- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
válasz
-=RelakS=- #247 üzenetére
A TV media playere játszott le egy filmet aminek DTS hangsávja van(nem sima DD5.1). A TV optikai kimenete az erősítőm egyik optikai bemenetére van kötve. Szóval ebben a felálásban az erősítő megkapta a DTS-t.Egy ismerősöm Samu TV-je az elmondása szerint ilyenkor is csak Sztereót ad ki.
Az általad említett másik felálást mindjárt kipróbálom.
Üdv. -
Colka79
tag
válasz
#94529552 #246 üzenetére
Tegnap megnéztem a Panát az MM-ben és próbáltam hasonló képet elérni mint a Sony-n,teljesen elfogadható volt még úgy is hogy csak a Mindig Tv volt elérhető!!Szerintem a UPC Medicard-al szebb képe van,mert Én azzal szeretném használni!!
Az a +2" érne +30,000 ft-ot a Sony javára,csak az bánt ,hogy múlthéten kihagytam a 48AS640-et 170.000ft-ért
Tényleg a képminőség lenne számomra a legfontosabb az Xbox-ot meg úgy is 90%-ban Offline használom!! -
törölt tag
Véleményem szerint hasonló képminőséget kapsz, csak ott a 4 betűnek magas felára van. De legjobb lenne egy Pana-shopban saját szemeddel meggyőződni a képminőségről, és még az 40AS640-est is megnézhetnéd. Én néztem a w706-ot és társait, de nem voltam elájulva tőle. Az 5 év garinak is van értéke a szememben, de te tudod, azt vedd amelyik tetszik.
-
Colka79
tag
Csak az 190.000 és szerintem nem éri meg azt a plusz 60.000-et számomra!!
És ha nem érdekel a 3D akkor milyen Panasonic-ot ajánlanál nagyobb méretben,mert most az az 5 éves gari azért sokat nyom a lapba!!
Nézegettem a SONY 42W706-ot most 160.000-ért ugyan csak az MM-ben,inkább beáldoznám a 3D-t a képminőségért! -
Colka79
tag
Sziasztok!Ma voltam az MM-ben és most a Panasonic 40as640 130.000ft.
Érdemes vele foglalkozni,ha TV nézésre"UPC Mediacard" és egy kis Xbox-ra lenne használva 90%-ban offline?Előre is köszi a segítséget.
-
rsf
senior tag
Van egy Logitech K230-as vezeték nélküli USB-s billentyűzetem.
Az USB vevőt a TV kikapcsolt állapotában dugtam a TV-re, majd bekapcsoltam a TV-t.
Bekapcsolás után a TV kiirta, hogy USB-s billentyűzetet érzékelt és a beállított bill. kiosztás magyar és ezt meg akarom-e változtatni.
Kipróbáltam a YT keresőjében mert ott a betűk között nincsenek ékezetesek, de minden frankón működik.
Van őű stb. a magyar kiosztás szerint szóval úgy tűnik tökéletesen kezeli a magyar bill.-t.
Egyre jobban tetszik a TV.
Üdv. -
-
rsf
senior tag
Hali
1. Fehér betű fekete széllel, nem fekete háttérral.
2. Én NAS-t használok és ha média szerverként csatlakozok rá akkor a külső felirat is működik. Ellenben a média lejátszóm(WD TV Live streaming) csak akkor viszi a külső feliratot, ha hálózati megosztást választok és úgy csatlakozok a NAS-ra. A kettő között az a lényegi különbség, hogy hálózati megosztáskor kell felhasználónév és jelszó de média szerverként nem. Viszont a TV-nél ez a két dolog szerintem össze van keverve. Ha kell bővebben is kifejtem.
3.Nincs NTFS-es külső winyóm, de azt olvastama TV helpjében, hogy csak a FAT-ot támogatja, de abból az exFAT-ot is. Szóval ha nem akarsz jogosultságokat használni akkor át kell térni arra azt jó napot.
4. A TV nagyon gyors ez a menűben való lépkedésnél és a média lejátszásnál is szembetűnő.
5. Az okos távirányítóval könnyebb pl. a youtube keresőben a betűk között lépkedni, de amikor a TV kirak egy billentyűzetet akkor a kurzol minden betűnél megakad és onnan ujból kell görgetni ami nagyon idegesítő. Szóval nem tudod áthúzni a kurzolt a billentyű felett.A TV menűjében lépkedéskor is jobb a régi fel/le nyil. De a böngészőben olyan mint az egér oda viszed a nyilat ahová akarod.
Ezekre tudtam válaszolni.
Üdv. -
Most reggeltem én is Pana account-ot, nekem is megjött mind a két email 2 perc alatt
-
Sziasztok !
Tv vásárlás előtt állok, a kiszemelt egy 46" 650E.
Végigolvastam az egész fórumot és segítsetek összegezni légyszi az infókat:
1) Ezen a tv-n már a felirat nem olyan mint a régi modelleken, hogy háttér nélkül világos betük (olvashatatlan), hanem fekete háttérrel fehér betü ? (méret/pozíció stb. értem, hogy nem állítható
de az első verziónál jobbnak hangzik így is)2) Ez már nem csak bizonyos mappákból olvas filmet mint a régebbi modellek (windows filmek mappa stb) hanem bárhonnan amit megtalál a hálózaton ? NAS-ról is simán, ahogy olvasom...
3) NTFS-re formázott vinyóról is simán lehet filmet nézni, csak felvenni nem hajlandó rá ? (itt jön csak a FAT, exFAT korlátozás ?)
Tehát a fentieket jól értelmeztem ?
Ha van köztetek olyan, aki DVB-C-n keresztül tv-zik, akkor érdekelnének a tapasztalatok. (nálunk Digi van, úgyhogy ez lenne az alapértelmezett jelforrás)
Ahogy olvasom menüje gördülékenynek/használhatónak tűnik, ez stimmel ? (LG topicban pl. panaszkodtak lassúságra/akadozásra)
Anno volt szerencsém egy Pana TV-hez, aminek a menürendszere/távirányítója olyan szinten testhezálló volt, hogy fél óra alatt kiismertem magam rajta - ezt remélném most is. Jut eszembe az "okos" távirányítójáról tapasztalatok ?
Gondolkoztam más tipusban is, de a mostani 5 év garis akciójukkal verhetetlennek tűnik számomra, hacsak el nem tántorítotok valamivel
-
Plehboj
tag
Nálam működött a megadott link, 2 mail-t is küldött a pana. Már csak
tévé kellene hozzáPanasonic ID Customer Support - [Panasonic ID] Registration Completed
--------------------------------------------------------------
Thank you for activating your Panasonic ID.Your account is now active.
-
rsf
senior tag
Nem próbáltam még, de a külsős dolgokhoz és szerintem a TV Anywhere-hez is panasonic ID (my Home Cloud Account) szükséges amit az istennek sem tudok regisztrálni. Minden OK, de nem érkezik meg az érvényesítő email. Először a TV-ről csináltam(van rá menű) aztán a neten keresztül is többször. Az az érdekes, hogy már 4szer próbáltam ugyanazokkal az adatokkal a regisztrációt és mindig engedte végigmenni a folyamatot, de nem jön meg az email.
Most nem tudom, hogy náluk, vagy az email szolgáltatómmalvan-e a baj.
[link]
Üdv. -
Plehboj
tag
rsf: a TV Anywhere funkciót próbáltad már ? Főleg a LAN-on kívüli működése érdekelne,
tehát, ha nem otthon vagy és úgy próbálod streamelni a TV adásokat a telefonodra, tabletedre...
Az egyik boltban azt mondták, csak akkor működik, ha a Svájci régiót állítod be a területi
beállításoknál a tv-n, mivel Magyarországon jogilag (engedély nélkül) tilos tv adást streamelni.
Egyébként ez az egyedüli fícsör (TV Anywhere) a panasonicnál, ami semmilyen más
tv gyártónál nincs meg. Pl Samu tv-nél is csak LAN-on belül lehet streamelni + kizárólag
Samu telefonokra. -
Robi81
tag
A 650es nasrol lejatsza az mkv filmeket, illetve hangot feliratot lehet valtani? Smart resze milyen, van teljes bongeszo vagy csak alkalmazasok?
-
rsf
senior tag
Más: most vettem észre, hogy a 650-es széria backlight-os!
Újabb érv a megvásárlása mellett.
Üdv. -
-=RelakS=-
veterán
A lényeg, hogy a FAT fájlrendszerből van továbbfejlesztve, nem az NTFS-ből, emiatt pl nincs benne jogosultságkezelés.
Viszont a 4.3-mas vagy 4.4-es Android már kezeli, az NTFS-el ellentétben.Hirtelen nem tudom, hogy az én tévémnél hogy van, de szerintem az még nem kezeli. Igaz, kb 2 éves
-=MrLF=- Gondolom az viszont nem változott, hogy egy program legfeljebb 2GB memóriával rendelkezhet.
-
-=MrLF=-
senior tag
Fájlrendszerek esetén igazad van, de a 32 bites Windowsok memória kezelése mesterségesen van visszafogva 4GB-ra. Már rég megoldották, hogy a memóriát 40 biten címzik a 32 bites rendszereknél is.
(például az x86 Windows 2000 Datacenter 32 GB tud kezelni) [Wiki - Physical Address Extension] -
rsf
senior tag
válasz
-=RelakS=- #218 üzenetére
Miért lenne a kiterjesztése?
Az exFAT (kiterjesztett Fat) ami lényegében a FAT32 utódja. Mivel 32biten nem lehet 4GB-nál nagyobb területet címezni,használni.
Ha 4GB nál több RAM-od van a számítógépedben és szeretnéd is használni akkor már nem használhatsz 32bites Windows hanem 64bitest kell használnod.
De fölösleges ezen rugózni.
Üdv. -
szata.68
senior tag
válasz
-=RelakS=- #218 üzenetére
Ki fogom próbálni,köszi a tippet
-
-=RelakS=-
veterán
Az exFAT a FAT32 kiterjesztése, hogy tudjon olyan okosságokat, mint az NTFS: 4 gigánál nagyobb fájlméret pl.
-
speed999
csendes tag
válasz
szata.68 #210 üzenetére
nekem egy 500gigás samu m3 (ntfs)van hozzákötve...simán viszi a nagyméretű mkv-at és a felirat is rendben van.De felvételt nem enged rá készíteni...gondolom csak fat-ra.
Bár ahogy a "kolléga" fentebb leírta nem ártott volna még 1-2 beállítási lehetőség.A 3d annyira car nem lehet..mert a népek itthon sikoltoznak...én nem próbáltam mert nem érdekel.
Az is nagyon kedvemre való,hogy a youtube videókat át tudom rá küldeni laptopról. -
rsf
senior tag
válasz
szata.68 #210 üzenetére
TVnek a helpjében van egy részletes kezelési utasítás abban azt írják, hogy csak a FAT,FAT32,exFAT támogatott!! Sajnos nincs NTFS-es külső winyóm hogy kipróbáljam.
Este még probáltam a Killa Sample-t de akadt mint az állat, ugyhogy hiába dual core-os a proci kevés hozzá.
Üdv. -
szata.68
senior tag
-
rsf
senior tag
válasz
speed999 #208 üzenetére
Rájöttem közben, de azért nem találtam, mert azt hittem, hogy a hang irányítás az az amikor beszélek a távírányítóba.
Pár dolog: Média Lejátszó részét igazából a Média szerver menűben lehet elérni. Ott látja a NASomat és lehet Folder nézetet is választani.A média lejátszó résznél látja a hálózatot és Kép eszközt választva beömlesztve látom az összes filmemet.
Meglepően jó és gyors a lejátszója a külső és a belső feliratokkal is elboldogul, de a felirat szine fehér fekete kerettel.De sajnos a felirat méretét,helyét,szinét nem lehet állítani. A felirat betűtipusa teljesen jó. A külső feliratot kb.4 lépésben lehet bekapcsolni aztán ha nézel egy másik filmet akkor annál újból be kell kapcsolni.
Nagyon sok internetes app van, van vmi market is és onnan lehet még telepíteni ingyenes és fizetős cuccokat pluszban.
A 3D-t próbálgattam amihez nincs összehasonlítási alapom, de szerencsére a sima mozis 3D szemüvegek jók hozzá, szóval nem érdemes venni 3eFt-ért a boltban gyárit.
A hangja nem vmi bajnok de olyan tévével még nem találkoztam aminek jó lett volna a zenei teljesítménye.
Üdv. -
rsf
senior tag
A tegnapi akció véget ért, mától ismét 239.900Ft a TX-50AS650E TV az edigital-nál.
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
szata.68 #201 üzenetére
A tükrözés majd kipróbálom.
Filmet én mindig NAS-ról nézem médialejátszóval.Ahhoz képest irtam, hogy gyorsabb a TV.
De van benne vmi hang segéd ami nagyon idegesítő tegnap este nem találtam meg, hogy hol lehet kikapcsolni ez azt csinálja, hogy felveszem a hangerőt 20-ra és bemondja egy női hang ami nem valami kellemes, hogy hangerő húsz. A hangvezérlés nagyon jó, csak az meg nem tud magyarul. Bemondod a másik távszabályzóba, hogy volume 20 és beállítja a TV a hangerőt 20-ra.
De még alig ismerem a TV-t. Majd írok róla még este.
Üdv. -
mano42
aktív tag
válasz
szata.68 #201 üzenetére
Ha a média lejátszó olyan mint az AS600-nak akkor részben felejtős. Az AS600 külső feliratokat hálózatból nem tud kezelni, csak usb-ről. Az mkv-ba beágyazott feliratok mennek jól, de személy szerint nem tetszik a karakter kirajzolás. Tiszta fehér, keretek nélkűl, méretet nem lehet állítani és csúnya a font . Alapból egy raspberryt használok média lejátszónak, ahhoz képest a film megnyitás, szöktetés, beletekerés tényleg gyorsabb. A youtube kliens is gyorsabb mint az xbmc youtube kliense raspbmc-vel, a karaoke dobozzal inkább azt használom. (karaokézni kötelezően csak félrészegen szabad, én is a hanghom miatt nem lettem énekes.
)
A screen mirroring oké, és a média fájlokat is szépen átveszi telefonról. Gondolom az AS650 mindezt még jobban csinálja, vagy legalább ilyen jól. -
szata.68
senior tag
Köszi a gyors választ,kíváncsi leszek a holnapi írásodra is.
Engem leginkább 2 dolog érdekel.
Valóban olyan könnyű-e a telefon/tablet tartalmát átküldeni,mint amennyire reklámozzák? (androidost)
Külső HDD-n (NTFS-re formázva,mivel FAT32-re max 4gb-os fájl fér) lévő HD filmeket mennyire kezeli/játssza le jól? Feliratokat tudja kezelni? Vagy erre inkább kell már egy médialejátszó?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest