Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
-
Mobilarena
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #12419 üzenetére
Ha nem fizeted ki, nem kapod vissza.
-
sopruk
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #12417 üzenetére
Feladónak nem kell tennie semmit, automatikusan visszaszállítják. Jön majd értesítés, hogy csomagod érkezik. Átvételkor fizetni kell a vissza kézbesítés díját, 1100-1200 volt asszem nekem legutóbb...
-
TaaT
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #12178 üzenetére
"Szóval még ilyen díjak is vannak már..."
1-2 kivételtől eltekintve senki sem hozza vissza ingyen az át nem vett csomagot."És ha nem fizetem ki, akkor ott fog kóborolni a posta univerzumában az idők végezetéig, vagy valaki szépen fogja és jól zsebre teszi."
Ha X időn belül nem fizeted ki, akkor megsemmisítik. -
ablack
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #12175 üzenetére
MPL postacsomag visszakézbesítése esetén a fizetendő díj: 1 140 Ft.
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdf -
válasz
Fr@nkieWilde #11588 üzenetére
Nekem is volt már ilyen, gls csomagponton adták fel, nem jött semmi értesítés egyszer csak kihozták. Hívd fel őket, ha pontosítani akarsz.
-
sopruk
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #10405 üzenetére
Mára megjavult a posta nyomkövetője is. Hétvégén biztos nem volt senki aki javítsa a hibát.
Jó hogy nem tűnt el a csomagod -
sopruk
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #10397 üzenetére
Szia!
Valami rendszerhiba lehet.
Kipróbáltam két másik azonosítóval és azokra is azt írja, hogy nem találja... -
dzsi23
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #10180 üzenetére
Ja, azt nem írtam, hogy kocsival viszi ki, de magától értetődőnek gondoltam, hogy tetszőleges méretű, tömegű és mennyiségű csomagokat nem biciklivel vagy gyalog fog kihordani... de ha ez sem elég magyarázat, akkor már nem tudom, mit vársz...
-
dzsi23
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #10178 üzenetére
Pedig most írtam le... "nem a postás viszi ki, hanem az MPL futár".
Miért vinnének ki minden csomagot a helyi postára, hogy utána a futár minden postára bemenjen felvenni a csomagot, hogy a helyieknek kiszállítsa, aztán megint bemenjen a következő postára feleslegesen. Van egy központi depó/posta, ott felveszi a csomagokat, amiket aznap kiszállít, és nincs felesleges kör az összes postára. -
dzsi23
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #10176 üzenetére
Mert nem a postás viszi ki, hanem az MPL futár, és ő nem onnan indul.
Ha azt látod, hogy a kézbesítőnél van, akkor ma megkapod. Elvileg. -
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Fr@nkieWilde #10096 üzenetére
Ne haragudj, én írtam rosszul. MPL címiratkitöltőben, illetve postai feladásnál sem kötelező megadni a telefonszámot.
Nem tudtam, hogy Vaterafutárra gondolsz, de azt egyébként sem ismerem.
-
parkr
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #10096 üzenetére
beírsz egy random számot az is jó.
én emaillel csináltam már ezt sokszor, mikor nem tudtam/nem adott a címzett. -
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Fr@nkieWilde #10094 üzenetére
Nem kötelező megadni a telefonszámot és az e-mail címét sem. MPL Postacsomagra egyetemes alatt?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #8324 üzenetére
A HDT esetében azért ezt érdemes figyelembe venni:
"Kérjük vegyék figyelembe, hogy a HDT nem futár- vagy csomagküldő szolgáltató, hanem házhozszállító cég, amely a nagyobb termékekre specializálódott, ebből eredően a szállítási idő is hosszabb (összességében kb. másfél hét), mint egy futárcégnél."
-
Dealer95
őstag
válasz
Mindenképp kartondobozba csomagold.
Nagy csomagok esetén:
HDT: [link] -
stefi76
aktív tag
válasz
Súly- és mérethatárok
A gyors és gazdaságos szállítás érdekében a GLS automatikus szortírozó rendszert használ a csomagirányító központokban. A csomagok görgős szállítósoron haladnak keresztül, ezért nem léphetik át az egyes méret- és súlyhatárokat.
A csomagoknak az alábbi méretei lehetnek:
max. magasság 60 cm
max. szélesség 80 cm
max. hosszúság 200 cm
max. súly 40 kgA csomag körmérete nem haladhatja meg a 3 métert. (Körméret: 2x magasság + 2x szélesség + 1x hosszúság = max. 3 méter)
[link]Szerintem ebbe belefér.
De.Nem így szállíttatunk dolgokat.
Nézel egy erős, vastag kartondobozt, amibe ez belemegy.
Szanaszét pakolod mindenféle kitöltőanyaggal, hogy védve legyen a dolog, alul-felül, oldalt, és hogy abszolúte ne tudjon mozogni az a dolog, amit küldesz.
Szigorúan csak így.Egyébként nem nagyon lesz rá garancia, hogy eljut egyben A-ból B-be, mert dobálva lesz - ez tuti - és neked kell arról gondoskodnod ilyen formán a csomagolással, hogy MINDEN futárcég által a cuccod épségben megérkezzen a célhoz.
Rajtad kívül senkit nem érdekel, hogy egyben maradjon, ezt sajnos el kell felejteni.
Addig helyezik csak a cuccokat, amíg az ügyfél látja, utána dobálás ezerrel, jobbra-balra.Na, de én így járnék el, semmiképpen nem küldeném így magában, hanem a fent taglaltak szerint.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #8143 üzenetére
Igen, melóhelyre is kijönnek, nekem is onnan vittek már csomagot nem egyszer.
Igen, a címet a vevő írja be. Lehetőleg olyan címet adjon meg amin délelőtt és délután is megtalálható.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #8140 üzenetére
Felrakod a Jófogásra a cuccot, a vevő meg leüti. Akkor vonják le a postaköltséget ha átvették a csomagot.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #8137 üzenetére
Ha utánvét akkor Jófogás GLS Házhozszállítás, Nem kockáztatsz semmit ha nem veszik át, ingyen visszahozzák.
-
agroman
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #8137 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Raspberry Pi
- Milyen légkondit a lakásba?
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen videókártyát?
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Óra topik
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest