Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Lehet, másik fórumba kellene írni... ha igen szóljaok melyik

Yii-sek, tapasztalt programozók előnyben a következő kérdésemnél.
Yii-nél találtam cikket az RBAC-ról, amely nagyon megtetszett, és elgondolkoztam ezen az egész szisztémán. Lehet más frameworknél is van ilyen, nem tudom
Szeretnék egy hobbi / tanuló oldalt Yii-ben. Plusz ez jó alapnak is, meg lehet majd később megy ki élesben is. Tervezéshez szeretnék véleményt kérni.
Ami most fontos, a következő felhasználói csoportok lennének a hirdető oldalon.
Vannak:
- vendégek
- tagok (regisztráltak)
- hirdetők (regisztrált, plusz hirdetéssel rendelkezik)
- adminA felhasználó (user) táblában lennének tárolva a felhasználók (kivéve vendég), és egy külön oszlopban jelezném a felhasználó típusát(admin, hirdető, tag). A tag, lehet hirdető is. A hirdető láthatja a hirdetőknek szoló menüpontokat, illetve csak a saját hirdetését szerkesztheti. Az admin pedig az Isten.
Igazság szerint én magam sem tudom, hogy hogyan kéne ezt jól megcsinálni... Valamilyen szinten, értem, de lehet túl bonyolítanám.
Én ötletem az, hogy mivel van ez az RBAC (szerepköröket rendelek a felhasználókhoz) ezt szeretném be integrálni is a webalkalmazásba.Szerepkörök segítségével a hirdetőhöz hozzárendelem, hogy ő a hirdetők menüpontokat láthatja, a vendég, tagok nem, illetve hirdetést szerkeszthet! (ezek általános szerepkörök). Ez még okés.
Viszont, leszeretném korlátozni, hogy mindenki csak a saját hirdetését tudja szerkeszteni. Én arra gondoltam, hogy létrehozók egy kapcsoló táblát, ahol tárolom a a felhasználó_id-t és a hirdetés_id-t, és akkor tudja a saját hirdetését szerkeszteni, ha ebben a kapcsoló táblában benne van az id-ja, a hirdetés id, illetve, hozzátartozik a hirdető szerepkör is!Vagy ez már biztonságilag túl van bonyolitva? Esetleg csak elég annyi, hogy az a felhasználó tudja szerkeszteni a hirdetést, aki benne van abban a kapcsoló táblában. (user_id + hirdetés_id), és ezt a hirdető szerepkört itt ne figyeljem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konteó topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold7 Jetblack 12/256 GB Használt, karcmentes Garancia 2026. 10. 24-ig
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi