Új hozzászólás Aktív témák

• adster

tag

Gondoltam megosztok már egytanulságos sztorit: a minap egy külföldi webshopon kiválasztottam egy cipőt, az oldal egyébként ingyenes szállítást biztosít szinte bárhová, annak ellenére, hogy angliai székhelyű a cég.

Tegnap éjszaka végre rá is szántam magam, hogy megveszem, mivel a forint egész jól állt még PayPal-on is, a hivatkozott oldalon pedig 10% kedvezmény volt meghirdetve.

A lényeg az egészben, hogy az egyébként természetesen angol fonttal operáló oldalon pár egyéb valutában is meg tudod nézni a kívánt termék árát, így az egyszerűség kedvéért én euróra váltottam a megfelelő menüben, mivel azzal könnyebb számolni, így nézelődtem általában az oldalon.

A cipő, amit kiválasztottam 77,63 euróba került, ami 10% kedvezménnyel 69,867 euro = (B)(B)20.258 Ft(/B)(/B) (290 Ft-os árfolyammal számolva) ugyebár.
    Le is adtam hát a rendelést, majd ezt követően még azt is felfedeztem, hogy az oldalon lehetőség van a rendelés törlésére az azt követő egy órán belül.

Ezután viszont valahogy eszembe jutott, hogy kíváncsiságképpen megnézzem a cipő árát fontban is, mivel az is jó árban volt, gondoltam esetleg lehet pár forint eltérés az összegek között.

Akkor döbbentem le teljesen, amikor a cipő áraként 55 fontot hozott ki, ami kedvezménnyel 49,5 font, ami pedig 359 Ft-os árfolyammal számolva 17.771 Ft!!!!!

A különbség kb. 2500 Ft!

Ezt követően gondoltam gyorsan élek is a törlés lehetőségével, mivel még időben voltam, és hát 2500 Ft-ot megér, hátha bejön, aztán még egyszer megcsinálom, immár fontban.

Miután azonban beléptem, a törlés lehetősége eltűnt a menüpontról, majd az ügyfélszolgálatnak jelezve természetesen csak a szokásos sablonos marhaságokat kaptam, hogy "már becsomagolták", "utólag nem tudnak mit tenni"... mindezt kb. 25-30 perccel később.
    Arra a világ minden kincséért sem voltak képesek kitérni, hogy akkor miért használják azt a szövegezést, ami az egy órán belüli lemondás lehetőségét ajánlja, mivel az én reakcióm még bőven egy, de leginkább fél órán belül érkezett.
    Ezt követően már arról kaptam értesítést, hogy a terméket feladták.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a honlapon alkalmazható többféle valutát ekkora különbséggel használják, illetve azt sem, hogy ha az ember 2500 Ft-tal olcsóbban akar hozzájutni ugyanahhoz a termékhez ugyanabban a boltban, akkor elég lehet csak egy másik valutára váltani az oldalon.

Mert gondolom úgy is működött volna a PayPal-os oldalon, ha a terméket fontban vásárolom meg, a PayPal úgyis átváltja forintba, amikor levonja az árát.

Jópofa...

Új hozzászólás Aktív témák