Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
válasz
AirBooms #543 üzenetére
az everestet nem csak fesz mérésre lehet használni, de ezt te is nagyon jól tudod. az meg, hogy ha egy program neve és bizonyos verziószáma felvetődik, akkor nem tudom miért felesleges az újabb verzió közlése.... biztos sok feleseleges dolog van még.... mondjuk akár az is, hogy te feleslegesnek minősítetted az én hozzászolásom....
-
vis.p
aktív tag
válasz
AirBooms #521 üzenetére
Szia!
Nem tűntem el csak volt egy kis gondom. Azóta megoldódott.
Az a helyzet, hogy nem csak windows problémám volt hanem, a Yana prociával eldobta a blendet bár mit állítottam, viszont small fft 2 és fél órát ment 1,33750v-on 4Ghz-n léggel+egy szobai venti a procira irányítva a biztonság kedvéért. Szóval nagyon jófajta proci, mindenkinek ajánlom. Most egy másik q9550-et használok, ez kb 7-8 fokkal hűvösebb, de ezt az istennek sem tudom belőni. Ennél a blend lefut, mint már írtam, de hiába, mert sima netezéskor kékhalál fogad. A small fft viszont hibázik. Teljesen más beállítás kell ennek a procinak mint az előzőnek
. Ez auto-n el sem indul
. Úgy érzem meg fogok szenvedni ezzel a procival.
-
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #501 üzenetére
Teljesen egyetértek Airbooms kollégával !!! Nálam is kiválóan megy a lap a cell RAMokkal,pedig azok JNL chippesek.Asszem a 165-ig HSZ-ban belinkeltem a saját eredményeimet.
Egészen kiváló ez a lap,csak ki kel sakkozni minden hardwarehez a saját beállitásait.
Az elején én is majdnem kivágtam az ablakon(hál Istennek nem tettem....),most meg biztos egy jó darabig nem cserélem le(bár ahogy ismerem magam....) -
jugeen
addikt
válasz
AirBooms #479 üzenetére
nagy rá az esély, hogy micron chipes. sajna nem túl bíztatóak a visszajelzések a kit és az x48 kapcsolatát illetően. ezek az NVIDIA SLI-Ready kitek elég kakik. inkább OCZ3P18004GK vagy OCZ3RPR18004GK. OCZ-ék az 1800-as XMP-ket ki is vonták a forgalomból. nekik inkább az nf790i fekszik.
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #238 üzenetére
Én szerintem a Memory Remap-el kel játszadozni(enable-re tenni).Tök felesleges az égbe nyomni az NB feszt.Azért nem megy a putti gépe,mert különböző a mem elérési ideje a különböző slotokban...
putti-énszerintem először próbáld ki Auto-n,előszőr lődd be a 2,4 slotokat,mjd az 1,3-t,majd mind a 4-et -
putti
aktív tag
válasz
AirBooms #238 üzenetére
Erre jutottam :
Ha manuálisan akarom neki beállítani az 1600Mhz-t akkor nem működik 4 modul esetén, de :
Meghúztam a proci FSB-jét 470Mhz-re, és adtam neki 1.35V-t. Ez elég neki vagy még?
Szerintem ez éppen elég neki, de nem tudom. A lényeg az hogy így a 4 modul összesen 4gb megy 1567Mhz-en, 8-8-8-24 ben. Nem egy leányálom az 1600 7-7-7-20 hoz képest, de legalább megy a 4 gb egyszerre 33Mhz hiányában mondhatni 1600Mhz-n.Tovább már ne próbáljam húzni a procit? Esetleg már így is szenved?
Gyorsba felraktam CPU-Zt 1.45-t. ott azt mondja hogy 1.296V-t fogyaszt ill max 1.31-et.
Melegedés : 43 45 fok alapban
Végülis most a proci így megy : 4230Mhz Fsb : 1880Mhz
-
putti
aktív tag
válasz
AirBooms #238 üzenetére
Megpróbálom, bár remélem nem cseszem szét a memókat ekkora fesszel.
Öcsém, az ember megveszi sok pénzért a cuccokat és nem hajlandóak tisztességesen megcsinálni a dolgokat. Közben raktam fel 0503-as biost is de azzal sem változott a helyzet. Kár hogy azt írják hogy max 8GB-ot lehet belerakni, nekem 4-gyel sem megy.
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #222 üzenetére
Hát igen ,akkor a tRFC(sajnos most Debrecenben vagyok egy konferencián és nem tudtam pontosan megnézni).2000 Mhz-en asszem nem is fog menni 1T-ben.De az olvasás ,irás paraméterek alpján ,igy is nagyon dzsuker.
Keldor Papa:sajnos fogalmam sincs hány fokos,vagy mennyi feszt kap,mert az Everest nem írja ki.
-
MrCool
tag
válasz
AirBooms #209 üzenetére
Na látod,látod....türelemáték sz egész.Nálam instabil volt ha az NB-nek 1.5 V felett adtam,de amikor beállitottam Autora,stabillá vált(sajnos az Everest nem írja,hogy ilyenkor mennyi feszt kap az NB,igy én sem tudom megállapitani,hogy load alatt mennyi a drop,de ki nem sz@rja le!!! A lényeg,hogy flottúl megy).
Ha 1T-ben akarod futtatni,én azt mondom a PL-t tedd Modarate,vagy Strongra,az NB feszt tedd Auto-ra és a RAMnak adjál 1.94-1.96 V-ot.Sokkal jobb lehet az olvasás,ha a tRD-t (azt hiszem az,most laptoprol írok,igy nem tudom pontosan megnézni,de a RAM beállitásoknál megnézheted) 60-ra állitod be(alapbol 88,vagy 102 ,ekörül állitja be a lap).
Megy ez ,mint az ágybaszarás,csak ki kel tapasztalni.Fog az még nagyon hasitani majd meglátod.
Gratula az eddigi sikerekhez ! -
MrCool
tag
válasz
AirBooms #201 üzenetére
Fogalmam sincs mi az,nálam "performance"-on van.A képek ,amiket belinkeltem ugyan olyan RAMokkal készitette a srác,mint a miénk(meg kel jegyeznek kib@szott jó RAMokat fogott ki).Én rettenetesen sokat szivtam,mint a SIIE-mel,mint ezzel a lappal(és úgy látom itt a PH-án nagyon sokan mások).Csak akkor kezedett tisztulni a kép,amikor rájöttem,hogy az instabilitási gondokat mi magunk okozzuk azzal,hogy túfeszeltük a cuccot. Az ST RAM-ot(amilyen a Te "műhelyedben" is járt és az is az enyém volt
),kiakartam dobni az ablakon,annira instabil volt.Most,hogy belőttem a SIIE-ben,azt mondom -az egyik legjobb RAM.Ez a CellShock is eszméletlenül jó,kefejezetten ebben a lapban nagyon hasit.
Egy másik gondom ,ami volt:a GeForce GX2: játék közben beremeget a kép és leállt.Rettenetesen bosszantó volt.Amikor visszavettem az NB feszt,a jelenség megszünt.
Egy szó,mint száz,próbáldezekel: 2000 Mhz CL8(csak figyej oda,hogy az értékek egyformák legyenek (8-8-8-20 és ne 8-7-6-20... az Extreme Systemems forumján ezt kihangsúlyozták ezekkel a RAMokkal) ;T2 ,1.90-1.94 V,az NB-t "AUTO"-n ! Peformance Level :7 !
Én futtattam a RAMjaimat azokkal a beállitásokkal ,amelyeket az előbb belinkeltem,de az Everest olvasás 11650 Mb/s körüli volt.Most 1861 Mhz CL7 T1 1.96 V-12335 Mb/s.,ugy,hogy igy is maradt. -
MrCool
tag
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #158 üzenetére
Úgy túnik, remek kis lap ez. A legszembetűnőbb, hogy a win xp sokkal gyorsabban töltődik be, s minden nagyon frankón működik. Egy dolgot hiányolok, hogy nem tudom monitorozni a feszültségeket. nincs erre valami mód?
Meg küldhetne valaki (mondjuk Over) egy frankó biosbeállítást mondjuk 450 FSB-re (pl. mekkora fesz kell ennél az órajelnél az NB-nek?
-
-
SimonYana
addikt
Az Extreme ről sokat nemtudok,mert ugye nálam bekattant a tuning memóktól.
Erről annyit tudok,hogy ezidáig szépen műxik,csak ugye nem tudom hogy mi van most ezzel,hogy duallban nem ismeri fel rendesen a ramokat.Nos én biosra gyanaxom.
De bemegyek majd a szervízbe és dumálok a srácokal,hogy mi van vajon ezzel kapcsolatban,mert az én 1800-as ramom benne van a lap listájában és akkor alapon mennie kell.
Mondjuk sok választásom nincs.Kell vagy nem kell,mert az extreme be nem nyúlok mégegyszer bele az tuti.Maradt még a Giga,de nem nagyon vagyok velük elájulva.
A gigánál azt tapasztaltam,hogy bekattan olykor a bios és nagyon nehéz lenullázni.Van mikor órákig,elem ki.Asust lekapcsolom a tápot,vissza és már áll is alapra. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Eladó kék Xiaomi Redmi 12 4/128GB / 12 hó jótállással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest