- One mobilszolgáltatások
- Marketingképeken a Motorola Edge 70 Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
Tegnap egy kissé fura dologgal találtam magam szemben.
Épp írok egy android alkalmazást, amely interneten keresztül beolvas egy url-t és azokat az adatokat feldolgozza. Ennek tesztelésére hasonló adatokat visszaadó php-t raktam a tárhelyemre. A php annyit csinál, hogy egy 10 tagú tömböt összekever és kiirat illetve felülír egy fájlt az aktuális idővel. A tárhelyesek tegnap küldtek nekem egy emailt, hogy szokatlanul magas sql lekérdezést hajt végre valami a tárhelyemről, konkrétabban másodpercenként több százat (körülbelül pár perc alatt több, mint 60.000 sql lekérdezés). Ez irreálisan magas, mivel 100 egyedi látogatóm van, napi 1000-1500 oldalletöltéssel. A tárhelyes arra a php-ra gyanakodott, amit az android app tesztelésére csináltam (2mp-enként hívtam meg), írtam neki, hogy ez lehetetlen mivel abban még csak adatbázishoz sem kapcsolódok. Ő eltávolította azt a fájlt (mappát) és állítólag megszűnt a szokatlanul magas terhelés. Ez számomra több szempontból is furcsa, és itt jön a kérdésem/kérésem, kellene egy kis felvilágosítás, mert lehet, hogy én tudtam eddig valamit rosszul. Ja még annyit hozzáteszek, hogy a két sql lekérdezés amit beszúrt nekem az az eredeti oldalamon szokott meghívódni, minden oldalletöltéskor.
Az oldalamon van htaccess url rewrite, ami akkor irányít át a főoldalra úgymond, ha a kért fájl nem létezik. Tehát elvileg, ha azt a valami/valami.php-t hívom meg közvetlen akkor elvileg a főkonyvtárban lévő index.php-hez köze nem lesz, véletlenül sem futtatja le. Ám, ha mégis, 2mp-ként meghívom a fájlt akkor 2mp-enként lenne az a két sql lekérdezés, nem? Egy kliens hogy tudná így felhalmozni az sql lekérdezéseket? Eléggé nyugtalanít, hogy nem értem, nem tudom összerakni a kockákat, mert én valami másra gyanakszom, hogy más dolog miatt lehetett ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Parfüm topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fogyjunk le!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Intel 8.- gen i5 + 1660 Super + RGB , Számla-Ready !!!
- Új állapotú iPad air M2 cellular 128 GB, + Apple Pencil Pro, 1,5 év garancia
- Ubiquiti LOCOM2 NanoStation
- 27% - ÚJ GIGABYTE GeForce RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 256bit (N5080AORUS M-16GD) Videokártya !
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest