- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
biker
nagyúr
ki mondta, hogy könnyű??? ide vele... :))
hát éppen szopok eleget.
persze, rengeteg kérdést vet fel a téme, a html kód tiltása főleg, mert elég rossz dolgokat is lehet vele művelni...
az id-n gondolkodtam én is, mert ami még gondom, az általad is említett törlés-zárás.
én úgy oldottam meg, hogy a tulajnak van joga az összes tag listázására, tag kitiltására/visszaengedésére, meg moderálásra, de a topiczárásnál az ötletem, hogy a topic nevéhez füzi a ''sajnos zárolva'' szót, és ellenörzöm, hogy elöfordul-e, ennek függvényében link vagy nem link lesz belöle, még jó, mert ha nem link, nem tudja megnyitni. de én evvel egyidöben töröltetem a hozzászólásokat a topicból, viszont ha nem örültem meg, akkor ha minden igaz, csak a tartalmat törli, a sort nem, és a következöre meg az elsö üres sorba ír a táblába, és akkor felborul a dátumra rendezett tábla. ezért ha nem törlök mindent, akkor jó csak. erre a megmaradt id is jó lenne, mert ugyebár látható lenne a törlés is.
ha nem ír be hozzászólást, nem történik semmi, ezt ellenörzi.
adminra van egy házigazda, ha ö lép be, akkor láthatóak egyes funkciók, másnak meg nem. csak még az oldalt is védenem kell jelszóval... -
TotGe
csendes tag
Természetes, hogy az ember először megtervez egy formát, adatkezelési utat, de nem kell az alapokra hagyatkozni, mert mind a PHP, mind pedig a MySQL nagyon sokféle módon segíthet leegyszerűsíteni a dolgokat, és bár ehhez meg kell őket ismerni, megéri. Kisebb adatforgalom, egyszerűbb kezelés, és az egész csak gyorsabb lesz. Ráadásul a ref is olyan mindkét nyelvhez, ami jól érthető, könnyen olvasható.
Aztán jön a kedvenc részem, a hibakezelés:
- mi van, ha az adatbázis nem elérhető
- mi van, ha ki akarok törölni egy hozzászólást és üressé válik a téma, azt is szedje ki
- mi van, ha az illető nem írt be hozzászólást
- mi van, ha az illető olyat írt bele, amit nem kellett volna (html tageket pl.)
- mi van, ha link van benne, legyen-e valódi link, stb.
És az adminrendszer, ami nem ártalmas, mert bármilyen jó is a MySQL, csak egyszerűbb a hibákat helyben kezelni, például lehetőség a hozzászólások rendszergazdai módosítására, törlésére, áthelyezésére. Ugyanakkor a belépő interface elrejtése azok elől, akiknek nem kell látni. Satöbbi, satöbbi. És még mondják, hogy a fórumírás nem művészet. -
biker
nagyúr
hát nem okoz gondot, mert:
http://www.valami.hu/más/akármi/izé.php - eddig a link - ?valtozo1=$valtozo&valtozo2=$valtozo2..... ezek a kérdőjel után már csak ''küldött'' változók, így az nem zavarja meg a ie-t, mert már nem neki kell az adat.
a htttp://www.valami vagyok.hu/izé lehet.htm ami bezavarja, mert ott a szóköz már éredekli a ie-t
szerintem.... -
biker
nagyúr
dehogynem fog zavarni!!!
nézdd csak végig:
1: beírom, senkit nem zavar.
2:megjelenítem, akkor sem
DE!
válasznál a köv. van:
válasz gomb hivatkozása automatikusan generálódik a szöveggel együtt, és megy a php-be, valahogy így:
a href = ''hozzászól.php?neved=$user&tabla=$tema&topic=$topic&valaszerre=$regi_szoveg''
na itt már gond, mert hiába rakod idézőjelbe a cuccot, ami kell a szóköz kihagyás miatt, akkor az első idézőjelben kiszáll a link, és csak a fél link megy el, és a válasz erre hibás régi szöveget ad ki.
ezért kell kicserélnem idézőjelnek látszó tárgyra! remélem követhető voltam :))
szóval most cserélem két ékezetre, ami így néz ki: &acoute;&acoute; -
biker
nagyúr
hello! kösz, hogy töröd magad, nem rosszak az ötleteid, de már pár megoldódott, ha érdekel, itt leírom tapszatlatom:
1: az idézőjelet már leírtam, nem jó sem a quot, sem a #34, mert nem látja ennek, hanem a str_replace-ben a cserélendő az '' legyen, és cseréli, maire kérem.
de aposztrófra nem lehet, azt írtam. a másik gond pedig, hogy a felső vesző nem iso karakter, csak egyes táblákban venne, és van ESC kódja, de nincs iso, ezért hibázhat. viszont a beíráskor azonnal cserélem ékezetre ami & #180; illetve ´, az van isoban is, mégpedig ´ & acute; néven. ezzel hibátlanul ír és olvas.
ugyanígy tetszett volna a kettős felsővessző, a & #148; , de azzal uaz a baj, mint a többivel.
2: az str replaceel símán lehet hosszabb karakter formátumot is cserélni, teszteltem, és menni fog a smiley, valami hasonlóan, ahogy leírtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest