- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Gonzο
senior tag
Teljesen jól megoldható. A szomszéd állítson be egy vendég hozzáférést külön felhasználónévvel és jelszóval. Mindent, akár a wifis kameráidat is magad beállíthatod a saját wifi hozzáféréssel. De ha NAS van rátéve a routerre, azt Te nem látod. Ha a szomszéd nem használ NAS-t vagy külső merevlemezt, akkor érdemes a fő hozzáférést neked, a vendég hozzáférést neki beállítani, így csak Te férsz hozzá a merevlemez tartalmához.
Nálunk évek óta így van megoldva. 150-es netemet osztom meg a szomszéddal probléma nélkül. -
a2d2
addikt
Nem kell hozzá NAS.
A kamera maga tudja az e-mail küldést/FTP-zést.
Csak persze olyant kell venni ami tudja. No meg a mozgásérzékelésre is figyelni kell mert itthon kb mindenre ráirják hogy tudja, csak éppen külső egységgel (igazából az figyeli a képet és az érzékel).@Exian: nem keversz valakivel?
Na még pont tudtam szerkeszteni a hozzászólást.
Megkerestem az eddig vásárolt kameráimat.
Pár éve ezt vettem black friday-ban 10e-ért: [link]
Ez pl szart sem ér, nehogy ilyent vegyél.Utána vettem ilyeneket: [link]
Ezeket csak ajánlani tudom:
- évek óta hibátlanul mennek
- FHD felbontás, szép a képe
- WIFI
- Mozgásérzékelés
- E-mail küldés
- FTP
- kérhető különböző lencsével csak a kommentben meg kell írni milyent szeretnél, nekem is két fajta van -
a2d2
addikt
Valóban minél komolyabb felbontású a kamera és minél több van belőle annál combosabb vas kell a rögzítéshez is.
Arra figyelj hogy a kamera tudja a H264-et (talán már H265-ös is van azóta mióta vettem).
Én végülis beértem annyival hogy a kamerák ha mozgást érzékelnek kinyomnak 3db FHD képet e-mailre meg FTP szerverre. Illetve most már csak E-mail küldés megy.
Ezt bármikor bárhonnan vissza tudom nézni, a levelek egyből a kukában landolnak így egy hónap múlva automatikusan törlődnek, nem is kell belépegetni és pucolgatni a fiókot. -
Exian
addikt
Csak majd vigyázz, nehogy a fél világ spamküldő szervere legyél
amúgy miért akarsz emailt ilyen holmiról üzemeltetni? Nekem egy évre nincs 2000 Ft a céges emailom .hu domainnal együtt, ez az egy (email szerver), amit nem üzemeltetek saját magam, mert sok szívás tud lenni vele. Amúgy előfizetés oldalról nem kell semmi, egy dyndns cuccot raksz rá, akkor eléred bárhonnan távolról egy adott címmel. Vagy kérsz fix IP-t a szolgáltatótól, de az nem lesz olcsó. Ha van saját domained, az alá is csinálhatsz neki egyedi címet, pl otthoninas.sajatdomain.hu, ezt kell egy CNAME taggal irányítani a dyndns-es címedre és kész. Én is igy érem el az otthoni gépem a saját .hu domainemmel
-
Exian
addikt
Márpedig ez a sok minden, amit leírtál, ez minimum valami normálisabb Linux szervert igényel. Meg aztán nem szokás levelezést meg ilyesmit médiaszerver funkciókkal keverni. Én ezt különválasztanám mindenképp. Szerver funkciókra VPS, a többi otthoni cuccra mehet NAS, vagy egy jobbvágású router is jó lehet, nekem is egy ASUS router a mediaszerver otthon. A többire Linux szerver (itthon), weboldalakhoz VPS.
-
-
Exian
addikt
Első körben tényleg ezt az ívelt-nemívelt dolgot kellene lerendezned magadban, mert ha az említett dolgok miatt az íveltek kiesnek, akkor azokat kár eleve számításba venni. Ahogy írták előttem, az ívelt csak akkor jó, ha pont középről tudod nézni. Nekem nagyon nem tetszenek, mondjuk én az elmúlt hónapokban gyakorlatilag egyáltalán nem hagyományos TV-ztem, mert ha mozizunk, akkor projektorral nagy képen (100" felett), ha meg csak úgy nézek valamit, akkor laptop-tablet kijelzőn... de ha netán lehuppanok a TV közelébe, akkor mindig nyakatekert pózokban, tutira nem pont szemből, így egy ívelt TV nem lenne jó nekünk.
-
Csepy
őstag
Akkor már kicsit olcsóbban, szintén 65"-os QLED. A 7000-es széria és a Q6-os QLED között még a 8000-es széria is ott van, szóval a QLED nem kicsit szebb képet ad.
-
a2d2
addikt
[link]
Ez egy olcsóbb széria: 60Hz-es, nem valós 10 bites, nincs usb 3.0, viszont ár/értékben ennyi pénzért egy 65"-os TV szerintem kiváló lehet, nem hiszem hogy nagyon mellé lőnél vele.
Meg amúgy is E-magnak visszaküldheted 2 héten belül, sok vesztenivalód nincs. Én is visszaküldtem az első TCL-t a Sony előtt. -
a2d2
addikt
Szerintem menj be MM-ba és vedd meg azt amelyiknek tetszik a képe
Sony 9005-össel nem nagyon lőssz mellé, illetve talán már van újabb széria is azt nem tudom.
OLED-ek is nagyon jók abban az esetben ha esti filmezésre használjátok a TV-t folyamatosan változó tartalommal (szóval nincs állandó logo vagy rákötött játék esetén konstans HUD) és árazásban kb a Sony szintjén vannak az olcsóbbak.
Ha HDR tartalmat is szeretnél nézni akkor legalább 1000 nites fényerő az ajánlott hozzá, hiába rakják rá a HDR matricát a legtöbb TV nem tudja ezt!
Vásárlás előtt ide írd be a kiszemelt típust: [link] -
Tegla80
addikt
Morgen.
Azt mond meg,h mekkora legyen es mennyi zse van ra mert ez hatarolja be a keretett leginkabb es nem a minoseg.
De pl egy most jo arban levo kozepkategorias Sony amit MM-bol akar mar ma is hazavihetsz.(ettol csak dragabbat mondanek ha a penz nemszamit)
Exian
Egy sd adas is lehet elfogadhato minoseg,ha azt nem egy alsokategorias 4k tv-n nezzuk.Eleg jol skalaznak mar a komolyabb modellek. -
Exian
addikt
SD az tuti nagyon ratyi, de ki néz SD tartalmat manapság, főleg 4k panelen? Az SD már 32" fhd TV-n is ramaty. Vagy arra gondolsz, hogy a normál SD TV adók milyenek? Hát, olyat se néznék nagyon 4k Tv-n
3d meg olyan, hogy felejtős. Azt normálisan csak projektorral van értelme, nagy méretben, 2db vetítővel, megfelelő technikával nagyon jót lehet csinálni, persze csillió pénzért, TV-n nem erőltetném. Én nem is szeretem. Ha nagy ritkán moziba megyünk, ott is a 2D verzióra megyünk, bár tényleg nagyon ritka a mozi, amióta projektor van itthon.
-
-
UHHH
őstag
Szia, s megnézted a jármű szolgáltatási platformon?
-
UHHH
őstag
Szia Norbi! Amennyiben WPA2 és AES lesz mindenhol (a szomszédnál és nálad is), akkor nem sok veszély!
A bankolást úgyis https-en végzed, s talán nem fognak átirányítani máshova a szomszédok a banki oldal helyett!
Repeaterrel megoldható a dolog, de nekem van linksys wrt54gl routerem eladó, amiből lehet repeatert is gyártani. -
UHHH
őstag
Ha már éjszakai fény, van ilyen okosságom, éjszakai fény
. 3 fajta fejjel, új + bontatlan, 2000 HUF-ért. Elemről megy, de simán át lehet alakítani, hogy usb powere legyen. Nagyon frankó, 3 db cserélhető fejjel van.
Túlrendeltem magam, van 2 db eladó.
Mozgásérzékelős, állíthatod, hogy meddig világítson, de állandó üzemre is lehet állítani, s ki is lehet off-ra rakni. -
Mi konnektor nélkülit használunk. Most másfél éve van meg, még nem kellett benne elemet cserélni, pedig napi 10-szer biztos kapcsol, ugyanis annyi fényt ad, hogy este csak egy kézmosás miatt nem kapcsolunk lámpát, ez elég. A fali tükör aljára raktam, még nagyobb fényt ad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nálunk csak a régebbi Pana tévét nem kell, az be tudja tenni random valahova. Két jóval újabb LG tévét meg újra kell hangolni ilyenkor és mindig totál megborul a csatornakiosztás. Nem is bajlódom a sorrenddel, azt a két adót amit nézek azt megjegyzem szám szerint aztán jó napot. Úgyis monitornak van használva a tévé.
-
samu2062
senior tag
Megkóstóltam a soproni apa-t és nekem,egy az egyben dreher pale ale.Eddig ezt ittam és semmi különbséget nem éreztem köztük.Ennyire egyformák lennének az ale típusú sörök?
Azt is el tudom képzelni,hogy mindkét dobozba ugyanazt töltik és eladják kétféle néven.Bár ez kevésbé valószínű,de a dreher is a heineken leányvállalata és a sopronit is a heineken gyártja.Ebből kiindulva nem lehetetlen. -
Exian
addikt
A sörgyár saját kis boltjában most akciós a Pécsi szűretlen, meg a szűretlen búza. Előbbi 141 Ft (rekeszes ár 131 Ft), utóbbi 202 Ft. E kettő a kedvencem, úgyhogy vettem pár üveggel már. Üvegesek akciósak csak.
Nekem Soproniból az IPA a kedvencem. A Pécsi APA szerintem gyenge a többi Pécsihez képest, a búza viszont nagyon jó!
-
Nem az áramra nyomnák rá majd az adót, hanem a betöltött teljesítményre, tökmindegy hogy az e-on-tól kapod az áramot vagy a napelemből töltöd.
Ráadásul fixen minden évben emelni fogják.
Az üzemanyagnál sem az üzemanyag kerül sokba, az kb az ár negyede, hanem az adó rajta, ami most literenként kb 300Ft.
Elektromos áramnál ez pedig úgy fog kinézni, hogy energia beszerzési ár + 70Ft/kwh
-
Exian
addikt
Má' nem azé', de te mint sörös ember, nem inkább sörkollektorban kellene gondolkodnod?
-
a2d2
addikt
Nekem tavaly május óta van ilyen rendszerem. Most ránéztem az órára és nem sokkal de pluszban vagyok a termeléssel. E.on-tól másfél éve nem jött senki/semmi, amit megtermel a napelem azt kb el is használjuk, nekem így tökéletes.
Nem tudom hogy ha nagyobb rendszert telepítettem volna és jelentős lenne a túltermelés akkor mi lenne, kapnék-e vissza automatikusan pénzt is vagy igényelni kellene, passz. -
El kell használni annyit, amennyit visszatermelsz nekik, így 0-ra jössz ki.
Ők nem fizetnek, te sem fizetsz, viszont ők így az ingyen puffer szerepét töltik be.
Ezért szokták a napelem telepítést végzők kérdezni, hogy mennyi az éves áram fogyasztásod, mert ahhoz tervezik a napelem teljesítményét. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugyan nincs ilyen rendszerem, de dolgoztam nagyobb napelemes rendszer fejlesztésén az egyik cégnél. Kétirányú mérésre képes villanyórát tesznek fel miután megbeszéled a szolgáltatóval a dolgokat, az alapján történik az elszámolás. Emlékeim szerint 5kW-ot táplálhat vissza egy fogyasztó, ha azt túlléped akár csak 15 percre bármikor, egyből bünti van.
A dolog "árnyékos" oldala, hogy a szolgáltatók hozzáállásán érződik, nekik ez egy nyűg, hogy át kell venniük fogyasztói visszatermelt teljesítményt.
De javaslom ne itt tájékozódj ezekről a dolgokról, vannak erre szakemberek meg rendes weboldalak ahol választ kapsz a kérdéseidre.
-
HoldChore
tag
Ilyet vegyél: HAVIT-12000-DPI-Programmable-Gaming-Mouse-High-Precision-Adjustable-LED-19-Buttons-Black
Többfelé ilyen egér van aminek 12 gomb van az oldalán, de csak ennek van kapcsoló a görgő oldalán is. Elsősorban játékra vettem és használom, de Excel-re is be van programozva. Másolás, beillesztés, szorzás, stb. Játéknál a sok fegyver van a gombokon és egyebek. GTA.V.-nél járműhívás vagy páncélmakro, snack.
Nem automata a programérzékelése, így át kell állítani manuálisan.
Egyet vettem és miután bevált rendeltem még kettőt tartaléknak. 2 év után most vettem elő az egyik tartalékot, mert a bal gombja hibázni kezdett. (erősen kellett nyomni).
Annyi hátránya van, hogy erősebben kell szorítani ha fel akarja emelni az ember, főleg amíg új. Ha már bezsírosodik, akkor jobban tapad. De ragasztottam rá csíkokat ahol az ujj emeli, így jobb lett, de ezek lejöttek és már megszoktam a kezelését. Van itt mellettem egy Logitech G-602 is de inkább ezt használom mindenre. -
Exian
addikt
Ezt a típust nem ismerem, az én egeremmel viszont még alkalmazás szinten is tudom állítgatni az összes gombot. Szóval minden egyes programhoz külön be tudom állítani, hogy miket csináljanak a gombok.
Mondjuk ez egy ~20 ezres Logitech egér...
Esetleg nézzél egy olcsóbb, egyszerűbb Logitech egeret, a programjuk általában azonos szokott lenni, ezeket elég jól személyre lehet szabni.
Én nagyon nagyon szeretem, már vagy 10 éves az egér, de piszok jó még mindig, egyszer kellett 1db mikrokapcsolót cserélnem benne, mert gyárilag hibás volt. Még az akkuja is gyakorlatilag hibátlan, pedig napi sok-sok órában nyúzva van (melóhelyen használom), 1-2 hónapot így is simán bír, vagy többet is, nem is tudom, olyan ritkán töltöm.
-
Esqs
tag
Ingyér’:
https://www.microsoft.com/hu-HU/download/details.aspx?id=5201
https://binisoft.org/wfc.php (a W7 saját tűzfalának finomhangolásához)Ha a W7 saját tűzfalánál erősebb kellene ingyen, akkor:
https://www.comodo.com/home/internet-security/firewall.php
vagy
https://www.evorim.com/en/free-firewall
vagy
https://www.privacyware.com/personal_firewall.html
vagy
https://www.zonealarm.com/software/free-firewall/
vagy
https://www.glasswire.com/A Microsoft saját antivírusánál (Security Essentials) jobb, és szintén ingyenes:
https://www.avira.com/en/free-antivirus-windows
https://www.kaspersky.com/free-antivirus
https://www.pandasecurity.com/hungary/homeusers/solutions/free-antivirus/Ingyenes internet security csomagok:
https://www.avira.com/en/free-security-suitehttp://sophosmagyarorszag.hu/index.php/sophos-home/ | https://home.sophos.com/en-us
https://hirek.prim.hu/cikk/2016/06/06/vege_az_otthoni_internetes_fenyegetettsegnek_a_sophos_home_ingyenes_biztonsagi_szoftverrel -
-
IO.sys
őstag
Sima tűzfalat jelent, ami gondolom félautomata, másik felét neked kell konfigurálni, ha valami kifelé akar kommunikálni, vagy befelé jövő adatot vársz. Szerintem nem kell az egy átlagfelhasználónak, még nekem se kell, pedig ez a munkám. Cégnek kell olyan, ahol nagyon kell védeni a várat, meg ügyvédeknek talán meg ilyesmiknek.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az enyém több mint egy éves és nem karcolódott meg. Persze én se teszek mellé kulcsot... Max annyi baja van, hogy egy icipicit ferdén raktam rá anno és így az egyik sarka időnként levegőt kap ha a gumitok megemeli, ott meg bemegy alá a kosz. Még nem cseréltem le, mert érdekes módon bekapcsolt kijelzővel nem jelent látható problémát.
Bird: tarts ki!
-
Bird
addikt
Rengeteg faktorbol all, nem egy ok all a hatterben hanem egy folyamat... Orokletes, nagymama is igy ment el apai agon 53 evesen. Masreszt a foxi verem, a magas vernyomas es nem utolso sorban egy kenyelmetlen labbeli amiben 15kmert turaztam... Megdagadt es nem mentem orvoshoz... Ez lett az eredoje. A dokik azt mondjak itt bent, hogy egyre tobb a 30as ffi beteg... Hihetetlen mennyire nem tudunk magunkra odafigyelni.
Koszi a biztatast N. 😉
-
hipó
tag
1. Az átlagnál jobban vigyázok a telefonjaimra, nem szoktam leejteni őket, nem rakok melléjük semmi olyat, ami összekarcolhatná (pl kulcs). Így zsebben hordva egy év után sincs rajta kopás, karcolások. Leejtésnél ha szerencsésen esik, megvédheti a kijelzőt. Barátnőm az ő telefonján mindkét sarkát lezúzta a védőüvegnek, de a kijelző nem sérült meg. Persze ha rosszul esik a telefon, akkor nem fogja megvédeni az üveg sem.
Szóval ha vigyázol a telefonra, nem kell cserélni : ) -
Exian
addikt
Bakrameg!
Dejó lett volna
tégla és hullámpala (bármilyen anyagból) NAGYON kellene. Olcsón/ingyen szeretném megúszni a projektet, úgyhogy minden segítség NAGYON nagy segítség! Persze, ha valamit kérsz vagy bárki kér érte, akkor tudunk róla beszélni, de alapvetően szemétbe való dolgokat keresek, ami nekem még jó lehet. Azért nem akarok rákölteni, mert bármikor lehet úgy, hogy le kell dózerolnom a bódét, akkor nekem is kidobott pénz minden fillér, amit ráköltök, viszont nagyon kellene még egy szerszámtároló a telekre.
-
a2d2
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Goddess of Victory:Nikke
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- LEGO klub
- Egy óra, két rendszer
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest