Új hozzászólás Aktív témák

• Oliverda

félisten

Eddig is tudtam, hogy a PayPal nem szégyenlős, ha le kell húzni az ügyfeleket, de a mostani felfedezésem már tényleg a pofátlanság teteje.

Van kb. 200 USD a számlámon, amiből vásárolni szerettem volna forintban. A PP-ra belépve, a fizetési folyamat legvégén tűnt fel a pirossal bekeretezett apró betűs rész:

Itt valami nem frankó, gondoltam. Tegnap majd 280 volt a dollár, még a PP sem veheti, illetve válthatja 267-ért. Nos, végül kiderül, hogy amennyiben egy vásárlásnál nem az adott devizanemben van fedezet a számlán, úgy azt ők rosszabb árfolyamban váltják vásárlás során, mintha előtte kézzel átváltanád a PP fiókon belül. Ugyanabban az időpontban ennyiért veszik a dollárt, ha valaki azt inkább kézzel váltja át durván 15 másodperc alatt:

4 forintos a differencia.:Y:W

Egy szó mint száz, ebben a folyamatban x%-ra lehúzzák az eladót, illetve x%-ra a vásáslót is azzal, hogy még az alapvetően rossz árfolyamuknál is rosszabban váltják az adott devizát.:(((

Konklúzió: Tilos a PP-ra bízni bármilyen átváltást, azt mindig csak kézzel szabad elvégezni, ha kell szépen kiszámolva a vásárlás előtt.

Új hozzászólás Aktív témák