- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Jaj, ne már!
Nem akartam én itt kötekedni, csak egy pillanatig azt hittem, hogy a legújabb Everest valamelyikében megtaláltuk a tutit, s mégiscsak ki lehet csalogatni a lapokból azopkat a feszértékeket, amelyekre bizony tuningnál nagy szükség lenne (pl. NB, RAM). Aztán láttam, hogy ez nem jött össze, vagyis felesleges volt erről beszélni...
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Én a P5E3 Premiummal ezekkel a CellShock 1866-os JNL chipes ramokat 2000 MHz-en hajtom CL8-ban 1,96V-on.
Szerintem az is számít, hogy melyik gyártó használja azt a micron chipet, jelen esetben CSX vagy Cellsock... -
AirBooms
addikt
Az fsb vtt-nek én 1,34 voltot adok, de hogy mennyit kap valójában, azt nem tudom. Nálam ez a beállítás jó 4 GHz-hez is, de 4250 MHz-hez is. A CPU PLL-nek pedig bőven elég az 1,50 V, ahogy a kolléga is írta!
A 450-es FSB-hez lehet, hogy elég az NB-nek 1,51 V, de pl nálam az 500-as FSB-hez már 1,65V kell! tehát ezen a skálán próbálkozz, a legkisebb, amin még stabil lesz a Blend, az a te feszed! -
AirBooms
addikt
Hát pl., mert az NB voltage AUTO-n van, ezért memóriahiba adódik (a memtest csak a ramokat teszteli, míg a Blend a CPU-t és a ramokat egyszerre, amikor már bőven kell a kakaó az NB-nek). Adjál neki, mondjuk 1,55 V-ot, aztán ha nem elég, kezdd el emelni. Szerintem az FSB voltage AUTO és a CPU PLL AUTO sem egészséges, de majd a főguruk elmondják erről a véleményüket...
-
AirBooms
addikt
-
-
AirBooms
addikt
Hali!
Tudtok adni egy linket a legújabb bioshoz, mert az Asus oldalán nekem napok óta nem nyílik meg a laphoz tartozó letöltési oldal.
Thx!
-
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Szerintem adjál az NB-nek is plusz feszt, meg talán a ramoknak is.
Gondolom 32 bites XP-t használsz, ezért lát csak ennyit a 4 gigából. Ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni. Csak a 64 bites oprendszerek fogják mind a 4 gigát látni-használni
Amúgy van P5E topik, ott többet tdnak neked segíteni, elvégre itt X48-ról van szó. -
AirBooms
addikt
Jelenleg nagyon királyul megy a lapom! Ramok 2000 MHz-en, Stronger-en, tRFC 60-on, PL 7-en, CL8-8-8-18-on. Igaz ehhez kell neki 1,61V NB fesz és az 1T így sem megy. de lekakilom, mert kb. 12000 az olvasás, írás és másolás közel 11000!
Imádom ezt a deszkát! -
AirBooms
addikt
Én egyelőre várok vele, mert úgy tűnik összejön jó áron egy QX9650, s most arra kell a lé. de a tapasztalatokat várom majd tőled, s ha nagyon meggyőző lesz a lap, akkor és is benevezek (bár a mostani, P5E3 Premiumal is nagyon elégedett vagyok, s Over szerint ennek jobb a ramkezelése, mint a P45-nek).
Viszont két darab QX9650 érkezik, az egyik nem érdekel téged? -
AirBooms
addikt
Tehát összesen 4 modulod van? Hmm, az állítólag nem éppen szerencsés, mert a DDR3-as lapok csak a 2-es és 4-es slotokban szeretik a ramokat. Mondjuk NB feszben én próbálkoznék még 1,65 V-tal is, sőt 1,7-tel is. Ha így menne, akkor legalább tudod, mi az oka ennek a problémának. Ramok mekkora feszt kapnak? Mivel ennél a lapnál ezt sem lehet monitorozni, érdemes ezzel is játszani elég széles skálán. Szerintem 1,8-2,0 V-ig nyugodtan próbálkoz, legfeljebb rakjál rájuk egy 12 cm-es ventit!.
-
AirBooms
addikt
Hát nem egyszerű tuningra belőni semmilyen lapot sem, a miénk egyébként még nem is a legnehezebb - de azért van vele meló. Amúgy MrCool nagyon jó tanácsokat adott eddig is, meg a többiek is, akik errejártak. Érdemes ezeket elolvasni, még ha néha ellentmondóak is. Ebből tanul az ember. Aztán pár hónap, s már te adsz majd tanácsot másoknak!
A konfigodat meg azért célszerű módosítani, mert nem fog mindenki vissza olvasni a hsz-ekben, hogy utánajárjon, hogy milyen cuccod van.
-
-
AirBooms
addikt
Hali!
Asszem még sem tRD-nek hívják, amire gondolsz, hanem tRFC-nek, mert csak ennél találtam 60-as, 88-as és 102-es értékeket (meg köztük még néhányat). Nálam sok változást nem hozott, mert asszem alapból is 60-ra lőtte be. Viszont az 1T továbbra sem megy...
Persze, igazából már most is elégedett lehetek, hiszen az írás és a másolás is 10500 körül van, az olvasás pedig 12000 körül. Szóval, azért nem szomorkodom az 1T miatt...Köszi!
-
AirBooms
addikt
Igen, de most még szarakodok az NB fesszel, mert nem tudom, hogy túl kicsi-e az 500-as FSB-hez, vagy túl magas? De jó lenne, ha tudnám monitorozni, mert abból kiindulva, hogy a CPU fesz mekkorát droopol, biztos a többi feszültség sem egyezik meg win alatt, mint amit a biosban belőttem. X38-ban pl. a win alatti 2 voltos ramfesz az biosban 1,92 V-ot jelentett...
-
AirBooms
addikt
Igazad volt, úgy csináltam mindent, ahogy írtad, s egyelőre stabilnak tűnnek a ramok, 1,92 V-on, CL8-8-8-18-on PL 7-en, Strongeren 2T-ben 2000 MHz-en. Az everset nagyon szép kis számokat produkál (olvasás bőven 12000 felett)!
Az 1T is megy, de akkor nem stabil a ram, s szinte a nulával egyenlő a pontszámtöbblet.
-
-
AirBooms
addikt
Köszönöm, szuper! A proci bővel 1,3 V alatt megy 4 GHZ-en (kb. 1,26 V-on, de mivel egy csomó feszt, CPU PLL, FSB VTT, NB, stb. nem lehet monitorozni, ezért sokkal nehezebb belőni a procit stabilra, mert nem tudom valójában mennyit kap.). Ráadásul elég nagy CPU fesz. dropja, de amúgy tök stabl lap, nagyon jó memkezeléssel. Én most 8x500-on hajtom, így a ramok 2000 Mhz-en mennek CL8-ban 1,98 V-on, igaz 2T-ben (de ez szerintem is csak nagyon minimálisat számít) PL7-ben. Amúgy még 1333 MHz-en sem tudom az 1866-os Celljeimet 1T-ben használni, a gép el sem indul így.
Mindenesetre sokkal jobb ez a lap mint az X38-as ME, pl. a windows legalább félperccel hamarabb töltődik be!Amúgy már majdnem vettem az Ebay-en még egy garnitúra kék Cell kitet, de aztán más vitte el. Mondjuk nem bánom annyira, mert a múltkori csak 160 euróban volt, ez most 250 körül lett volna postával. De akkor lehet, hogy várok a 2x2 gigásokra...
-
AirBooms
addikt
Jó, értem...
Amúgy milyen biost használtok a P5E3 Premium WiFi-hez? Nekem 0402 volt fenn, amikor megvettem, de ilyet hivatalosan csak a nem Wifihez találtam az Asus oldalán. Információim szerint a a Wifishez (vagyis az enyémhez) a legfrisebb bios 0401. Úgyhogy most ezt szépen fel is raktam.
Szóval ti melyiket használjátok? -
AirBooms
addikt
Igen, próbáltam őket (sikerrel), aztán éjjel jött egy ötlet, hogy miért ne próbálkozzak 2000 MHz-cel. A T1 nekem semmilyen beállítás mellet sem megy. Ahogy beállítom - bár milyen órajelen, feszen - nem indul el a gép.
Lehet, hogy még cserélgetem majd a modulokat, meg mondom, a feszekben semvagyok biztos. Beállítok 1,98-at, de hogy a valóságban mennyit kap?
Nem adod el a kék Celljeidet?Megnézném a 4x1 giga felállást!
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #158 üzenetére
Úgy túnik, remek kis lap ez. A legszembetűnőbb, hogy a win xp sokkal gyorsabban töltődik be, s minden nagyon frankón működik. Egy dolgot hiányolok, hogy nem tudom monitorozni a feszültségeket. nincs erre valami mód?
Meg küldhetne valaki (mondjuk Over) egy frankó biosbeállítást mondjuk 450 FSB-re (pl. mekkora fesz kell ennél az órajelnél az NB-nek?
-
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker #157 üzenetére
Hát remélem is! Most már elegem van a csereberékből!
Viszont egyelőre úgy tűnik, nehezebb lesz ezt a lapot belőni, mint az X38-at (Asus ME). Sokkal több állítási lehetőség van, viszont semmilyen visszajelzést nem ad a lap, hogy mennyi feszt kapnak a ramok, az FSB VTT, stb. A Maximus Extreme ezekről a biosban is, de pl. az Everestben is tájékoztatott.
-
AirBooms
addikt
Halihó!
Most lett egy ilyen lapom!
Nagyon várom már, hogy beüzemeljem, amit holnap meg is teszek! -
AirBooms
addikt
Nem akarja valaki becserélni a "vacak" X48-as P5E3 Premiumját egy királycsászár Maximus Extreme-re?
Természetesen ráfizetnék! -
AirBooms
addikt
A fenébe, hogy én eddig semmi komoly gondot nem találtam az Extreme-emben. Különben gariztatnám és helyette kérnék egy P5E3 Premiumot.
Szerintetek Gianni hajlana valami ilyesmire?(Bár mostanában pont azt olvasom tőletek, hogy a P5E3-mal sem fenékig tejfel...
)
-
AirBooms
addikt
Hali!
Tudtok ajánlani valami bótot, ahol lehet ilyen lapot venni? Hol érdemes beszerezni, illetve - ha nem indiszkrét a kérdés - ti hol vettétek a P5E3 Premiumot?
Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest