Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- Magisk
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
PHP-ban valszeg nem olyan költséges, mint pl. c++-ban.
Ne értsetek félre, jó dolog az exception olyan hibák kezelésében, amik tényleg az elvárt futástól különböző esetekre vannak.
Ezen kívül azonban, amikor a program funkcionalitásába belekalkulált dolgokról van szó, mint például: S8erPeter-nek volt egy form validálós, feldolgozós példája, ahol hiba esetén kivételt dob, illetve a fentebb tárgyalt esetben, hogy nem talál egy oldalt, akkor exception-t dobjon, amikor az egy belekalkulált működés, szerintem; az exception számomra egy kerülő megoldás, ahol ide-oda ugrálunk a kódban.
Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy milyen 'hiba' vagy kivételes eset fordulhat elő többször, amire számítani kell, és mi a valódi hiba (ez utóbbi esetben érdemes kivételt használni). Nem láttam még olyan keretrendszert, ami kivételdobásokra alapozta volna a működését.Nekem ez az álláspontom. Nem éles a határ, hogy mikor érdemes kivételeket használni, nem egyértelmű eldönteni, de én ott például, ahol user input validálást csinálok, számítok rá, hogy rossz lesz az input, és nem fogok kivételeket dobálni rossz inputra.
Egyébként meg mindenki úgy programoz, ahogy akar.
...A dokumentálás meg egyáltalán nem alap, gyors fejlesztési ütemben pedig mindig elmarad, de aki megtanul tiszta kódot írni, az a többi fejlesztő munkáját megkönnyíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő