- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Bemutatta az Apple a Powerbeats Fit fülhallgatót
- Amikor a fókusz egy stapatelefon óraképernyőjén van
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13649 üzenetére
Erre az a megoldás, hogy olyan limitet állítasz be, amin belül minden ésszerű helyzetben végeznie kell - a te helyzetedben mondjuk két órát.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13643 üzenetére
A nullát nagyon ellenjavallom, inkább valami megfelelően nagy értékre állítsd.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
ahetaton #13616 üzenetére
Azért, mert oda nem url-t kell írni, hanem egy parancsot. Ez lehet például a scripted filerendszerbeli elérési útja (ha úgy írtad meg), vagy ahogy írja is: wget előtaggal egy url. A wget egy parancssori letöltő, az eredmény ugyanaz lesz, mintha böngészővel meglátogattad volna az oldalt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bolvar #13594 üzenetére
Ha a többi session-változód sem marad meg, akkor ezt a fejlécet add hozzá az összes oldaladhoz:
header('P3P: CP="IDC DSP COR CURa ADMa OUR IND PHY ONL COM STA"');
Enélkül nekünk az IE a default security beállításokkal nem mentette a session cookiet az FB iframe-en belül. Itt pedig arról, hogy mi ez.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #13553 üzenetére
November óta phpstormozok, nagyon megszerettem. Mondjuk ezen sokat dobott a nagyon jó Symfony2-es pluginje
-
Tele von Zsinór
őstag
Ha van időd és türelmed egy elég meredek tanulási görbére, akkor én nagyon ajánlom a Symfony2-t. PHP 5.3 alapú, a következő 1-2 hétben várható a 2.3-as változata, ami az első LTS lesz, három év supporttal. Elég jó közössége van, levlistán, stack overflowon és IRC-en is lehet hatékonyan segítséget kérni. Itt is van rajtam kívül néhány ember, aki foglalkozott már vele.
Ha egy kisebb keretrendszerrel kezdenél, akkor ott a Silex, ami egy microframework Symfony2 komponensekre épülve. Az elmúlt másfél évben két Sf2-es projektet kivéve kizárólag ebben dolgoztam, nagyon megszerettem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #13480 üzenetére
Ez mondjuk fura, nekem csak induláskor ette, amíg beindexelt mindent.
Én kb. decemberben átálltam a phpstorm-ra, ez fizetős, de elég sűrűn jön EAP build (ez kb. ahogy épp áll a verziókövetőben a kód), ami jól használható, és harmincnapos kulcs jár hozzá.
Sk8erPeter: én csak azzal találkoztam, hogy próbáltam kapcsolódni valahova, és nem volt telnet.exe. Nem jártam utána, megoldottam putty-al.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #13475 üzenetére
Nem használtam még win7-et, de tudom, hogy a telnetet pl. kiszedték, innentől bármit kinézek belőlük
Igen, a wgetes azért, hogy nem feltétlen kell proxy script. Eredeti megoldásom nekem is a php.exe [útvonal] volt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #13472 üzenetére
Ez így nem igaz, mert mondjuk elég a wget http://localhost/foobar.php parancs (nyilván a wget path alá másolása után).
Ütemezésre szánt scriptet pedig érdemes úgy megírni, hogy véletlen se kelljen szerveren keresztül futtatni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
#68216320 #13470 üzenetére
XP alatt biztosan volt lehetőség ütemezett feladatok futtatására, szerintem 7-ben is ott kéne ennek lenni. Létrehozol egy ilyet, és a futtatandó parancsként megadod a php.exe-t, paraméterben átadva a php script teljes elérési útvonalát. Így futó webszerverre sem lesz szükséged.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #13294 üzenetére
A front controllerbe (app.php, app_dev.php) pakold ezeket, az tulajdonképp az alkalmazásod része, és nem a keretrendszeré. Ha már a tisztított superglobalokból csinálja a Requestet, akkor rendben is leszel.
Remélem jól emlékszem, hogy te Symfonyzol
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
spammer #13283 üzenetére
A win filerendszere nem utf8 kódolást használ, innen a bajod. Azt hiszem, hogy ucs2, de ez csak ilyen halványan felsejlő emlék.
A legjobban azzal jársz, ha elfelejted a speciális karaktereket a filenevekben, és az angol abc karaktereire, valamint az kötőjelre és az underscore-ra korlátozod őket.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #13239 üzenetére
Ha van konkrét kérdésed, akkor tedd fel, amúgy az RFC elég részletesen tárgyal mindent
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
#68216320 #13150 üzenetére
Ha mysqli-t használsz, érdemesebb volna a prepared statement támogatását használni, de első lépésnek ez is jó. Hátránya, hogy könnyen elfelejthetsz valamit escape-elni, és akkor máris SQLi sebezhető vagy.
Kiírás előtt? Nem, query-be helyezés előtt kell ez neked. Az escape-elés annyit csinál, hogy query-biztossá teszi az inputot.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
#68216320 #13146 üzenetére
Ha szöveget viszel az adatbázisba, akkor azt escape-elni kell, az addslashes() erre nem megfelelő. Ha az elavult mysql függvényeket használod, akkor a mysql_real_escape_string() a barátod. Ha modern technológiát használsz, akkor a mysqli vagy a PDO prepared statementjeinek nézz utána (attól függően persze, melyikkel dolgozol).
A problémád azonban valószínűleg másutt van - tippre mire hozzád kerül az adat, addigra már ott vannak benne a perjelek. Kapcsold ki a magic_quotes-t.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #13074 üzenetére
És ez így teljesen jogos, csak arra akartam rámutatni, hogy a mai php-ben már nincs mérhető diff a két megoldás közt.
Egyébként az elrejtett változókat én sem szeretem. Ha bekerül, akkor minimum a {$var} jelölés, ha sok változó kerül bele, akkor pedig sprintf()-et használok.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #13055 üzenetére
Az aposztróf vs. idézőjel sebességkülönbség egy mítosz - ha nincs benne változó, nincs mérhető differencia a kettő közt. Lást például ezt az írást az egyik php core fejlesztő tollából.
-
Tele von Zsinór
őstag
Fastruktúrában mozgatást nem használtam még, egy-egy filet többször neveztem át Shift+F6-tal, akkor átírta, ahol az volt require()-ölve. Az átnevezős ablakban lehet pipálni, hogy nézze-e, hol van használva, nézd meg, ez hogy állt nálad.
Dave-11: az execute() hívásnál ne tegyél kettőspontot a placeholder neve elé.
-
Tele von Zsinór
őstag
A phpstorm az elsőt biztosan tudja, úgy emlékszem, a másodikat is. Úgy nézem, a harmadikat is.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #12993 üzenetére
maga az ellenőrzés miért lenne olyan nagy gond
Szerintem itt erre gondolt: Pistike rángógörcsöt kap, és egymás után tizenhét alkalommal kattint valamelyik linkre. Az adott oldalon olvasni kell a manát, és ekkor történik a növelés szükségességének ellenőrzése is. A számos egyszerre bejövő processt ütemezi az OS, ebből három véletlenül így jön ki:
- #1: aktuális érték olvasás
- #2: aktuális érték olvasás
- #3: aktuális érték olvasás
- #3: ellenőrzés, növelés
- #1: ellenőrzés, növelés
- #2: ellenőrzés, növelésSzóval mivel az olvasás-ellenőrzés-növelés nem atomi művelet, simán válthat közben az OS (jó eséllyel fog is). Ha szerencsétlen mód úgy jön ki, mint fenn, akkor van három processed, ami mind növeli, szóval rögtön eltelt másfél órád néhány másodperc alatt. Ezt lehet mondjuk lockolással elkerülni, de nem triviális feladat. Sokkal egyszerűbb cronból, ütemezve írni, és csak ott.
Persze ez a fenti helyzet egyszerűsítve van, sok függ a környezettől, szerverbeállításoktól, hogy használsz-e sessiont...
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12963 üzenetére
Ha jól emlékszem, erre az a megoldás, hogy fusson a háttérben a pageant unlockolt kulccsal.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ez így nem igaz. Teljesen valid minta, hogy postolsz valahova, feldolgozod és ugyanoda redirectelsz (egyébként PRG, post-redirect-get néven fut).
Azért lehet ugyanaz az url, mivel a második már egy újabb kérés, független az elsőtől, és sima get, szóval a böngészőnek nem szabad megkérdeznie, akarsz-e újra postolni.
mobal, nem ismerem a keretrendszert, átirányítás után megáll az aktuális controller futása? Ennyi kód alapján egyébként a tippem az volna, hogy a postot ellenőrző ifben van a hiba, és így arra az ágra fut, mintha sima get kérés lenne, kiszolgálja az üres formot, és F5-re ekkor okés a kérdés.
-
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
lakisoft #12452 üzenetére
Mi az, ami nagyon fontos, és nem megy enélkül? Én Symfonyzok, a 2-es verzióhoz még nincs támogatás, de enélkül is tökéletesen tudom használni a netbeanst. Az Sf támogatás kimerül abban, hogy a konzolos parancsokat tudom futtatni menüből, ez pont nem hiányzik nekem, erre ott a terminál.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
DeltaPower #12426 üzenetére
Informatikaban eleg ismert azert a latex (illetve a tex rendszerek altalaban). Nalunk az egyetemen ha erintolegesen is, de szo esik rola az egyik oran, tanitjak, szamonkerik. En ebben irom most a szakdolgozatom is.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12353 üzenetére
Nem adsz neki nevet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12299 üzenetére
Látom kaptál már megoldásokat, de azért bedobom, tessék használni az array_* függvényeket, meg a névtelen függvényeket! Hasznos újítás volt.
$array = array('valami', 'valami', 'valami', 'ketto', 'harom', 'ketto');
var_dump(
count(
array_filter($array, function ($v) { return $v == "valami"; })
)
); -
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Lacces #12271 üzenetére
A salt hasznossága nem abban rejlik, hogy titkos, hanem hogy segítségével nem lehet rainbow table-öket használni a megszerzett jelszavak megfejtésére. Szóval ha minden felhasználónak más és más értéket generálsz, akkor a támadónak minden felhasználónál nulláról kell indulnia.
Kombináld ezt egy lassú algoritmussal, mint az általam korábban linkelt új php függvények, és egész jó védelmet kapsz.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12268 üzenetére
Az 5.5-östől (ami jelentleg alpha2 állapotú). Addig ugyanazt a feladatot ellátja a linkelt lib, és amint megjelennek az adott függvények a php-ban, a kódod azt fogja már használni.
Azért kell neki 5.3.7, mert a korábbi verziókban volt egy olyan hiba a php bcrypt implementációjában, hogy amiatt a kimenet csak egy 3des hash volt, ami nagyon könnyen törhető. Ezt lett ebben javítva.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12264 üzenetére
A salt honnan jön? Ha a szokásos, felhasználónként adatbázisban tárolás módszerrel van megoldva, akkor egyszerűen üres stringre állítod a régi felhasználóknál, aztán majd amikor jelszót cserélnek, akkor kapnak saltot.
A hozzászólásodból nem teljesen egyértelmű, saját fejlesztés-e az új oldal. Ha igen, akkor még a bevezetés előtt érdemes volna javítani, és md5 helyett egy normális algoritmust használni. Az md5-tel (és a sha1-el) az a nagy gond, hogy üzenetek integritásellenőrzésére lettek kitalálva, ezért nagyon gyorsak - gyorsan törhetőek, bár ezen valamelyest segít a salt. A helyes megoldás például a bcrypt használata, ezt hamarosan beépítve is tudni fogja a php, addig is van azonban kompatibilitási lib, amivel azonnal használatba tudod venni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
SektorFlop #12037 üzenetére
Ilyenkor tud rajtad segíteni a DATE_FORMAT mysql függvény.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #12002 üzenetére
Erre valóak a debug szintű logüzenetek.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
tomchy #11745 üzenetére
A problémád az, hogy a kódod feltételezi, hogy a register_globals be van kapcsolva. Ez egy nagyon régi, elavult, php5.4-ben már benn sem levő kapcsoló. Az update_ac fileodban a mysql_real_escape_string hívásokban a $_POST superglobalt használd (például $_POST["id"]).
mobal: nem tudok magyar leírásról, de szerencsére az angol változat is elég rövid és könnyen érthető.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Inv1sus #11701 üzenetére
Mindossze annyit tesz, hogy a filerendszered mas karakterkodolast hasznal, mint a weboldalad. A gyorsmegoldas kiiraskor konvertalni a ketto kozt, de ez borzalmas problemakat fog okozni hosszutavon.
Elottem kollega kerdese jogos, miert teszel ekezetes karaktert a filenevbe? Felteltelezem, hogy adatbazisbol jon az adat, egyszeruen az id mezo alapjan nevezd el a kepet. Ha megsem adatbazisbol jon (mert mondjuk a kliensnek csak egyszeruen fel kell toltenie a kepet ftpn) akkor mondd meg neki, hogy ne hasznaljon ekezetes neveket.
-
Tele von Zsinór
őstag
Használsz sessiont a két scriptben? Egy adott session egyszerre csak egy scriptben lehet aktív, ilyenkor a később bejövő vár, míg az előbb bejövő végez. A session lockot feloldhatod kódból a session_write_close függvénnyel, de persze ilyenkor ha később módosítod, az nem lesz mentve.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #11514 üzenetére
Arról nem volt szó
Privát dolgaim én saját szerveren tartom, gitlabban.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #11512 üzenetére
Akkor már inkább a github. Hatalmas közösség áll mögötte, kiforrott, megbízható rendszer.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Lacces #11264 üzenetére
Ezt a cikksorozatot ajánlom, Fabien Potencier írta, aki például a symfony keretrendszer eredeti szerzője. What is Dependency Injection?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
SektorFlop #10919 üzenetére
Kell egy köztes tábla, két mezővel: felhasználó és üzenet id. Amikor küldesz egy levelet, létrehozol két rekordot ebben (feladó és címzett).
Amikor valaki törli a levelet, innen törlöd a megfelelő sort. Ha már nincs egy sem az adott üzenethez, akkor azt is törölheted.
Ez a rendszer módosítás nélkül képes majd kezelni azt is, ha több címzetted lehet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #10900 üzenetére
Dehogy mindegy, minden attól függ
Így érted az objektumtömböt?
$model = array(
new \stdClass(),
new \stdClass(),
new \stdClass(),
/* ... */
);Amire Sk8erPeter kollega gondol, hogy a findAll hívásod visszatérési értékét sehol nem tárolod, a $model változóra hívod, és utána ezen keresztül is próbálod elérni az eredményét, valami itt nagyon nem stimmel.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #10894 üzenetére
Nem lehet erre válaszolni anélkül, hogy látnánk a Teszt osztály dokumentációját vagy kódját.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #10760 üzenetére
A te bajod az, hogy a ciklusban iratod ki a JS-t is, és emellé egy nagyon általános selectort használsz, ami az összes részletek gombra illeszkedni fog.
Ha már úgyis link az a részletek, használd ki! Ami url most a javascript eseménykezelődben van, legyen inkább a részletek hrefje - ciklusban generálva az mindig az aktuális elemre fog mutatni.
A legvégén pedig egyszer megcsinálod az eseménykezelőt, és az url ez lesz: $(this).attr("href"). Ez mindig a kattintott elemből szedi ki.
-
Tele von Zsinór
őstag
Igen, ez így egy elég erős randomot ad, de a crypt felesleges, attól nem lesz nehezebben kitalálható. Kérsz az openssl-től 32 random byte-ot, és ez már elég jó.
Két dologra figyelj oda: egyrészt az openssl nem mindenhol van bekapcsolva, másrészt ha a második paraméterben átadott változóban false-t kapsz vissza, akkor kriptográfiailag nem erős algoritmussal lett generálva a véletlen érték - bár ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni, jó tudni. A php.net szerint ez elég ritka.
-
Tele von Zsinór
őstag
Igen, ennyi a lényeg. Usernevet nem kell tárolni, a token pontosan azonosít egy felhasználót. És igen, ha megszerzi a tokened, azzal be tud lépni, ez egy komoly biztonsági kockázata ennek a funkciónak. Javítani lehet a helyzeten, ha egy tokent adott ip-re (vagy ip tartományra) korlátozol.
sztanozs: egyszerű, könnyen érthető példát akartam. Az mt_rand nem erős kripto értelemben. Arra inkább az openssl_random_pseudo_bytes kell neked, de még ez sem az igazi - valójában php-ben kriptográfiailag biztos véletlen érték generálása nem éppen triviális feladat. Érdemes megnézni a CryptLib Random részét, ez számos forrást ismer, és ezeket kombinálva kellemes nagyságú entrópiát tud létrehozni.
-
Tele von Zsinór
őstag
Amikor a felhasználó normálisan bejelentkezik, és így is akar maradni, generálsz neki egy remember me tokent - ez legyen nehezen kitalálható és egyedi (például md5("salt" . time()). Ezt kirakod cookieba és tárolod adatbázisban.
Amikor a user aktív session nélkül érkezik, de van ilyen tokenje, megpróbálod adatbázisbeli felhasználóhoz passzolni - ha sikerül, sessiont feltöltöd a bejelentkezéshez szükséges adatokkal, egyéb esetben törlöd a tokent, hogy időt és sávszélt spórolj.
Jelszócsere esetén a felhasználó token mezőjét nullra állítod.
-
Tele von Zsinór
őstag
array_filter valahogy így (nem teszteltem):
$ezekbenvan = array_filter($input, function ($val) {
return false !== strpos($var, "eztkeresem");
}); -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #10255 üzenetére
Konkrétum nélkül a válasz egy határozott talán.
Van erre több megoldás is, ami kettő hirtelen eszembe jutott:
- ha tud az oldal pingelni, mikor új kép kerül fel, akkor kérsz egyet a feldolgozó scriptedre. Mikor kérést kap, áthúzza az új képet, feldolgozza
- ha nem tud, akkor egy ütemezetten futó script minden n percben megvizsgálja, van-e új kép. Ha igen, áthúzza és feldolgozza.
-
Tele von Zsinór
őstag
Felettem kolléga már írt egyet, de hozzáteszem a magamét: sok formátumban (kiragadott példa: jpeg) van megjegyzés mező, ahová azt írsz, amit akarsz. Akár php kódot is. És akkor képzeld el, ha ezt .php kiterjesztéssel mented a feltöltött fileok (általában nyilvánosan elérhető) mappájába.
Én valami autogenerált értéket szoktam névként használni (például a hozzá kapcsolódó tábla primary key-ét).
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #10219 üzenetére
A csoport fő célja a keretrendszerek közti együttműködés, az pedig a mai, modern rendszerek esetében OOP kódot jelent, innen az ezirányú fókusz.
Igen, a StudlyCaps ugyanaz, mint a PascalCase (avagy: camelCase kezdő nagybetűvel).
Egyébként én sem olvastam még végig a végleges psr2-őt, csak levlistán követtem, hogy mi történik. A psr1 rövidke, az megvolt
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #10200 üzenetére
Létezik egy, a kódok együttműködésének elősegítését célzó csoport, a php-fig (Framework Interoperability Group, mostanság gondolkodnak jobb néven). Ismerősek lehetnek a PSR-0 "szabvány" miatt, ami szépen elterjedt.
A közelmúltban fogadták el a PSR-1 és PSR2 javaslatokat, azaz:
- PSR-1 Basic Coding Standard
- PSR-2 Coding Style GuideA hozzászólásodban felvetett kérdésre: korábban a Symfony2 coding standardját használtam, ami kevés pontban tér el a fentebb linkeltektől, úgyhogy majd ezekre térek át.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #9922 üzenetére
A service locator patternre hozott példát, hogy hogy működik ez .NET alatt. Feltételezem, a kód C#-ból van, ott van ilyen szintaxisa a template-eknek. Első ránézésre valahol a Factory és a Dependency Injection keverékének tűnik.
Lambda, vagy más néven névtelen függvények. A php világban leginkább closure néven ismertek.
Becsatlakozva kicsit az épp folyó témába: nagyon sokáig használtam én is singletonokat, leginkább a már említett adatbázis-kapcsolat miatt, mert hogy abból legfeljebb egyet akarunk egy request során. Aztán amikor elkezdtem belemászni a tesztelésbe, meg láttam, mennyire is nehéz az ilyenekre épülő kódhoz unit testet írni (avagy: lehetetlen), gyorsan leszoktam róla.
Jelenleg a Dependency Injection a leginkább használt mintám, erre egy gyors és könnyen érthető megvalósítás a Pimple. Pár sorral megoldható, hogy a $app["log"] első híváskor példányosítsa a logger osztályt, a többi meg ugyanazt kapja vissza - mock osztályokkal innentől nagyon könnyen tudom például azt tesztelni, hogy egy service x függvénye y paraméterekkel meghívja-e annyiszor a loggert, ahányszor kell. Analóg módon az adatbázist (mondjuk $app["db"]) is le tudom cserélni a tesztek alatt egy erre tökéletes (akár tömbökkel működő) implementációra, amivel pontosan azt tudom tesztelni, amit akarok: a controllereimet.
És ez csak a felszín. Nagyon érdemes utánaolvasni részletesebben, kezdésnek Fabien Potencier cikksorozatának első két részét ajánlom.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
papa019 #9823 üzenetére
Ennyi alapján semmit nem lehet mondani. Nézz bele az error logba, ott legalábbis egy ötletet találsz, merre keresd a hibát.
Vakon tippelve valami php modul hiányozhat, vagy a php verzió nem stimmel, vagy fix útvonal van valahova beégetve ami ezen a szerveren már nincs, vagy jogosultsági probléma - hogy csak a legvalószínűbbeket említsem.
Amúgy nálam az oldalad karakterkódolása sem stimmel.
szerk.
Sk8erPeter: nálam főoldal kb. ugyanez, a második linked pedig 404. -
Tele von Zsinór
őstag
A net felől nézve annak a két gépnek ugyanaz a címe, szóval helyesen utasítja vissza az ismételt szavazást.
Lehet próbálkozni egyéb értékek figyelésével is, mint a User-Agent, de akkor meg egy gépről, több böngészőből többször lehet szavazni.
Megbízható szavazást regisztráció és bejelentkezés nélkül nem fogsz tudni írni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #9594 üzenetére
Igazad lehet, pár kísérleten kívül nem használtam IIS-t, meg egyáltalán fcgi-t. Amennyire tudom, azok sem, akik az enyémhez hasonlóan azt tapasztalták, hogy egy virtualizált linuxon sokkal jobb a teljesítmény (20sec helyett 800msec egy komplex oldal).
Pár éve teljesen átálltam linuxra, nincs is windowsom, elfogult vagyok ilyen irányban. Ha tényleg ennyire ráfeküdtek, ki fogom próbálni, mit sikerült.
Kis- és nagybetűknél erre nem gondoltam, itt nem is lehet hiba (generálsz nevet, pont azt mented adatbázisba és használod a file mentésekor) ,- az include-nak átadott útvonalak jártak a fejemben. Kezdő hiba, de borzasztóan rosszul tud jönni az első deploy alkalmával.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #9592 üzenetére
A pluginek közt tudod letiltani vagy eltávolítani.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #9587 üzenetére
Furán hangzik, de általában igen, jót tesz. Ha van egy többmagos géped, akkor már sokkal jobban megéri összerakni egy valami minimál szervert virtualboxban és azon futtatni egy LAMP stacket, mint windowson játszani. Még a virtualizáció mellett is látványos, mennyivel rosszabb a php teljesítménye windowson.
Arról nem is beszélve, hogy az esetek túlnyomó többségében linuxos szerverre fog felkerülni, amit ír, ez számos kompatibilitási problémát felvet, hogy a legnépszerűbbet említsem: kis- és nagybetűre érzékeny filerendszer. Ezzel és a hasonlókkal jobb hamar találkozni, mikor még csak egy maréknyi fileból áll a rendszered.
A telepítés pedig nem bonyolultabb: desktop ubuntut felrakni könnyű, utána pedig egy sudo apt-get install phpmyadmin, és a többit a függőségek elintézik.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #9489 üzenetére
Egy darab Blog tábla, egy darab Tag tábla, és egy BlogTag tábla, aminek összesen két mezője van: blog_id és tag_id, a kettő együtt a primary key.
Ez a szokásos many-to-many megoldás.
-
Tele von Zsinór
őstag
Én logikailag szoktam csoportosítani. Egy controllerben van az összes képekkel kapcsolatos route, egy másikban mondjuk a videókkal kapcsolatosak, egy harmadik intézi az authentikációt... szerintem érted, mire gondolok.
Jim-Y: egy (nagyon) rövid bevezetőt írtam korábban a PDO-ról, lásd itt: [link]
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #9295 üzenetére
Mutass kódot!
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #9293 üzenetére
$loader->registerNamespaces(array(
'System' => __DIR__,
));A teáltalad írt kóddal a System/System/Controller/PageRouteController.php-t kereste.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #9213 üzenetére
Objektumokat referenciaként passzolgat ide-oda a php. Neked a klónozás kell:
$this->valami = clone $this->megvalami;
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #9192 üzenetére
Redirectelsz -> új request a böngésző felől -> teljesen új objektum, nem létezik az előbbi már, ahova mentettél.
Megoldás lehet, ha sessionben tárolod, de itt potenciálisan sok adatról beszélünk, azaz lassú lesz. Miért akarod két actionbe szétválasztani? Szerintem a keresés és az eredmények megjelenítése összetartozik.
mobal: még php4-es időkből származó konvenció a mai private és protected tulajdonságok, függvények jelölésére. Sokan használják ma, php5-ben is.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ez a $_POST["fb"] honnan jön? A Server-Side Authentication doksi szerint code paraméterrel jönnek az adatok.
-
Tele von Zsinór
őstag
Lehetne, hogy ezt masutt?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #8878 üzenetére
Nézd meg mégegyszer: [] vs. ()
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #8840 üzenetére
Nem kell ide symlink. Felveszel két VirtualHostot (apache-ot feltételezve), kér külön ServerName értékkel, de ugyanazzal a DocumentRoottal. Így aztán tényleg ugyanaz a motor
-
Tele von Zsinór
őstag
Értettem elsőre is, a megoldás lényege nem azon van, hogy kötegelt küldés, hanem hogy ne a felhasználónak kelljen végigvárnia, amíg próbálkozik a levélküldéssel.
Ha szinkron küldöd (a felhasználói folyamatban), potenciálisan lassú, illetve nincs megoldás arra, hogy mi történik, ha nem sikerül elküldeni, kimarad egy levél.
Ha aszinkron küldöd (ütemezett feladatban), tökmindegy, ha lassú, és ha nem sikerül elküldeni, nem törlöd az adatbázisból - azaz megpróbálja mégegyszer, a következő futáskor. Így mindenképp megkapja a címzett a levelet.
-
Tele von Zsinór
őstag
Nem sokkal ezelőtt volt itt hatákony mailküldésről szó.
Röviden: aszinkron küldöd, azaz: amikor létrejön az esemény, amiről értesítés kell, mented ezt adatbázisba. Van ezen kívül egy ütemezett scipted, ami ezekről kiküld egy menetben legfeljebb x mailt, majd törli az elvégzett taskot az adatbázisból.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #8728 üzenetére
Igen, jóra gondolsz. Az eredeti objektum módosítása nélkül kibővíted plusz funkcionalitással.
Egy egyszerű demo, hogy phpben hogyan kell ezt elképzelni: [link]A symfony1 template rétege ezt használja - először az action kimenete készül el, aztán azt csapja bele a layoutba.
Az utóbbi időben a twig template motort használom, ez elég rugalmas, hogy akár decoratort használjak (lásd az extends kulcsszó), vagy include-oljak oda, ahova éppen kell.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #8670 üzenetére
Nem így értettem, hanem hogy a háttérben, automatikusan dolgozó folyamataid ne függjenek bármi kliens meg(nem)lététől. A tipikus megoldás erre a cron - például új kommentnél egy táblában jelzed, hogy arról az értesítőket ki kell küldeni, cronból ezt vizsgálod, és ha van ilyen jelzés, dolgozol.
Az igazán szép megoldás valami queue daemon használata volna, mint például a ZMQ. Ennek küldesz egy üzenetet, hogy értesítőket kell küldeni, az pedig eljut a megfelelő feldolgozó folyamatig, így a cronbóli futtatás esetleg zavaró késleltetése sincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- iPhone topik
- További aktív témák...
- kártyafüggetlen iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium + kiegészítők
- Apple AirPods Pro 2. generáció
- Apple iPhone Air, 256GB, fekete színben
- Bomba ár! Panasonic FZM1-3 Tablet - i5-7Y57 I 8GB I SSD, Adapter, Akkumulátor nélkül
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3500
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest