- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- LTE frekvenciák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
j0k3r! #10191 üzenetére
"ja meg ugye erdemes lenne a camelCase nevkonvenciot kovetni"
Na, jó is, hogy nyitottad a témát, már akartam ebben a témában veletek eszmecserét folytatni.
A PHP beépített függvényei sem mindig konzekvensek, sokszor kevertek a névkonvenciók, de azért a legtöbb "globális" függvény neve következetesen underscore-ral ellátott, míg az objektumorientált kód (lásd PDO, DateTime class, stb.) metódusai a camelCase-konvenciót követik. Aztán a .NET-es konvenciókhoz hasonlóan lehet látni egy-két kódban Pascal case-t is, de ez a ritkább eset, már amennyire legalábbis én eddig észrevettem.Én általában inkább követem az eredeti szokásokat, tehát osztályon belüli metódusoknak én is camelCase-neveket adok, globális függvényeknek pedig underscore-ral ellátottat, de néha a mai napig belekavarodom, és van, hogy keverem a kettőt, aztán utólag persze javíthatom következetes névre. Bár általában törekszem az objektum-orientált kódra, van, amikor ezt mellőznöm kell, pl. a Drupal használatánál, ami egyelőre erősen procedurális (okok itt olvashatók, amúgy is érdekes cikk), és itt is az underscore használata a jellemző a függvényeknél.
Nálatok mi a bevett szokás?
Maradtok annál, hogy OOP-s jellegű kódolásnál camelCase, procedurális kódolásnál underscore, vagy következetesen ragaszkodtok az egyik konvencióhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Synology NAS
- Path of Exile (ARPG)
- Háztartási gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Music
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest