- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
A talp miatt nem a 40CX700-ast vettem.
(dupla talp sanszos hogy valamelyik lelógna a komódról, nekem középsó talpas kellett.)
Bevallom őszintén, nagyon nem foglalkoztam a betekintési szöggel, a TV kiválasztásánál, mert úgyis szemből nézem. Tévedtem.
Az utánhúzással mi a helyzet a 40CX700-nál? pl. total commander ablak vonszolása, hány cm csóvát húznak a fekete betűk?
Bár tutira más panel van a CX680-ban és 700-ban, márcsak a 3D miatt és az input lag miatt is más kell legyen a felépítésük. Én nem vettem észre vízszintes csíkokat! teljesen simának hatott a fehér háttér, apró pixelek, a perifériás látásomat se zavarták be annyira, mint a HD Readynél (üvegtesti homály foltok vagy nem tudom mik miatt), 1m-ről alig lehet kivenni a 4k-s pixeleket, kisebb mint a monitoromon.A TV-t tegnap elcsomagoltam és ma reggel visszavittem.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mármint a színek és a lassúság, ha ezekkel nem lett volna gond nagyon örültem volna neki.
Bánom, hogy nem csináltam képet a piros képernyőről.
Igazából szombat óta nem használtam a TV-t, mert kipróbáltam megnéztem 2 filmet, egy koncertet, közben végigpróbáltam a beállításokat, windows asztalt és nem tetszett összességében, nem akartam sokat használni utána és egy lelakott TV-t visszavinni.
Ja még annyi, nem tudom számít e valakinek, de az analóg kábelTV adásoknál 2 csatornán volt durva és zavaró interferencia csík, ami a másik TV-n semennyire sincsen. (Antenna kábel rendben van, krimpelt, és nincs megtörve. Próbálta újra csatlakoztatni, de nem segített.)A régi TV-t visszatettem (5 éves legolcsóbb 32" HD Ready Pana), azt nézhetem akárhonnan, akár 60 fokban oldalról. Semmi gond a színekkel. Ha 1m-ről nézem és a káva van velem szembe akkor sincs elszíneződés. A kép túloldalán ilyenkor a fekete kivilágosodik, de a színek és a fényes részek fényere az ÁLLANDÓ. Ha a közepét nézem, akkor a fekete szint teljesen egyenletes a széle olyan, mint a közepe, igaz kb. 2x világosabb, mint a CX680 volt. Sötét részeknél nem emeli ki a képtömörítési hibákat.
Hogy miért akarom akkor lecserélni?
1db HDMI kevés
Kellene a Full HD felbontás.
Méretre 32-40" elég lenne, nem érzem kicsinek. (1,2-1,5m-ről nézem). A 40"-t is szokni kellett és hátrébb gurulni, de még elmegy. -
Lezl
tag
Én tényleg nem akarok ebből ilyen vitát szítani de pl AMD290el nem rakhattál ki 4K képet 60HZ-en ugyanis HDMI 2 kimenete csak az NVIDIA 960/970/980 -as kártyáknak van. Ugyan elvileg van display port 1.2 - HDMI 2.0 kábel de gyakorlatilag olyat se látott még működni tudtommal senki, csak HDMI 1.4-re alakÍtják át.
A lényeg hogy 60hzről beszélünk...30hzen működik a 40 colos is azt tudom, megbizonyosodtál róla hogy tényleg 60hzen volt kint a kép? -
blakey
titán
Valószínűleg nem 3D volt az elsődleges szempont ennél a tv-nél, még az is lehet, hogy szoftver szinten el lett valami rontva, ebben az esetben javítható. Minden beállításnak jónak kell lenni, ami a 3D-t illeti, Elég sok filmet néztem aktív 3D-vel és nagyon minimálisan vagy egyáltalán nem volt jelen az áthallás. Az AS640-esnél sem találkoztam áthallással, csak ilyen "kókányolt" 3D-nél, gyári 3D-nél semmi gond nem volt.
-
Lezl
tag
Choma 4:4:4et próbáltam a 40CX700-on a Panashopban konkrétan ugyanazzal a géppel és kábellel amivel most otthon használom az 50CXE720at és azon a 40 colos modellen 1 óra szenvedés után se sikerült belőni a Chroma 4:4:4-et 60hz-en. Míg 30 hz-n teljesen okés volt addig 60hzre átmenve egyszerűen a tv menüjéből inaktívvá vált a 4k pure mód, pedig minden dolgot kikapcsoltunk amit leírás szerint ki kell a 4k pure modhoz ,de nem működött. Hazaérve simán vitte a 720as tv még 4kpure mód nélkül sem tűnt a képe annyira rosznak, gyanítom a 720as 4k pure mode nélkül 4:2:2-t csinál, mert a 700-as képénél 4k pure nélkül is jobb volt.
-
törölt tag
Elég sok különbség van köztük, kép, hang, funkciók, felszereltség, na meg az árak közt is.TX-50CX700E <> TX-50CXE720
Nem a szemüveg hibája, sajnos az aktív ilyen, talán próbáld meg teljesen sötét szobában nézni, vaksötétben. -
blakey
titán
De az 5100-assal sem lesz különösebb gondod.
Nekem olyanom van, 5e HUF-ot megér a 2 db. Annyiból más a korábbi berzókhoz képest, hogy nem csukható össze mint egy normál szemüveg, a szárak merevek, de nem különösebben törékeny, nekem a szekrényben vannak a polcon, letakarva, eddig semmi gond nem volt, nem kell feszíteni, egyébként nagyon kényelmes darabok.
-
törölt tag
Szerintem ugyanaz a technológia mindkettő, de az olcsóbb samsungos SSG-5100-as jelű elég gyenge, törékeny kivitel. Az ajánlottabb a Samsung SSG-3100GB jóval tartósabb, és oldaltakarása is van. Már nem forgalmazzák, de itt-ott még beszerezhető. Egy vélemény róla a másik topikból: "Na sikerült megvennem az SSG-3100 szemüvegeket.
4 darabot vettem bontatlanul összesen 10 ezer FT-ért. Marha jó vétel volt. Ég és föld a minőségbeli különbség az 5100-hoz képest." -
Technoman
őstag
Dolpa
Ugyan ez volt, nálam is. (mmint a HDMI miatti TV javíthatatlanság)spiritex
Ezzel kapcsolatban én már vagyok annyira ParaNorman, hogy még akkor is kikapcsolnám a TV-t, hogy ha nincs a kanóc végén semmi. Én már megégettem magamat.Ebben az esetben a "jobb félni, mint megijedni" elv alapján gondolkozom.ht42
Lehet, hogy igazad van. De sajnos a szervizes hibafelvevők ennek nagyon is ellentmondanak, mivel napi szinten találkoznak ilyen hibajelenséggel", ezért a top 10 "meghibásodásokban" bőven belefér a HDMI elpukkanása..
Sajnos többnyire nem gazdaságos a javíttatás, mivel elfogadott dolog -legalább is a Panáknál így van-, hogy a HDMI csatik az alaplap részét képezik. Ami egy ilyen javításnál, a teljes alaplap cseréjét jelenti (több tízezer forintos költség) -
Technoman
őstag
-
Technoman
őstag
Dolpa
Nézd, nem állítom, hogy tökéletesek az infók (úgy emlékszem, hogy ezt fentebb már meg is írtam 1x)
Az infók egy külföldi, összeurópai Panasonic Sale-szes szemináriumról származnak.
Ha hülyeséget írtam (Sorry), akkor a hülyeség onnan származik. Egyébként már én is találtam benne hibát.
Az a gond, hogy a Panasonic nem ad ki ilyen szintű terméktájékoztatást a vevők felé, így jobb híján erre támaszkodom én is. -
Technoman
őstag
Dolpa
Backlight vs. Edge: Erre nem tudok mit mondani.
Viszont, a TV átmérőjével kapcsolatban, nekem -azaz az én felhasználásom és az én fejem szerint gondolkozván- azért lenne nekem túl kicsi ez a méret, mert te ugyebár -ahogy előzőleg írtad- mkv-t néznél (a dolog jelenlegi állásában ez max Full HD-ben lehet csak elérni) Mindez -jó magyar szokás szerint- gondolom torrent lenne és mindezt 1 méterről néznéd.
Na most, ennél a nézési távolságnál gyönyörűen látni fogod majd az tömörítéseket ill a blokkosodást, főleg ha 6-8 gigás produktumokat nézel.
A fentiek természetesen erősen szubjektívek. -
Technoman
őstag
Dolpa
Amit írtam, hivatalos forrásból származik (Panasonic szeminárium) Bár itt is felfedeztem már kisebb hibát, az infók 95%-ban helytállóak szoktak lenni (a tavalyi infóban sem találtam hibát) Egyébként nem is lehetne Edge-s, mert a képfrissítése 800Hz BMR, azaz Backlight Motion Rate. Ez pedig magán a TV-n is fel van tüntetve.
Viszont lenne egy kérdésem , miért akarsz 40"-os 4K Tv-t venni TV-zéshez (a monitort még megértem, de TV-nek???)??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Cyberpunk 2077
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest