- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát pedig tévedsz, DeltaPower jól mondta, nem kell a v3-hoz API-kulcs. Itt röviden összefoglalják: [link]. Lényeg: 2-eshez még kötelező volt, 3-asnál NEM az.
De ha nem elég bizonyíték, itt van egy nagyon egyszerű példa, mindenféle API-kulcs használata nélkül: http://jsfiddle.net/aknYP/4/
itt találsz még párat...De hogy mire lehet jó az API-kulcs használata:
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/tutorial?hl=hu#api_key"Using an API key enables you to monitor your application's Maps API usage, and ensures that Google can contact you about your application if necessary. If your application's Maps API usage exceeds the Usage Limits, you must load the Maps API using an API key in order to purchase additional quota.
* Google Maps API for Business developers must not include a key in their requests. Please refer to Loading the Google Maps JavaScript API for Business-specific instructions.
[...]
By default, a key can be used on any site. We strongly recommend that you restrict the use of your key to domains that you administer, to prevent use on unauthorized sites. You can specify which domains are allowed to use your API key by clicking the Edit allowed referrers... link for your key."===
(#12949) futár :
"Ez egy idióta dolog"
Ezek fényében nem túl hiteles, hogy engem kritizáltál amiatt, hogy gagyinak/fosnak neveztem az általad korábban emlegetett kódot, amely iframe-használatot erőltetett (bár akkor még nem is láttunk kódot, csak ahogy bemutattad, az alapján nem volt túl meggyőző), itt viszont egy annál ezerszer komplexebb és alapvetően jól működő dologról van szó...
Azért kell új kulcsot beszerezni a 2-es változathoz is, mert történtek változások a Google-alkalmazások körül, azok nyilvántartásában, lett ez a konzolos dolog, amit be is linkeltél, a változtatásokhoz való adaptálás érdekében meg frissíteni kell a kulcsot.Egy oldalon én is API-kulcs használata nélkül jelenítem meg a térképeket a v3-as API segítségével (pontosabban Drupalban egy modul kódja jeleníti meg, de beregisztrált API-kulcs nélkül).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Itt senki nem civakodott, és senki nem ordította le más fejét, senki nem lett sárba tiporva, valószínűleg Te vagy egy kissé túlérzékeny, ha ezt így értékelted. Szerencsére DanielK éretten és korrekt módon válaszolt, nem sértődött meg, hanem érdemben reagált, szóval vele lehet kommunikálni akkor is, ha kritikát kapott.
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha itt kritizáljuk egymás kódját, arra való a fórum, és nem vagyunk porcelánból - hidd el, az én kódjaimat, javaslataimat is kritizálták már bőven, és ha volt benne érdemi információ, amiből megtudom, hogy mit rontottam el, mit kellene másként, akkor összességében még örültem is neki, mert abból mindenki tanul.
Amúgy ha korábban belinkelted volna a kapcsolatfelvételre szolgáló kódot, akkor hozzá lehetett volna szólni érdemben is a kódhoz. Egyébként csak felhívnám a figyelmedet, hogy a Te munkádat sehol nem kritizáltam, így nem volt értelme magadat védelmezni, bizonyítgatni, hogy van olyan terület, amiben Te vagy a jobb, elhiszem, de senki nem mondta, hogy ez ne lenne így. Azon a területen meg Te kritizálhatnád az én tanácsaimat, és jól is lenne ez így."Kicsitt régebb óta vagyok itt mint te"
Ezzel nem tudom, mire gondoltál, arra, hogy Te másfél évvel korábban regisztráltál?De mindegy is, felőlem valaki tegnap óta is lehet PH-tag, ha érdemi kritikákat fogalmaz meg a fórumon, akkor teljesen irreleváns, hogy mióta van itt...
-
DanielK
addikt
hát, pedig hibát nem dobott az oldal, mikor kitöltöttem a dd email címmel vagy mikor üresen hagytam.
na mindegy, pont emiatt nem elég a kliens oldali ellenőrzés, mindig kell szerver oldali is!
a kliens oldalit úgy játsszák ki, ahogy akarják.
mindkettő lehet, de csak a js nem tanácsos. persze ezek csak jó tanácsok... -
DanielK
addikt
kitöltöttem és küldtem egy formot, ahol az email ez volt: dd
ennyit a js ellenőrzésről.
Jó tanácsként mondom, hogy nem elég a js ellenőrzés, pont emiatt!
Ezt baromi könyű implementálni (mármint amit linkeltem). a 9. pontjában (a 4. oldalon) van a kész függvény, amit csak submit megnyomásakor meghívsz a php fájlodban$hiba=array();
if(isset($_POST["submit"])){
$email=$_POST["email"];
if( !validEmail($email) ) $hiba["email"]='Az email rossz formátumú!';
}a $hiba-t meg ki echozod a megfelelő helyre
persze legyen egy fájlod, amit include-olsz az elején, mondjuk egy functions.php (csak van már ilyened), ebbe beleteszed a kész függvényt és kész. az include-dal meg megoldva, hogy a validEmail függvényed elérjed
-
DanielK
addikt
kitöltöttem teszt adatokkal.
először mindent kitöltve (helyesen - kamu adatokkal)
másodszor csak nevet adtam meg és egy kamu emailt - hozzáteszem, nem ártana az emailt domainre is ellenőrizni, mert látszik, hogy a 2. kamu emailnél csak rányomtam a billentyűzetre...[link]
ja és a többi miért nem kötelező? legalább az üzenet?nekem eltűnt a form és egy üzenetet láttam. akkor most ez nem jó? egyébként miért jó, hogy eltűnik a form?
-
tkazmer
addikt
nézd, közel 2 nap telt el a kérdező, és az uppoló hsz-ed között. az a helyzet, hogy az én gondolkodásmódom szerint egy átlagosan gondolkodó embertől is elvárható, hogy 2 nap alatt rájöjjön arra, hogyha vonalkódot keres, akkor lehet, hogy amennyiben beírja a keresőbe, hogy vonalkód, és mivel php scriptet keres ezért még azt is mellé biggyeszti hogy php, akkor azzal igen hatékonyan tud számára szükséges információkhoz jutni. Elnézést, hogy erre alapoztam a szerintem segítőkész hozzászólásomat. Sajnálom, hogy kioktatásnak veszed, ha leírom egy weboldal címét, ahol utánajárhatsz valaminek.
Ettől függetlenül tényleg örülök, hogy úriember vagy annyira, hogy sértődöttséged ellenére mégis megköszönöd, amit leírtam.
és igen, ezt viszont veheted un. kioktató hsz-nek az utolsó mondatot kivéve
-
VladimirR
nagyúr
igen, van rengeteg olyan terulet, ahol nem vagyunk aszok, de en szemely szerint nem azzal szoktam nyitni, hogy kerdezek, elobb olvasok, keresek, s ha ezek nem jarnak eredmennyel, csak utana fordulok masokhoz
tobbnyire, mielott kerdezek, guglizok par orat, majd megfogal;mazom a kerdesem, hogy ha akad segitokesz ember, tudjon vele mit kezdeni, ne kelljen harapofogoval kihuznia belolem, hogy mit akarok
lathatoan te mindkettot elmulasztottad, igy a "hogyan ereznem magam" kerdesre annyit tudok csak mondani, szegyellnem magam -
VladimirR
nagyúr
-
RedAnt
aktív tag
-
tkazmer
addikt
esetleg írj egyet magad. ha többórás google keresés után sem jutottál semmire, akkor ez lehet a megoldás. esetleg jópénzért valaki ír neked.
a problémád azt gondolom, nem annyira általános, hogy tömegével szülessenek rá megoldások.
ha te magad írsz, a hu.php.net-en érdemes lehet körülnézni, a vonalkód rajzolásához ajánlom a gd könyvtárat és függvényeit. Az átalakítás nem tudom, hogyan zajlik, nem ismerem a vonalkódrendszert, de gondolom te igen. Ezzel kapcs. nézz körül esetleg a stringkezelő függvények között szintén az előbbi helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest