Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Netfone
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyot léphet előre az Oppo Find X10 kameraképességek tekintetében
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia Szirty!
Köszönöm.
Ok, én is így gondoltam a HMI vizualizáció működését. Sajnos még mindig nem vett a főnököm PLC-t, inkább elment nyaralni
Na mindegy, a következő igények merültek még fel a még nem is létező PLC-vel szemben:- a bemeneti/kimeneti változókon kívül tudok-e olyan változókat létrehozni (és azt HMI-ből állítgatni), ami az értékével egy művelettípust fog leírni... Konkrétan meg lehet e azt csinálni, hogy egy nyomógomb (mint bemenet) egy kimenetet egyszer bekapcsol, egyszer kikapcsol, egyszer inverzbe rak, egyszer pedig a kimenet követi a nyomógomb állapotát, és mindezt attól függően, hogy a művelettípust leíró PLC változómat hogy állítottam be a HMI-ből ? A user-ek azt szeretnék, hogy ezeket ne csak én (mint leendő PLC programozó) tudjam állítani, hanem ők is ? És persze nekem kell majd hozzá a HMI felületet megtervezni
- tegyük fel, hogy van olyan PLC-m, illetve HMI-m, amiben van RTC. A user azt szeretné, hogy egy "valami" változó reggel 6-ig egy X értéket vegyen fel, 6-12 között egy Y-t, stb. Ehhez milyen HMI "elem" van (van-e ilyen egyáltalán), illetve ilyenkor az RTC értékét a HMI-SW olvassa ki saját magából, és az alapján küldi el a PLC-nek, vagy a PLC olvassa ki a sajátját(ezt a verziót most nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan is működhet) ? Én valami táblázatos vagy diagramos megoldást képzelek el, azon/abban beállítom a kívánt értéket, az idő lenne az X tengelyen, aztán a HMI olvassa a saját óráját, és leküldi az aktuális értéket...Ha a HMI meghal, akkor a PLC a legutoljára leküldött értékkel dolgozna, ez így rendben is lenne...
- tudok-e olyan változókat létrehozni (és ezt HMI-ből állítani), amely azt írja le, hogy az adott műveletet melyik bemenettel és/vagy kimenettel kell végrehajtani ? Az első kérdésemre visszatérve tehát a user azt is szeretné, hogy melyik nyomógomb melyik kimeneten végezze el azt a műveletet...
Bocs a szájbarágós leírásért, de csak a magam megnyugtatása miatt írom így le, nehogy félreértsük egymást.
Köszönöm.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga G1i - i5-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs