Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • btz

    addikt

    válasz pelyib #20001 üzenetére

    Üdv!

    Először is köszönöm, ezbben leledzik minden PHP tudásom, amit össze tudtam szedni a cél érdekében. (Nem foglalkozom napi szinten programozással)

    Nem ismerem az általad ajánlott PHP galleryt-t de így első ránézésre azt mondom, hogy az enyém jóval egyszerűbb céleszköz kamerakép nézegetésre, mindazonáltal jobban szemügyre veszem majd az általad ajánlott Piwigo scriptet is.

    PDO-t már nézegettem, ha jól tudom az előnye abban rejlik, hogy könnyedén lehet változtatni az SQL típusokat és teljesen objektumorientált, de jelenleg a PHP tudásom nincs azon a szinten, hogy egy könnyű félórás szabadidőben csak úgy lecseréljem. Szívesen veszek minden forkot, ami a PDO-ra építkezik adatbázis tekintetében, ebből én is építkezni tudnék PHP ügyileg :)

    Az aktruális scripten való bejelentkezési pontot már én fabrikáltam rá. Igen, sajnos ezzel kódismétlés van. Erre is szívesen várnék egy változatot, ami egy ponton beléptet és vissza tud dobni a refer oldalra.

    "csak egy folder legyen elerheto a webservernek (tipikusan web vagy public neven)"
    Ezt nem értem pontosan, de jelenleg is így van. Egy mappában van a dashboard és a képek mappa is ami htaccessel le van védve, így csak az viewer applikációban nézhetők a képek.

    Probálom minél jobban szétválasztani a vieweket a PHP változóktól és minden egyébtől.

    Amint lesz időm rendezem a kód sorait olvashatóság szempontjából. :)

    public function __construct(DataSource $source)
    {
    $this->ds = $source;
    }

    Ez az injektálási eljárás pontosan mitől is jobb? Illetve nem nagyon értem, hogy a require_once nélkül akkor hogy is érem el vele a DataSource.php fájlt?

    A readme fájlban meg fogom említeni, hogy milyen PHP verziókon fut, csak előtte le kéne magamnak is tesztelni, eddig az egész 7.4-en ment , nem néztem meg, hogy mondjuk 5.6-on van e nyűgje :D

    if(true === empty($_SESSION["userId"]))
    {
    require_once './view/login-form.php';
    exit;
    }

    //amit ved

    Ez jó ötlet, azthiszem ez lesz az első a listán amit majd cserélek. Ennél legalább dereng is, hogy miért jobb ha így csinálom :)

    A Class folder a PHPPOT cucca volt eredetileg, de persze bele nyúltam mivel kellett néhány módosítás itt ott.

    Köszi a hasznos tippeket, ahogy haladok a PHP-vel való ismerkedésben próbálom behúzni a kódba a hasznos módosításokat. :R

    ⓑⓣⓩ

Új hozzászólás Aktív témák