Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
KB.Pifu
tag
Sziasztok!
Mivel még sosem programoztam gépet, csak tanulok de szeretnék kérdezni.
Végzett villamosmérnök vagyok, nagyjából ismerem a szabályokat (azért nagyjából mert az oktatásból ennyire futotta, azért kérdezek mert be akarom pótolni ami elmaradt)
A biztonságot szem előtt tartva, mik a kötelező szabályok amit nem szabad megszegni.Gondolok olyanra, hogy Vész-stop megnyomásakor a motortól nemcsak a vezérlést, hanem a feszültséget is el kell venni. Vagy a vészkapcsolók NC gombokkal vannak kiépítve stb.
hasonló dogokat szeretnék tudni, gondolok én arra ,hogy a vész-kör sorosan van kiépítve és közvetlenül a plc vezérli, vagy mondjuk a biztonsági relé és csak az adja a jelet plc-nek.
Minden olyan fontos dolgot tudnom kellene ami a gépek programozásánál a biztonságot garantálja. Például addig nem indul a gép, míg van nyitott ajtó stb.
Nagyobb teljesítményű gépeknél kétkezes indítás van, azt kötelező biztonsági relével megoldani, vagy azt vezérelheti a plc?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest