- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #4014 üzenetére
Az mondjuk alap, hogy lehetőleg mindig az aktuális, azaz a legújabb verzióját kellene használni a programnak. A 2.6.818-as eleve régi, 2015-ös... A 2-es verzióknál is a 2.18.1213 a legutolsó. De egy ideje van már 3-as is, ahol jelenleg a 3.1.1320 a legújabb.
De most direkt kipróbáltam ezt a 2.6.818-as verziót 2 db jó pendrive-val. Mindkettőre kiírtam a Windows 10 telepítőjét és hiba nélkül lefutott a művelet. Utána ugyanúgy használhatók voltak a pendrive-ok, eszközkezelőben, fájlkezelőben, lemezkezelőben rendben megjelentek, nem fagyott ki tőlük a Windows stb. Szóval még a régi verzió is rendesen működik, legalábbis nálam most és korábban sem volt vele olyan gond, amit említettél...
Egyébként itt nem arról van szó, hogy a Rufus feddhetetlen program. Hanem arról, hogy ez az egész állítólagos hiba egyszerűen abnormális és eleve inkább más oka lehet, mintsem egy ilyen program okozná. Írhattad volna pl. a YUMI, Universal USB Installer, UNetbootin, Etcher programokat is, azoknál szintén ugyanezt mondanám.
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #4012 üzenetére
Ebből megint nem sok minden derült ki. Többek között még az sem ismert, hogy a programnak (Rufus) pontosan melyik verzióját használtad, ami állításod szerint a problémát okozta. Esetleg elárulod?
Egyébként mostanában a Rufus használatánál több esetben bejelöltem a rossz blokkok keresése opciót és úgy írtam ki a telepítőt. Az előbbi először teljesen teleírja, majd végigolvassa a teljes felületet és csak utána kezdődik el a képfájl kiírása. Vagyis rendesen megizzasztja a pendrive-ot, de nálam egyiknél sem dobott semmilyen hibát, még így sem. Legalábbis a jó pendrive-oknál nyilván nem. Ellenben van egy 16 GB-os régebbről, amit nemrég itt említettem, hogy rossz. Annál 3.X GB felírása után jött az I/O eszközhiba üzenet és pont nem lehetett rá rendesen kiírni a Windows telepítőjét. Viszont annál nem is meglepő, mert maga a pendrive sz@r és mostanában egyre gyakrabban dobálja az írásvédett hibaüzenetet, illetve már a képfájl kiírása előtt is ilyen és egyéb problémák voltak vele. De attól még utána lehetett olvasni a felületét, a fájlkezelőben és a lemezkezelőben is megjelent, a Windows sem fagyott ki miatta stb. Ja, és amúgy az volt az a pendrive-ra, amin előtte soha nem futott Rufus és más hasonló program sem, mert csak adathordozásra, feltétles adattárolásra volt használva...
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #4009 üzenetére
Most akkor mégsem tette tönkre a Rufus?
Illetve ha állításod szerint valamit csinált vele, akkor azóta a használata közben sikerült a hibát reprodukálni azzal, vagy másik pendrive-val, illetve másik gépeken? Mert egyébként nekem nem, azóta sem...
Ha azt feltételezzük, hogy a program netán elcseszett valamit a telepítő kiírásánál, akkor azt egy teljes újraparticionálás / újraformázás (gyors) normál esetben nyilván megoldja. Viszont ha már lassú formázás, meg wipe-olás kell ahhoz, hogy újra normálisan lehessen használni a pendive-ot, az eleve gyanús. Ehhez kapcsolódóan egy másik fórumtag is nem véletlenül kérdezte korábban, hogy az egyéb dolgok rendben vannak-e.
-
Ciccuka
veterán
-
aDaM909
tag
válasz
#56474624 #3991 üzenetére
Mondjuk én azt elképzelhetőnek tartom, hogy olyan intenzíven használja a pendrive-ot, amiket egyes darabok nem bírnak ki. Lehet a Rufust csak bizonyos pendrive-okon tesztelték. (Bár akkor mondjuk teljes formázásnál (és hasonló műveleteknél) is ki kellene ütköznie a problémának - de ez lehet baromság és amit az előttem szóló ír, az áll).
Nekem a legutóbb bootolhatatlanná vált egy pendrive (PC speaker sípolt bootolás helyett), de újra ráeresztve a Rufus-t működött ismét.
-
Doky586
félisten
válasz
#56474624 #3989 üzenetére
Régebben nekem is problémát okozott a Rufus, igaz fizikailag nem tette tönkre, hanem a sima másolós módszert használva utána bootolhatatlanná tette a pendrinot.. Amiből még a diskpart + clean sem állította helyre. Valószínűleg olyan helyre ír ahova semmi más. Ez a szabálytalankodás esetedben fizikai hibával is járt. Nyilván ez az üzleti érdekük is, hogy eltitkolják hogy értelmetlen a programjuk használatának és csak a megszokás miatt használják..
Azóta inkább hanyagolom. Felesleges használni.
- Telepítő készítése sima filemásolással is megoldható.
- Win to go készítéshez vannak más (egyszerűbb) programok is. -
King Unique
titán
válasz
#56474624 #3991 üzenetére
Aha értem, mármint szerinted semmi nem az, ami nem az állításodat támasztja alá... Egyébként nyilván nem mindenáron, de ugyanakkor szapulni sem fogom, ha nem találom megalapozottnak az állítást és ráadásul nem is tapasztalom. De most majd rápróbálok gyorsan, hátha talán sikerül valahogyan összehozni ezt, amit eddig X év alatt amúgy nem...
(#3993) Doky586:
Azt a korábbi "szabálytalankodást", ha jól emlékszem te sem tudtad anno megmagyarázni, vagy éppen reprodukálni... Az pedig érdekes, hogy feleslegesként említed, holott nemrég a Windows To Go-hoz pont azt használtad...(#3994) aDaM909:
Intenzíven, netán duplán, triplán írja ki rá az ISO-t, vagy mi? Itt inkább lehet szó arról, hogy a pendrive hulladék, avagy a memóriacellák használódtak el és már egy kis írás is betesz neki. Ráadásul az SSD-kkel ellentétben a hagyományos pendrive-oknál se Garbage Collection, se TRIM stb. sincsen és a sok írást sem bírják úgy, általában előbb is használódnak el és mennek tönkre. -
King Unique
titán
válasz
#56474624 #3987 üzenetére
Továbbra is csak az eddig dolgokat mantrázod, de megindokolni és szakmai érvékkel alátámasztani már egyáltalán nem tudod, hogy miért és hogyan is tette tönkre állítólag a Rufus a pendrive-okat. Szóval pont, hogy te ragaszkodsz makacsul az állításodhoz, de bizonyítani már nem tudod. Ráadásul így látatlanba leírod a saját példád, aztán meg ki tudja, hogy milyen állapotba voltak azok a pendrive-ok... Engem, vagy éppen másokat ilyen alapon hiába próbálsz győzködni, mert egyszerűen irreális az állításod, ami az előbbi válaszokban már ki volt fejtve. Valamint, ha én, vagy éppen mások a program rendszeres használatánál eleve nem ezt tapasztalják, akkor pláne ne próbáld bemesélni azt, amit!
A nyilvánvaló dologhoz meg annyit, hogy egy pendrive-nál az eleve abnormális, ha kifagynak tőle a programok, vagy akár az OS, nincsen kapacitása a lemezkezelőben, hirtelen írásvédett lesz stb. Ezek márpedig a tönkremenetel jelei szoktak lenni és az ilyen előbb-utóbb végleg beadja a kulcsot.
-
aDaM909
tag
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #3985 üzenetére
Akkor én is visszakérdezek, nálam a Rufus után miért volt rendre jó? Tehát már ez kapásból ellentmond az állításodnak, miszerint a program használata után tönkremennek a pendrive-ok... Másrészt amiket itt a 2. bekezdésben leírtál, azok pont a pendrive hibájára utalnak, a tönkremenetel jelei. Ahhoz mi köze van a Rufusnak, ami csak a pendrive-on lévő kötetet és fájlrendszert tudja módosítani, ellenben a flash chipet, a firmware-t stb. nyilván nem és nem is tudja tönkretenni? De mindegy is, mert úgysem fogod tudni objektíven megmagyarázni, illetve bizonyítani...
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #3983 üzenetére
Ha már a Rufus a kiírásnál hibát dob, akkor talán azért, mert a pendrive-on lévő kötettel, vagy éppen magával a pendrive-val eleve nem stimmel valami... Milyen érdekes, hogy pl. a múlt héten használtam Windows és Linux ISO-k kiírásához több pendrive-val is és nem dobott hibát az írási műveletnél és nyilván a pendrive-ok sem mentek tönkre. Az meg a másik, hogy ki tudja kinél éppen hogyan van összegányolva az OS és vannak netán amiatt problémák a pendrive kezelésénél.
Szóval ez nem naivitás, hanem a realitás és a tények! Ha szerinted nem az, akkor bizonyítsd be az ellenkezőjét! Ha nem tudod, akkor meg talán nem kellene téves információkra alapozva általánosítani...
-
King Unique
titán
válasz
#56474624 #3979 üzenetére
Ez mese, avagy jelen esetben csak puszta véletlen... Abban a válaszban már le volt írva, hogy ezek a Rufus és társai programok nyilván nem tudják a pendrive-ot fizikailag tönkretenni és firmware szinten sem tudnak belepiszkálni. Akkor meg miről is beszélünk? Sokkal valószínűbb és reálisabb, hogy már eleve kezdték megadni magukat és pont akkor (írásnál) jött ki jobban... Valamint az állításodnak megint ellentmond az, hogy akkor másoknál, vagy éppen nálam miért nem mennek sorra tönkre a pendrive-ok, ha azt a bizonyos programot használjuk. Az meg a másik, hogy még csak külső programra sem kell fogni, mert egyes pendrive-ok annyira hulladékok, hogy anélkül is eleve tönkremennek... Pont nemrég szállt el nálam is egy régebbi Transcend úgy, hogy csak adathordozásra, feltételes adattárolásra volt használva, ellenben OS telepítője soha nem volt rá kiírja se Rufus, se más programmal. A szokásos tüneteket produkálta, fájlok tűntek el róla, üres + fura nevű mappák, rendre írásvédett lett, nehézkesen ismerte fel az OS stb.
-
talpas
aktív tag
válasz
#56474624 #2149 üzenetére
Lehet eltértem a konkrét kérdéstől, de újra csak azt tudom mondani, hogy keress w7-re monitorozó progit, futtasd és kezd a másolást. Állítsd le és nézz rá mik futottak a copy kezdésekor a háttérben. Ha ez zéró akkor megint csak drv. probléma, hozza a belassulást. Javaslom, próbáld ki a teracopy-t. T.C. ba is beépül ha engeded. Ha T.C. vel másolsz a standard helyett legyen "nagy file másolás" beállítás. Nehéz így lövöldözni, mert a rendszered, alaplap eredeti driverei, másolási mód, vírus kereső, beállítása még mindig ködben van. De mint írtam, nincs több ötletem. További szép hétvégét mindenkinek.
-
talpas
aktív tag
válasz
#56474624 #2147 üzenetére
Ezért is lehet gyorsabb FAT32 őn. Középrészen a lényeg. Futtass ezzel hibakeresést, írás olvasás tesztet. Ha itt sem hozza a gyári értéket, marad a W7 jó, de nem megfelelő USB driver, esetleg még a lapod BIOS beállítása. Lap típusa v. mi lehet? Semmi gyártói progi nincs hozzá? Kifogytam az ötletekből.
-
talpas
aktív tag
válasz
#56474624 #2144 üzenetére
Vírusvédelemre gondoltam. A két formátummal meg arra, hogy teszteld mindkettőn és nem arra, hogy mire van szükséged. Monitorozd a rendszered, keress az USB-nek Kingék-nél drivert, okosságot W7-re.
Szóval ha másik gépen nincs gond, akkor a W7 fórumon kellene még érdeklődnöd. -
törölt tag
válasz
#56474624 #2127 üzenetére
Továbbra is adott a probléma. Azóta annyi változás történt, hogy a rendszerem SSD-re költözött. Frissen telepített windows, minden hasít. De mikor pendrive-ra kezdek el másolni a hdd-mről, akkor megáll a tudomány. Olykor-olykor megy, de inkább teljesen lecövekel, egy oldalt nem tudok behozni a böngészőben, mert a gyorsítótárra vár (ami ramdisk-re került azóta, de így is). Hogy a fenében lehet ez? A proci nem pörög, memória van 4 GB, SSD-n van a rendszer, a vinyó sem vészesen lassú, nem értem. Öcsémnek a jóval lassabb gépén semmi ilyen probléma. Mintha az usb teljesen elzárná az adatáramlást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest