- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j0k3r! #10191 üzenetére
"ja meg ugye erdemes lenne a camelCase nevkonvenciot kovetni"
Na, jó is, hogy nyitottad a témát, már akartam ebben a témában veletek eszmecserét folytatni.
A PHP beépített függvényei sem mindig konzekvensek, sokszor kevertek a névkonvenciók, de azért a legtöbb "globális" függvény neve következetesen underscore-ral ellátott, míg az objektumorientált kód (lásd PDO, DateTime class, stb.) metódusai a camelCase-konvenciót követik. Aztán a .NET-es konvenciókhoz hasonlóan lehet látni egy-két kódban Pascal case-t is, de ez a ritkább eset, már amennyire legalábbis én eddig észrevettem.Én általában inkább követem az eredeti szokásokat, tehát osztályon belüli metódusoknak én is camelCase-neveket adok, globális függvényeknek pedig underscore-ral ellátottat, de néha a mai napig belekavarodom, és van, hogy keverem a kettőt, aztán utólag persze javíthatom következetes névre. Bár általában törekszem az objektum-orientált kódra, van, amikor ezt mellőznöm kell, pl. a Drupal használatánál, ami egyelőre erősen procedurális (okok itt olvashatók, amúgy is érdekes cikk), és itt is az underscore használata a jellemző a függvényeknél.
Nálatok mi a bevett szokás?
Maradtok annál, hogy OOP-s jellegű kódolásnál camelCase, procedurális kódolásnál underscore, vagy következetesen ragaszkodtok az egyik konvencióhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest