- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
néha úgy érzem, vagy nagyon keveset láttam még, vagy nagyon amatőr vagyok
oldal megnyitása, target=blank-al
ez ugye beállítástól függően vagy új lapon vagy új fülön nyit meg.DE!
van olyan böngésző beállítás, és a legdurvább, hogy most olyan esett meg, hogy reggel jó volt, délben nem, hogy target=blank esetén az új fülön megnyíló ablak új session_id-t kap, nem a régit, pedig a másik ablak is nyitva van.
Tegnap teszteltünk egy rendszert, eztet itten, és 18 gépből 2-n is ilyen volt a hiba, ha megdöglöttél sem tudtál belépni, nem volt beállított session változó!
ma debugnál derült ki, hogy ez volt a hiba, de ez a halyam tépem verzió erősen!
ha nem zárom be az ablakot, és új fülön nyitom, akkor kell éljen a session id nem?safarin és maces FF-en új ablak, új tab, mindegy, él a session, wines ie-n és FF-en meg hol él, hol nem.
én vagyok megint a balfa..? lassan visszaadom a vállakozóimat ha ilyen béna vagyok
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #5499 üzenetére
érthetelen módon ahogy belenyúltam a tömbbe, megborult az AS a flashben, ami sorban, növekvő id-re várja az üzeneteket.
pl lekértem fordított sorrendben a szólásokat, kiírta a tartalmat, és soha többet nem frissült, hiába ment be új adat, ugyanez volt normál lekérés és array_reverse esetén, és mindig, már bevezettem a $i és $i++ rendszert, hogy az id sorban legyen 1-től, de array revers után akkor is megborult.
itt adtam fel
-
biker
nagyúr
kicsit gázabb, flashnek adom át, és ott sorra bármilyen módon indexeltem újra, megbolondult a feldolgozó motor tömb kibontása.
csak mivel ez egyfajta chat lenne, fölösleges pl 100-nál több üzenetet lekérni, és jó lenne az utolsó 100, de majd akkor megduplázom queryben.
köszi
most még a variables_order-el szívunk, mert a cookie is benne van, ami pedig nem default php.iniben, EGPCS, és néha valahonnan belekerül valami a tömbbe, és nem lehet használni azon a gépen a rendszert, restart, cookie ürítés, után megy.
default pedig biztonsági okokból régóta EGPS szimplán.nem baj, servergazda majd csak átállítja, remélem
-
biker
nagyúr
igen, az itteni kódban nincs benne, mert nem jó.
az a baj, emelkedő sorrendben várja a feldolgozó flash az ID-ket.
az array reverse megfordítja a sorrendet is és nem rendezi újra és nem indexeli újra, ez már lehet bonyolultabb lenne, marad a dupla query
mert az 1=a,2=b,3=c,4=d,5=e tömböt 5=e, 4=d, 3=c, 2=b, 1=a, és nem 1=a, 2=b stb
és ez már nem jó nekem. -
biker
nagyúr
az a baj, az array_reverse a query eredményét nem rendezi vissza, vagy nem jól írom
$eredmeny=mysql_query($parancs);
while($egy_sor=mysql_fetch_array($eredmeny)) {
array_push($vissza_tomb,$i.";".$egy_sor["nev"].";".$egy_sor["datum"].";".$egy_sor["uzenet"]);
$i++;
}én azt szeretném, hogy a while ciklusban kiírt adatok forduljanak meg, tehát ha lekérem DESC-vel az utolsó 10 sort, akkor 800 sor esetén ez lesz az eredmény:
800
799
798
...ezt forgítnám vissza sorrendbe, de nem akar menni
akárhogy próbálom, nem jön össze én vagyok a süket?
tényleg nincs utolsó X sor fordított sorrendben? előbb kérjem le a sorok számát, és az -X legyen a start, vége X? ez nem túl elegáns -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5491 üzenetére
köszi, ez kellett, beletettemmég egy str_replacet magamnak.
MÁS
mysql_query
limit 10 kiadja az első 10 sort ASC esetén, utolsó 10-et DESC esetén
DE
ASC-re rendzve kellene az utolsó 10 sor, mint php-ben a 10,-1, de ezt ugye nem eszi meg
mert ha DESC limit 10, akkor az utolsó sor van elől.
nekem az utolsó sor kellene utolsónak, de az utolsó 10 sor a táblából -
biker
nagyúr
tudtok-e olyan servert, honlap elhelyezésre, ami sok sok usert elbír?
ahol most vagyunk, az elvileg 50 párhuzamos szálat enged userenként, ez ha jól értem annyi, hogy ha az adiott php file még fut, és 50 ember lekérésére fut, akkor az 51. kap hibát. ez mondjuk 150-200 userre elég egyszerre, kis gyors fileokkal?vagy többre is?
-
biker
nagyúr
ma meg tegnap volt egy jó kis szívásom.
átadni 0 értéket, leellenőrizni hogy él-e, és adatbázisban is tárolni.
az hagyján, hogy erre se a != se as isset nem jó, mert nem uaz az eredmény üres stringre, de ott már ideges voltam, mikor kiderüll hogy az is_int(null) true értékkel képes volt visszatérni
de ezt is megtanultam...
-
biker
nagyúr
bakker, nem itt volt a hiba, hanem abban az ágban, ahova megyek a lekérés után
-
biker
nagyúr
beszarokneki hiba
ez a select tökéletesen lefut a myadminban:
SELECT expo_kesz_standok.tulaj_id, expo_resztvevok.nev
FROM expo_kesz_standok
LEFT JOIN expo_resztvevok ON expo_kesz_standok.tulaj_id = expo_resztvevok.id
WHERE expo_kesz_standok.tulaj_id >=1
LIMIT 0 , 30copy-paste a php-be querybe, és le se fut a script. csak ez az egy sor a hiba benne, kiveszem, jó, berakom, rossz
a select * FROM persze lefut.erre varrjatok gombot
-
biker
nagyúr
megint hülye hibába botlottam.
egy iso8859-2 kódolású lapról adnék át GET-el linkben ékezetes betűket tartalmazó változót, amit be kellene tolni mysql-be, a fogadó lap meg utf8
eltöri a karaktert az első ékezetnél, és pl a Péter ből P-t illeszt be csak, pedig átmegy az ékezethibás string, printelve látom.Mi a megoldás?tárgytalan, utf8_encode
-
biker
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #5384 üzenetére
leírtam, mi a hiba.
hiába írod be a fileba a text encodingot, ha a file win-1250-ben íródott -
biker
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #5381 üzenetére
a file maga nem utf-ben lett mentve, ha utf8 esetén a db jó, a html rossz.
konvertáld át -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #5313 üzenetére
pedig hasonlóan csinálnám én is
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #5311 üzenetére
ha nem mondod el mi kell, hogy segítsek?
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #5309 üzenetére
amennyre értem, mit akarsz, lehet hát.
-
biker
nagyúr
<table border="1" cellpadding="1" cellspacing="0">
<tr><td align="center" valign="top"></td><td align="left" valign="center"></td><td align="center" valign="bottom"></td><td align="right" valign="center"></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="left" valign="top"></td><td bgcolor="blue"></td><td align="center" valign="center" bgcolor="blue"><font color="white">123</font></td></tr>
<tr><td rowspan="2" bgcolor="red"></td><td></td><td colspan="2" align="right" valign="bottom"></td></tr>
<tr><td align="center" valign="center" bgcolor="yellow">456</td><td bgcolor="yellow"></td><td bgcolor="yellow"></td></tr>
</table>nem próbáltam, de sztem jó
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #5244 üzenetére
ok, így működik, de alapesetben hibát dob, én meg nem tudhattam, te mit állítgattál el
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #5233 üzenetére
értem, de az a link, hogy fileneve.php&valami=valami az nem fog jó lenni, mert az első jel az ?, után minden &
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #5231 üzenetére
mondjuk a tartalom.php után az első jel az kérdőjel lenne??
-
biker
nagyúr
létezik-e olyan függvény, ami pdf-et nyit, és png/tiff/jpg a kimenete, oldalanként egy kép?
kellene flashben megjeleníteni doksikat, de a pdf-re eddig csak pénzes licenceket találtunk. Gondolnám, hogy egy ilyen megoldaná, de mintha csak olyat találnék, ami képből(szövegből) pdf-et csinál
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5034 üzenetére
üdv
a query ok, de én .-al próbáltam, de akkor már nem tudram kinyerni, mert "Resource"-ot írt ki, nem a tömböt adta vissza, vagy üreset.tehát előbb mysql_fetch_array, és utána összeadom őket?
vagy előbb összeadom és utána fetch-array? -
biker
nagyúr
lenne két hasonló tábla. mindkettőben termékek egy webshophoz. technikai okokból kettő, mert egyik auto frissítésen van
mikor lekérem az adatokat belőlük, a két tömböt hogy tudom esetleg összefűzni, hogy egybekeverve lehessen kilistzni?
nem akar menni a két query eredmény összefűzése, hibás a listázásvalamit bénázok, vagy mi?
-
biker
nagyúr
válasz
lakisoft #4820 üzenetére
ingyenes, nyílt, tehát igen.
felrakod a joomlát, aztán pár órát keresel egy designt. aztán pár napig testreszabod.
aztán felrakod a virtuemartot, megnézed, a designban mivel akad össze, mi nincs lokalizálva, mi hibás, és elkezded testreszabni, ami 10-50-100óra is lehet, igénytől függő, gyakorlat függő.aztán örülsz az ingyenesnek
aztán ha banki fizetést akarsz, akkor kezd előről -
biker
nagyúr
kicsit részletesebben:
fizetett program:
előny: teljesen testreszabott (jó esetben), nem nyílt sw, nehezebb lehet feltörni
hátrány: drágaingyenes program:
előnye: olcsóbb, ha nem nézed a befektetett energiádat
hátránya: korlátozott sablonok, korlátozott testreszabhatóság, hibás lokalizáció, több tucat ugyanolyan webáruház a neten, ismert nyílt motor>könnyen törik hobbiból, lásd phpbb fórumok tördelése......ki mit szeret, azt kap
-
biker
nagyúr
olyan kész szoftvercsomagot keresek partneremnek, ami alkalmas pár ember közös munkáját megkönnyíteni legalább a következőkkel (pont mint az outlook exchange, csak ne kelljen server hozzá, felmenne a webserverre php+mysql mellé)
- közös naptár, lássák egymás időbeosztását, egymásnak foglalhassanak időt
- teendők, feladatok kiosztása, figyelése, közös feladatok használata.
- egymás közt üzenés, ne adj isten file feltöltéscvs követés nem feltétel, azt már fel se fognák, hogy kell és mi az
ingyenes nem hátrány
magyar nyelv előny
mit javasoltok?
-
biker
nagyúr
ja, utólag rájöttem, hogy normális dolog, majd átírom a magfelelő verzióra, addig is mondtam neki, hogy egy böngésző két tabján ne kezelje a két rendszert, úgyse tud két helyen lenni fizikailag.
ékes példája, miért nem jó a glogális változónem lehet ugyanaz a sessionben tárolt változó neve a post-al küldött változóval.
-
biker
nagyúr
eszem megáll hibába futottam.
Van egy server, ezen több rendszer, azonos domain, alkonyvtárban, pl domain.hu/teszt/index.php
domain.hu/teszt2/index.phpmindkettőnél van beléptetés, és sessionben tárolja a neveket.
a teszt oldal jól meg van írva (én írtam
)
a teszt2 szarul, ezt kell kijavítsam. Ennél volt úgy megírva, amit korábban írtam, hogy register_globals_on, és hasonlók.
Namost ebbe a teszt2-be neletettem a hack-et register globals-ra, de sajnos van egy hiba, ez a teszt2 rendszer hozzáfér a teszt mappa sessionben tárolt adataihz is, és mivel mindkét rendszeren a kereses az kereses, és a sessionben usernev a változó, ezért összeakad, ha mindkét lapon egy böngésző két tabjában vagy bejelentkezve.ez normális dolog? mert így a rendszerben mindenhol $nev van, nem $_POST['nev'], és így a másik oldal sessionben tárolt nev változója felülírja a post-al elküldött nevet. brrrr, nem is nagyon tudom lekövetni.
A legjobb lenne hackelés helyett átírni mindent $_POST, $_GET és $_SESSION verzióra, igaz?
-
biker
nagyúr
válasz
RoyalFlush #4060 üzenetére
<?
print $_POST['felhasznalonev'];
print $_POST['jelszo'];
?>talán
-
biker
nagyúr
köszi, ilyesmire gondoltam én is.
-
biker
nagyúr
nem, úgy értettem, hogy van egy kép, ami persze szögletes.
ezt feltöltéskor
-átméretezni adott méretre
- körbevágni 1:1 arányú négyzetté, eddig ok, és ennek egy adott méretű közepe kerek kivágással lenne a kép
- aminek fehér 5px-es kerete van
- és nincs egyéb háttere, mert egyébként a szögletes keret szarulnézki de nagyonezek a kerek képek kerülnének fel kisképként az oldalra.
És itt ne legyen már vita tárgya, hogy mi a transzparens png, hogy az 0%alpha vagy transzparens, mert ez itt kb irreleváns.
értem én, hogy hivatalosan "Alpha transparency" a függvény minden rajzprogramban, de nem ez a kérdés lényegehanem hogy megoldható-e ez mind
-
biker
nagyúr
imge resize fügvénnyel megoldható a feltöltött kép kerek kivágása, kerek szegélyezése, és transzparens hátterő png elmentése, vagy inkább előre gyártsák le így a képeket?
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4026 üzenetére
tényleg
-
biker
nagyúr
az lehet, de mikor egy fileon belül van 4-6-több lekérdezés, és mindig minden lekérdezésnél $res-van, akkor az nehezen követhető, szerintem. vagy az én agyam rossz
(arról nem beszélve, hogy újrahasznosítás esetén pl első lekérdezés lefut, ok, második valami hiba miatt találat nélkül tér vissza, akkor ha nem nyírtad ki az előző $res-t, akkor kiprintelheti annak a tartalmát, ha a mezőnevek passzolnak, vagy nem is mezőnév alapján íratja ki, csak ciklusban)
ez nem a 64k contest, hogy spóroljunk -
biker
nagyúr
nem konkrétan ebből élek, de a bevétel egy részét ez teszi ki, ámbár sosem tanultam ezt iskolában.
és nem adok ki (szerintem)szemét kódot a kezemből.
nem csinálok olyan többnyelvű cms rendszeres rendszert, ahol a szöveg egy részét benne felejtem a forrásbannem használok egybetűs változókat, és el tudok képzelni olyan for ciklust, ahol nem $i a változó
sok hiányosságom van, de segítettem már sokaknak ezzel a tudással is (akik ma ebből élnek már)
számomra egy query eredménye lehet más is, mint $res, és ennek egy sora sem $rec lehet csak
kb ennyi -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4016 üzenetére
tudom, hogy nem ram celzott, csak jeleztem, en is ide tartozom, csak a jobbik korbe. pl en nem uzemeltetek ugy oldalt, mint a nagytudasu, mysql kapcsolat localhost, user root es nincs jelszo
-
biker
nagyúr
(De komolyan, nem hiszem, hogy van még egy olyan programozási nyelv, amelyből ennyire sok fogalmatlan hülye képes megélni)
nem vagyok fogalmatlan hülye, de nem is ezt tanultam
gyakorlatilag egy jó alappal (12 évesen BASIC-eztem) tökéletesen el lehet lenni. mondjuk emiatt a múlt miatt nehéz az OOP-re állni, mert jobb szeretem a folyamatában végbemenő rendszereket, mint a függvények hívogatását. de ez van.pl jobb szeretem a funkciókat kis php filokba rakni, és azt hívni meg, pl login.php stb, mint egy fileba tenni és ott keresgélni, hol a login rész
pl egy programozó, aki egy fejlesztő cégnél dolgozik, csinálta ezt, amivel szívtam egy mezei költözésnél:
- index.php meghívja a mysql_class.php filet, meg a config.php filet, majd ha nem vagy belépve, akkor header: location index.php?c=login
- ha index.php rendszerben c=login, akkor beincludeolja a login.php-t, amiben a form van, ami meghívja az index.php-t, ami utána ismét újratölti magát, ha bléptél.namost ettől kétszer került végtelen ciklusba, egyszer a register globals miatt, mert a C-nek sose lett értéke, másrészt a belépéskor a sesion start elfelejtése miatt
másrészt, miért épp $c a változó? sose tudjuk meg...
áll a rendszer 10fileból, fileonként átlag 4-5 kereszt includeolással, és 5-6 header: locaton átirányítással.
ja, és az oldal iso-8859-2 kódolással készült, erre elküldi az sql-dump-ot úgy, hogy minden sor végén ott: default charset=latin1, és UTF-8 ékezetes karakterek vannak benne.
királyság, ezt is átírtam, és már jó is. -
biker
nagyúr
az utóbbi egy évben ez a 3. rendszer, amit átveszek mástól.
Teljesen normális az, hogy attól gyakorlott programozó valaki, hogy képtelen egy rohadt értelmes változónevet adni, és büdös kommentelni?????
ezt tanítják főiskolán?tele van egy és kétbetűs változónevekkel, amik semmit nem mondanak, sehol egy komment, az index.php includeolja a másik.php-t, ami locationnel redirectel egy 3. php-t, ahova be van includolva egy 5. file.
csak én vagyok olyan idóta, hogy pl a userek tábla lekérés után a $user_tabla tombbe kerülnek? és nem $qw változóba?
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #4004 üzenetére
amikor írom a forrást, akkor $_GET-ezni szoktam, ez meg így maradt régről, ahova kell, csak copyzom sorban
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #4002 üzenetére
igaz
ilyeneket soha nem állítok be hogy ilyen legyen, és hála évek óta default ofjogos a 2 pont
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #3999 üzenetére
fileonként 1 perc
if (sizeof($HTTP_POST_VARS)>0) { while(list($a,$b)=each($HTTP_POST_VARS)) { ${$a}=$b; } }
if (sizeof($HTTP_GET_VARS)>0) { while(list($a,$b)=each($HTTP_GET_VARS)) { ${$a}=$b; } }
if (sizeof($HTTP_SESSION_VARS)>0) { while(list($a,$b)=each($HTTP_SESSION_VARS)) { ${$a}=$b; } }
if (sizeof($HTTP_SERVER_VARS)>0) { while(list($a,$b)=each($HTTP_SERVER_VARS)) { ${$a}=$b; } }és kész. a szarul megírt program már működik is.
persze én jobban szeretem, ha a GET['valami'] nem azonos a POST['valami']-vel és főleg nem a SESSION['valami']-vel, mert az nem mindig okos dolog.
-
biker
nagyúr
ahha, szóval csak annyi volt, hogy
- register globals hiba, mivel én be nem kapcsolom, ezért minden filet kompatibilissé tenni
- session start nem volt beállítva, valahogy azon a serveren ettől függetlenül jegyezte a session-öket
- és az adatbázis iso-8859-2 vs utf-8 kódolási hiba -
biker
nagyúr
egy már biztos, a régi/új server eltérése a server változók globális ON volt, már legalább logon ablakom van, de még nem jó
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #3996 üzenetére
a régi serveren nem látok bele, csak a fileokat kaptam meg
a sajátomon nincs buhera.
mégsem megy -
biker
nagyúr
lenne egy durva php hiba kérdésem
van egy rendszer, amit X megírt, és fut egy ...hu/test/ serveren
az összes filet átköltöztettem sajátserver.hu/masiknev/ környezetbe, és totál meghülyültaz összes fileban (login, logout, adduser stb) header: location index.php van, és modulnevekkel hív meg mindent
az eredeti környezetben a location: index.php a test/index.php-be utal, és jól működik minden
nálam a location: index.php a root/index.php-be mutat
ha beírom: location: masiknev/index.php akkor meg masiknev/masiknev/index.php lesz belőle
megőrülök, komolyan.
./ és ../ és full http://-....... eléréssel is próbálkoztam- vagy végtelen átirányítási hibába eseik
- vagy a gyökérbe iányul átjó megoldás nincse
valamit beállíthatott magán a serveren a csávó? hogy ott jó?
-
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3861 üzenetére
egy kis gond még azért van a rendszerben a lekérdezéssel.
a termékek és a képek táblában is van termek_ID mezőnév, ezzel van kapcsolva a tábla, azonban a képek táblában csak ott van termek_ID ahol kép is van, így ahol nincs kép, ott NULL lesz az érték, és ezzel felülíírja az adott sor termek_ID-jét.
eredmény: ahol nincs kép, ott nincs termekID sem, mert null lesz
hogy őrízzem meg a webshop_termekek tábla termek_ID mezőjét hogy ne írja felül NULL-al? -
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3861 üzenetére
Ha pedig kiiratni akarod a usernek, akkor rakj ki neki addig egy kis ikont ami jelzi a töltést, így egy fancy userbarát felületet kap legalább és csak oldalanként kérd le az adatokat, ne az egészet.
xls-be lesz kiíratva, nem képernyőre.
most a lekérdezés 0,01mp, a generálás kb 1-2mp, és már indul is a download -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3852 üzenetére
konkrétan nincs indexelve
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3849 üzenetére
dehogynem, csak egy perc
ezen szeretnék optimalizálni -
biker
nagyúr
illetve a 10-12mp az a 2. lefutástól él a cacheelés miatt, első futás 65mp
és ezzel si próbáltam:
SELECT * FROM webshop_termekek LEFT JOIN webshop_kategoriak ON webshop_termekek.termek_kat=webshop_kategoriak.kat_ID LEFT JOIN webshop_kepek ON webshop_termekek.termek_ID=webshop_kepek.termek_IDde ugyanolyan lassú
-
biker
nagyúr
lenne egy inkább mysql kérdésem, de az a topik nem pörög így
van egy webáruház, amiben vannak termékek tábla, vannak a kategóriák tábla, vannak a képek tábla.
ok egyszerű, egy kategóriában több termék is lehet, egy termékhez több kép is lehet.
kapcsolások termek_ID és kat_ID alapján.semmi gond, üzemel, de szeretnék egy képet is tartalmazó árlistát exportálni aktuális adatokkal.
25.000 sor van termékből, 8000 kép, és 500 kategóriaA gon az, hogy eddig jó:
SELECT * FROM webshop_termekek, webshop_kategoriak WHERE webshop_termekek.termek_kat=webshop_kategoriak.kat_ID ORDER BY termek_ID ASCvagyis olyan táblázat készül, ahol a kategóriák nem ID-vel, hanem névvel kerülnek bele, és nincs is gond, mert minden termékhez van egy kategória.
azonban ahogy szeretnék képeket is, és megadom ezt:
SELECT * FROM webshop_termekek, webshop_kategoriak, webshop_kepek WHERE webshop_termekek.termek_kat = webshop_kategoriak.kat_ID AND webshop_termekek.termek_ID = webshop_kepek.termek_ID ORDER BY webshop_termekek.termek_ID ASCvagy ezt
SELECT * FROM webshop_termekek, webshop_kategoriak, webshop_kepek WHERE webshop_termekek.termek_kat = webshop_kategoriak.kat_ID AND webshop_kepek.termek_ID = webshop_termekek.termek_ID ORDER BY webshop_termekek.termek_ID ASC
akkor csak azt a 8000 sort kapom vissza, ahol van is kép.
A gond az, hogy egy terméknek lehet több képe, és egy terméknek lehet, hogy nincs képe, ez azonban csak az egyezőket adja visszahogy írjam meg, hogy igaz legyen a feltétel, tehát mind a 25.000 sort visszaadja akkor is, ha a képek tábla csak 8000 sor, és ahol mégis egyezik a termek_ID, ott legyen kép_link
jelenleg két selectel, de az kb 10-15mp script futást eredményez
kvázi ciklusban 25.000 select
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3646 üzenetére
szerintem ha primary key id, culture, akkor engedi a két azonis id-t is, mert csak akkor áll le hibával, ha az id és a culture is azonos. pl két 1, hu nem lehet, de 1, hu, 1 en lehet
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3645 üzenetére
ahha, egész jó ötlet
mondjuk ehhez is át kellene írni a rendszert, megbontani a táblákat, de szerintem megoldom úgy, hogy a nyelvérzékeny adatokról csinálok többnyelvű adatokat tartalmazó táblát, és amikor az adott tartalom megjelenik, leellenőrzi a rendszer, van-e más nyelven, ha van, akkor betölti és lecseréli, ha nincs, marad a magyar, így nem lesz üres elem véletlen. -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3636 üzenetére
hmm, tetszik
csak 2-3 sort a két táblából tudnál mutatni, hogy jól képzeltem-e el? -
biker
nagyúr
lenne egy kis gondom, nem tudom mit válasszak
van egy portál, dinamikus tartalmakkal (webshop)
az UI megvan angolul és magyarul, ez nem gond, de jó lenne az adatbázis tartalmakat is többnyelvűre megcsinálni, mégpedig bármikor újabb nyelvvel bővíthetőre?ti mit választanátok?
- nyelvenként más és más tábla, és azt tölteni be táblanév_nyelv módon, amleyik nyelv van választva? ekkor az admin kérdéses, mert minden nyelven meg kell írni a szövegeket, ergo ott 3x munka.
- azonos táblában mezőnév_nyelv módon? ekkor csak a szükséges (nem számos) mezőket kell duplikálni, ez nehezen bővíthető később
- jelenlegi struktúrában az adatok helyettesítésa tömbbel? "tartalom" helyett pl tömb, ami tartalmazza az összes nyelvet? ehhez meg a 24.000 elemet kell újratölteni
van olyan megoldás, ami jobb ezeknél, és nem kell pl a 24.000 terméket újratölteni, mert ahol van angol vagy más nyelv ott azt töltené be, ahol nincs, ott nem töltené be?
-
biker
nagyúr
abba a mezőbe, ami auto_increment, és nem akarok értéket adni, nem adok meg kulcs érték párt, és akkor nem kell se '' se NULL, vagyis se a mező nevet ne add meg (ID), se a VALUES tagnál a ''-t, az a biztos, akkor tutti auto lesz.
multkor hasonló miatt szívtam auto dátummezővel -
biker
nagyúr
viccesnek vicces, de nem működött.
végül az mb_uppercase és mb_lowercase lett a haverom
így jó, csak kétszer kell kerestetni, egyszer lower, egyszer upper, hogy tutti jó legyenszerk: nem, normál tárolás van. egyszerűen az utf-8 még mindig hadilábon áll, láthatóan, és space a keresett szó előtt és után van, mármint a táblában, de a post-ban nincsen, de ott a %...% metódus rá.
Mondjuk ezzel a k.. táblával eddig csak a szívás volt.
küldenek táblát importálni. a tábla a létező összes karaktert normál úton is tartalmazza, amit a csv tagolásra és delimiterre lehet használni, tehát a szöveg bővelkedik ' " , tab, space, - _ @ # $ jelekkel is. már néha sírok... -
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3269 üzenetére
namost ezt a LOWER() dolgot nem értem, nem is működik, és nem is találom a mysql manualban.
Ellenben további érdekesség, hogy a LIKE strtolower($keresett) ugyanazt produkálja, mint eddig.
vagyis hiába strtolower, a plüss szóra 0 találat, a PLÜSS szóra 84 találat, holott ugyanazt kell eredményezze. mert strtolower(PLÜSS) = plüss, szerintem legalábbis. -
biker
nagyúr
esetleg milyen paranccsal lehetne átrendezni a 15.000 sor (x 12 oszlop) tartalmát úgy, hogy az uppercase visszaálljon Xxxx formába, ahol uppercase
-
biker
nagyúr
egy teljesen idióta hibába futottam bele, csak erős idegzetűeknek, de kellene a segítség.
$osszsor = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM webshop_termekek WHERE inaktiv='' AND ((termek_leiras LIKE '%{$_POST['keresett']}%') OR (termek_nev LIKE '%{$_POST['keresett']}%') OR (termek_cimke LIKE '%{$_POST['keresett']}%'))");
$osszsor2 = mysql_fetch_row($osszsor);Van ez a keresés.
Két hiba van benne, és frászt kapok már tőle.1: ebben az állapotában tökéletes (majdnem)
2: ezt visszavonom, a másik hiba még él
3: a LIKE %...% is kurva érdekesen működik. ha beírom: plüss, akkor kiadja az összes ...plüss... és ...Plüss... találatot, de a PLÜSS szóra (uppercase) nem ad találatot, csak ha PLÜSS keresőszót írok be. De a PLÜSS szóra nem adja ki a Plüss szót
ez normális?
ezt a két hibát kellene kiküszöbölni.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3184 üzenetére
submit nélkül az 1.0 user nem tud mit csinálni. az neki kész blokk. nem lehet elküldeni, és ennyi
Én valakinek tegnap telefonba magyaráztam, hogy oldalra is lehet ám görgetni, nem csak fel le, és tegye meg, akkor majd látja a kép maradékát.
és közben ne legyek túl ideges, igaz? -
biker
nagyúr
megint kérdeznék
van egy terméklekérdezés select * ....., ez ugye kiíratja a megfelelő termékeket, és while-al a képernyőre is kirakom mysql_fetc_array-el.
most ezt kicsit bonyolítanám, mert azt, hogy a termék tábla melyik ID termékét kell kiolvasni, azt egy másik tábla (korábbi vásárlásaim) ból olvasom be, és ebből kellene megformázni a $termekek tömböt olyanra, hogy ugyanaz a while($termekek_listaja = mysql_fetch_array($termekek))
elfogadja, mint normál esetben, de nem megyif ( $_GET['modul'] == "kor_vas" )
{
$id_lista = mysql_query("SELECT * FROM webshop_user_termekek WHERE user_id='{$_SESSION['user_ID']}'");
while ( $id_lista_tomb = mysql_fetch_array($id_lista))
{
$egy_id = mysql_query("SELECT * FROM webshop_termekek WHERE termek_ID='{$id_lista_tomb['termek_id']}'");
$termekek .= $egy_id;
}
}A $termekek értéke "ResourceID" lesz, de nem ismeri meg a mysql_fetch array
Jobban járnék, ha inner join-os lekérdezést tennék bele?
ha igen, valaki súgna ?kell a webshop_termekek összes adata (*) ahol a webshop_termekek termek_ID = webshop_user_termekek termek_id-vel
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3150 üzenetére
feldaraboltam és megformáztam
de köszi
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3148 üzenetére
namost ilyet nem tudok megadni neki mint mezőtulajdonság.
vagy úgy érted, hogy ne hagyjam üresen, hanem pl time='unix_timestamp()' ?? -
biker
nagyúr
újabb kérdés, bocsi
a mysql timestamp esetén nem unix timestampet tesz bele, hanem pl 20090928174234 formátumot, amit tök értelmetlen beadni a date() fv-nek, erre van valami trükk, hogy formázva megkapjam? number format nem jó
-
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3139 üzenetére
a probléma css formázás, szövegdobozok, több hasábban
a lekérdezés ad 20 találatot, és elkezdem kiíratni gyönyörűen 1. box balra, 2.jobbra, 3. balra, 4. jobbra, 5. balra stb
ez sokszor tökéletes, de időről időre (refreshelve) 1-1 doboz nem a jó helyre kerül, de még csak nem is bal helyett jobbra, hanem még a megfelelő pozíció mellé is csúszik 20px-nyit kbugyanaz a termékdoboz ami elcsúszik, az mindegy, hogy a randomnál hova kerül, 1. sor vagy 18. sor, onnantól törik a kinézet.
megnéztem amivel csak tudtam, nem találok semmi fals formázást, főleg, ha a ciklusban lenne hiba, akkor rendre ugyanott lenne a hiba, nem véletlenszerű helyen úgy, hogy van olyan, amikor a teljes oldal hibátlan 2-3 refresh után is, és csak a 4.-nél van hiba.
ezért gondolom, hogy a termék adatbázisban lehet valami gebasz, de nem találom, mi azha van kedved segíteni, és bárki másnak, privátban szívesen adok elérhetőséget a tesztoldalhoz
-
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3137 üzenetére
jó így is, köszi.
Csak jól le kellett teszteljem(csak arra kéne tipp, hogy rejtett rossz karaktereket hogy találok meg, mert a szemem kigúvad, akkor se találok egy hibát, ami egy egy sornál random széttöri a dobozokat. ugyanaz a sor mindig, de csak az, és nem látom a karakterhibát
)
-
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #3133 üzenetére
node várj, ez csak véletlenszerű oszlop szerinti rendezés (ORDER BY RAND() )
25.000 sornál az, hogy a 10 oszlop melyikét rendezi előre, ettől soha nem fogom látni az összes adatot random.Olyanra gondoltam, hogy random dobja ki mondjuk a 15., 137. 1456. 8765. 15.324. sort mondjuk.
ezt php-ban meg lehetne oldani, hogy lekérem az összsort, majd random 0-maxsor közt generálok számokat, csak gondoltam van szebb megoldás is -
biker
nagyúr
lehet hülye kérdés, van mysql queryben random lekérdezés?
véleltlenszerűen mutatnék sorokat minden oldalbetöltéskor. ehhez van beépített rutin, vagy generáljak random számokat, és olvassam ki azok alapján pl ID egyezésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest