- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Van egyszer ez:
És ez:
Az első a Telekomos modem, bizonyos Sagemcom F@st 5655v2 AC. A hátoldalán található User Name és Password kombóval nem enged be. Szerződéskötéskor semmilyen papírt nem kaptam, még egy rohadt e-mailt sem. Szóval nem tudok róla, hogy lenne t-online mail címem vagy ilyesmi.
A második a TP-Link Archer C7 V2 modem, ami miatt az egész elindult. Ezen jelenleg a LEDE fut, az OpenWRT Chaos Calmer 15.05.1 -es FW-vel.
A klasszikus módon vannak bekötve, tehát a bejövő kábel megy a modemre, onnan egy a routerre, onnan pedig tovább a számítógépre.
Ha netán nem látszana, a következők a címsorok:
Sagemcom: http://192.168.1.1/0.1/gui/login/#/login/
TP-Link: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/;stok=d521fcae99bc36b64d4ebf6377916d58
-
-
-
-
Exian
addikt
Diginél a TV koax (hála Istennek, hogy nem kell hozzá mindenképp STB, ezt utálom az összes többi szolgáltatóban, hogy IPTV és csak a saját ketyeréjükkel megy).
A net az UTP továbbra is. Routert szerintem alapból nem adnak, bár már láttam DIGI szitázással routert, de szerintem azt pénzért adják, vagy bérelni lehet.
-
Exian
addikt
Jah. Digi net ugye soksoksok évig úgy volt, hogy 20/10Mbit. Teljesen jó volt az is. Ja, 2001-ben nekem is még csak 384-es ADSL-em volt. Aztán olyan 2002-ben olvastam egy cikket, hogy huuuu szenzáció, Olaszországban valahol az egyik netszolgáltató 10Mbit-es netet ígért a lakosságnak a városban. El sem akartuk hinni, meg olyan elképzelhetetlennek tűnt akkor a még fél megabitet el sem érő netek világában. Ráadásul utána még jó pár évig sok ismerősömnek maradt még a betárcsázós net. Sőt, pár évig nyomtam falusi ismerősöknek netet Linux dialup szerverrel. Kemény világ volt.
Valaki emlékszik még az AOK-os 0680-as sztorira?
-
Exian
addikt
Ja már nem. Pedig először rányomtam, akkor még benyalta, aztán akartam még hozzá ezt-azt venni (pótszíjat), mire checkout-oltam, már nem élt... De ha egyszer kosárba raktam, azt gondolnám, hogy akkor már megtartja, amíg nem végzek a vásárlással, de ezek szerint nem.
Azért légyszi jelezz megint, ha lesz akció, hátha sikerül elcsípni
Rendes áron most nem rendelnék...
-
Exian
addikt
Mindig igazad van! Há' nem? Há' de!
Úgy látszik vigyázni kell veled...
Lottószámok esetleg?
-
Exian
addikt
Jah. A bánatnak rakták végig padka kővel. Mondjuk a Plázától a kertvárosi körforgalomig legalább leszedték már, le kéne végig bontani. Életveszély, ha el kellene rántani a kormányt.
Vagy nem is biztos, hogy olyan nagy szakaszon bontották vissza, hm most nem is tudom. Pedig mi is sűrűn járunk arra, mintha valamennyit lebontottak volna belőle.
-
emre
veterán
A témához kapcsolódó fórum:
(#78351) zsolt19900
Az ilyen jellegű kérdésekkel is érdemes oda fordulni, ugyanis szinte biztos hogy már van ott valakinek.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
tényleg nem vitatkozni szeretnék és egyetértek, hogy vannak nagyon szánalmas/siralmas ételszállító cégek. (olyannal, hogy másnapra megromlik a lecsomagolt étel még szerencsére nem találkoztam, ez teljesen egyértelmű számomra, hogy 3-4-5nap után is ugyanazt a minőséget nyitod ki. Kivétel persze, ha valamilyen paníros étel van főzeléken stb, mert ott a panír azért megszívja magát ennyi idő alatt)
Nem azt írtam, hogy a gastroking rossz, hanem hogy közepes. Ez általánosságban vehető dícséretnek is (nem szarkazmus), mert ahogy írtam fentebb: teletál, norbi, gastroyal és társai valóban nevetséges minőséget produkálnak az árukhoz képest. (van amelyik minőségre hozza a közepest, de 2-3xosan túlárazott, van, amelyik szimplán silány alapanyagokat használ és legalább drága is)
Nem tudom, hogy kóstoltad-e az efood-ot vagy szimplán nagyon meg van elégedve a Gastroking-ge és ezért dícséred/véded ennyire, mi végigkóstoltunk elég sok szállítót (nem egy kaját, legalább 4-5 fajtát szállítónként, mivel bárhol előfordulhat, hogy nem sikerül jól egy kaja, efood-nál is) és én megvallom, kényes is vagyok a használt alapanyagokra (sokan egyébként nem, de még a legéhenkórászabb kolléga, aki amúgy kilós adagokst eszik, "mindegy mi, csak sok legyen és főleg hús" elven, ő is mindig megjegyzi, hogy mennyire durván jó a jázmin rizs az efoodnál (alapvetően nem szokott onnan rendelni, csak kóstolta már és mindig csorog a nyála)) és ennek fényében állítom azt, hogy az efood kimagaslóan jó minőségű a többihez képest (tény, az ő ár/rték arányuk is romlott az elmúlt 3-4évben).
Egyébként volt egy kolléga, aki imádta a gastroking-et az ár/érték aránya miatt, aztán pár éve az egyik 30%os akcióban, amikor minden nap 8-10fajta kaja volt 30%kal olcsóbban efood-nál, akkor kipróbálta, utána pedig nem tudott visszaállni GK-re.
De tényleg nem vitatkozni akarok, csak segíteni azzal, hogy megosztom a mi tapasztalatunkat. Felőlem mindnki azzal mérgezi magát amivel akarja/tudja
most pedig azt hiszem én is benyújtom a számlát efood felé a reklámért
(#78258) Ance: ez valóban jó ötlet, csak általában az, aki ételfutárt választ, annak általában nincs ilyenre lehetősége (pl alapvetően nem mehet ki munkaidőben, hogy kint étkezzen, vagy épp' a városnak nem azon részén dolgozik, ahol van erre lehetőség... vagy együtt a kettő
)
-
Exian
addikt
Csak ne hirdetnék még 4 (négy!) év után is a levedlett telefonszámukat, amit már én használok, ismétlem, 4 éve.
Itt van pl. hirtelen egy képernyő kép a Facebook oldalukról, ott virít a számom
Kőkemény. Nagyjából még kétmillió helyen szerepel a szám.
Ja amúgy neked persze, hogy gyorsan ott van a kaja, a szomszédból
Szóval, nálam nagyon komolytalan egy ilyen cég, amelyik nem tudja ezt kezelni rendesen. Ilyen bénák... Elfelejtették tölteni a számot, majd kiadta a voda újra, és azóta is fent van millió helyen. Pancserok.
-
nesa
veterán
-
-
Sir Riccio
addikt
Én nem érzem, hogy büdösebb lenne a benzinesnél (most nyilván hagyjuk a Tunerjóskák által duplalóerősre húzott, szmókensárm bontószökevényeket, DPF, meg EGR "kiírva" - sz@rokénakörnyezetre'). Német pályán nem jártam vagy három éve (akkor még nem láttam ilyesmit), de volt szerencsém elég sokat közlekedni a környező országok (Ausztria,Szlovénia,Horvátország,Románia) autópályáin és útjain az elmúlt néhány évben és sehol sem láttam ilyesmit, mindenhol kuriózum még az elektromos amerre én mászkáltam, pedig amúgy a Szlovének elég zöldek (igyekeznek lenni). Meg ugye az is kérdés, hogy mi a zöld. A háromszáz lóerős hibrid SUV ami dupla káros anyagot bocsát ki benzinüzemnél mint egy átlag dízel? Egyébként mint írtam sajnos a teljesen elektromossal is ott a gond, hogy mire legyártják, már bőven nem annyira zöld (csak ugye azt nem látod), meg az sem mindegy azért, hogy mi termeli meg azt az elektromos áramot, mert pl. ha egy szénerőmű, akkor kvázi ugyanott vagy, vagy hátrébb.
-
Tud valaki egy tanulmányt linkelni erről a "4km-re nem veszünk dízel"-t hozzáállásról?
Mindenki ezt szajkózza, de egy normális írást se találok erről a dologról.
Nekem 5 éve van dízelem, a jelenlegi 3 éve van meg, évi 4-5ezer km-t megyek és semmi panaszom nincs rá és az előzőre se volt.
kétezres turbódízel, munkába járok vele, reggel 3.5km, délután 3.5km.
Kéthetente lemegyek vele 20km-re falura, meg kisebb dolgaimat intézem néha a városban, és kb ennyi. -
Exian
addikt
"Éljen a válság előtti 120 LE szívóbenya.
"
Meg a sima TD, ami nekem is van és már vagy 40 éves technika. Tök egyszerű mechanikus adagolóval. Ettől már majdnem csak egy Trabant motor egyszerűbb
Nem környezetkímélő, az mondjuk biztos. Csak az a fránya HF probléma ne lenne ezekkel mindig... azonkívül a világból ki lehet menni vele, az enyémben szerintem 400e felett járna a mutató, ha nem cserélték volna az egész km óra panelt egy jóóóóval kevesebbet mutatóval
-
Exian
addikt
Én is úsztam az enyémben, 1 évig bírta is gond nélkül. Aztán egyszer csak beázott valahol és onnantól megállíthatatlan volt a folyamat. Pontosabban valószínűleg már régóta ázogatott be, mert szétszedéskor láttam, hogy totál el van oxidálva az akku csatlakozónál a panel, de ezek szerint úgy is működött egy darabig
Igazából nincs kizárva, hogy az akku nyíródott ki víz általi folyamatos zárlat következtében. Majd rákötök másik akkut, akkor kiderül. Most azt csinálja, hogy töltő rádugáskor felvillan fehéren egy pillanatra a kijelző, aztán ennyi. Úgy tűnik, mintha az akkut nem tudná tölteni. Igazából így kezdődött, hogy bazi gyorsan elkezdett lemerülni, pillanatok alatt szinte 1-2 perc alatt. Lehet, hogy "mélykisülést" kapott az akku.
-
-
Exian
addikt
Kösz
Én nem vagyok fura nép, de nekem is kell vételeznem vizet, amíg nem működik a kutam a kertben.
Más: kellene nekem egy kisebb vashordó. Ha van valakinek esetleg elfekvőben, megvenném. Olyan méretű kellene, ami jó lenne bogrács alá. Kis bogrács üstházat akarok csinálni.
Vagy hát akár kész gyári, vagy házibarkács üstház is érdekel kompletten.
-
Exian
addikt
Aha, kösz, abban a flottában nincs ilyen kikötés, direkt ki van emelve. Meg azt írják, hogy a telenor saját cuccát nem rakhatod megosztó cuccba (router), meg nem mehet rajta ipari felhasználás, meg stb (apróbetűs rész). Ebben a flottában meg mehet a kemény ipari felhasználás (biztonsági kamera rendszer pl., ahhoz kellene. Ezt írja pont példának a flotta leírás is). Kérdés, hogy a telenor a valóságban figyeli e a felhasználást.
-
DeFranco
nagyúr
ide válaszolok de általános. vállalom hogy az én hülyeségem, de láttam már olyat hogy lapos attól melegedett el, hogy a táskában ébredt a gép a szkájpira aztán felforrt ott a szűk helyen.
nyilván ez megoldható, áthidalható, ha meg épp mégis beüt valami akkor az meg "hát ez ilyen szarvindóz" de alapvetően nekem amúgy is egy pörgős rendszer kell. jó, ez is le van lakva, sokat nyernék egy újratelepítéssel is, de mióta ilyen okádék az update win7-en azóta a hányinger kerülget egy reinstalltól. ha már nekiállok, akkor legyen ssd-re rakva, nekem ne másodpercek alatt akarjon összerakni egy tc ablakot... hozzászoktam az ssd reszponzivitásához még akkor is, ha egyébként az asztalin is lehetne mit takarítani a rendszeren, mert van vagy 100 sec a bootidő pedig újonnan a fele volt.
-
-
TRob1
veterán
Kb. ha évente kapcsolná be se venné észre az áramszámláján hogy altatva volt-e vagy hibernálva.
Amúgy meg ezért tökéletes a manapság "divatosabb" hibrid alvás. Alap szitu altatásból ébred, ha "elfogyott" az áram (lemerült a lapos, kihúzták az asztalit...), akkor meg hibernálásból. Legjobb. -
MZsoltee
veterán
Én nem azért altatok, mert mennyi idő kikapcsolni vagy sem. Hanem mert nem vagyok hajlandó programokat bezárni és újra megnyitni. Teljesen felesleges. Böngésző 8-10 tab, totalcomander excelek tömkelege, üzenetküldő alkalmazások egyéb céges programok (SQL feladatnyilvántartó). Ott folytatom a munkát, ahol előző nap abbahagytam. Sőt van, hogy ha párhuzamosan több feladaton dolgozom, akkor annyi asztalon csinálom ezt, ahány feladat van. Ott így van olyan program, ami többször is megvan nyitva.
-
Palafi
aktív tag
Egy gépet tudok hozzá kábelen csatlakoztatni, és a wifi sebességgel sincs gond (52/19). Inkább az a fő kérdés, hogy a másik asztalit PCI hálózati kártyával, vagy mással érdemes használni. Ha kártyával, akkor melyik kártya az ajánlott, megbízható, jól működő tapasztalatok alapján?
Esetleg tudom valahogy használni a meglévő TP-LINK TL-WR1042ND routert?
-
Van magyarba is... majdnem ugyan az, szinte ugyan annyiért.
-
Bandus99
őstag
-
Nekem egy kisebb jobbesetnél volt, hogy a kárszakértőnek odaadtam a felvételt - sima kompakt gép rögzítette , és mondta, hogy igazából ez alapján nem én lennék a hibás - a dolog szépséghibája, hogy addigra már régen kész volt az autó zsebből, mert eltelt vagy 2 hónap.
-
Exian
addikt
Én is köszönöm, most terveztem lecserélni a jelenlegit. Bár meg vagyok elégedve ezzel is, de jó lenne a hátsó kamera lehetősége.
Neked meg van már? Lenne 1-2 kérdésem:
A hátsó kam hogyan működik? Folyamatosan rögzít, vagy csak tolatáskor kapcsol be mint tolató kamera?
A kamera automatikusan bekapcsol gyújtásra és indítja a felvételt? Leállításkor meg leállítja és kikapcsol?
Esetleg tudsz mutatni minta felvételt?
Nálad / tőled nem lehet megvenni esetleg?
-
Exian
addikt
Én legszívesebben egy tanyára költöznék, tisztes távolságra mindentől és mindenkitől
Csak 3 gyerekkel ez már így nehezen kivitelezhető, na meg ehhez komoly anyagi befektetés és folyamatos komoly anyagi háttér kellene (autófenntartás, internet a semmi közepén mert az ugye azért kell, stb stb).
Nekem amúgy több ismerősöm járt úgy, hogy elment "nyugatabbra", Magyarországot nézve pl. éppen Sopronba, külföldet nézve Angliába, aztán menekülnek vissza, mert mire mindent kifizetnek (albérlet, megélhetés, stb), éppen annyi pénze marad hazaküldeni a családnak, mint amit itt Pécsen megkeresett. Akkor meg max. annyi a haszna, hogy békésen éldegél egyedül (vagy nem egyedül...
) odakint, távol az itthoni gondoktól.
Ja, de ez már teljesen más téma...
-
-
Tegla80
addikt
Mi sem aggodunk,h lekerult mar az uni ms77plus(probalj ra ha cseres lesz a telid) es most csak a rainexpert3 van a par napos xar idore.
De azert ovatosan es helyen kezelve a dolgokat kell ilyenkor (is) autozni barmi is legyen fent.
Amugy sztem is az uni az ami ar/ertek aranyban tudja azt amit egy guminak tudnia kell itt nalunk(esosebb tel es szaraz,de esokkel tarkitott nyar... ) Nekunk 2verdan is ez a teli/nyari szett es tetszik. Kopik,de tapad es En is az "eldobom ha 5+ eves mult" kategoria vagyok meg ha ez komoly kiadas is szamomra olyankor.Ezen nem sporolok,ennyi.
Amugy ha meg nincs gazositva a kereked akkor azt is ajanlom kiprobalni. Teljesen mas a komfort erzet ,mint levegovel es nem valtozik(vagy nagyon minimalisan) a nyomas(ez altal a tapadasi tenyezok e szempintbol) ha hosszabb tavon hajtod. En ajanlom mindenkinek.Remelem ez igy vitan kivulire sikerult,mert abba nem akartam bele vau-vau,h gumiztam sok evet es........
-
Vertigo18
addikt
Pár éve volt egy balesetem (holland paceket nem érdekelte a STOP-tábla és 70-nel átment... volna), ott konkrétan, amikor kiszálltam az égő kocsimból, volt olyan nő, nézelődő, aki 20 méterről szaladt felém és azt kiabálta, "Ég az autó, ég az autó!". Mondtam neki, hogy tudom, nyugodjon meg (érted, én, aki most másztam ki....), levettem az ingemet és elcsapkodtam a lángokat a motorháztetőn, közben a nő megfordult és visszafelé futott, kezeit a magasban, kiabálta tovább, hogy "Ég az autó, ég az autó!"...
Én meg utána leültem, elfogyott az adrenalin, majd nem tudtam felállni. Másnap a pizzás mesélte, hogy volt, aki konkrétan ODA, abba a kereszteződésbe kérte a pizza-szállítást és ott ette a haverjaival, miközben nézte a történéseket.
Hozzáteszem, egyetlen egy ember sem kérdezte meg még azt sem, hogy jól vagyok-e...
Exian: igen, éppen ez volt a gond: mire odaértem, a hasán nyomkodta, ki tudja már mióta. Az "ellátó" részeg volt, de Ő így "emlékezett", hogy ezt így kell. Szó szerint félre kellett löködnöm, hogy segíthessek. De sajnos már nem sikerült...
-
air
nagyúr
Na, majd meglátjuk, mert cserélni nem kell rajta semmit. 2 elemet kell fújatni, max. 40 ropi. Ennyit simán engedek is az irányárból.
Most csináltattam meg rajta mindent, plusz március elején volt műszakin. Ha nagyon mellébeszél, még az ajánlata sem fog érdekelni.
Egyébként nem beszámítás lesz, mert venni nem tőlük akarok.(#75862) Exian
Egy hét alatt egy magánszemély érdeklődő volt, de nem jött össze a dolog. Elég fura volt, nem is tudtunk megállapodni.
Most kicsit lejjebb is vittem az árat.
Emlékeztetőül a link, hátha valaki továbbadja. -
Sir Riccio
addikt
Mondjuk ez is egy érdekes sztori (és bocs a késői válaszért), mert pl. ezek a Conti gumik 5 évesen jobban tapadtak mint az akkor újonnan vásárolt (pár héttel korábban gyártott) Hankook Kinergy Eco-k. De, igazatok van, egyszerűbb ha inkább dísz,bútor, kutyajáték lesz belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest