukó mert ehhez meg rá jön a 640 Ft nemzetközi szállítás érték.
Ezt nekem 2x könyvelték el.
Ugyanis közel 2300Ft össz értékre rájött az említett 399 Ft áfa és a 640Ft.
Így lett nekem 1040 Ft kifizetődő posta díj szolgáltatás a Vám részéről.
Tehat 2300Ft mellé még hozzá csapódik 1040 Ft Posta zsebpénz. -
-
somasz
addikt
Ebayről Global Shipping Programmal rendeltem egy heatsinket USA-ból, kifizettem ugye előre az áfát, vámot, erre a postától kapom az értesítőt, hogy fizessek a vámkezelésért. Mitévő legyek? A felülvizsgáltai kérelem oldalukon nem tudok olyat beikszelni, hogy ne vámkezeljék...
-
Én UPS akit megbíztam. Közel 20k volt a díja. Proforma számlát megcsináltam, kinyomtattam, + a többi dokukat is amiket kértek és intéztek mindent. Én garis cserére küldtem ki egy nem épp olcsó alkatrészt. Vissza a FedEx hozta és az nem volt épp gyors vagy egyszerű, de azért 1-2 Hét alatt meg is kaptam. Minden költséget (vissza ami volt) a feladó fizetett. Brexit / változások miatt a hibás termék oda juttatás költsége ami engem terhelt, vissza az újat ők intézték/állták (+ÁFA és ügyintézési díj)
Amúgy háztól-házig garim van a laposra....de Brexit bekavart (mind1)
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Angliába szeretnék feladni egy csomagot (mobiltelefon dobozában), hogy lenne a legolcsóbb, ha a sebesség nem igazán szempont?
-
jeni
félisten
Viccccccc
2342Ft össz. értékre kaptam 1031Ft kifizetendő számlát.
Köszönöm Magyar állambácsi.
Ezek után már semmit se érdemes kintről megrendelni.
És még a Postai szolgáltatásért is elkérnek x összeget másfél hónapi várakoztatás után.
A másik,hogy a nemzetközi szállítási díjat 2x számolták fel. -
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
USA-ból érkező csomagom végre eljutott a vámhoz. Nyomkövető szerint "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)". Az eladóval ráírattam az e-mail címet és telszámot is, de persze nem kaptam semmit. Várjak még vagy nekem kéne keresnem a postát? Ha igen milyen formában tudom ezt megtenni?
Köszi!
-
mamboo
tag
válasz
Mr.Pentele #11503 üzenetére
köszi
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
mamboo #11501 üzenetére
Szia!
Június 27-től máig 46 munkanap telt el. A Posta kalkulátora szerint egy nem elsőbbségi levél USA-ba 7-21 munkanap alatt érkezik meg Magyarországról. Gondolom visszafelé is hasonló lehet az időtartam. Szerintem ez már elveszett, bár sosem kizárt hogy egyszer véletlenül bedobják a ládádba. Ha elsőbbségivel adták volna fel akkor becsülten 5-10 munkanap lenne/lett volna a kézbesítési idő.
-
Rico33
aktív tag
Végetért a kálváriám, a 07.15-én feladott levelem angliából a mai napon megérkezett, 5415 Ft-ért cserébe megkaptam. Se egy emil, se sms, semmi értesités a vámeljárásról. A levél tartalma pótalkatrész, 40£ értékben. Pikkpakk dolgoznak a srácok...
-
mamboo
tag
Sziasztok,
USA-ból június 27-i feladással még mindig nem érkezett meg a sima levélként feladott esküvői meghívó...
már ne is számítsak rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Politika
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Bezámítás! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest