- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
válasz
tradeelek11 #1331 üzenetére
Az IGMP proxyt kell beállítani, viszont én ennél az egy infónál többet sajnos nem tudok segíteni, mert sose volt IPTV-m
Szüleimnek van, de ott máshogy van megoldva, mert a T Sagem routere nem tud bridge módban működni. Azon PPPoE passthrough van, saját router PPPoE kapcsolattal megy a netre az IPTV box meg a szolgáltató eszközébe van dugva (amúgy sem tud semmit amiért megérné a LANra kötni)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tradeelek11 #807 üzenetére
Ugyanúgy unix a BSD is, nincs nagy különbség a scriptek között. A dokumentáció meg szerintem elég jó.
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #749 üzenetére
Egyelőre az ingyenes Senseit használom. A CPU-t nem izzasztja igazán, de a 16 GB RAM kell neki.
Szerk:Háttértár is szükséges rendesen. Persze attól is függ, hogy hány nap adatait akarod tárolni. Nekem 7 nap van most belőve a Senseiben, így kb. 60-70 GB-ot foglal a 250 GB-os SSD-ből.
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #747 üzenetére
IP blocklista aliasok + Ubound + Sensei
-
kisskd
tag
válasz
tradeelek11 #739 üzenetére
pfSenseben a DNS Resolver domain override-ot keresnéd, hátha segít opnSenseben is.
(openVPN témával még játszok kicsit, az iroda kiszolgálására nem ártana némileg több)
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #739 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, soha nem volt szükségem ilyesmire. Bentről mindig IP-vel érek el mindent.
-
Patice
nagyúr
válasz
tradeelek11 #736 üzenetére
Köszi!
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #736 üzenetére
Intel alapú kártya, az ilyeneket általában ajánlják
-
Véreshurka
senior tag
válasz
tradeelek11 #677 üzenetére
Köszi a segítséget!
Most úgy néz ki a cloudflare-el, az oznu-cloudflare-ddns-1 docker image-el és magával simán a synology-val (a beépített cert kezelőjével) összejött a wildcard cert.
Legalábbis nem panaszkodott a syno, és a cert is megjelent a cert-ek között és ki is írja, hogy wildcard. Akit esetleg érdekel holnap megírom a synology forumba hogyan készült, egyébként csak a linkelt oldal-t kellett követni a 2-4 lépéssel, majd a 4. lépés után áttérni az oldal alján található "Getting a 3rd party domain wild card cert using Synology UI and Cloudflare" című részre, majd onnan folytatva beállítani amit kell.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
tradeelek11 #672 üzenetére
Köszi!
Nem feltétlenül fontos a router-en a megvalósítás. A legjobban én is a NAS-on történő megvalósításnak örülnék. Miközben tegnap keresgéltem, belefutottam ebbe a cikkbe: [link] . Itt is cloudflare-t ajánlottak, ezek szerint az lesz a megoldás. Még kicsit olvasgatok, meg értelmezek, mert most vissza is kellene vinnem a nethelyre a domain-t, meg ha jól értelmezem akkor utána át kellene vinnem a cloudflare-hez.
-
válasz
tradeelek11 #629 üzenetére
1 darab 4 GB modul és egy 16 GB M2 ssd. Így vettem, csak a hálókártyát raktam bele.
Az ssd 15%-a foglalt. -
Melorin
addikt
válasz
Bár én nem T620+-t használok de szerintem hardvertől független kérdéseid vannak.
Nálam 8GB RAM volt a gépben 1 hónapig de 10% használatnál több sosem volt. Így múlt héten megfeleztem a RAM mennyiségét 4-re és köszöni szépen jól van 15-20% RAM használattal.
Pedig a pfblockerNG-ben majdnem 2 milliós blokkolási lista van, a VPN is be van izzítva, forgalomvezérlő, és az alap tűzfaleszközök mennek még.SSD-ből 60GB-os van benne és 3%-on van a telítettsége
-
Patice
nagyúr
válasz
Én 'készen' vettem a T620+omat egy eladótól. 4GB RAM + 16GB mSATA SSD-vel.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
tradeelek11 #501 üzenetére
Látom hogy kihagytam egy pár szót az eleje így értelmetlen:
Van egy "vezetékes" netem, és van tartaléknak egy "mobil stickem",
Ezt szeretném Failoverbe tenni,
ahogy olvastam ez egyiknek(opnsense és a pfsense) se gond.
Viszont azt meg tudom e oldani, hogy amikor átvált a stickre,
akkor bizonyos userek akiknek amikor van "vezetékes" NET van elérésük, pl. a Home server (OMV+docker) ne használhassák a "sticket" (Itt van egy max. adat forgalom)?Ha jól olvastam akkor az opnsense tudja a pfsense 2.5 támogatja a Wireguard VPN protokolt,
Van már pár VPN szolgáltató NordLynx,PIA stb.) ami már támogatja.
Esetleg valaki használja e már valamelyik rendszert így? (Az összes kifele menő forgalmam VPN mögött és ha lehet Wireguardal nem OpenVPN-nel)Tisztelettel és Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Google Pixel topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Formula-1
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged