- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Kezünkben a frissen bemutatott Motorola Edge 70 Fusion
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Két új Motorola telefon kapott foci-vb különkiadást
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Megérkezett a NXTPaper AMOLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
Fúh tudom hogy megőrítelek titeket ezzel, meg hogy már nem tudom hanyadjára kérdezem, de muszáj vagyok megint. Karakterkódolás

Szóval: van nekem egy WAMP Server telepítve (Win7-es 64bites oprendszerre) az itthoni gépemre. Létrehozok benne egy adatbázist, és a bemenő kimenő adatok karaktereit egyszerűen nem bírja megjeleníteni.
1. Van egy .php fájl, a fájl legelején csatlakozik az adatbázishoz, aztán van egy header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); rész, illetve a <head> részben van még egy <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> , a dokumentumot pedig UTF-8 BOM nélkül mentem. Egy egyszerű ürlap van benne, beírom mondjuk a név mezőbe hogy Dávid, és a MySQL táblában már ezt látom: Dávid . Egyébként az adatbázis illesztése utf8_general_ci.
2. Létrehozok egy új adatbázist, utf8_general_ci, és mikor ott a phpmyadminban szúrok be adatot, nem neged ő és ű betűt az alábbi hibával: Warning: #1366 Incorrect string value...

Új hozzászólás Aktív témák
- Mi az a monitor ott a gépedben? Csak a Phanteks vizesblokkom...
- Gumi és felni topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Formula-1
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, megkímélt 85% akku (258 ciklus)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, megkímélt 100% akku (13 ciklus) 6 hón
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest