- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
TotGe
csendes tag
Hmm, a jelszavas védelemre sztem az md5() függvényt használd: bármit bekódol egy 32jegyű hexadecimális kódba, és nem visszafejthető, mivel egy kódnak több forrása is lehet. A használat pedig egyszerű: az adatbázis a biztonság kedvéért nem a jelszót tárolja, hanem annak kódolt változatát, és belépésnél csak azt ellenőrzi le, hogy a küldött jelszó md5() kódja megegyezik-e az adatbázisban tárolttal. Így még te magad sem látod az illetők jelszavát, tehát a biztonság tökéletes. Csak regelésnél is már eleve a kódolt cuccot kell MySQL-nek küldeni tárolásra.
-
TotGe
csendes tag
Azért csinálom én inkább java-val, mert akkor ha egy oldalon van mondjuk 5 hozzászólás, akkor 5 hiddent kell betenned, a megfelelő értékekkel, ami azt is jelenti, hogy minden hozzászólást 2× küldesz el. Ez pedig fölösleges.
De ha már MySQL-t használsz, akkor meg ezen adatok átküldése duplán fölöslgeges, csak terheli az adatforgalmat, ha azonban a hozzászólások az adatbázisban kapnak egy ID-t, szal egy azonosító számot, akkor elég azt elküldeni például $QUERY_STRING-ben (? után), és a válasz megkreálásánál újból meghívni az adott adatokat a MySQL-ből.
Ha már használod, akkor használd is ki a lehetőségeit. -
TotGe
csendes tag
A másik dolog, hogy URL-be NE TEGYÉL hozzászólást, mert a hozzászólásban lehet space, az URL-ben nem. Bár az URL elkonvertálja %20-szá, még ha menne is a linkelés se mennél vele semmire, mert egy %20-akkal tűzdelt maszlagot adna vissza. Ez csak most jutott eszembe. Szal szerintem FORM és post metódus.
-
TotGe
csendes tag
Hmm, szerintem én azt csinálnám, hogy egy Javascriptet tennék linkbe, ami a megfelelő adatokat betenné egy form hidden mezőibe megfelelő nevekkel és post-olná. Ekkor nem kellene azzal vacakolnod, hogy a linkbe quote kerül, mert nem kerülhet. A post pedig átviszi az idézőjeleket (persze itt is vigyázni kell).
-
TotGe
csendes tag
Jah, és a következő:
Valszeg nem ISO-8859-2-es karakterkészletet használtál az oldalnál, akkor csinál ilyet. Sztem írd be a köv. taget a kód HEAD részébe:
<META HTTP-EQUIV=''Content-Type'' CONTENT=''text/html; charset=iso-8859-2''>
És mégegyszer mondom, szerintem felejtsd el azt az idézőjel idézőjelet, tegyél be helyette ASCII kódot, és idézőjel lesz belőle, csak a kódban nem fog zavarni.
"
(vagy ")-t tegyél be a HTML kódba, esetleg a hozzászólás tárolásánál cseréld az idézőjelet ki erre. Hajrá. -
TotGe
csendes tag
A quote-ok kiszedése legegyszerűbben a következőképpen működik:
$str = ereg_replace( ''[''']'', '''', $str );
Valszeg a smiley sem egyszerűen '':)'', mert gondolom a hosszab smileykat is ugyanúgy cseréli: '':[)]+'' De ha ilyesmiket akarsz tudni, akkor tudom ajánlani a PHP Manual hozzászólásait, ami nem csak heppből van ott, pontosan az ilyen gyakorta előforduló problémákra jelent gyógyírt:
http://www.php.net/manual/en/function.ereg-replace.php
Visszatérve az eredeti kérdésre, a tördeléssel a következő a probléma: a textarea tartalma direkt formázással kerül át MySQL-be, tehát nem HTML tagekkel lesz tördelve. Erre két megoldás van, az egyik ha eleve eltárolásnál, a másik ha kiiratásnál beteszel egy
$str = nl2br( $str );
függvényt, ami a new line-t brake-ké konvertálja. Ha vissza akarsz kapni egy tagek nélküli stringet, akkor pedig strip_tags() függvényt kell használni, ez visszacsinálja a fentit.
A strip_tags() fv.-t amúgy jó ha nem felejted el a tárolásnál sem használni, különben érhet olyan meglepetés például, hogy valaki a következő üzenetet írja :
<FONT SIZE=7>bla-bla</FONT> és egy ótvar nagy felirat jelenik meg a fórumodban.
A quote-okról még annyit, hogy lehet, hogy egyes emberek idézgetni akarnak, de egy összetettebb fórum nagyon sok helyen hibázhat ha idézőjelet kap, ezért a legjobb egyből kiszedni mindet. Vagy nagyon sok munka lesz a konvertálgatásokkal. Remélem hasznát veszed a fentieknek.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest