- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DanielK #12894 üzenetére
Azért nem jó megoldás, mert undorító. Ez a "célt elértem vele, úgy, hogy a kódomtól egy normális programozó üvöltve hányna", nem túl jó hozzáállás a programozásnál.
(#12901) DanielK :
"javascripttel újratöltöd az oldalt vagy ajaxxal a divet."
Ez viccnek is rossz...(#12902) DanielK :
"de miért akarod eltüntetni? ez nem szokás, főleg, ha új üzenetet akar küldeni neked. nem felhasználóbarát..."
Bocs, de ezt is muszáj kommentálnia valakinek, és most megint én leszek az a szemét k×csög.
Egy kapcsolatfelvételi űrlapnál miért az az alapvetés, hogy az első levél elküldése után hadd küldjön egyből egy másikat? Miért ne lenne "felhasználóbarát" megoldás megköszönni, hogy elküldte a formot, de most már hagyjon békén?Ez a "felhasználóbarát" szó itt nem túl helytálló amúgy sem. Igazából mindkét megoldásra lehet magyarázatot találni, de az nem egy rossz megoldás, hogy megköszöni a form elküldését, de nem jeleníti meg még egyszer. Szóval kicsit túlságosan rápörögtél erre a témára, feleslegesen (vagy ötször visszakérdeztél, miért tünteti el
).
Viszont legalább abban egyetértünk, hogy a kliensoldali ellenőrzés semmit nem ér, az csak a szervert kíméli a felesleges formküldözgetéstől, meg a júzert a felesleges hosszabb várakozástól, valaki kikapcsolja a JS-t, és vége is a nagy mágikus ellenőrzésnek kliensoldalon.
Mivel írtad, hogy kezdő vagy a dologban, ezért kérlek, ne vedd sértésnek, amiket írtam, vagy ha erősen fogalmaztam, de gondoltam nem árt némi visszajelzés, hogy ne csak a téves infó maradjon meg.
(#12925) DanielK:
"Mondjuk én jobb szeretem a mézesbödön (honeypot) ellenőrzésket (kevesebb hely is kell neki). Persze az kevésbé hatásos, mint a racaptcha, de felhasználóbarátabb."
Ez így nem feltétlenül igaz, hogy kevésbé hatásos. Attól függ, hogy van megvalósítva. Pl. a Drupal Honeypot modulját úgy oldották meg, hogy elrejt egy tök átlagos névvel ellátott formmezőt (pl. "website" vagy hasonló), ami miatt egy spamrobot azt hiszi, hogy az egy kitöltendő mező, ezért mohón ki is tölti, viszont szerveroldali ellenőrzésnél ez eleve hibának minősül, hogy a mező ki lett töltve; aztán a második fokozat az, hogy még egy timestamp-alapú ellenőrzés is van, meghatározod, hogy pl. egy adott űrlapot 5 másodpercen belül nem szabad elküldeni, ha ezen az időtartamon belül küldi el valaki, akkor az hibának minősül, tehát nem fogadod el a küldött adatokat (nem mented adatbázisba, nem küldesz emailt, stb.).
A drupal.org-on (a hivatalos Drupal-oldal) erős tesztelésnek vetették alá ezt a modult, CAPTCHA-megoldások nélkül, és bebizonyosodott, hogy igen hatékony előszűrő, ezért ezt be is élesítették az oldalon, mint állandó megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest