Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Tudom, hogy házilag ki lehet hozni sokkal kevesebb pénzből. De sem időm, sem kedvem barkácsolgatni, ráadásul a kinézet nagyon fontos. A Target Corona olyan, amit szívesen nézek napi több óra hosszat és használaton kívül is inkább díszíti a szobát, mint csúfítja. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit a képen mutattál az csúnya, csupán nekem nem tetszik. Egyrészt túl nagy az átmérője, másrészt nem szabályos kör.
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Mindkét fajtát használom.
Talán idióta ötletnek tűnhet, hogy keverem a kétfélét. A forgót dobom el utoljára, hogy könnyebben beférkőzzön a táblában lévők közé. Plusz annak a tolla nem lyukasztott, hogy szükség esetén ki tudjon csúszni.
Felmerülhet a kérdés, miért nem forgó az összes? Mert van egy pici lötyögése, ami elméletileg csökkentheti a stabilitást. Az én szintemen nem oszt és nem szoroz, de a tudat... -
fehér_ember
addikt
válasz
bosmajor
üzenetére
Jó hogy említetted

Egy ilyet néztem ki, aztán felnéztem a dartscorner-re és pont épp ez van leértékelve 15£-ra.
Ha meg is érkezik így a legolcsóbb postával (2,95GBP és sajna nem nyomkövetett), akkor spróroltam. Szárak-tollak meg vannak itthon. -
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
A neve szuper, sőt, a legszuperebb, de számomra kifejezetten antipatikus figura.
(#5017) f(x)=exp(x)
Kíváncsi vagyok, az említett nyilak mifélék, mert ránézésre nem csak Taylor stílusúaknak tűntek, hanem egy az egyben azoknak.
Az egész sportágnak jót tenne, ha Wright nyerné a VB-t. -
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
A Premier League-ből történő kiesése miatt akart visszavonulni, tehát szó sem volt előre bejelentett, kifejezett búcsúmeccsről.
Más.
Tapsikolnék örömömben, ha Huybrechts kiejtené Crosst.Végtelenül szomorú vagyok Barney kiesése miatt. Nem sokon múlt, szokás szerint a kritikus pillanatokban hibázott. Elismerem, tényleg jobb, hogy visszavonul.
-
b4zsi-
őstag
válasz
bosmajor
üzenetére
A kg a hátfájdalmakra vonatkozott. Tavaly Gerwen is kihagyott egy versenyt a hátára hivatkozva. Lajos azt mondta, hogy amennyire Gerwen bedől csoda, hogy eddig nem volt belőle problémája. Véletlenül se a +50 kg túlsúly zavarhatott be a képbe.
Akkor úgy mondom,hogy fizikailag túltolják a dartsban megmozgató izmokat. Amikor azt mondja Medárd, hogy valaki dobáljon otthon 1 órát és másnap olyan helyeken lesz izomláza, amire nem is gondolt előtte akkor azért mosoly tud csalni az arcomra.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Valóban természetes folyamat a nyelv változása, de amire van egy időtlen idők óta használt, jól bevált, a lényeget maximálisan tükröző szó, ahelyett ne találjunk ki mást!
Ezzel az erővel elfogadhatnánk a különben helyett a külömbent, hiszen a magyar népesség minimum 10 %-a úgy írja és mondja.
A be igekötő nem jön ide sehogyan, az jutott hirtelen eszembe, mint rettenetes és borzalmas korcsulás. Igen, a nyelv változása lehet korcsulás, rossz irány, visszafejlődés.
A erő és az elő keverésének pusztán annyi az oka, hogy az emberek egyre kevesebbet olvasnak, nem látják leírva a szavakat. Amikor egy, a számukra ismeretlen szót tévesen kimondva hallanak, azt jegyzik meg, a továbbiakban úgy mondják és írják.
Más.
Azt sem értem, az anno szót miért használják a régen, egykor helyett? A jelentése: évben, de annyira elterjedt, hogy kiirthatatlan. -
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Gondolom ezt olvastad!
"A Magyar értelmező kéziszótár az erőnyerő szót tartalmazza, az Osiris Kiadó Helyesírás c. kötete az erőnyerés szót, ez tekinthető tehát a két változat közül a „hivatalos” változatnak."Tehát erőnyerő és pont.
Hagyjuk azokat a retteneteket, amik manapság kezdenek elterjedni!
Beelőz, bealszik és társai.(#4756) zsolti72837
Azért nem én írom meg, mert kitiltottak, ezt nemrég elmeséltem.
-
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Mindig lehet találni kivételeket.
Taylor szokott softozni és pontosan azzal a nyíllal, ami éppen aktuális volt.
Nyilván mindegyik modell több súlyban kapható, de ez nem cáfolja a kérdésre adott válaszomat.
Tehát, amikkel látjuk Andersont játszani, azoknak a pontos másolata, klónja szerepel a gyártók kínálatában. -
fehér_ember
addikt
válasz
bosmajor
üzenetére
Az ötleted alapján én egy ilyen 70cm-es fakarikát rendeltem. Ennek a tábla felőli oldalára fogok felcsavarozni egy U-alakú kábelcsatornát, amit megfosztok az egyik oldalától. Persze nem volna muszáj L-alakot csinálni belőle hisz a gyári Target világításnál is U-alakú csatornába van betéve a ledsor; de úgy legalább könnyebb lesz felcsavarozni. Az égésznek a rögzítését még nem tudom hogy oldom meg. Valószínű 3 helyen szintén felcsavarozok valami 8mm átmérőjű bordázott fatipli szálból vágott pálcákat a fakarikának szintén a tábla felőli oldalára és kifúrom a falat (szintén három helyen) és egyszerűen beletolom az akkor már a karikára rögzített és abból kiálló a rudakat a falban lévő furatokba, egy bizonyos mélységig. Persze ehhez elég pontosan kell dolgozni, de megoldom; odafigyelek a sorrendre. Illetve lehet hogy a ledek berakása előtt még feketére is lefestem.
Már dobáltam vagy 4x70-80 percet a táblára, de úgy érzem mintha még semmit nem fejlődtem volna
Nem gondoltam volna hogy ez ennyire nehéz ügy lesz 
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Inkább azt az opciót választom, hogy a tábla több évig stabilan tartsa a formáját, újszerű állapotát, de ne essenek ki belőle a nyilak. Ezt nyújtja számomra a Blade5. 11 hónaposan alig látszik rajta a használat.
Elhiszem, hogy a Diamond hegyek nem rongálják a táblát, olyannal még nem dobtam soha.
Engem is baromira bosszantana, ha itthon 10 nyílból egy kiesne a táblából, de ennek az aránya legfeljebb 0,5 %. Igaz, nem kislány módjára dobálok, megküldöm rendesen a mérve 25,7 grammos nyilakat, sokszor a hátlapon koppannak a hegyek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A drótozásról kipattanók száma is elenyésző, legfeljebb 1-2 % között lehet.Természetesen mindenki olyan hegyeket használ, amilyeneket akar, csak a tapasztalataimat írtam le. Engem az sem zavar, ha valaki félévente cserél táblát.
-
Mill3r
tag
válasz
bosmajor
üzenetére
Csatlakozom hozzád, illetve az előttünk szólókhoz

Dettó ugyanez. Már maga a számolás olyan nyomást helyez rám, ami meglátszik a teljesítményemen.
Sokat gondolkodtam ezen, hogy talán nem is emiatt van és ha írom akkor is azt a szintet hozom... és csak bebeszélem magamnak. De be kellett vallanom magamnak, hogy tényleg gyengébben megy ha adminisztrálom a dobásokat
Amikor "csak úgy" dobálgatok jönnek a 100+ pluszos dobások. Ezen felbuzdulva elkezdem írni, és jönnek a klasszikus 26-ok
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
"Érdekes, hogy a "belső bull" kifejezést elfogadhatónak tartod az előtte felsoroltakkal szemben"
Nem tartom elfogadhatónak, sajnos rosszul fogalmaztam, angol nyelvű szövegekben találkoztam vele, de attól még ugyanúgy helytelennek vélem.(#4133) Amarton
Erről van szó!
(#4135) Cheif
Legalább egy évre kellett volna eltiltani az egész bandát és minden létező versenyről, mert ez így vicc, a Liga holtidejére esett. Ugyanúgy fognak csalni, sumákolni, csak jobban titkoltan. -
szbalazs96
csendes tag
válasz
bosmajor
üzenetére
Bbéci, bztos vagyok abban, hogy a "dupla bull" kifejezést a Sport TV közvetítései alatt számtalanszor hallottam, erre a nyakamat tenném. Ettől függetlenül nem az a mércéje egy szó létjogosultságának,hogy használják-e a televízióban, kiváltképp, hogy Te szoktad felhívni a figyelmet rendszeres nyelvtani hibáikra.
Azt pedig abszolút nem értem, hogy mely szabály, vagy gondolatmenet értemében helyes a "belső bull", s helytelen a "dupla bull", holott mind a kettő logikailag megalapozott.
Angolul tökéletesen beszélek, ettől függetlenül a legkisebb mértékben sem osztom azt a véleményt, miszerint "bullseye"-t köteező használni, mely ráadásul összefoglaló neve a 25-ös és az 50-es szektornak is.
Ebből következik, hogy magyar fordítást érdemel, hiszen az "inner bullseye" szerintem kicsit mégiscsak "túl angol" lenne hazai közvetítésekben, a "belső bullseye" szimplán hülyén hangzik.
Mivel a kiszálló sem "checkout", felmerül bennem a kérdés, hogy mi alapján kellene eldönteni, mely angol sportkifejezés kapjon magyar megfelelőt.
Viszont végérvényesen lezárnám a vitát, linkelem a sport angol szószedetét, több helyütt is szerepel a "double bull" kifejezés, a 25-ös mező pedig a "semi bull".
https://en.wikipedia.org/wiki/Glossary_of_darts#Double-bull
Tény, az angol nyelvűek sem szeretik mindannyian ezt a megnevezést, tradícióból ragaszkodnak a "bullseye"-hoz, ám értelemszerűen a mi nyelvünkön komoly múltú alternatíva híján ez nem okoz fejtörést.
A "nyúl viszi a puskát" esete pedig teljesen helytálló, hiszen nyelvünk szabályrendszere folyamatosan alkalmazkodik, legismertebb példája ennek a "deviszont" szó hivatalos elfogadása.
Ettől függetlenül természetesen célunk az igényesség, nem erről van szó.
Nehogy félreérts, minden tiszteletem mellett folytatom ezt a vitát.
Ennél több szót már tényleg nem érdemel ez a téma, a műsorunk színvonalát úgysem ez határozza meg.Bosmajor, az első pontban teljesen igazad van, tényleg antipatikusnak hathat az önjelölt sztárság.
Nekem egyetlen személyes élményem van vele, ez néhány szó, illetve egy fotó az öcsémmel. Kevés ahhoz, hogy objektív véleményt alkothassak, mindenesetre szimpatikus benyomást tett rám.
A kettes pont viszont- bár sajnálatos- nem Pali "hibája".
Nagyon jól teszi, hogy erős marketinget folytat, viszont arra nincs befolyással, hogy például Tamás sikere nem lett kellőképpen felkapva és lekommunikálva.Éppen ezért, ha minden jól alakul, szerdán leugrunk hozzá Sopronba, készítünk egy videóinterjút vele, játszunk ellene egyet, s ha már ott vagyunk, egy külön sorozat keretében igyekszünk bepillantást nyerni a helyi dartsclub életébe is.
Bízom benne, hogy érdekes lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!