-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudják forgatni, nem teszik lehetővé a rájuk vonatkozó szabályok, ezért nincs is kamat, meg ilyesmi.
2.2 Egyenleg. A számlán elérhető egyenleg azt az e-pénzösszeget jelenti, amelyet a jelen megállapodás feltételeit követve kifizethet számlájáról. Egyenlege után nem áll módunkban kamatot vagy bármilyen más jövedelmet fizetni, mivel az európai jogszabályok szerint az e-pénz készpénzzel egyenértékű eszköznek, és nem betétnek számít, ezért tilos utána kamatot fizetni. -
jeni
félisten
Ez a magyar fiók kezeli itthon az ilyen dolgokat. Tőlük tudnál segítséget kérni ilyen esetekben? Lévén ők kezelik itthon a PayPal be-ki és átutalásokat.
-
Ez szerintem megint valami hiba lehet mint az hogy minden pénzt amit kapok átvált a primary valutára...
Ha fel van véve az adott deviza a PayPal balance-k közt akkor az abban érkező devizát nem váltja át. Ilyen hiba nincs.Az itt látható képen az adott bejövő devizák mennek a a megfelelő balance-ra.
Ezt írják és ez a kezdetektől így van: When you add a new currency, any future payments you receive in that currency will be credited to that balance. Your primary currency is the default currency for sending and requesting payments.
Ha nem így lenne, akkor ha van € balance-d és kapsz €-t, ami €-ként megérkezőként küldtek és a forint számlára könyvelnék meg kell kérdezni, hogy miért nem a meghírdetett feltétel szerint könyvelték le.
Ha te küldesz pénzbekérőt, számlát az arra küldött pénz az elsődleges devizára konvertálva kerül az egyenlegre. Mint amikor a küldő meghatározza, hogy a címzett milyen devizában kapja. Mert erre is van lehetőség. -
Akkor a logikám jött be, de azért ránézhetnél, hogy csak az általános értesítőkre lehet meghatározni hogy mire menjen és a vásárlásikra nem? A fogaskerék ikon és a Notifications rész, most nekem csak egy e-mail cím van és ezért nem voltam biztos a beállításban. De régebben kettőt használtam és gyanús hogy a Payments-nél volt állítási lehetőség.
-
Azt, hogy egyenlegről küldi a pénzt.
Ha nem a PayPal egyenleg a pénzforrás, akkor van díja
Most ez a magyar díj kiírás, de hasonló a kijelzés minden más nemzetiségnél, a balance vonatkozásban jobb oszlop.Ha nincs barátkénti küldés a koreai fióknál, az azért van mert bizonyos országok esetén nem használható, ezért lehet, hogy az egyenleg sem lesz megoldás.
Úgy látom a koreai fiókhoz csak koreai bankszámla adható pénzforrásként, hogy arról tud-e az egyenlegre tölteni, azt neki kellene tudni. Ha nem, akkor bejön a díjazás. Másrészt ha bankkártyát adott hozzá és arról jön akkor szintén fizetős.Gondolom amire utaltál hogy nem kellett fizetni, az nem koreai volt.
-
Semmit sem vált át, ha felveszed a szóba jöhető devizákat.
Ez egyébként nem változott, ugyanúgy kell felvenni őket mint régen.
Az elérés az Összefoglaló GYIK 4.pontban benne:
Belépés után
PayPal balance után a Details-ra kattintás
Alul a Manage currencies kattintásMajd Select new currency listában kiválasztani és azután Add Currency
Ha fizetni akarsz az adott deviza egyenlegről abban a devizában fizetendő összeget, akkor előtte azt kell elsődlegesnek tenni. -
Rodzser Mór
senior tag
"Ami a TrustPayen megy keresztül az online utalás (ez banktól függő mennyit számol fel pluszba) míg a másik bemész egy Unicredit bankba és teszel a számládra pénzt ami 2 napon belül megérkezik!"
Mármint arra a számlára, ami a paypal oldalán van megadva, amikor kiválasztom ezt a feltöltési módot? Ami nem az enyém, hanem a paypal-é.
-
bgabi1
aktív tag
Igen segítettél. Köszönöm szépen! Regisztráltam és sikerült is. Egyenlőre, mivel eseti vásárlásról van szó, nem rendeltem hozzá a bankkártyámat. Ha sikeresen tudok vásárolni több alkalommal, akkor hozzá fogom rendelni, hogy ne kelljen töltögetnem a PayPalomat. Ezzel kapcsolatban viszont kérdeznék még egyet.
Van Unicredit a közelemben. Igaz-e az a PayPal szabályzat, hogy csak utalással lehet pénzt tenni forintszámlájukra, vagy egyszerűen bemegyek és befizetek x összeget? Mert ugye utalásnál ott a nem kívánatos tranzakciós díj.
Köszönöm előre is! -
erikke17
őstag
Köszönöm a részletes leírást!
Ui: Mindenképp hozzá kell rendelnem PP-hez bankkártyámat, ha TrustPayen keresztül töltöm fel? Mert ennyi erővel fölös TopUp-olni. Tudomásom szerint ha van hozzárendelve kártya és van rajta megfelelő egyenleg akkor PP terheli bankkártyát minden vásárláskor.
Ha így van akkor fölöslegesen bohóckodnék TrusPay-el..
-
erikke17
őstag
Na azért jó hogy valaki felvilágosított. Totál azt hittem, hogy netes utalással is lehet. De mivel unciredtibe most nem megyek sőt szerintem Szlovákiában nincs is.
így maradt a trustpayen keresztüli egyenleg feltöltés.
Viszont még egy kérdés, TrusPaynél milyen formában működik ott nekik kell utalni, vagy bankkártya adatokkal elemlik le a kívánt összeget? TursPayen keresztül is játszik a pofátlan devizája PayPalnek?
-
erikke17
őstag
Hogyhogy nem tudok rá utalni? Topup az nem az? O.o
Hintalow őő mivel Szlovákiából vagyok így eurót tudok csak rá tenni (Tatrabanka)
Ilyen esetben hogy? Bankom váltja dollárba és úgy PayPalra?Vagy ez a trustpay mi akar lenni? Próbáltam után nézni de semmi konkrétan nem találtam, csak hogy gyorsabban megy rá a pénz.
-
Nem. Rengetegszer volt már erről szó. Oda jön a refund, ahonnan a pénz jött. Ha kártyával fizette, akkor az ahhoz tartozó bankszámlára megy vissza, ha PP egyenlegből lett fizetve, akkor oda. Ebbe nem tudsz beleszólni, automatikus.
PP-re szinte azonnal odaér a refund, bankkártyára néha hosszú idő is lehet.
-
dptrsk
addikt
2 opció van:
Kártyával akkor tudsz fizetni, ha a mögötte álló számlán van fedezet.
A másik, hogy tetszőleges összeget utalsz a paypal egyenlegedre s abból fizeted a tranzakciót.Olyan nincs, hogy ha a kártyán nincs pénz megterheli a szla-t. A szla felett csak a tulaj(ok) rendelkezhet(nek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Elkészült a Hell is Us
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hálózati / IP kamera
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest