Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok. BUÉK!
Mától drágulnak a postai feladási díjak. Olvastam, hogy elektronikus feladással olcsóbb mint a papír alapú. Ezt ha jól értelmezem, az epostakönyv alkalmazással tudom megtenni. Ezt magánszemélyek is használhatják a leírás szerint. Kell hozzá énpostám regisztráció. Nos, ez van nekem, de belépés után nincs ott az epostakönyv, pedig a leírás szerint ott kellene lenni. Valami ötlet? Köszönöm
-
Imy
veterán
31-én, azaz szilveszterkor lesz kézbesítés?
-
válasz
headhunter
üzenetére
lehet, hogy rosszat pittyentett le, előre dolgozott, vagy valami hasonló.
elég szívás az a pda, ráadásul van amikor három van nálad, meg a két nyomtató, meg a pos, de vidd ki a csomagot, és tartsál mindent magadnál... de közben a postásnak is csak két keze van. -
Met
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
Persze, az adatok csak tájékoztató jellegűek

-
headhunter
addikt
Postánál megszokott, hogy nem a valós átvételi időpontot írják be (rögzítik) utólag?
"...A küldemény a kézbesítőnél van 2020.12.29. 8:39
A küldemény a kézbesítőnél van 2020.12.30. 8:19
Sikeresen kézbesítve 2020.12.30. 8:50..."(valós 14:00 után)
-
sopruk
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Ha a Fürgefutárnál rendeled meg a GLS-t és GLS csomagpontra tudod kérni a kiszállítást, akkor 20 kg-ig 1610 Ft a szállítási költség. Csináltam egy gyors próbát és elfogadta a 140 cm-es méretet is. Ha be tudod csomagolni 3 db 20 kg alatti csomagba, akkor 3*1610 = 4830 Ft lenne összesen.
Házhoz jönnek érte, nyomtatni nem kell semmit... -
attiati
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
köszi, úgy nézem, hogy 8-10e ft alatt sehol sem lehet megúszni
-
DonThomasino
veterán
DHL
Ha van egy eltűnt csomagom 50 EUR ra biztosítva,
akkor 50 eurot kapok visszatérítésnek és a postaköltséget buktam ? -
attiati
veterán
Mivel adnátok fel 2 db súlyzót a lehető legolcsóbban?
Összesen 45 kg.
2db szállítandó árunak számít, ha külön van a rúd és külön a súlyok?
Ha összeszerelem a két súlyzót, akkor is 2 tárgy.kétkezes súlyzó rúd: 140 cm, 5 kg
tárcsák: 30kg
egykezes súlyzó összerakva 15kg -
-
Mr.Pentele
tag
válasz
Suineg
üzenetére
Szia!
061-767-8282
Ez az ügyfélszolgálat száma, itt majd a 2-es gombot kell választani amikor sorolja a lehetőségeket.
Egyébként ha nem lennél elégedett az ügyfélszolgálattal, akkor a postán, ahol feladtad a levelet is meg tudják nézni neked a gépben. Persze ez csak olyan nagyobb postákon van, ahol az IPH rendszerben dolgoznak, az úgynevezett manuális postákon nem tudom mi a folyamatot.
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Postai telefonszám kellene, érdeklődnék, mert egy belföldi ajánlott levelem nem ért célba, a tracking annyit mutat, hogy 'küldemény feldolgozása folyamatban'. December 09.-e óta.
-
Lehet benne valami, mivel hétfőn akkor tudnák kihozni, ha addigra már a futáros raktárban lenne és nem a nemzetközi kicserélőben. Bár nem vagyok benne biztos, hogy van közbülső állomás, vagy budapestről budapestre követlenül kihozzák. Ugye ez nem vámolós csomag, tehát azzal nem kell bajlódni.
-
-
azbest
félisten
válasz
Corleone33
üzenetére
Nézd meg bejelentkezve a posta.hu keresőjében, ha rendes követhető. Európai postás szállítási módnál lehet még csak a szállító országába érkezett meg.
-
Corleone33
senior tag
17track alatt a csomag státusza a következő: Receiving receptacle from abroad
Jól sejtem hogy ez azt jelenti, hogy megérkezett Mo-ra?
-
-
azbest
félisten
válasz
dchard
üzenetére
Igen, nekem is cseh alis rendelés volt. Az ali 4PX_DHL_EU1 fajtának írja. Németeknél Feucht-on át, aztán itthon Europa+ csomagként hozta ki a csomagos postás.
Egészen pontosan 1én hagyta el Feucht-ot, 5én jelent meg itthon a Kicserélőben és 7én kézbesítették.Bár volt utána egy Cainaio warehouse shippinges jelzésű is, az is Feucht-on át és Európa+ csomagként jött. Egy kicsit még jobb időt is futott ahogy most nézem, mert 10én hagyta el, 13án jelent meg postánál és 14én kézbesítették.
Lehet véletlen, de mindkettő a Feucht elhagyás utáni hétfőn jött.
-
-
Azt tudja valaki, hogy egy útban lévő csomagnál valahogy lehet-e kérni a postán maradást? Abban reménykedem, hogy így hamarabb megkaphatom.
Feucht-ból bő két napja kiscannelték, de még nem ért budapestre (vagy ahogy írtátok, nem scannelték be).
-
válasz
Corleone33
üzenetére
Valszeg pesten kempel a csomag, csak nem csippantjak le a helyi erok, mert ha nincs lecsipogva, akkor még nem érkezett be :)
Kell neki amúgy is 4-5 munkanap mire ideér, karácsonyi agyhalal miatt plusz két három nap, és akkor beesik a munkaerohianyos leterdelt postahoz... Gondolhatod mi van pesten... -
Corleone33
senior tag
Külföldi(Dániából) Nordposton keresztül kapott csomagot is a Magyar Posta kezel amint az átlépi a határt?
Dec 12-én lett küldemény feladva nekünk de azóta sincs semmi hír és a követési számból is annyit látunk csak hogy a csomag elhagyta Dániát
-
Ciccuka
veterán
-
sopruk
senior tag
Mi is többször igénybe vettük a GLS csomagpontos kézbesítést mostanában, mert nem mindenhol van nyomtató a családban, így a Vaterafutáros nem jó.
Meg aztán itt ki is jönnek érte...
5 kg fölött meg még olcsóbb is mint az MPL vaterás. Nem néztem, hogy ha közvetlen a GLS oldalán rendelem meg, akkor mennyi a díja, de Fürgefutárnál 20 kg-ig 1610,- -
totyak
aktív tag
válasz
pauliboy23
üzenetére
Nem erőltettem a dolgot, rábólintott az ajánlott levélre, ami a címére megy és annyi. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
totyak
aktív tag
válasz
pauliboy23
üzenetére
Értem, de hát ajánlott levélért ugyanúgy be tudsz menni és még értesítőt is kapsz.
-
totyak
aktív tag
válasz
pauliboy23
üzenetére
Előre utalta a termék árát és a postaköltséget a vevő, így még a fizetés megérkezés sem lehet magyarázat.
Feladtam sima ajánlott levélként, úgy is megfelelt neki. Mondjuk megfelelő méretű bubis boríték már sokadjára nem volt a postán, volt egy köröm a papírboltba. -
BaLee
addikt
Csak egy kis pozitívumot szeretnék megosztani a GLS-ről. Ugye az MPL ill. a posta mindig fejreáll(t) így ünnepek előtt ill. már decemberben nem mellesleg már olyan drága lett, hogy inkább Foxpostot használom ha tudom, mert hiába kell autóba ülnöm a feladáshoz a postánk előtt a vírushelyzet miatt garantált fél óra várakozás/sorbanállás bármilyen időszakban szóval kb. már semmi előnye sincs meg még drága is.
Na visszatérve GLS-re, vasárnap feladtunk egy csomagot, csomagponton ma odaért, nekünk tegnap feladtak egy csomagot és ma megkaptuk. Mindezek mellett csomagpont előtt nem kell semmit nyomtatgatni, töltögetni mint a vaterafutárnál, hanem pikkpakk megoldják, kapsz egy igazolást róla és ennyi. És párszáz forinttal drágább csak mint a vaterafutáros MPL.
-
10 napig orzik a helyi postán, aztán 30 vagy 60 napig a kozpontiban, aztán megsemmisitik.
-
allein
addikt
-
azbest
félisten
a sima belföldi ajánlott még mindig nem követhető a nyilvános keresőben? Mintha az ilyen követésre kamuztak volna be pár milliárdos támogatást, de nem vagyok benne biztos, hogy elérhetővé tették-e már az ügyfelek számára, vagy továbbra is csak a postán férnek hozzá, mint korábban.
#10645 totyakÚj
Postapontos csomag nem jó neki? Lehet közeli üzletben is ilyen vagy persze postán is van, úgy sem otthon keresi a futár, hanem értesítést kap a megérkezésről (sms, email). Annál legalább nevet, aláírást és igazolványszámat bekérnek átvételkor.Egyébként lehet így akar pár százast spórolni a szállítással, ha nem az a baja, hogy otthon keresnék. Vagy nem akarja, hogy megtudd hol lakik.
-
Met
nagyúr
-
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy hogy működik a postán maradó levél? El szeretnék adni valamit és a vevő úgy akarja kérni, de fogalmam sincs hogy kell ezt.
Jobb, vagy rosszabb az, mint egy ajánlott levél? Én ajánlottan szoktam postázni, akkor bizonyítani tudom, hogy feladtam, illetve, ha nem veszik át, akkor kapnak róla papírt és a posta akkor is magánál tartja a levelet X napig (5 vagy 10, nem tudom).Köszönöm, ha valaki infót ad.
-
allein
addikt
Ja, PS5-öt
bűzlött a dolog, mondtam az mpl futàrnak, hogy ha nem tudom megnèzni akkor nem veszem àt, mondom neki a dobozban ps5-nek kell lennie, ő sem hitte el ès elsőnek ő nèzett bele amúgy, szarul volt leragasztva a doboz. Utàna belevilàgítottam a telóval, làss csodàt: kèt asvànyvíz flakon + purhab
#10642 Dealer95, nincs bizonyítékom amivel feljelentèst tudok tenni.
-
azbest
félisten
-
allein
addikt
válasz
allein
üzenetére
Bele tudtunk nézni a csomagba, kettő asvanyvíz volt benne, purhabbal összeragasztva
azt a qurva, az a gond, hogy a jofogas olyan szinten reagál nehezen a jelentésekre, hogy boszasztó. Az egyik csávó hirdetett egy LG OLED-et az én képpel, csupán 150.000-ért, jelentettem legalább 10 alkalommal. Kb. egy hét kellett mire törölték. -
-
azbest
félisten
válasz
allein
üzenetére
Van olyan webshop, ahol külön leszerződnek arra, hogy a futár előtt kibontsa az ügyfél és ha sérült, akkor visszavigye azt. De ilyen nincs a legtöbb szállítmányozónál, pláne nem magánszemélyek közti szállításnál. Szóval nekem is sántít az is, hogy esetleg sikerül meggyőznöd a futárt, hogy előtte kibonthasd és csak utána fizesd ki. Merthogy a kibontással sérül a csomagolás és utána rajtuk verik le a sérülést. Normál esetben a szállítmányozó csak az odajuttatást és a külső sérülésmentességet biztosítja, de semmi köze a bizniszeléshez.
Ha okosban vásárolsz, akkor benne van a pakliban, hogy lopott termék vagy átverés.
Amúgy nem lepne meg, ha az utazó üzlettárs a határon átvitel után vásárlás helyén visszaigényelné az áfát a határon lepecsételt dokumentummal és nálunk meg elfelejtené befizetni, aztán eladja. Lehet az nekik benne az üzlet valahogy.szek: ja így már megvan, d-83-as svéd automata [link]
-
Met
nagyúr
válasz
allein
üzenetére
Magánszemély szokott téglát küldeni nem cég, általában.
A cégek azzal trükköznek hogy nem fizetik be az áfát stb.
Kérd meg a postást hogy némi pénz fejében várja meg míg kinyitod, persze úgy hogy ha gond van nyom nélkül vissza lehessen zárni.Csak úgy kérdezem, mennyit spóroltál így?
-
allein
addikt
Sziasztok. Vásároltam a jofogason, friss regisztráció, a cég 3 hónapos. A termék ára 220.000 HUF utánvét. Amikor a fizetésre rákérdeztem azt volt a válasz, hogy előreutalás és díjbekérő, erre írtam az eladónak, hogy nem megyek bele. Írta, hogy mehet utánvétesen is. Nos, az a gond, hogy ma jön az MPL és ugye nem tudom megnézni a csomagot a fizetés előtt. Fizetés után kibonthatom a futár előtt(megkérem várja meg), de ha kamu a futár nem tud mit csinálni, tehetem a rendőrségi bejelentést.
Írtam az eladónak, hogy mekkora szerencse, hogy a futár a szomszédom és le van zsírozva a csomag megtekintése a fizetés előtt(nyilván ezt kamuból írtam neki). Erre azt írta: rendben van, jelentkezzek ha sikerült átvennem és használjam egészséggel. Szerintetek kamu ez az egész?
Külföldröl(Szombathelyre) van beszerezve a termék, kaptam erről egy számlát. A cég győri. A termék pedig Pesten lett feladva a belvárosban. Amikor erre rákérdeztem akkor az a válasz jött, hogy az üzlettársa intézi a dolgokat. Írtam, hogy akkor miért nem találkozunk személyesen, válasz:
"Neked lehet egyszerubb lett volna,de nehez lett volna leegyeztetni. Az uzlettarsam folyamatosan uton van,nem tudom merre jar a konzolokkal,es melyik futarszolgalat szallit.
Ma, 11:25:26 Nem tudtam azt sem,hogy jart budapesten,es ott kerult feladasra a csomag.pMa, 11:25:54"Kezd egy kicsit homályos lenni a történet. Írtam a külföldi cégnek ahol vásárolta lett az ezsköz, átdobztam nekik emailben a számlát, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
Emailben küldött az eladó egy doksit, az alján céges pecséttel(adásvételi szerződés).
-
Nah, átadta a DHL a csomagomat Feucht-ban a magyar postának... Térdre-imához... De legalább vámolni nem kell. Mi mostanában a tapasztalat? Látom más is kérdezte hogy lopnak-e még Feucht-ban, meg hogy mennyit dekkol a két ország között a csomag.
-
dani0904
tag
Sziasztok!
Ha az én nevemre érkező üzleti küldeményt nem tudom személyesen átvenni, akkor a helyettes átvevőmnek mire van szüksége hogy átvehesse helyettem? Betelt a kiválasztott postapont és ezért csak csomagküldő bázison tudom átvenni a csomagot ami nyilván csak munkaidőben van nyitva... Esetleg elég csak a ragszám, telefonszámom ilyesmi? vagy meghatalmazás kell?
-
dan00
újonc
Sziasztok!
Ha a csomagom egy csomagkézbesítő bázison van (ami amúgy itt van a közelben), akkor van arra lehetőség hogy ott náluk vegyem át, hogy ne kelljen várni tovább? Vagy esetleg fel kell őket keresni előzetesen ehhez?köszi
-
tomaszka88
aktív tag
Üdv nektek!
Nekem Németből néhány nap csússzással megjött a csomag. Végre! Lassan, de biztosan.

-
madle
őstag
Vidékről-vidékre
-
sopruk
senior tag
Szia!
Én ezt ismerem, de lehet többiek tudnak jobb ajánlatot is...
HDT Nagycsomag szállítás - Vaterafutár -
madle
őstag
Sziasztok,
tudnátok segíteni, hogy milyen cég tudna nekem elszállítani belföld-belföld viszonylatban, két mezőgazdasági gép kereket? Első kerékről van szó felnistől kb 75kg/db.
Köszönöm!
-
DrenX
csendes tag
Sziasztok!
Németből rendeltem egy nagyobb csomagot. Elméletileg 11-én elindult Feucht-bol. Megint lopkodnak ott vagy ilyen nagy a torlódás?(1-2 nap a megszokott)
Fr, 11.12.2020, 08:39, Feucht, Deutschland
Die Sendung wird ins Zielland/Zielgebiet transportiert und dort an die Zustellorganisation ubergeben.2020.12.11. 7:20SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2020.12.11. 7:20SzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2020.12.11. 8:00SzállításKüldemény átadása nemzetközi szállításra -
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
A cimzettel egy lakcimen lévő atveheti. Nálam pl az alberlo atveheti, de a tulajdon anyám nem :)
-
rushty
őstag
Hivatalos iratot meddig lehet átvenni?
2.kézbesítés után járunk elvileg, amiről nincs bejegyzés infó, hogy megtörtént-e (de nem). -
Fancy-boy
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szívesen!
Én úgy tudom, hogy meghatalmazás nélkül csak az a személy veheti át a csomagot, akinek a nevét megadták a rendelés feladáskor. Legalábbis ez a hivatalos változat.
Több webshopot is megnéztem ahol van PostaPontra szállítás és ki van emelve, hogy elsősorban a címzett jogosult a csomag átvételére.Ezzel kapcsolatban nincsen tapasztalatom.
Talán majd valaki válaszol, akinek van.
A legegyszerűbb ha annak a nevét adod meg, aki átveszi.
-
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Világos, köszönöm

Még egy kérdés: postapontra rendelve meghatalmazás nélkül más átveheti az utánvételes csomagomat?
Tehát ha van egy csomag szállítási cím: Szeged 19 posta, név: Pityi Palkó, akkor nem tudja átvenni Kis Pista?
Futárnál ez nem szokott probléma lenni, de postán gondolom csak személyesen az a személy veheti át, akinek a neve van megadva a szállítási címhez?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Szia!
Attól függ.
MOL kút esetében ugyanazok érvényesek. ( 5 vagy 10 munkanapos őrzési idő )Viszont az automatánál más a helyzet. A csomagokat 2 munkanapig tárolják az automatában.
Ha a rendelkezésre álló idő alatt nem tudsz érte menni, újabb SMS-ben elküldik, hogy a csomagot melyik postán veheted át a webshop által előzetesen megadott 5 vagy 10 napos őrzési időn belül.Más is át tudja venni. Amennyiben az átvevőnek megadod a szükséges telefonszámot és az azonosító kódot. Fizetni pedig bankkártyával lehet.
-
Üdvözlet

Csomagautomatába, illetve MOL kútra való rendeléskor is ugyanazok az őrzési idők érvényesek, mint a postán maradó esetén? 5 illetve 10 nap?
Másik kérdésem, hogy csomagautomata esetén más is fel tudja venni az utánvétes webshopos vásárlásomat?
Ugye postán maradó esetén mindig elkérik a személyimet, aminek gondolom egyeznie kell a szállítási cím alatt megadott névvel. De csomagautmata esetén nem szükséges igazolni magam? -
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Mára vártam egy előre kifizetett csomagot, MPL házhoz. Nyomkövetésben hajnali 5h állapot van, hogy a csomag a kézbesítő nél van, értesítőt is kaptam.
Viszont ezidáig nem jött senki és semmi...Gondolom ma már nem is fog, vagy előfordul, 17h után is hozzák?Vagy ebből holnapi próbálkozás lesz?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- 58.5 mm full fém tamper
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nha mindegy, majd másnem jövőre hozza a csomagokat.

Bocsi, erre nem gondoltam... Kistelek (Csongrád) -Kisvárda (Szabolcs)