Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #11538 üzenetére
Köszi, ilyen menedzselős esetről tudnál nekem leírást adni (amikor java, php van egy apache-on meg a domain kezelés, de inkább ez a java,php-ban bénázom. Bár lehet localhoston kellene előbb kísérletezni)? Elég bénám keresek rá a google-ben...
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Itt lehet szerver (apache) kapcsolatos kérdést feltenni?
(Valszeg én vagyok a béna, de tényleg alig találok erre fórumot itt)Egy szervernél az apache beállítható úgy, hogy kitudjon szolgálni 4 domaint és esetleg hogy tudjon egyszerre kezelni php-t és java-t?
(Nem akarok külön-külön ezért bérelni) Az adatbázis környezet ugyanaz lenne. -
Lacces
őstag
Azóta változott ez az FB-s cucc, meló helyen 1 hónapja én is szívtam vele rendesen, valamilyen access_token-t is át kell adni az FB-nek ahhoz, hogy lekérdezen adatokat.
De az access token-ek generálása hogyan történik passza, mert a weboldalnak volt több (tesztelő, éles, régi...
) fb appja, és ahhoz access_token-ek, és volt amelyik például mindent lekérdezett babán, csak mondjuk az eseményeknél az időket nem tudta, a másiknál meg ez vagy azt nem kérte le normálisan belőle...
Én elsőkörben erre gyanakodnék, hogy az access_token-n nem az igazi, ha te lépsz be a developers.facebook.com-ra és a graph api segítségével kérdezzel le, akkor full eredményt kapsz? (olyankor az FB automatikusan ad egy ideiglenes teljes körú access_token-t)
-
Lacces
őstag
Tipp, nálam bevált az elején:
Amikor bármilyen lekérdezéset csináltam, akkor először a phpmyadmin-ban csináltam meg, ott mindig rinyált a mysql ha valami nem volt jó... és ha jó volt a kód, akkor szimplán csak kimásoltam, aztán meg csak kiegészítettem a php kódokkal.
Aztán a végén már hozzászoksz és ebből nem lesz baj. Meg így fel lehet fogni, hogy mit miért ír ki...Másik, én nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, de inkább használnék mysqli-t vagy pdo-t. Ha jól láttam anno, ezt a sima mysql-es dolgot a php.net sem ajánlja. Link itt.
-
Lacces
őstag
mysql_query ("DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id=". mysql_real_escape_string($_GET['id'])) or die (mysql_error());
én ilyesmivel próbálkoznék: mysql_query("DELETE FROM `mozgastetel` WHERE `mozgastetel_id`='".$_GET['id']."' ");
Csak így szimplán. használva a ` és ' jeleket. Így talán nem zavarodik bele a mysql sem, lehet phpmyadmin-ban is tesztelni kellene a query-t amit írsz hogy ott működik-e...Ennyit tudok segíteni.
-
Lacces
őstag
Szia, Nem tudom, hogy mit használsz (de ha jól láttam mysqli) PDO vagy Mysqli, de írd be azt a keresőbe amit használsz, és egy 'example' szót melléje és nézd meg őket, hátha az úgy jobban segít.
De itt a csatlakozással van a gond. Tudsz az adatbázishoz kapcsolódni (terminál, vagy a Windows parancssoron) keresztül?
De gondolom igen.
-
Lacces
őstag
Valami ilyemsi lekérdezés kell neked:
SELECT sz.szallitonev, t.telephelynev, th.telephelynev, mt.cikkszam, j.jellegnev, m.datum
FROM mozgas_fej as m
LEFT JOIN szallito as sz ON sz.szallito_id=m.szallito_id
LEFT JOIN telephely as t ON t.telephely_id = m.honnan
LEFT JOIN telephely as th ON th.telephely_id = m.hova
LEFT JOIN mozgas_tetel as mt ON mt.bizonylatszam = m.bizonylatszam
LEFT JOIN jelleg as j ON j.jelleg_id = m.jelleg_idHa így nézz ki a táblád, frissítsd, én a honnan, hova mezőket átírnám: kezdohely, veghely vagy valami ehhez hasonló. Ha a lekérdezésben rövidítést szeretnék használni, akkor ott erősen bekavarhat. Plusz a külön tábláknál, mint a szallito, jelleg, stb. lehetne sima 'id' mezők is... Egy ennyire szétszedett adatbázis szerkezetnél felesleges
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #11267 üzenetére
Fúúú, ez nagyon állat! Nagyon tetszik ahogy elmagyarázza, milyen problémákba ütközhetünk a jövőben (adatb, memóriában tárolás) stb. Köszönöm!
és Athlon64+ Neked is köszönöm a magyarázatot, így már értem.
A két írás sokat segített
Akkor így összeségében ez a tervezési minta a legalkalmasabb egy adatbázis kapcsolat felépítésére?
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11263 üzenetére
Öhm, a DIC-hez tudnál adni tutorial anyagot? Megleltem a te írásodat is, de úgy igazából nem bírtam felfogni...
Lehet, kell egy kis idő.
Amúgy van különbség a sima dependency injection és dependency injection container között?A final-t pedig én azért tartom jónak (most kis mongodbs kitérővel ugyan, de Java-t rágom át újból) mert a Java-nál volt erről szó, hogy minden osztályból, amiből nem képzünk további alosztályt, azt érdemes final-ba rakni, hogy ne képezzenek belőle alosztályokat/alpéldányoka. Így megakadályozható, hogy futási időben a hierarchiában felette lévő osztályokhoz hozzáférjén...
Bár eddig még Yii-nél csináltam pár ilyen kis alkalmazást, ott még nem jelzett hibát, de majd meglátom, mit hozz a jövő ez ügyben.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #11261 üzenetére
Hm, érdekes.
Lenne pár kérdésemAmúgy egy Auth osztálynál, amit valszeg már nem fog tovább kiterjeszteni ( alosztályt létrehozni belőle), azt miért nem zárja le final kulcsszóval?
Másik kérdésem, adatbázis kapcsolódásnál, miért nem használja a singleton minta implementálását?
-
Lacces
őstag
válasz
trisztan94 #11241 üzenetére
Keres az elemi algoritmusok között
és találsz rá példát, azt tovább fejleszted és már meg is van. Szóval ilyen egyszerű... többet nem mondok.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10758 üzenetére
és DeltaPower, jah, erre máskor figyelni fogok
, hogy jó helyre írjam a kérdésemet. Először az RBAC-ról akartam még írni, aztán közben az sql-nél lyukadtam ki...
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10752 üzenetére
CSorBA köszönöm
, hasznos volt
Sk8erPeter jól gondoltad.. Nálam nem egyszer fordul elő, hogy fejben, tök jól megfogalmazom, de mégsem írom le...
Talán ami nálam van a fejemben, az az objektum orientáltság, és emiatt szétszedem a tábláknál is...
- user
- hirdető extends user
- admin extends user.És én emiatt ösztönösen, a usert, hirdetőt, (esetleg admin, de itt most lényegtelen) külön venném.
Legyen másik példa
- hajó
- cirkáló extends hajó
- csatahajó extends hajóés én nem úgy csinálnám, hogy van egy hajó tábla, és akkor:
- id
- méret
- súly
- sebesség (na eddig van a hajó adatai)
- rakéta szám
- lövegtorony szám
- radarszám (eddig meg a cikráló)
- csatahajóra jellemző adatok... (és eddig meg a csatahjó)És ha 1 táblában tárolva a hajók adatait... akkor egy mezei hajónál tele lenne egy csomó null érték. És én ezt nem szeretném. Lenne külön tábla a cirkálónak, és csatahajónak. Ők végül is hajók is, de mégis más típusúak.
Ahogy írtam fentebb is, hogy a hajó lenne az ős osztály, a másik kettő pedig a gyermeke, és ezért külön veszem, külön objektum, és emiatt "ösztönösen" az adatbázis tábla felépítésénél is külön venném.
-
Lacces
őstag
válasz
Cathfaern #10749 üzenetére
Lehet butaságot kérdezek vissza, de inkább most a tervezésnél kérdezem meg
.
Igen, 1 hirdetőhöz, 1 hirdetés tartozna.
Vagyis akkor a hirdetést úgy engedjem szerkeszteni egy felhasználónak, hogy csak szimplán lekérdezem az adatbázisból: A hirdetőtáblából lekérdezem azt a hirdetést, amihez tartozik az adott ID-jú felhasználó és kész, nem kell ezt tovább bonyolítani.
és köszönöm a választ!
-
Lacces
őstag
válasz
Lacces #10747 üzenetére
Esetleg a mögötte lévő adatbázist megérteni segíti a következő hsz-em:
http://prohardver.hu/tema/sql-kerdes/hsz_1353-1353.html -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Lehet, másik fórumba kellene írni... ha igen szóljaok melyik
Yii-sek, tapasztalt programozók előnyben a következő kérdésemnél.
Yii-nél találtam cikket az RBAC-ról, amely nagyon megtetszett, és elgondolkoztam ezen az egész szisztémán. Lehet más frameworknél is van ilyen, nem tudomSzeretnék egy hobbi / tanuló oldalt Yii-ben. Plusz ez jó alapnak is, meg lehet majd később megy ki élesben is. Tervezéshez szeretnék véleményt kérni.
Ami most fontos, a következő felhasználói csoportok lennének a hirdető oldalon.
Vannak:
- vendégek
- tagok (regisztráltak)
- hirdetők (regisztrált, plusz hirdetéssel rendelkezik)
- adminA felhasználó (user) táblában lennének tárolva a felhasználók (kivéve vendég), és egy külön oszlopban jelezném a felhasználó típusát(admin, hirdető, tag). A tag, lehet hirdető is. A hirdető láthatja a hirdetőknek szoló menüpontokat, illetve csak a saját hirdetését szerkesztheti. Az admin pedig az Isten.
Igazság szerint én magam sem tudom, hogy hogyan kéne ezt jól megcsinálni... Valamilyen szinten, értem, de lehet túl bonyolítanám.
Én ötletem az, hogy mivel van ez az RBAC (szerepköröket rendelek a felhasználókhoz) ezt szeretném be integrálni is a webalkalmazásba.Szerepkörök segítségével a hirdetőhöz hozzárendelem, hogy ő a hirdetők menüpontokat láthatja, a vendég, tagok nem, illetve hirdetést szerkeszthet! (ezek általános szerepkörök). Ez még okés.
Viszont, leszeretném korlátozni, hogy mindenki csak a saját hirdetését tudja szerkeszteni. Én arra gondoltam, hogy létrehozók egy kapcsoló táblát, ahol tárolom a a felhasználó_id-t és a hirdetés_id-t, és akkor tudja a saját hirdetését szerkeszteni, ha ebben a kapcsoló táblában benne van az id-ja, a hirdetés id, illetve, hozzátartozik a hirdető szerepkör is!Vagy ez már biztonságilag túl van bonyolitva? Esetleg csak elég annyi, hogy az a felhasználó tudja szerkeszteni a hirdetést, aki benne van abban a kapcsoló táblában. (user_id + hirdetés_id), és ezt a hirdető szerepkört itt ne figyeljem.
-
Lacces
őstag
Sziasztok Mesterek,
Van értelme PHP keretrendszernél Test-eléssel foglalkozni? De elég f***... engem 1 órája szívat a rendszer... phpunit-ot kellene felraknom, hogy működjön a test-elés yii-nél. De isten igazából, kijavítok egy hibát..., mindjárt dob egy másikat, hogy most ezért és azért nem tudom felrakni, hogy még ez meg amaz kell... és már nagyon unom. Linuxon csak a macera megy.
"sudo pear install phpunit/phpunit_selenium
phpunit/PHPUnit_Selenium requires PHP extension "curl"" - phpunit_seleniumot kellene felrakni... curl-t nagyon szeretné, csak az a baj, hogy az már fent van, apache is újraindult gép is, szal most egyelőre lábon vagyok lőve.Vagy lehet Windowson kellene Xamppal csinálni?
- Ok már működik. Más paranccsal is fel raktam fel a curl-t
-
Lacces
őstag
Hali!
Van-e arra lehetőség, hogy 2 timestamp - ha a 2 következő az - között időkülönbséget megállíptsam?
1344376800 1347141600
Azt szeretném, hogy e kettőt kivonva egymásból, évre, hónapra, napra jelenítse meg az időkülönbséget.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Anno volt itt a file_get_contents() függvénnyel baj a hostokon.
Most a tárhelyszolgáltató beállította, és egy a http://www.example.com -ra működik. Viszont a echo file_get_contents('http://87.117.193.10:8000/');. Localon megy, és a címet bemásolva az url-be is behozza a weboldalt.
Mi lehet még a gond, hogy az ip címes webhelyet nem tudja megjeleníteni? -
Lacces
őstag
válasz
trisztan94 #10651 üzenetére
Kérdezz rá a Mac-es fórumba is, itt gyanús a dolog, hogy jogosultság probléma van a Mac-ben. Bocs de én nem vagyok az, de van hasonlóság a linuxhoz (ezért most szájba vernek itt
).
Valszeg az van, hogy nem rootként nyitod meg, ha betudsz valahogy ott (nekem fingom sincs hogyan, nem ismerem) jelentkezni rootként az osx-nél, akkor probáld meg úgy, hogy működik-e? Eléred-e a linket, látod, betudsz lépni.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10641 üzenetére
Én mondjuk simán hajlandó vagyok bedobni minden második kódomat
, hogy lehet-e benne valamit szebben csinálni, mint ahogy már a végén bedobtam az egész fájlom forráskódját hétvégén
De ez már csak ilyen, ezért nehúzz fel magad. Mondjuk egyszer-kétszer már előfordult, amikor láttam a válaszodat a kérdésemre, és így magamban megszólaltam: "mit nem értesz a kérdésemen, jó leírom neked másképp". Van ez így néha
Többieknek:
Sk8erPeter véleményét érdemes megfogadni, tapasztalt. Eddig tőle mindig kaptam jó válaszokat a kérdéseimre. Ezért minden tiszteletem az övé.
Persze nem kell mindennel egyet érteni, anno én sem tettem, de leállni emiatt vitázni szerintem senki se tegye.
Az informatika és a matematika is egy szekta (lásd: 0 természetes szám, vagy egész), mindenki másra esküszi, más módszertanokra, és más programozási nyelvekre. Néha napján úgy érzem, hogy az informatikai táborok (linux vs win, ubi vs fedora) rosszabbak mint a politikusok... - De ez magán vélemény volt. -
Lacces
őstag
"Ahány ember, annyi féle" - pont ez a legrosszabb benne
Mikor 5 éves kódba kell beleírnod, semmi Joinolás nincs a query-kben stb. Én menekülök...
Biztos hogy van eredmény a query lefutása után? phpmyadmin (vagy mysql-ben) a query lefutása után van ott visszaadott sor?
csinálj egy die($query) - vagy $sql, amiben van a "SELECT * FROM..." és azt kell megnézni mysql-ben is.
-
Lacces
őstag
Csak nekem fura, új az az query-zés
, én év elején tanultam a php-t és azt láttam neten és új könyvekben is inkább az-az megoldás, amit én írtam. Nem kötekedésből írtam, elnézést ha az volt. Szal nekem csak ezért volt fura, még sosem láttam
. Elnézést kérek ha félreérthető voltam
t|-|om! Nálad a pont, bemutattam egy olyan példát, amit nem szabad elkövetni... a rossz szokás hatalma itt a melóhelyen, átveszem a rossz kódolást, mindig más rendszerébe kell belenyúlni. Tudom nem kifogás, de jó hogy szóltál, mert rám ragad
-
Lacces
őstag
Esetleg ez? Nekem nem tetszik az utolsó sorod
A bindparamot javaslom a típusok miatt is. Szerintem jó az ha felvan tüntetve a típus
$id= 150;
$per_page= '120';
$pagination = '10';
$sth = $dbh->prepare('SELECT *
FROM photographs
WHERE users_id =:id LIMIT :per_page OFFSET :pagination);
$sth->bindParam(':id', $id, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':per_page', $per_page, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':pagination', $pagination, PDO::PARAM_INT);
$sth->execute();PDO::PARAM_INT --- Integer típus. Ha meg stringről van szó, akkor meg PDO::PARAM_STR
-
Lacces
őstag
válasz
burgatshow #10579 üzenetére
köszi, ez jó
-
Lacces
őstag
Szívatom magam regexel
Ezt akarom vizsgálni
$http=http://205.188.215.229:8008
Ez a kifejezés miért nem jó?
preg_match("/^(http:\/\/)[^A-Za-z]/",$http) -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10566 üzenetére
jah, majd bérlés lesz belőle, most localon jó. Többivel tényleg nem csesztettem magam.
Igen, utána azt a sort én is próbáltam amit írtál. Csak a sorrend nem volt nálam mind1. közvetlenül az execute elé kellett raknom.
De most működik minden babán localon és ez a lényeg. Köszi a segítséget!
-
Lacces
őstag
válasz
Lacces #10564 üzenetére
A másik bajom, hogy a hostnál az a baj: 'http://www.google.com/' ezeket a címeket képes lekérdezni, de ami van az előzőnél is, hogy 'http://87.117.193.10:8000/' shoutcast infókat akarok lekérni, akkor semmi. Mintha a UserAgent nem működne a hostoknál, localhoston okés.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10562 üzenetére
Köszi a jó tanácsokat.
A curl érdekes, ahogy azt a sort hozzáadtam, már akkor kiírta, hogy nincs curl telepítve... de csak akkor. Azután babán működik, localhoston.
Hoston nem (ami Pazsit is javasolt), mert kiaakadt attól az egy sortól.
$ch = curl_init("http://87.117.193.10:8000/");
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
$html = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
echo $html;
Ezzel meg pont az a bajom, hogy mindenképp kinyomja a curl_exec() a tartalmat. De mind1. Hiába van ott az echo $html; - az csak egy '1'-est rak ki.A host meg nem nyeli le a következőt:
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");Pedig ez localon működik és kell is.
No így jártam
DeltaPower Igen, az iniset, amit nem csípáznak a szerverek.
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #10559 üzenetére
Nálam például ez sem működik:
<?php
function curl_download($Url){
// is cURL installed yet?
if (!function_exists('curl_init')){
die('Sorry cURL is not installed!');
}
// OK cool - then let's create a new cURL resource handle
$ch = curl_init();
// Now set some options (most are optional)
// Set URL to download
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $Url);
// Set a referer
curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, "http://www.example.org/yay.htm");
// User agent
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
// Include header in result? (0 = yes, 1 = no)
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
// Should cURL return or print out the data? (true = return, false = print)
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
// Timeout in seconds
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
// Download the given URL, and return output
$output = curl_exec($ch);
// Close the cURL resource, and free system resources
curl_close($ch);
return $output;
}
error_reporting(2);
print curl_download('http://www.example.org/');
?>Firefox nem jelenít meg, Chrome pedig csak egy laza server_error-t dob...
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #10557 üzenetére
Igen, az lehet. Így utána olvasva a témában.
Amúgy van másik eljárás is, amivel a fenti kódomnál amellyel egy oldal tartalmát betudom húzni? (feldolgozni).
Ezt a curlt próbáltam, na de inálam a legegyszerűbb példák sem működnek. Még ha másolom is a forráskódot. Nálam meghal... -
Lacces
őstag
Előzmény([jquery fórum]) itt a php fájl, ami elvileg generál:
Az a baj ezzel a php fájllal, hogy laptopon az ubuntura feltett alap apach2, php stb-vel megy, működik! Azt az eredményt produkálja, ami a jqeury-s linken van.
Viszont ahogy feltölttem, az atw-re vagy ide Akkor semmit nem ír ki. Semmi sem jelenik meg az oldalon.
Mittől lehet, hogy semmit sem kapok vissza ettől a php fájltól?Másik kérdés, hogy a laptopon, ez miért jó? (Ubuntu 12.04)
<?php
//$trackName='';
//$stationName='';
$dataArray = null;
$shoutcast_url = 'http://87.117.193.10:8000/';
error_reporting(0);
ini_set('user_agent', 'Mozilla');
header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
$html = file_get_contents($shoutcast_url);
$dom = new domDocument;
$dom->loadHTML($html);
$tables = $dom->getElementsByTagName('table');
$rows = $tables->item(3)->getElementsByTagName('tr');
foreach($rows as $row)
{
$cols = $row->getElementsByTagName('td');
if($cols->item(0)->nodeValue == 'Current Song: ')
{
//$trackName = $cols->item(1)->nodeValue;
$dataArray['track'] = $cols->item(1)->nodeValue;
}
if($cols->item(0)->nodeValue == 'Stream Title: ')
{
//$stationName = $cols->item(1)->nodeValue;
$dataArray['station'] = $cols->item(1)->nodeValue;
}
//echo $cols->item(0)->nodeValue;
//echo $cols->item(1)->nodeValue."<br>";
}
echo json_encode($dataArray);
//echo json_encode($trackName);
//echo json_encode($stationName);
?> -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10539 üzenetére
Jól van már
Ne köss már belém.
De érted, mit akartam közölni a keretrendszerrel.
Konkrétumot behegeszteni ide, elég hosszú. A vezír meg szabadságon van, és hiába, hogy a többiek tőlem régebb óta vannak ott... Egyik sem tudott mit mondani rá, inkább tőlem várták a megoldást... Amikor az 5 év tapasztalattal rendelkező a 0.5 év tapasztalattal rendelkezőtől várja a megoldást...
Simán megérdemelnék a PHP nagyúr címet
valami kis plecsni is járhatna neked
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10519 üzenetére
Én magam sem tudom, de köszönöm, majd hétfőn megkérdezem a vezető fejlesztőt... ő találta ki a keretrendszert.
Az egyszerű polimorfizmus nem működik benne... sem konstruktorral, igaz nem is jön létre objektum, hanem osztályok közötti öröklődés van csak... és hiába próbálom a gyermekben felülírni az ősosztályból származó adattagot, nem megy.
De azért köszönöm!
Látszik, hogy már rég jártam itt
PH!Kedvencből Nagyúr lettél
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #10517 üzenetére
hmm... igaz a kosntruktor... hmm, akkor nálam valami más lesz a hiba...
class Child extends Admin{
public function __construct() {
$this->valami = 1;
}
}Így is kellene, működnie, igaz? Hogy nincs ott a $valami változó, hanem csak az Admin osztályban.
Az ősben lévő függvény felülírás, az csak annyi, hogy simán megírom:
class Admin{
public function ez (){
// todo
}
}
public function ez (){
// todo
}
}Az ős osztályban lévő függvényt, pedig így tudom meghívni? (egy függvény végén a visszatérérsi értéknél pl.:
public funtion az (){
return parent::ez();
}
} -
Lacces
őstag
Hali!
PHP öröklödés. Ez a szituáció röviden:
class Admin{
public $valami = 0;
}
public $valami = 1; // ????
}Azt szeretném elérni, hogy a Child osztály ugye a háttérben megörökli az Admin-tól a $valami mezőt(adattag). Ezt hogyan lehet a Child-ban beállítani 1-re?
Tudom lehetne, írni rá a függvényt, hogy setValami()... de most inkább az érdekelne, hogy amikor létrejön a Child objektum, akkor már egyből a $valami = 1 legyen, ne kelljen fvt-t hívni stb.
A Child osztály elején, megadott manuálisan, hogy a $valami = 1, mint ahogy a példában is van.
Ezt így meg lehet valahogy oldani? -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9735 üzenetére
Na de várjál, akkor most nekem egy komplett osztályt kellene létrehoznom?
Nincs valami DOM és XML használat nélkül?Mindig igyekszem ezt a két technológiát kerülni... XML-hez semmit nem értek, azon kívül, hogy létrehozni, de így nehezebbnek érzem.
Nekem csak a stringbe kéne beszúrni, semmi más -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene: Adott egy String-em ebben van egy ilyen rész:
'<td id="headerBody" class="edit" style="background-color: rgb(224, 228, 239);
width: 700px; height: 200px; color: rgb(35, 26, 26); ">És nekem ezután a rész után kellene mindig beszúrnom egy html taget.Sajnos a fenti rész dinamikusan helyeződik el a stringben, így pozicíóra nem tudok beszúrni.
(String meg egy külső oldalról jön és így a tartalmát nem tudom módosítani az alapváltozóban... Ezért kellene itt)
Első körben erre gondoltam:
$contentArray = explode('<td id="headerBody" class="edit" style="background-color: rgb(224, 228, 239);
width: 700px; height: 200px; color: rgb(35, 26, 26); ">',
$form_data["content"]);
$contentInsert = '<td id="headerBody" class="edit" style="background-color: rgb(224, 228, 239);
width: 700px; height: 200px; color: rgb(35, 26, 26); "> **TARTALOM**';
$form_data["content"] = $contentArray[0].$contentInsert.$contentArray[1];De az explode nem várt be...
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9550 üzenetére
amúgy a kettő nem ekvivalens egymással?
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9547 üzenetére
Ha tőlem függne a dolog akkor megcsinálnám, de nem tőlem függ. Szal így engem szopatnak De lehet hamarabb elmegyek munkaügyi segélyre, mintsem itt bohóckodjak tovább.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9542 üzenetére
Az nekem is, kivettem belőle, de semmi változás és a másik kollega meg felülírta a régire.
$body='A szerződés elfogadása esetén generálunk Önnek egy PDF dockumentumot, amit a későbbiekben megkap egy emailben.
Üdvözlettel: '.($_GET['sendername']).'
';
$body = htmlentities($body, ENT_QUOTES, "UTF-8");
Ez javítani fog rajta? A htmlentites() függvény? A feltöltő távmunkás kolleg épp most ebédel... én meg csak probálkozom, mint vak a sötétben... -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9540 üzenetére
Jó, most nem a konkrét példára mentem
.
Amúgy már sokat javult a dolog, most már csak az ő betűvel van gondom, az ő betűt cseréli ki ?-re (kérdőjelre).
Erre van valami ötleted? Próbáltam az ő betű htmltentitását beírni, de akkor html kódját írja ki...
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9538 üzenetére
Tom, de az én szavam sokat nem számít ilyenkor. Meg belső hálozaton megoldják, meg ráadásul olyan fejlesztőnek kell élesíteni aki néha elég nehezen ismeri ki magát OOP esetén...
Ez egy ilyen hely. -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9536 üzenetére
Köszi!
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9534 üzenetére
Jah, igen olvastam is ezt az ANSI-s hszt is... valahol máshol jártam.
Fájlok hiányában vagyok én is XD. Én csináltam lokálisan, mert itt kellett, azt mondták, és a rendszer rendkívül jól működik, aztán eg ymásik tagnak kell élesíteni a cuccot, felmásolni a tárhelyre, na és akkor egy csomó karakterkódolási hiba volt, meg még ez - az...
De mi nem kaphatunk azokhoz a fájlokhoz hozzáférést semmit sem. Hanem a tag mondja, hogy mi a baj, meg látjuk... és ez marha jó, mert nálunk lent, egy másik szerveren működik minden...És még csak nem is tudjuk újraprodukálni a hibát... De ugye se hozzáférést nem kapunk az éles rendszerhez, semmit sem látunk belőle, de nekünk kéne a problémát elhárítani...
Amúgy meg a Zsolti-s féle dolognál még van egy tippem. Nekem volt hasonló anno, hogy... az Eclipse/Netbeans-ben is a projektet, be kellett állítani utf8-ra, amikor létrehoztam, meg a szövegszerkesztőt is benne (de ez már nagyon rég volt) és hiába mentetettem utf8-ként a fájlokat, karakterkódolási hiba csak úgy jött elő..., mert alapból valamelyik beállítása automatikusan latin2-esre állította be magát... És ez volt nálam a hiba
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9532 üzenetére
igen
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problem, email kiküldéssel.
Létre van hozva neki egy header, már netet is túrtam (lehet rossz helyen), már nem tudom hanyadik varációnál tartok.
Szóval az a lényeg, hogy az e-mail szövegét UTF-8-ban akarom kiküldeni, de nem tudtam elérni, hanem egy másik karakterkódolást valósít meg sajnos...
Feladó:
ElkészÃtettük a szerzÅ‘dését az Ön által elfogadott árajánlat alapján.Itt meg a kód:
$header = "From: " . $from_name . " <" . $from_mail . ">\r\n";
$header .= "Reply-To: " . $replyto . "\r\n";
$header .= 'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
//$header .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"" . $uid . "\"\r\n\r\n";
//$header .= "This is a multi-part message in MIME format.\r\n";
//$header .= "--" . $uid . "\r\n";
$header .= 'Content-type: text/plain; charset=utf-8'."\r\n";
//$header .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\r\n\r\n";
$header .= $message . "\r\n\r\n";
$header .= "--" . $uid . "\r\n";
if ($filename != null) {
$header .= "Content-Type: application/octet-stream; name=\"" . $filename . "\"\r\n"; // use different content types here
$header .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
$header .= "Content-Disposition: attachment; filename=\"" . $filename . "\"\r\n\r\n";
}
$header .= $content . "\r\n\r\n";
$header .= "--" . $uid . "--";
if (mail($mailto, $subject, "", $header)) {
return "OK"; // or use booleans here
} else {
return "ERROR!";
} -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Egy weboldalnál a többnyelvűséget hogyan oldják meg? Melyik a legjobb illetve melyik a leggyakoribb megoldás?, Hogy most angolul vagy magyarul jelenik meg a weboldal tartalma, ezen most így elgondolkoztam, adatbázis használat? Vagy asszocíatív tömbök?
-
Lacces
őstag
Csak azért írok ide, mert tom vannak itt linuxosok és webfejlesztők.
Linux alatt, hogyan lehet megnézni, hogy egy oldal Internet Explorer 8/9 kompatibilis? Van valami trükk? Vagy csak simán wine-ra felrakni és csá.
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9172 üzenetére
Kösz, nem is rossz ez a Yii, csak bele kell majd jönni alaposabban. Na meg sokat kell keresni neten, ez veszi el a legtöbb időmet. Pl.: Hiába a hivatalos fejlesztők teszik közé, hogyan kell update-elni egy fájlt, hát úgy nem működik
Erre még nem jöttem rá. Meg az ActionIndex-es példák sem működnek nálam tökéletesen, a modelt ott nem tudom átadni (tutorial-os leírásban ott van, de az kevés)
-
Lacces
őstag
@Speeedfire
Yii-nél ugye létrehozom a modelt, adatbázis alapján. Hogyha időközben én a táblát változtatom pl.: új oszlopot viszek fel, akkor a modelt, hogyan tudom én frissíteni ismét? (automatán, vagy kézzel kell?)
-
Lacces
őstag
Az adatbázis dump fájl az mi lenne? (az adatbázis sql exportált fájl?)
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9143 üzenetére
kösz, megnézem, hátha az könnyebb.
-
Lacces
őstag
Amúgy nem lehet, hogy a Zend frameworkot könnyebb megtanulni mint ezt a Yii-t?
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9135 üzenetére
Nem gyűlölöm, csak elszoktam tőle, erősen már
. A mai napig lusta vagyok az apache2 szerver újraindítását megtanulni terminálból...
netről lesem.
Nautilussal meg az a bajom, hogy nem tud mélységi keresést végrehajtani, csak az adott mappákban, almappákban nem... legalább is nálam.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9127 üzenetére
ubuntu 12.04 bétát használok, nekem nem találta meg, még a modulból is nekem kellett kihalászni... - ez nem az én napom
Lehet neked van igazad, nem tom, én még sosem láttam láncolt listára next() metódust-t írni.
De sosem izgatott túlságosan a téma, mindenhol a láncokon lévő végig sétálást láttam én is azt tanultam be -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9123 üzenetére
Hm, ez tényleg fura,
Mert például ha a Home-ra kattintok (menüpont) akkor a Home jön be, de nem a Product jön be, hanem a default-os a site/index
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9121 üzenetére
Lehet, hogy ez a Shop modul akkor máshogy működik, mint a többi
Nem működik nálam:
'defaultController' => 'shop/products',
'defaultController' => 'shop/products/',Csak az indexes változat:
'defaultController' => 'shop/products/index'Másik épp nézem át, de a javascript / jquery az hol tárolódik? (modul / framework)
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9114 üzenetére
Az első variációt és a linket nem értem
Nálam így nézz ki, config fájlban:
// Default Controller config:
'defaultController' => 'products',moduls/shop/controllers/ProductsController
class ProductsController extends Controller
{
...
public $defaultAction = 'products';
public function actionIndex()
{
....http://localhost/YiiShop/index.php -nál jön ez a hiba:
Unable to resolve the request "products".
Megoldva:
config fájlban így kell:
// Default Controller config:
'defaultController' => 'shop/products/index', -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9118 üzenetére
Köszi! Bár azért már a linuxot is inkább kattintásokkal szeretem használni
nagyon elvok szokva a parancsoktól
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9115 üzenetére
A problémát nem tudom. Esetleg nem típus egyezőséget kell vizsgálni?
=== használni == helyet?Illetve olyan kérdésem lenne még hogy ha ezeken egy foreach-el megyek végig akkor lehet e valahogy továbbléptetni a foreach-et, vagy csak csináljak bele egy if-else ágat?
Nos szerintem ez pont így jó, ahogy leírtad
Erre pont a láncolt lista bejárás jut eszembe, pontosabban, amikor a láncolt listából bizonyos elemeket kell törölni. Az általános algoritmus erre, meg a stackoverflow-on írtam fel, és jobbat nem javasoltakwhile ( amíg van elem) { // foreach is jó
if( megvan amit kerestem)
delete // újraláncolás, az előtte és utána lévőt kötöm össze
else
tovább lépek
}Kábé így nézz ki elméletben, és kell az if-else ág bele, csak sima if-el nem működik jól
Sima while ciklussal sem lépett tovább... (igaz valami speciálisat kért a tanár) és felírtam fórumban és ott mondták, hogy kell az else is bele, hogy tovább lépjen a while ciklus -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9113 üzenetére
Igen, a kérdésem után már én is leltem ilyesmikre, létre is jött, hajnali 1 körül
Az volt a gáz, hogy amit írt hivatalosba az shop/install (webbrowserbe) az nem volt jó... találtam mást, és akkor működött!
Meg a hivataloson is néztem a fórum bejegyzéseket néhányam a protected/modul-t írták...Alapból úgy indultam ki, hogy a shop/install az jó, de nem
más volt jó. Egy másik url volt jó, valahol a google találat 10. oldalán láttam rá
Meg a példád alapján úgy tűnik ismét meg kell tanulnom az alap linux parancsokat, segítőkész lehet néha
-
Lacces
őstag
A másik nagy bajom, az erősen félrevezetés a doksikban, vagy legalább is nem egyszerű olyannak aki most használ php frameworkot.
Gondoltam kipróbálom ezt, és telepítem:
yiishop
Hát nem jött össze, eléggé hogy is mondjam... már orosz rulettezek vele, de nem működik. már -1 egér
Azt írja, a modul könyvtárba csomagoljom ki. 2 kérdésem van, lenne a szerző felé, hol van a modul könyvtár? és hogy shop mappát rakjam oda, vagy a shop mappa tartalmát?Valaki tud benne segíteni?
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9108 üzenetére
Példakódot majd tudnál adni? Én komolyan itt a tutorial-os blogot néztem, és nem látom ezt a rulet, vagy a Controller osztályban bárhol is, config fájlt is átnéztem...
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9074 üzenetére
Na majd megnézem én ezt este odahaza, kíváncsi vagyok rá..., hogy hol van, mert nem tudtam az Istennek sem átadni egy másiknak..
-
Lacces
őstag
Yii segítséget kérnék
Default Controller beállítása a configban
array(
...
'defaultController'=>'post',
...Szóval az oks, hogy a default érték az site. Tiszta sor, nézem is a doksiját, csak nekem nem egyértelmű (a tutorial alapján is túrom a kódot), hogy most azt a post-ot honnan jött neki? Én próbáltam a sajátomat valahogy beállítani, de nem megy...néztem is a controllert, de nem... szóval nem értem, hogy mi alapján hívja meg a postcontoller.php fájlban lévő ActionIndex metódust.
Jim-Y Nekem sem tűnt fel. Bár ma én is elég feszült voltam...
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9063 üzenetére
lehet csak most tanulja az egészet... a bemásolt kódja nagyon ismerős, talán a w3schools
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #9052 üzenetére
aham, köszönöm.
Meg lenne pár kérdésem, ha lehet
Van a views mappa, és igazából így a tutorial alapján nem nagyon értem, hogy miért hasznos, szét bontani a megjelenítést a view.php-ba és a _view.php-ba?
Igen, a felhasználóbázisa tényleg szépen nő! Ez a kigenerált doksi még szokni kell
Speeedfire A doksija jó, így mindig átmegyek, rajta
. Csak én Tutorialból eddig jobban tudtam tanulni. De ez a tutorial egy picit furcsa, már mint az angol és a logikája, aztán láttam, hogy a szerző orosz
így már érthető volt. Eddig még nem találkoztam ezzel az "angol logikával", tanultam én már nem egy angol nyelvű könyvből, csak ez fura, bele kell szoknom
Majd akkor belerázodóm hétvégére, amit én akarok, azt most egy mini mvc-ben összetudnám rakni, de itt Yii-ben fhúúú
még az első lépéseknél csak fogom a fejem
jó éjt!
-
Lacces
őstag
Lehet, nem a Yii-vel kellett volna először kezdenem
még csak a felénél tartok a blog tutorialnak de már 7 órát ülök előtte
Lenne kérdésem, hogy ez esetben, a params[]-ban lévő commentNeedApproval, az mi? azt honnan kapja? Ezt a rendszer definiálja, vagy nekem kell valahol?
(Yii::app()->params['commentNeedApproval']) -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9030 üzenetére
Igen, ezt már próbáltam... nem a Yiic a hibás, elnézést ezért, meg hogy ideg voltam
.
Valami nem kóser az Ubival, már volt is hogy az ubi fórumba is furcsán néztek az ubimrasenkinek sem volt már sok ötlete...
Windows alatt egyből összejött...
Pedig terminált nagyon régóta használok. itt van valami a rendszeremmel...Köszi mindent, mindenkinkek!
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #9027 üzenetére
Hát most így vagyok: Yiic-re kattintok kétszer, terminálban futtasa de semmi...
Most google, de engem zavar, hogy olyan triviális mindenkinek ez a yiicA blogot köszi, de itt sem jött be a parancs
-
Lacces
őstag
válasz
PazsitZ #9025 üzenetére
sk8peter, köszi. Nekem az a command line vagy mi a szösz, az vadiúj. Keresek hozzá valami magyarázatot, hogy az mi, fogalmam sincs, azért a pánik
PHP terminál, PHP CPL meg ezek is tök újak
a magyar fórumot kösziPazsitZ Öhm, nekem ez vadi új, ezt a yiic-et hogyan kell futattni? Nekem csak felugrik a terminál és bezárodik. a php fájlban sem láttok semmilyen függvényt.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9022 üzenetére
Na, ez az, pontosan ezt nem értem
de lényegtelen most már, az a pecl pedig hibás, mert hibát dob ki a végén...
Gondoltam kipróbálom a Tutorialt ami odafent van, de ajj ebből látszik, hogy könyv vétel lesz:
Open a command window and execute the following command:
% /wwwroot/yii/framework/yiic webapp /wwwroot/blog
Create a Web application under '/wwwroot/blog'? [Yes|No]y
command windows alatt mire gondol? Mert ez így terminálban nem működik -
Lacces
őstag
Sziasztok!
No, most kezdek neki a Yii-nek.
Lenne egy kérdésem, hogy a PDO PostgreSQL extension, hogyan lehet linuxra felrakni? Találtam neten valami pecl install... féle parancs, de az nem jó. Vagy ez csak akkor működik, hogy ha van fent PostgreSQL adatbázis is? (most csak mysql van)
Lehet, akkor ez már nem is kell nekem? -
Lacces
őstag
válasz
DeltaPower #8618 üzenetére
Ott, a function2() jól működik!!!
Azt külön leteszteltem, konkrét értékkel az működik! -
Lacces
őstag
Van egy nagy problémám, nem tudok átadni egy értéket 2 függvény között...
A koncepció így nézz ki.
<?php
$bruttoOsszeg = 0;
function1()
{
global $bruttoOsszeg;
...
$bruttoOsszeg = $valami; // $valaminek az értéke például 7000
...
}
function2()
{
global $bruttoOsszeg
$ertek = 15000-$bruttoOsszeg;
return $ertek;
}
?>És mindig 0-t ad át... a bruttoOsszeg mindig 0 lesz... Hiába módosítom function1()-ben az értéket, a function2()-be $brutoOsszeg mindig 0 értékű lesz...
-
Lacces
őstag
válasz
DerStauner #8564 üzenetére
Ez még a jobbik eset
Nálam még az ide utf-8-os volt és még charset állítás sem segített.
Akkor jöttem rá, hogy az IDE-ben is át kell állítani a bevitelt a kelet-eu-sra, charsetet beállítani és úgy alapból kidobja a böngészőn normálisan. -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8536 üzenetére
A cégfeje egyben hr-es, menedzser, és volt fejlesztő
És ő maximalista és fontos neki a tudás.
1-5-ös skálán 3-asra értékelik. Ez rendben van, de én is őket...: session_register() oh yeah.
Már csak azért mennék szívesen pár hónapra, hogy lássam hogyan működhet pocsékul egy cég.Jó, szóval nem szabad tényleg így ki...zni senkit, csak érted, ha ő neki vannak magas elvárásaim felém. Meg, hogy legyen napra kész tudásom, akkor úgy gondolom, hogy ezt én is elvárhatom. Nemtudom, szóval nekem azért ezek így furcsák voltak. Intőjelek, hogy csak rövidtávra tervezzek.
-
Lacces
őstag
válasz
DeltaPower #8533 üzenetére
Kedvencem: "Látom tanultál Java-t akkor a Java nyelvek mennek neked, mint a Javascript, jQuery".
A Java-nak semmi köze nincs a JS-hez... Tévhit erősen megvan. (max a névben van hasonlóság de amúgy meg semmi) -
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8531 üzenetére
Jahm sikeresen átugrottam... A stressz hatása. Ma volt a céges felvételi.
Én is így olvastam, hogy nem érdemes használni. De a cégnél a felvételis progiban rendesen tele volt ezzel a függvénnyel a kód. Na jó csak 3 esetben. -
Lacces
őstag
Hello
session_register() meghívásának van értelme? (Lentebbi kódnál, meg amúgy is, ritkán látom)
Ennél az esetnél én feleslegesnek tartom:
session_start();
session_register('token');
$i = rand(0, 1000);
$_SESSION['token'] = $i;Néztem is PHP Manult. De ha így létrehozom: $_SESSION['token'] és bejegyzi a session változót, létrehozza. Működött az oldal.
Inkább így lehet helyesen gondolva(szerintem):
session_start();
$i = rand(0, 1000);
session_register('$i'); -
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8522 üzenetére
Igen, ez ismerős. Csináltam is. De úgy voltam vele, hogy akkor inkább MVC.
De nemsokára az lesz, holnap. Már tényleg közel vagyok a "befejezéséhez".És egyet is értek veled, mert így akartam az elején, de így jobban láttam, hogy egy fájlban van. Meg az IDE nem nagyon segít, hogy hiába include-lom be a cuccost, nem veszi ki onnan a változóneveket stb.
Ez most így kényelmes, de igazad van. Nem szép egyáltalán.
Legközelebb már biztos így fogok neki.
. De inkább a framework kitanulása lesz. Yii-re nagyon kivi vagyok
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8520 üzenetére
Ismerem, hasonló az ADO.NET Three-Layer application gondolatához. Csak a linkelgetést kell jól begyakarolni. A PHP-t "ma" kezdtem, de a többit nem
Csak most inkább azon vagyok, hogy szokjam a PHP-t. Nehezebb C# és Java után, nekem legalább is.
Ha sikerült így az alapokat megszoknom, utána megyek frameworkre, és már egy netre publikálni való dolgot dobok is vele össze
Köszönöm a jó tanácsot!
És azt fogom csinálni, amit mondtál, csak előbb érteni akarok mindent, átvenni az alapjait. És után már csak a "kódokat elrendezni" -
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8514 üzenetére
Ez csúcs
ADO.NET-eztem múltkor is ott is ilyen volt a Three-Layer-eknél. Az elve szinte ugyanaz, és a megvalósítása is. TetszikKösz
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #8517 üzenetére
Tudtam, hogy van ilyen, és kiment a fejemből... "Insert HTML line" hát persze...
<pre>-t próbáltam ott is voltak gondok.
Meg egy htmlentites()-t is kapott.Igen, a hsz-m nem erről árulkodik. Van egy könyv: PHP Solutions Ezt már átrágtam egyszer. De most magamtól építem fel, így verem magamba az alapokat. Egész jól. Jó mondjuk még visszanézek a szintaktra, de mit, hogy kell az megy.
Ebben meg nincs MVC.
Előbb a kódokon akarom magam átragni, mi hogyan, miért (bár már elég gyors íramban megy)
Aztán átírom MVC-re. Murach-nak van egy érdekes könyve ez ügyben. Egész jónak érzem. Kódban is semmi perc alatt felfogtam a mintát. Mi hogyan megy át.
De ott is inkább amit a kollega javasolt alternatív megjelenítést használják. -
Lacces
őstag
Hogyan lehet egy PHP forráskódot megjeleníteni?
Feltölöm az adatbázisba a kódot, mindent elment, úgy ahogy kell!
Olyan formátumban, ahogy kell.Egy TextArea-ba megnéztem, és minden olyan jó formátumban van, ahogy kell lennie. Innen tudom, hogy jól menti el, mert egy TextArea-ba jól jeleníti meg.
Viszont megjelenítésnél már elvérzek (html kódként).
Fél-fél megoldás sikerült. Az egyiknél elértem, hogy megtartsa az /n /r /t-t stb. De a php kód felét nem jelenítette meg.
A másiknál meg, mindent megjelenít! De pont a szövegformázók /n /r és társai elvesznek.
Így:
To output a string, like we have done in previous lessons, use PHP echo. You can place either a string variable or you can use quotes, like we do below, to create a string that the echo function will output. PHP Code: <?php $myString = "Hello!"; echo $myString; echo "<h5>I love using PHP!</h5>"; ?>Szóval hogyan tudnám elérni, hogy mindent új sorba dobjon?
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8512 üzenetére
Biztos, hogy BLC (olyan hülyeségeket ad ki)? Design Patternekre gondolsz? Mert akkor gondolom a BRL tervezési mintára gondolhatsz, ami a DAL-al együtt egy three-layer-t lehet felépíteni
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8509 üzenetére
Erre linket tudnál küldeni? DAL, BLC, stdClass, mind ismeretlen fogalom
Amúgy garázscég, de most önéletrajzban jól mutat, meg a tapasztalat lesz, még akkor is ha rossz.
tob!as Kösz a választ!
A mátrixos feladat pontosan mit takart? egy nxn-esben ha nagyobb egyenlő mint egy 3x3-as akkor bárhol találhat benne. Kivéve ha gondolom szűrni kell a mátrix elemekre. -
Lacces
őstag
Már kérdeztem ez ügyben mást is.
Egy helyi cég behívott. De fogalmam sincs, hogy mit akar kérdezni, HTML, CSS megy, PHP-t ismeritek, itt van még. Inkább Blog oldalt készítek magamnak. Siker van, fejlesztek én bele új funkciókat, MVC-t ismerem. bla-bla-bla. De ezt az illetőnek is mondtam. De ő így is vár engem. Van OOP szemléletem és ez bejött neki.
Vajon mit kérdezhetnek PHP és MySql-ben? Mit érdemes átnézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest