- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #4013 üzenetére
2.6.818
És előtte nekem egyáltalán nem volt gondom a szóban forgó pendrive-okkal.
De ez úgyis lényegtelen, megértettem, hogy nálad a rufus a non plus ultra, a pendrive-omba sikerült életet lehelni (a másikat sajnos kidobtam), a rufus jövőbeli használata pedig számomra, mint kiderült, elkerülhető. Nincs gond, mindenki boldog: én örülök a pendriveom működőképességének, te meg örülsz a - minden bizonnyal - feddhetetlen rufusodnak. -
törölt tag
válasz
King Unique #4011 üzenetére
De, ideiglenesen használhatatlanná tette. Nézd: rufus előtt közvetlen jó volt, rufus után meg nem, mikor kiírta azt a hibát. Aztán wipeoltam, jó lett. De nyilván nem a rufus tehet róla, hanem az egyéb dolgok meg a csillagok együttállása.
-
törölt tag
válasz
King Unique #3990 üzenetére
Annyira tönkrement a pendrive-om, hogy kipróbáltam rajta egy jó lassú wipe-ot, és most megint gond nélkül lehet rá írni, nem fagy ki tőle semmi stb. Valamit akkor mégiscsak a rufusnak kellett vele csinálnia, ha most meg jó.
-
törölt tag
válasz
King Unique #3990 üzenetére
Az a baj, hogy te sem írtál a világon semmi szakmait az üggyel kapcsolatban, csak véded a rufust minden áron, mert olyan nincs. Elméletileg.
-
törölt tag
válasz
aDaM909 #3988 üzenetére
Az a baj, hogy ti egy előzetes feltevésből, ti. a program soha nem hibázhat, mindent megmagyaráznátok. Ha egy új pendriveval lenne ez, akkor nyilván az a pendrive már eleve hibás, és ezért történt. Mindenre lehet magyarázatot gyártani, csak az még nem lesz feltétlen igaz.
Nekem kicsit túl sok a véletlen egybeesés ebben az egész sztoriban.
-
törölt tag
válasz
King Unique #3986 üzenetére
Nem tudom, mi köze van hozzá, azt viszont tudom, hogy a rufus használata alatt (igen, határozottan alatta) ment tönkre mindkét pendriveom néhány nap leforgása alatt. Nekem is volt olyan, amikor nem ment tönkre, sőt, több olyan esetem volt, mikor nem (utóbbi 1-2 hétben sokat használtam a rufust). De most igen.
Neked miért nyilvánvaló, hogy amúgy is tönkrementek volna? Látod az alternatív jövőt? Kicsit unalmas már ez a vita, amiben te kézzel-lábbal védesz egy programot, ami "nyilván" nem csinálhat ilyet. Valamit pedig szerintem igenis csinált, és igen, a program csinálta, mert előtte mindkét pendriveom teljesen jó volt.
Ez épp úgy hit, hogy te kerek-perec kijelented, hogy mindkét pendriveom amúgy is tönkrement volna egymáshoz képest pár nap eltéréssel.
Még az előző esetnél csak megértem, hogy védted a programot, de mikor jön valaki, és pár nap eltéréssel tapasztalja ugyanazt még kétszer, te akkor is makacsul ragaszkodsz a hülyeségedhez. -
törölt tag
válasz
King Unique #3984 üzenetére
A rufus előtt miért volt jó? Win10-et telepítettem róla, aztán formáztam az intézőből, utána fájlokat tettem rá, majd miután elintéztem a másik gépemen, amit akartam, letöröltem őket. Rá néhány órával próbáltam a rufusszal egy újabb win10 telepítőt hozni, előtte az intézőben láttam rendesen. Rufus elindult, kijelezte a hibát, azóta kampec. De biztos nem a rufus volt. Az sem baj, hogy a második pendriveommal csinálta ugyanezt múlt hét csütörtök óta, pont most hullott volna ki amúgy is mindkét pendrive. Nagyon valószínű, tényleg.
-
törölt tag
válasz
King Unique #3982 üzenetére
Kicsit kezd sok lenni a véletlen. Egy héten belül (!) két különböző korú és kihasználtságú (más típusú, kapacitású) pendriveom ment tönkre így pont azt követően, hogy a rufus hibát jelzett ki.
Elég naivnak kell lenni, hogy ezt a puszta véletlen számlájára írjuk. Nem hiszem, hogy ez véletlen. Te nyugodtan hiheted, hogy mese az egész vagy színtiszta véletlen, mert egyébként is tönkrement volna egy hét alatt mindkét pendrive. Ha a szakértelmed ennyiben merül ki, hogy arrogánsan lehurrogod a több mint fura tapasztalatokat megosztó embereket, akkor nem kell segíteni se nekem, se másoknak.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #3980 üzenetére
Ha meg úgy csinálnánk, és úgy menne gallyra, akkor az lenne a baj.
Amúgy nekem nem is ment teljesen gallyra, csak totálisan zavaros az egész. Előbb elértem (részben külön particionáló programmal, sokadjára), hogy mindenhol normálisan látszódjon, ahogy kell, aztán kivettem-betettem, megint kezdődhet elölről ugyanaz a móka. Nem találom a megoldást.
-
törölt tag
válasz
King Unique #3948 üzenetére
Na nekem ugyanez volt, és aligha a véletlen műve: az elmúlt 3-4 nap alatt most a második pendriveomat tette tönkre a rufus.
Rányomtam, hogy elkezdje a bootolható win telepítőt, kiírt valami hibát, utána mindkét pendriveomnál ugyanazok a tünetek:lemezkezelőt kifagyasztja, az intézőben meg amikor ott is van, de a mérete nincs, formázni nem engedi.
A másik pendriveomat már azóta kidobtam, tényleg azt hittem, hogy az ment tönkre épp akkor. De ez már egy héten belül a második. Ez aligha véletlen egybeesés.
szerk.: Most kivettem a pendriveot, így is ott van az intézőben a betűjele. A lemezkezelőben megjelent, ahogy beraktam, de állítólag offline állapotú, mikor formáznám, ezt írja ki. Miközben ott van, hogy Online.
-
törölt tag
Valamit szerintem félreértettél. Nem a sebességgel van a gond, mert engem nem zavar annyira, ha elfut a háttérben. De épp ez a gond, hogy nem fut el háttérben (ha NTFS), mert teljesen belassítja az egész rendszert, tehát amíg a másolás megy (ami másfél óráig is eltarthat), addig a gépen nem lehet dolgozni. A pendrive maga nem régi, januárban vettem, irreálisan sok használatnak sem volt kitéve.
-
törölt tag
Alaplapi driver nincs az usb-hez, win7 drivert használom, nincs is más alternatíva. Az NTFS, FAT32 kérdés pedig értelmét veszti ott, hogy a 4 GB-nál nagyobb fájlok miatt az NTFS-re van szükségem (nyilván ex-fat is jó lenne, csak a blu-ray lejátszó nem ismeri), tehát azon kell jónak lennie. Virnyakergető az mi is?
-
törölt tag
válasz
#56474624 #2127 üzenetére
Továbbra is adott a probléma. Azóta annyi változás történt, hogy a rendszerem SSD-re költözött. Frissen telepített windows, minden hasít. De mikor pendrive-ra kezdek el másolni a hdd-mről, akkor megáll a tudomány. Olykor-olykor megy, de inkább teljesen lecövekel, egy oldalt nem tudok behozni a böngészőben, mert a gyorsítótárra vár (ami ramdisk-re került azóta, de így is). Hogy a fenében lehet ez? A proci nem pörög, memória van 4 GB, SSD-n van a rendszer, a vinyó sem vészesen lassú, nem értem. Öcsémnek a jóval lassabb gépén semmi ilyen probléma. Mintha az usb teljesen elzárná az adatáramlást.
-
törölt tag
Van egy Kingston dt 101 g2 pendrive-om. Ha elkezdek rá másolni nagy fájlt, ami eltart 40-50 percig, egy kis időt követően iszonyatosan visszafogja a gépem (a procihasználat nem növekszik, minimális, tehát nem ott). De nemrég még tudtam emellett bármit csinálni. Ráadásul nem is a rendszervinyóról másolok rá, de az sem lehetne gond, mert annyira döglassú a pendrive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest