- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bile Demon #2330 üzenetére
Például a Columbo-t?
A tavalyi tévéi közül csak 39"-tól van FullHD. 39A300, 39AS500, 39AS600, 39AS650. 2015-ös FHD a Panasonic VIERA TX-32CS600E [link] Ezek mind IPS paneles tévék.blakey Betekintési szögek kérdésében én az RTINGS videókkal alátámasztott tesztjeit tartanám hitelesebbnek, mint 1 vagy 2 tévé tulajdonos véleményét.
-
yvsmad
őstag
válasz
Bile Demon #2330 üzenetére
Én az AS640, AS650 típusokat javasolnám.
-
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2325 üzenetére
Nem biztos, hogy a legkisebb IPS paneles pana tv 42"-os, szerintem a 32"-os is az.
-
yvsmad
őstag
válasz
Bile Demon #2325 üzenetére
Én nem vagyok hasraesve az IPS-től, elég kis szögeltérésnél is már láthatóan sötétedik. A színei még élvezhetők, de egyértelműen sötét a képe.
Szerintem a Pana 39AS650 képe jobb minőségű oldalról nézve, mint az LG-féle IPS panelé. -
yvsmad
őstag
válasz
Bile Demon #2322 üzenetére
Nekem tegnap jött meg a TX-39AS650E.
Eleve nem kellett annyit szenvedni a beállításaival, mint az LG 47LB730V-nél.
A gyári beállítások egész jók, alig kellett hozzányúlni.
Pixel és egyéb hiba nincs rajta. Felhőt még nem láttam, csak normál tévéadáson néztem.
Oldalról nézve is élvezhető a képe, nem sötétedik el annyira, mint az IPS-es LG.
3D-t még nem próbáltam.
A Guide szuper gyors, amint megnyomom a gombot, kint van az egész, nem gondolkozik fél pércig (LG) és nem csak az adott csatornáét írja ki (Samu). Mondjuk a Pana BD felvevőm is ilyen gyors, csak ott azt hittem, hogy HDD-n tárolja a csatorna információkat. Hát ennél a tévénél kiderült, hogy nem.
Ami átverőske, az az, hogy az Árukereső szerint tudja a PIP-et, valójában csak az ASE és ASM betűjelűek tudják. Pedig egy 1 tuneres PIP az alap Samukban is benne van, nem tudom, hogy a Pana és az LG miért spórol ezzel, csak szoftver kérdése a dolog. -
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2322 üzenetére
Jó tudni, hogy nem IPS.
Akkor egy ilyenre pályázol vagy valami mást fogsz venni?
-
Nexon19
újonc
válasz
Bile Demon #2319 üzenetére
-
superg
senior tag
válasz
Bile Demon #2312 üzenetére
Nem igazán szoktak egy tipuson belül a háttérvilágításon változtatni,valószínű ugyanolyan mint a más méretű társai.Viszont az ips panel miatt valószínű hogy nem lesz olyan egységes a fekete,gyengébb a fekete szint is és a glow miatt a sarkokban ugyanúgy lehet világosabb akkor is ha hátsó ledes.
Még annyit hogy a vastagságáról egy tévének általában eldönthető hogy a háttérvilágítás tipusa -
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2305 üzenetére
Az IPS Alpha a Panasonic és a Hitachi (talán) panelje, lehet, hogy az van benne, abból indúltam ki, hogy korábban ezek VA panelek voltak.
(#2307) Bile Demon
Ha jó a képe akkor tök mindegy, hogy Direct vagy Edge. -
superg
senior tag
válasz
Bile Demon #2305 üzenetére
Az ips alpha Panasonic gyártmány.Azt hittem már kihalt.
-
válasz
Bile Demon #2282 üzenetére
-
vis.p
aktív tag
válasz
Bile Demon #2284 üzenetére
-
vis.p
aktív tag
válasz
Bile Demon #2282 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a cx680-ban csak 50hz-es panel van.
-
válasz
Bile Demon #2273 üzenetére
Total Commanderem nincs (linuxot használok), de csináltam két FHD 60fps videót fehér és fekete hátteren mozgásról, sajnos csak mobilos felvétel, szóval nem egy HQ minőség, de a lényeg látszik.
-
törölt tag
válasz
Bile Demon #2273 üzenetére
Melyik típus lesz a helyette? Talán a TX-42AS650E?
-
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2261 üzenetére
Ebből az egészből számomra a lényeg, hogy nem egy jó "darab", nem normális ha egy homogén színt nézel akkor pl. besárgul stb, az akkor egy rossz tv. Én visszavinném amennyiben ez lehetséges.
Kalibrációval lehet, hogy csökkenthető az eltérés, de nem hiszem, hogy sikerülne, ott inkább a panel vezérlésével van a gond, szervízmenűből talán helyrehozható. De nem foglalkoznék vele, a pana sokkal jobb tv-ket is piacra dobott.
A következőket próbáld meg, háttérfény 30-40%, fényerő 50% környékén, kontraszt 80-85%, a színekre most nem írok semmit, de ezekkel az értékekkel közel járhatsz a jó kontraszthoz és feketeszinthez, a szürkeskála beállításában így nem tudok segíteni, azt látni kell, de ha alapból a jóhoz közelit akkor nem kell hozzányúlni. -
válasz
Bile Demon #2261 üzenetére
Én azért is nem a 680-ast vettem mert annak már elég nagy az imput lagja (80ms, game:55ms), nálam a 40CX700-nál (38ms game mode) nem érzek semmit. A Cinema módot használom kalibrálva, minden "okosságot" kikapcsolva, 2.4-es gammával, Color temp: Warm1, 30-as backlight-al. Én nem tapasztaltam ilyen vörös/narancs hatást. Ezen az oldalon minden black level kivehető, és a White Saturation is jól elkülönűl. Kb. 1m-ről nézem és teljesen meg vagyok vele elégedve (kizárólag monitornak használom), természetesek a színek, nagy a kontraszt. Egy valami zavar és ez amiatt van, hogy közelről nézem. A pixel sorok között szerintem túl nagy a fekete elválasztó sáv, emiatt kicsit csíkosnak hat az egész kép, de 1.5 méterről már nem látni. Itt egy kép a subpixel elrendezésről.
-
Narancs
őstag
válasz
Bile Demon #2245 üzenetére
Köszi a választ, közben széttúrtam a netet és a következőre jutottam: csomóan szívtak ugyanezzel, a megoldás az EDID infó figyelmen kívül hagyása, amire linux alatt többféle módszer és leírás is van, windows alatt meg a Custom Resolution Utility lehet a megoldás. Élesben nem próbáltam még ki, majd beszámolok, hátha sikerült.
-
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2246 üzenetére
Online megrendelésnek számít, 14 napon belül elvileg minden gond nélkül visszaviheted. Milyen tv-ről van szó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest