Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #9588 üzenetére

"Még a virtualizáció mellett is látványos, mennyivel rosszabb a php teljesítménye windowson."
    Nem értek egyet. Csavarnék rajta egyet: az Apache+PHP kombó teljesítménye látványosan rosszabb Windows-on, mint Linuxon; valamint az Apache+PHP kombó teljesítménye látványosan rosszabb Windows-on, mint az IIS+FastCGI PHP teljesítménye ugyanezen a platformon. Már írtam itt a topicban korábban is erről, de ez saját tapasztalat is, számomra megdöbbentő volt a különbség az Apache-ról való átállás után (Windows platformon). Gondolom Te is olvastad, hogy mostanság a Microsoft eléggé ráfeküdt a PHP-re is, foglalkoznak a Windows szerverekre kerülő open source alkalmazások teljesítményével is, a Drupal, Joomla és egyéb PHP-s CMS-ek meg egyebek is összekattintós módszerrel letölthetők a Web Platform Installeren keresztül (lásd pl. itt), ez pedig az ezekhez szükséges függőségeket és teljesítményt javító kiegészítőket automatikusan behúzza (hasonlóan ahhoz, ahogy a Linuxnál megtörténik a függőségek behúzása), tehát ezt nagyon is érdemes kihasználni Windows-on.
    Belegondoltál, hogy amit Te javasolsz, az tulajdonképpen olyan, mintha a jobb füledet úgy akarnád megvakarni, mintha behajolnál a lábad közé, majd a bal kezeddel a lábad között hátulról átnyúlva valahogy elnyújtózkodnál odáig? :) Főleg amíg nem próbáltad a másik utat, addig nem érdemes hangoztatni, hogy igenis jobb a LAMP stack... A case sensitivity-re meg azt tudom mondani, hogy úgy kell megírni a scripteket, hogy ez ne okozhasson problémát egyik platformon sem (pl. fájlfeltöltésnél alapból csak lowercase fájlneveket és kiterjesztéseket engedni, és így tovább).
    Szóval én nagyon kétlem, hogy jót tenne egy LAMP stacket használni Windows-on, amikor van normális alternatíva - előbbi csak macerássá teszi az egészet. De ha van meggyőző érved is/ellenvéleményed, ne tartsd magadban... :)

Új hozzászólás Aktív témák