- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A VPN egy verzióval régebbi, az entware-t pedig már jó régen nem frissítem az RT-AC57U firmware-ben, mert az új verziók nem férnek el a 16MB flash-ben, legalábbis abban az összeállításban amit én szeretnék beletenni. Szóval ha jól rémlik ez a 2018-as tároló annak a forrása. A linkelt repóból telepítve, illetve a friss 2024-es tárolóból az ugyanolyan összeállítás pontosan dupla méretű, előbbi ~14MB, még utóbbi ~28MB tömörítetlenül. A csomagok mindkét esetben az alábbiak: mc, curl, htop, mtr, httping, smartmontools
-
Szia!
Most sajnos nem, de januári fw-m van arra is.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Akkor valamit rosszul írtál be a fentebbi scriptbe. Biztosan jól és jó helyre írtad amit fentebb bemásoltam ide?
-
-
-
-
-
Jaa.... Arra nincsen szükség, kikapcsolhatod az egész DDNS funkciót, a WAN UP script fogja ezt csinálni, amit az alatta lévőben írtam.
Annyi, hogy ha ritkán változik az IP címed, mint pl. UPC kábel esetén akár több hónapig is ugyanaz van, akkor érdemes még egy cronjob-ba is betenni a curl-es hivatkozást, és időzíteni mondjuk heti, vagy havi egy update-et.
-
Készen van, tölthető. Egyelőre csak az ASUS, Xiaomi-hoz majd később lefordítom.
-
-
-
Szia!
Hát nem tudom egyáltalán működhet-e így az ipdns, mert ahogy nézem nincs alapból curl a firmware-ben, wget-el meg tudomásom szerint nem megy. Én ugyan használom, de a WAN UP scriptből (Customization - Scripts - Run After WAN Up/Down Events), és nekem van entware telepítve. Neked van entware telepítésed? Ha igen, akkor a fentebb említett részbe ezt írd be:
#!/bin/sh
### Custom user script
### Called after internal WAN up/down action
### $1 - WAN action (up/down)
### $2 - WAN interface name (e.g. eth3 or ppp0)
### $3 - WAN IPv4 address
if [ "$1" == "up" ]; then
sleep 15
/opt/bin/curl -s http://FELHASZNÁLÓNÉV:JELSZÓ@update.ipdns.hu/update?hostname=HOSZTNÉV&myip=[IP]
fiÉrtelemszerűen a FELHASZNÁLÓNÉV, JELSZÓ, és HOSZTNÉV részeket cseréld a sajátodra.
-
woodworm
veterán
- A routert normál módban kell indítani, az ssh kapcsolat engedélyezve legyen.
- Indítani kell egy winscp scp és egy putty/kitty ssh kapcsolatot. A bejelentkezési név admin, a jelszó ugyanaz, mint a bejelentkezéshez beállított jelszó.
- A winscp kapcsolat indítása után megjelenik egy kétpaneles fájlkezelő, bal oldalt a kapcsolatot kezdeményező gép könyvtárszerkezetét látod, jobb oldalt pedig a routerét. Bal oldalt kikeresed a feltölteni kívánt fájlt, jobb oldal pedig belépsz a /tmp mappába és elvégzed a másolást.
- A putty ssh ablakban pedig kiadod a következő parancsokat:
cd /tmp
mtd-write -i RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx -d linux && rebootTermészetesen a fájlnevet az aktuálisra kell módosítani.
-
Ezt sajnos már nincs időm részletesen leírni, majd esetleg késő-délután, este, otthonról. Most lassan indulóban vagyok melóhelyről.
De gyorsan annyit, hogy a router normál módban, a login azt hiszem admin és a jelszó ami a routerben van. Mappa nem kell csak a trx file, a parancsok pedig ott vannak a linkelt hsz.-ben, de értelemszerűen az fw nevét cserélni kell.
-
Ezt sajnos nem tudom megmondani látatlanban, de még tippem sincs. Ha nem jutsz előre, van még pár alternatív lehetőség.
Első és legegyszerűbb, hogy töltsd le ezt a zip-et, ebben van kétféle verzió asus restoration tool, hátha valamelyikkel sikerül. [link]
Második opció, hogy próbálj meg letölteni egy Live Linux-ot, írd ki egy pendrive-ra, boot-olj be arról a géppel, és akkor tftp-vel fel tudod tenni a firmware-t a routerre.
Harmadik lehetőség, hogy SSH-n vagy telnet-en lépsz be a routerre, és ott írod fel a firmware-t. [link] Annyi, hogy ehhez a wget számára is elérhető helyre fel kell tölteni a trx file-t, vagy WinSCP-vel tudod még a routerre másolni a /tmp mappába. [link]
Ezek nyilván már macerásabbak, de jobb ötletem nincs.
-
-
-
-
Üdv!
Valamilyen szoftveres tűzfal blokkolja a kapcsolatot. Akár a Windows sajátja, akár egy 3rd party program.
Bónusz kérdés:
Ugye LAN kábelen próbálkozol, és a helyi kapcsolat IP címét állítottad be? Csak mert volt aki ezt is WiFi-n próbálta megoldani, mondván valahol a szekrény mögött van a router, és nem fér hozzá. -
Nem lehet, a gyári firmware nem fogad el csak másik gyári firmware-t. A padavan-t feltenni failsafe módban tudod, és szerintem vissza is csak így megy.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest