- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #94653 üzenetére
Nekünk ilyesmi van, csak HiSec néven, a Hisec régi "bevállt" kínai cucc, ez talán ugyan az csak más néven (ja most látom az általad linkelt oldalon is van HiSec). Miénk is 130 körül volt. Én szeretem. Ha tudod, a zárat cseréltesd rögtön, bár mindegyik záras szaki le fogja hurrogni, hogy ne zárat, hanem ajtót cseréltess, de szerintem ez hülyeség, az ajtó meglepően masszív és jó, a zár tényleg ócska gyárilag.
Fontos! Beépítésnél sorsdöntő és nagyon fontos, hogy a hézagok megfelelően legyenek kinyomva purhabbal. Sokat számít nagyon a zaj és egyéb szigetelésben. Ezt nekem a beépítést végző szaki mondta, hogy ők nem spórolnak vele, kinyomta szépen, ahogy kell, se többet (az se jó), se kevesebbet. Én utána meg raktam még rá bőven vakolatot, így hangszigetelésben nagyon durva, nálunk ez (4 gyerekkel) fontos szempont, hogy ne hallatszódjunk kifele annyira a lépcsőház felé
Korábban a gyári fa ajtóval, nulla szigeteléssel brutális volt, olyan volt, mintha nem lett volna csukva az ajtó.
Most az acél ajtóval semmi sem hallatszik.
A legjobb dolog az acél ajtóban, hogy telerakhatod hűtőmágnessel
nekünk kívül a névtábla is az, én csináltam házilag.
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #94649 üzenetére
Mi is acél biztonsági ajtót rakattunk most már második lakásba is. Műanyagot nem ajánlom és elvileg tilos is, ám persze sokan rakatnak, de elvileg nem lenne szabad.
Acélból nem a Praktikeres olcsót javaslom. A legallja azután a duplájába kerül, az sem perfekt, de dupla annyi anyag van benne, mint az olcsó praktikeresben.
A normális ajtók viszont 300e felett kezdődnek.
Mi ugyanattól a cégtől rendeltük mindkétszer, ugyanaz a belépítő bagázs jött.
-
Engineer086
Modder
válasz
zszszs #94649 üzenetére
Szia!
Tavaly cseréltük ki a régi lépcsőházi ajtót, acél biztonsági ajtóra, a JOLA nevű ajtós cégen keresztül vettük meg az ajtót (Siklósi út 22.), ők ajánlottak szakit is. 100K-s értékhatár mellett szerintem bele se kezdjetek a teljes ajtócserébe, egy tisztességes fa, vagy acél ajtó ennek a duplája lehet most, műanyag sem sokkal olcsóbb most, mivel alapanyag hiány van. -
-
fudi2002
nagyúr
válasz
zszszs #64597 üzenetére
Gagyi hatású, megnyúlik, össze vissza áll. Sztem nagyon gáz. Amit említettem, ott pont méretarányos huzatot csinálnak, te választod ki a mintát, anyagot, és nagyon precízen pont akkora. Amúgy felhelyezve elsőre meg nem mondod, hogy az nem maga az ülés. Hozzáteszem 30-40.000 ft.
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #63381 üzenetére
Jó egyébként én sem viszem túlzásba
Én is kibírnám, hogy boltban megveszem 2000 Ft-ért, mondjuk most hirtelen volt 2 telefoncserém, de ez előtt 4, majd 2 évig használtam ugyanazt a telefont, a mostanit is legalább 2 évre tervezem. Nálam a fő ok a kínai rendelésre az volt, hogy nem nagyon találtam boltban az adott típusokhoz normális tokot.
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #63376 üzenetére
Igen, azért egy kis boltnál bizony azt is kell nézni és az árképzésbe bele kell kalkulálni, hogy: ha egyszemélyes a bolt, akkor a saját bérét ki kell egyszer termelni (ha van alkalmazott, akkor még annak a bérét is), aztán ott van az üzlet bérleti díja, ami sokszor meredek, rezsi, berendezés, egyebek. Úgyhogy nem is várom én sem el, hogy a ~300 Ft-os cucc 300 Ft, vagy akár 400 Ft legyen ugyan az. Ja és abszolút lehet, hogy találni boltban is olcsóbban, csak én így nagy hirtelen nem találtam 1000 Ft alatt, de eddig egyetlen tokomat sem találtam meg az alatt.
A gond még az, hogy a kisboltos tulajnak nem biztos, hogy megéri sokat berendelni egy egy márkához-típushoz (rajta marad), ezért inkább kisebb mennyiségben berendeli itthoni forgalmazóktól, akik már szintén rátették a hasznukat.
Tehát nyilván nem lehet az eBay-os, kínai forgalmazó árán adni a cuccot, ők mindezeket kikerülik, illetve nagyon nagyban nyomják.
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #63372 üzenetére
Így lesz a ~290 Ft-os cuccból ~1700 Ft-os, de ettől drágábbat is találtam nem egyet (2500 Ft körül).
Én eddig az összeset 500 Ft alatt rendeltem, ingyenpostával, és nem hiszem, hogy minőségben lenne eltérés, az összes amit vettem kintről, jó volt.
Most épp az Alcatel POP C7-emhez várom a tokot, az is 500 Ft körül volt, nem a legolcsóbbat választottam. Fóliát is 6db-os csomaggal rendeltem 500 Ft-ért
Legutóbb 1000 Ft-ért akartak adni boltban 1db-ot, igaz, felrakással, de azt megoldom. Mondjuk fóliában már lehet minőségi eltérés, volt már olyan, ami rettenetes állapotban jött le, nyomot hagyva az üvegen, meg volt, ami nagyon hamar karcosodott, de azért na... ne mindegy, hogy 6db 500 Ft, vagy 1db 1000 Ft.
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #63370 üzenetére
Ja értem. Hát úgy akkor ez a lehetőség kiesik. Legutóbb 1 hét alatt jött meg az egyik szilikon tok, amit rendeltem, ilyen gyorsan eddig még sohasem jött meg sehonnan
Pedig Kínából jött az is, valószínűleg épp kifogtam egy épp megtelő konténert és talán az én csomagom volt az utolsó, máris indították. Sokszor az tart sokáig, míg összejön a megfelelő mennyiség a küldő cégnél. Általában azért a bő 1 hónapos átfutási idő meg szokott lenni.
-
Exian
addikt
válasz
zszszs #63368 üzenetére
Én mindig eBay-ról rendeltem eddig az összes telefonomhoz, hasonló árakon!
Igaz, hogy nincs meg azonnal, de Pécsen igen lehúzós árakkal találkoztam eddig ebben a témában...
-
-
crabi
tag
válasz
zszszs #40677 üzenetére
haverom kék T -nél volt és elég korrektek voltak nem volt lehúzás meg semmi!
barátnőm mecsek autós iskolánál volt az is egész jo
én ati nál voltam /nem ajánlom/ az én oktatóm jó fej volt csak már nem dolgozik
Baranya a legjobb csak a legdrágább is
ezen kívűl van még a VAN+
Esetleg még a Posta autósiskola
Utolsó kettőről nem tudok semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest