- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
A magánvéleményem, hogy az analóg technika annak ellenére, hogy több adatot tartalmaz mégis korlátoltabb: a filmek érzékenysége és dinamikatartománya elég keményen határt szab a dolgoknak. Viszont a digitális tartalmazhat kevesebb adatot, ha az pontosan a kellő tartományból van (akár HDR-el is) és jobban lefedi az alkotó fényképész koncepciójához szükséges tartományt.
Az emberi szem átfogása ~24-25 Fé, a dia 5-6 Fé, a fekete-fehér negatív 8-9 Fé, a színes negatív 8-12 Fé között van típustól függően. A mai korszerű vázak alacson ISO-n simán hozzák a 12, de trükkösen akár 14-16 Fé-es dinamikatartományt is.
A Fuji és a Panasonic szerencsére nem ül a babérjain, mint a Canon.
-
zool1
őstag
Az egyik analóg technika, a másik meg digitális! Az analóg ha úgy nézzük több adatot tartalmaz, mint a digitális, ezen kár vitatkozni.. A képminőség, szerkesztés , stb már megint egy másik történet, természetesen a digitális képek javára.
A jövő pedig erre mutat, ha csak elő nem rukkolnak valami újabb dologgal!
-
Ezek nektek megvannak? Akárhányszor látom, sírok
Illetve: egy fotós névjegykartyája:
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #9038 üzenetére
pofonok földje
hatalmas <3
-
Mercutio_
félisten
Bocs, opera alól nem megy a linkelés : (
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro #9021 üzenetére
Nem volt hozzá "szerencsém" viszont a shaolin soccer megvolt
http://m.youtube.com/watch?v=fI-F18nRHBQ&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DfI-F18nRHBQ&sa=X&ei=8ABwUruJE-Sw0QXf8ICoCQ&ved=0CDMQqwQ -
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #9030 üzenetére
Höhö, ezáltal megtaláltam ezt, évek óta nem láttam, de még most is hatalmasat röhögtem rajta...
-
Balinov
titán
Hihetetlen, elmaradt majusi dublini Dumaszinhazra valtott 3 jegyem arat ma sikerult a szervezonek vegre PayPalon visszakuldeni..ropke 5 honap....D90 aranak majd' 1/3a
-
Real_Necro
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
forceberg #9027 üzenetére
Akkoriban lehet jó fényképésznek számított, csak mára eléggé megváltoztak a követelmények, plusz a használt technika is jelentős fejlődésen ment keresztül...Ma már nem elég a vázból kiesett, utómunkázatlan jpeg (ráadásul neki elég sok képe még filmre / diára készült). A mai terminusok szerint leginkánn dokumentaristának lehet meghatározni a stílusát.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #9021 üzenetére
Megnéztem a sztárolt fotós (?) honlapját, bár ne tettem volna...Tele van technikai hibás képekkel.
Az egy dolog, hogy végigfotózta a színház-, és filmvilágot de attól még ugyanúgy turistaképeket készít. Egy mai, a fotózáshoz kicsit is értő fiatalnak a kezébe adsz egy gépet és jobban megfotózza ezeket.
Már az is elég ciki, hogy ilyen bélyegméretben teszi ki őket, de az még cikibb, hogy így is ordítanak róluk a hibák...
-
Balinov
titán
ping
-
Mercutio_
félisten
Freddy: ezt meg ne mutasd julcsinak!
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Freddy76: ilyen rucit is vettél a bocifanatikusnak?
-
TayRol
nagyúr
srácok, tudok flickrön olyan csoportot létrehozni, hogy csak én lássam a képeimet?
-
*Ropi*
félisten
-
m3ss
veterán
-
Mercutio_
félisten
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
kivanok, mi a palya?
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #9002 üzenetére
izléses-szolíd
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- EA Sports WRC '23
- Vallás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Futás, futópályák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest