- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
válasz
Korcsii #8679 üzenetére
azaz
Az h nem fér a fejembe hogy ezzel miért nem megy: V6qqriqA
Ezzel meg jó: fV6qqriqA
Szval vmiért kell neki az elejére vmi olyan ami nem szám... Ha kiveszem azt a kis darabot amit az előbbi kommentemben írtam akkor meg jó. Ezért kérdeztem hogy milyen modosító az a #-os rész. -
dany27
őstag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom egy reguláris kifejezéssel.
^[^#]_*(0)?[0-9]*V6.*[a-z]*.*qqriq(A|b)Ennél a ez a rész: ^[^#] mit jelent? Mert én úgy értelmeztem hogy a sor elején nem lehet #, de ha nincs még az esetlegesen szóba jöhető szám(ok) előtt vmien betű akkor nem megy!
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
Tele von Zsinór #7846 üzenetére
Köszi pont ez volt a gond hogy undefined... hibát kaptam!
-
dany27
őstag
Ez lenne a teljes kórészlet:
if($_GET['del']=="yes" and $_GET['id'])
{
$id=$_GET['id'];
mysql_query("DELETE FROM settlements WHERE id='".$_GET['id']."'") or die(mysql_error());
} -
dany27
őstag
Sziasztok!
Egy ilyenre miért kapok hibát: $_GET['del']=="yes"
Ha nem ad át a címsorban del-t akkor csak át kéne ugrania mintha nem teljesülne a feltétel nem ?
Mert nekem hibát dob ha nem kap del-t a címsorban....
Előre is köszi! -
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3921 üzenetére
van egy PHP függvény ami letudja ellenőrzni hogy létezik-e a függvény function_exists($function) asszem így van ha jól emléxem aztán lehet hogy hülyeség!
Am igen kijavítottam! Sőt megírtam előröl de most sem megy -
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3919 üzenetére
áhh ez késsz így sem megy
A függvényt többen is megnéztük és nem találtunk benne hibát!
Az a gond hogy valamiért nem tudja meghívni a függvényt szerintem! Mert ha leellenőrzöm hogy létezik-e a cucc akkor azt mondja hogy nem!
Am azért raktam PHP-be mert alá jön majd a feldolgzó, SQL feltöltés....
Csak itt még nincs benn az a rejtett input amitől nem engedi elindulni feldolgozót amig nem kattintanak a Reg-re! -
dany27
őstag
áááá ez volt az utolsó gondolatom, de aztán lebeszéltek róla h a kis meg a nagybatű nem számít. Ezek szerint akkor igen is hogy számít!
Am ez miatt lehet az hogy nem "létezett" ez a funkció?? Mert beépítettem már utolsó lehetőségként egy elágazást amiben az function_exsists függvény ellenőrzi hogy létezik e a funkció. És ez is azt adta vissza hogy nincs!
Kössz!
-
dany27
őstag
hi
Gyakorlás képpen neki álltam irogatni egy PHP-n alapuló oldalt, de a regisztrációnál akadt egy kisebb gondom, úgy szeretném megoldani hogy egy javascript leellenőrizze hogy minden mező kivan-e töltve, s csak akkor engedje tovább. De valamiért nem megy. Írtam egy tök alap valamit s ha már ebbe megy akkor majd átültetem az oldalba.(Ebbe nincs SQL feldolgozás még mivel nem jutottam el odáig mert ez a szar javascript elvett minden időmet, de egy szerűen nem jövök rá hogy mi a gond!)
A kód:<html><head><script type="text/javascript">
function submit()
{
var nick=document.getelementbyid("nick").value;
var pass=document.getelementbyid("password").value;
var pass2=document.getelementbyid("password2").value;
var email=document.getelementbyid("mail").value;
document.getelementbyid("nick").style.backgroundcolor="#FFFFFF";
document.getelementbyid("password").style.backgroundcolor="#FFFFFF";
document.getelementbyid("password2").style.backgroundcolor="#FFFFFF";
document.getelementbyid("mail").style.backgroundcolor="#FFFFFF";
submit = true;
if (nick.length<4 || nick.length<40)
{
document.getelementbyid("nick").style.backgroundcolor="#FFDDDD";
submit = false;
}
if (pass.length<6 || pass.length<40)
{
document.getelementbyid("pass").style.backgroundcolor="#FFDDDD";
submit = false;
}
if (pass1!=pass2)
{
document.getelementbyid("pass").style.backgroundcolor="#FFDDDD";
document.getelementbyid("pass2").style.backgroundcolor="#FFDDDD";
submit = false;
}
if (email.length==0)
{
document.getelementbyid("mail").style.backgroundcolor="#FFDDDD";
submit = false;
}
if(submit == false)
{
return false;
}
else
{
return true;
}
}
</script></head></html>
<?php
print"<center><h2>Regisztráció</h2>";
print"<table align=\"center\"><form method=\"POST\" onSubmit=\"return submit()\" action=\"register.php\">
<tr><td>Nick Név</td><td><input type=\"text\" name=\"nick\" id=\"nick\"></td></tr>
<tr><td>Jelszó</td><td><input type=\"password\" name=\"password\" id=\"password\"></td></tr>
<tr><td>Jelszó ismét</td><td><input type=\"password\" name=\"password2\" id=\"password2\"></td></tr>
<tr><td>E-Mail</td><td><input type=\"text\" name=\"mail\" id=\"mail\"></td></tr>
<tr><td align=\"center\" colspan=\"2\"><input type=\"reset\" value=\"Újra\"><input type=\"submit\" value=\"Regisztráció\"></td></tr></form></table></center>";
?>Előre is kössz!
-
dany27
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3357 üzenetére
köszi!
Ezt kerestem!
-
dany27
őstag
rosszúl fogalmaztam nah a rekord ID oszlopának értékét...
-
dany27
őstag
hi!
Egy olyan kérdés hogy hogyan tudom könnyen novelni egy tábla id-oszlopának értékét?? Csak az adott rekord azonosítására szolgál!
-
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3337 üzenetére
Azért írtam mert gondolom azt hogy megtetszik azt letudodd abból is szűrni ha csak beleolvasol! És így nem kell lebattyogni a könyvtárba
És ha akarod akkor megveszed! Én szerintem megfogom annak ellenére hogy van benne egy két hibás kód de azon gyorsan túl tudom magam tenni.(Mármint a példákban)
Nem soká kapod privibe csak még megy fel -
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3335 üzenetére
Azt hittem hogy ez itt nem kérdés hogy HTML megy-e!
CSS-t annyira nem vágom, de a HTML-ből elég jó szinten vagyok!PHP-s könyvet szeretnél kivenni ? Ha kell a PHP5 24 óra akkor dobj egy privit megdumáljuk
(Gépen megvan)
-
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3332 üzenetére
A PHP5 24 óra az megvan csak gépen scannelve és gépen nem szeretek olvasni! Meg elég homályos de elég jól magyaráz!
Igazából eddig a PHP.net-ről szedtem csak tudod ilyen webes nyelvet nem ismerek még egyet sem így nem tudom hogy mik a lehetőségek a nyelvben!
Mivel suliba is most kezdtük a PHP-t meg már régóta kacérkodtam vele így nekiállok magamtól mivel suliba nem haladunk színte semmit.
Haver meg én meg eldolgozgatunk a magunk gyorsabb tempojába azt a tanár már nem is szól érte ha nem azt csináljuk amit a többiek mert leszűri abból amit csinálunk h mi gyorsabban haladunk.Mivel ugye az alap programozási tudás adott pascal meg Basic után így nem nehéz haladni ha ismerjük a szintakszisát! Csak ugye ez webes dolog így ebben vannak olyan adottságok amik csak webes nyelvekre jellemzőek!
Ezért kellene egy olyan könyv ami jól tárgyalja a különböző funkciókat! Szóval nem azt kell el magyarázni hogy mi a for ciklus meg milyen a hátul tesztelős ciklus meg mi az a switch és társai ezeket tudom mivel van más nyelvben is csak max másképp egy kicsit!Jah és SQL-el sem vagyok haragban ebből is van egy kis ismeretem...
-
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3330 üzenetére
Háth igen arra biztos hogy figyelni kell hogy az ember nehogy régebbi verziójut vegyen....
De akkor a PHP Fekete könyv az kiesik.. Mert az szentem nem PHP5-s mivel az még valamikor 2002be jelent meg! A PHP felsőfokon az még jó lehet csak ott ugyebár az írja hogy konkrét problémákat old meg. Ez tárgyalja PHP különböző parancsait vagy csak konkrét poblémákat olda meg? Mert én még nem vagyok tisztába a PHP parancsai nagy részével csak rendelkezem egy kis programozói gyakorlattal más nyelvekből!Ezért gondoltam a PHP5 24 óra alattra mert abban amint láttam azért leírja h melyik parancs mire jó!
De ha a másikban is benne van és az jobb akkor azt veszem !
-
dany27
őstag
válasz
Sk8erPeter #3328 üzenetére
ohh ezer bocs már megint nem használtam a keresőt.....
Ezek szerint a az agyhullám az csak parasztvakitás!
Akkor marad a php 24 óra alatt!
Vagy más ajánlat?
Kössz! -
dany27
őstag
Hi!
Szeretnék venni PHP-hoz valami szakirodalmat, ezek között vacilálok:
Lynn Beighley, Michael Morrison - Agyhullám: PHP & MySQL
Matt Zandstra - Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alattSzerintetek melyik legyen ??
Programozási alapom már van csak PHP-ben nem sok tapasztalatom van még, nem rég kezdtem vele... 2 hónapja
-
dany27
őstag
hali
egy olyan kérdés hogy azt hogy tudom megcsinálni hogy adott egy form amit miután kitölt a juzer akkor lefut egy feldolgozó script és kiszámol egyet s mást de ez most nem fontos.
Az érdekelne hog hogyan tudom azt megcsinálni hogy az eredményt ne új oldalon hanem ugyan azon az oldalon csak a form alatt írja ki??
Valami várakozó parancs esetleg ami addig ami várakozik egy bizonyos dologig majd ez után lefuthat már az utánna lévő ciklus?? (ez lehet hülyeség, bocs, csak mondom hátha!!)UI: bocs a láma illetve buta kérdésekért nem rég kezdtem PHPzni!
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
hi
nem régen kezdtem el ismerkedni a PHP nyelvel, és ehhez szeretnék pár irodlamat beszerezni.
PHP5 24 óra alatt valamint a PHP zsebkönyv.
Az elsővel van személyes tapasztalatom , de a másodikat nem ismerem.Valaki ismeri a PHP zsebkönyvet? Ez tulajdonképpen mi?? Különböző utsítások színtaktikája van bennt vagy mi?? Vagy mit tom én konkrét példákra megoldás??
Érdemes megvenni?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gerner1
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest