- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #4704 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen módszerrel, milyen fájlrendszerre, milyen partíciós séma szerint formáztad a pendrive-ot, a tévé mit kezel / mit nem kezel, stb. De ha a GPT volt a gond, akkor az reális, ugyanis az ilyen készülékek egy részénél alapvető hiányosság, hogy csak az MBR-t támogatják...
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #4704 üzenetére
Megoldva. GPT vs. MBR probléma volt.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3692 üzenetére
Akkor az gondolom kiírja, hogy milyen folyamatok zárolják a meghajtót. De, ha nálad is a rendszer fogja, akkor azzal ott helyben rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni. Újratelepíteni csak ezért meg nyilván nem éri meg.
Egyébként a Windows sosem arról volt híres, hogy az alap telepítés során felrakott eszközei mindent tudnak. Viszont a szoftveres támogatottsága nagyon jó, sőt a legjobb a desktop OS-ek között. Vagyis van rá számos ingyenes / fizetős szoftver, amelyekkel szükség esetén hamar fel lehet tuningolni. Az említett program egyébként nagyon jó, azt használom én is. Sőt, abban be lehet állítani azt is, hogy gyorsbillentyűvel történjen a leválasztás, ami nagyon kényelmes.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3690 üzenetére
Lehet akkor a Windows 10 sőt, Linux alatt kellene újraparticionálni. De csak tipp
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3690 üzenetére
Mert ott akkor éppen nem fogta a leválasztásnál semmi a pendrive-ot. De attól még ugyanúgy előfordulhat ott is. Például az alábbi screenshot W10 alatt készült, ahol elsőre az USB Safely Remove sem boldogult vele. Viszont újrapróbálás / kényszerített leállítás után rendszerint működni szokott. De volt olyan eset, amikor még akkor sem és az OS leállítása / újraindítása kellett.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3688 üzenetére
Az, hogy eddig nem tapasztaltad, az egy dolog. De attól még ugyanúgy jellemző Win7/8.1/10 alatt egyaránt, sőt már az XP is csinálta. Az pedig csak az említett programok használata után fog kiderülni, hogy esetedben ilyenkor a rendszer, vagy egy bizonyos program folyamata zárolja-e a pendrive-ot. Vagy lehet várni X percet, aztán újrapróbálni a leválasztást stb.
A pendrive-val meg pl. a teljes újraparticionáláson (példa), valamint az eszközkezelőben a házirendek lecsekkolásán / átállításán kívül nem nagyon lehet mit kezdeni.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3685 üzenetére
Az, hogy egyesek rossz szokás szerint szoftveres leválasztás nélkül húzzák ki a portból az USB-s meghajtókat, az egy dolog. De ettől még a screenshoton lévő probléma mondhatni általános a Windowsok esetében, amiről egy másik topikban nemrég volt szó.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3685 üzenetére
Én ezeket próbálnám: Lockhunter, lemezellenőrzés és javítás / chkdisk, esetleg újra particionálás.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3601 üzenetére
Na én akkor visszavonom amit írtam, mindenesetre ha ilyet tapasztalnék, kirpóbálgatnám a particionálást.
(Még ha nem is dob hibát).
-
King Unique
titán
válasz
Ez még nem hiba, csak előzetesen jelezte a program, hogy nem tudja megabájtra pontosan a teljes tárterületet tesztelni. Nekem is van ilyen pendrive-om, illetve lehetnek a teljes tárolókapacitásnál is kisebb eltérések az egyes gyártók termékei között. A gond akkor van, ha a teszt során dob hibát a program. Példa: OK | Hiba.
-
aDaM909
tag
válasz
Sérült, vagy hamisítvány, vagy esetleg a partíció problémás. Próbáld meg újraparticionálni (meg persze újraformázni). Vagy ezt már próbáltad? Próbáld meg másik USB porton is.
Új korában még a teljes méretet tesztelte? -
SAOneill69
csendes tag
válasz
Hegyirabló #1064 üzenetére
Easeus partition master progival meg lehet particionálni és utána működni fog, nekem egy teljesen halott pendrive volt amit helyrerakott. Ha ntfs-re van formázva akkor mindig le kell választani a gépről, de ha fat vagy fat32 akkor nem szükséges nyugodtan ki lehet húzni a gépből.
-
SAOneill69
csendes tag
válasz
Hegyirabló #1062 üzenetére
Szerintem mehanikus a hiba oka! Szét kellene szedni a forrasztásokat átnézni, de előtte néz azért + easeus partition-nal, ha nem látja akkor=> forrasztás!! Ha hibás a progival sikerűlni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest