Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
Aktív témák
-
MarKoo
addikt
Lekicsinyítettem a képeket, hogy mindenki meg tudja nézni. Amúgy szerintem elég hatásos kis dolog, mert elég sok vízhűtést lenyom. Most nézem a vízhűtés topicot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MarKoo
addikt
Nah elkészült a vízhűtésem.
GPU-ra még nincsen blokk, sőt még nincs is összerakva, mert a pumpát ki kell tisztítanom. Azért kipróbáltuk és így semmi ventillátor nélkül, igaz rajta volt a rendszeren a Thermaltake radiátora is, de az nem lényeg, nah szóval
33°C-os volt Prime95 futása mellett. Erre még jönni fog 2 8cm vagy 10cm-es ventillátor és istenkirályos lesz. Sajna hétvégéig nem is rakom össze mert algás a víz. Még szerencse hogy desztillált és ioncserélt víz, no meg ablakmosó folyadék. 
Egy kis ízelítő az egyik radiátorról: (amúgy nincsenek képek, mert nem csináltam, de fogok, hogy elhigyjétek
)
Bővebben: link
Bővebben: link
-
F-ECT$
titán
Most újítottam egy 3.0''EE''-t. 1.55V, 3750 MHz, 7000ALCU@2000rpm, nyitott ház - idle: 33C. Most tesztelgetem, hogy mennyire stabil, és ha az, akkor írok terhelt értékeket is.
-
BÉLA
csendes tag
Nekem van egy régi tipusú gumimatracom...

Via Cyrix III 600Mhz =)
Érdekelne meddig lehet húzni
alaplap mindenesetre 900MHz ig engedi
De ezen még hőfokmérő siccsen
lehet rá rakni????
ill. bios frissítés után engedi továbbpörgetni a alap a prockót????![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na lépek...
Reszelék!
UI:alaplapom i810 =)
ja meg van egy 256MB os 133MHz es SD ramom is
-
woodpaul
őstag
Pokoli meleg van ma, a levegő is alig mozdul!
Kb. 10 fokkal mérek többet, mint amúgy szoktam (idle): proci: 53-54, rendszer: 44.
Jó lenne, ha vége lenne már a kánikulának!
Nekem is Titan ezüst pasztám van. Milyen sűrűn kell újrakenni vele a procit? -
Janesz
őstag
nos ha már így a hőfokokról van szó...van egy 1.475 alapfeszű 3.0 ''EE'' procim és az a gáz,hogy alapon amikor elindítom reggel a gépet idle 52 fok full terhelésen kb:5 perc prime után pedig 66 fok mindez egy alcu zalmannal 2500rpm-en
és itt még tuningnak híre sincs...ha 1.575 v-ot adok a procinak ekkor ugye az abit 1.504-et ad akkor full terhelésen és 3600mhz-en 78 fokos!!!!
a 2.4 c-m amikor elindítottam a gépet akkor 39fokos volt és fullon pedig 56!!ja és ekkor 3200mhz-n ment és alapfeszen volt a proci..(lapban 1.525 de valósan 1.466)
azért ez egy kicsit nagyon nagyon magas nem??ráadásul 75 fok fölött csipog megy szirénázik... -
divot
veterán
Itt mindenkinek nagyon szép hőmérsékleti eredményei vannak, viszont nálam 1.488V-on, 3615MHz-en, ha a Zalman 50%-on megy, akkor 48C fok terheletlenül, és 68-70C fok a vége. Fagyni, nem fagy (és nem is forr
), stabilitás ok, szóval csak lelkileg zavar időnként, de azt is csak akkor, amikor beleolvasok ebbe a topicba. 
-
LLKobe
veterán
Mi a csudát jelent az a PAT???
-
Zorel
senior tag
Szerintem az a 62fok az nem sok az én 2,4-esem 167-es FSB-én @3GHz a Prime95 10orás futtatás után 62fokos volt! De Stabil!
-
Badb0y
addikt
2.8EE procit ha 250 fsb-n hajtom akkor a 7000CU-nak mennyin kéne menni??? Mert nekem 1600 körül megy. De néha így a hőmérséklete felmegy abit EQ szerint 62 fokra is.
-
MarKoo
addikt
Nem tudom. Szerintem minél hidegebb annál jobb. Engem nem zavar a gép hangja, mondjuk ami igazán hangos tud lenni, az a tápom ventije max. fordulatszámon. Egyébként erre gondoltál?
Bővebben: link -
F-ECT$
titán
A Thermaltake heatpipe-os proci hűtőjének mi a neve? (És hol kapható?)
-
F-ECT$
titán
Egy 3.0EE proci 3.75-ön hajtásához (kis fesz emelés kell) elég egy 7000ALCU min fordulaton?
-
gabi123
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
Van egy 1.6A-m! Nem azt akarom megtudni, hogy mennyit bír, hiszen azt senki sem tudhatja, (jó, persze kb. ra lehet tudni, nem ritka a 2.7-2.8GHz-sem).
A helyzet: nekem most 2.4GHz-n megy, a hőm.-mel nincs gond, mert Everest: 35 °C, CoreCenter (by MSI 865PE Neo2-P): 39 °C idle-ben.
Viszont: 1.615 V-on! (BIOS)
A kérdésem: mennyi fesztet lehet neki biztonsággal adni, ami még nem veszélyezteti a proci épségét?
Köszi a válaszokat!
-
general
addikt
thx, nagyon hasznos volt, hajszállal ugyan, de megelőzi a Nor.-t a tesztekben, és azt írják, jobban tuningolható, viszont ilyesztően melegszik a drága!!! Ez elgondolkodtató....
Igen, ez volt az első írás, de van-e valakinek tapasztalata esetleg, nagyon érdekelne, hogy szerepel otthon, játékokban főleg, arra kéne! -
general
addikt
hello kartársak...

egy gyors kérdésem lenne, P4 3.0-t akarok venni, Northwoodot vagy Prescottot vegyek uaaz az ára....!!!!! Melyik jobb, tudom, hogy a Prescott jobban melegszik, de teljesítményben van különbség? Nem sok jót hallottam Prescottról, viszont azért csak újabb...
nagy segítség lenne, kösz előre is!
-
Gorneck
legenda
260on bebootol, de nagyon melegszik és instabil is! 250en múltkor még stabil volt hotcpu, prime...stb, most vmelyik nap hogy rohadt meleg vol még azon is fagyott! A 4ghz-hez nagy szerencse kell és nagyon jó lap no meg jó hűtés elengedhetetlen! Max3-ban még nem próbáltam a proci, de aszhem megvárom az új tápomat oszt majd azzal próbálkozom!
-
Pukkka
csendes tag
CPU-Z be aztirja hogy
FSB
RAM 1:1
Cas 3.0
Ras to Cas delay 3
Ras Prechage 3
Cycle Timer 8
Akkor ezeket hagyjam igy és csak az fsb t emeljem? Csak vizsotn ahogy fsb t emelem ugy emelkedig az AGP/PCI clock =(
Bocsi hogy ennyit kérdezek =( -
woodpaul
őstag
Megnéztem a BIOS-ban, a memória feszültségét 2.55V-tól 2.85V-ig lehet növelni, 0.1V-os lépésekben. Nos, nekem Auto-ra van állítva. Létezik olyan program, amely megmondaná, hány volton megy most a memó? Általában mennyin szokott?
-
Pukkka
csendes tag
73.33/36.66 ra rakja es ijenkor szürkén van irva ,az nemtudom mit jelent
-
Pukkka
csendes tag
JA az már nem nekem szolt =D
-
Pukkka
csendes tag
MSI 865PE Neo2 PS , Samsung 400Mhz es ramok tökömtudja mi a legnagyobb fesz a mit lehet neki adni =)
-
Pukkka
csendes tag
Nah szóval az a gáz,hogyha emelem az fsb-t akkor emeli a AGP/PCI Clock ot is és nemtudok neki 66.66/33.33 at beállitani.
-
Docci
senior tag
Nem vagyok otthon az msi lapok ügyében,de azért írok pár sort
I_am nek msi lapja volt ő biztos tud majd segíteni!
-Performance Mode:ez val. ugyan olyan opciok mint abitnál a game accelerator,street racer,f1,turo
-D.O.T Range :msi nek van 1 automat tuningrésze,ez val a cpu sbebességét növeli automatán,vagy a memokét is nem tom
-CPU Ratio Selection :szorzó állítása,ez csak ES prociknál megy
-Dram Freq (Mhz) :: mem freki
-Spread Spectrum :: Enabled / Disabled :passz
- Adjust CPU Bus Clock (Mhz) :: 200 : ez asz fsb ezt kell növelni!
-- DDR Clock :: 400:most 400mhz en megy a memo(effektív)
-Adjust AGP/PCI Clock :: 66.66/33.33 :ez most fix tehát jo 66/33 kell lenni
- CPU Vcore Adjust ::
- CPU Voltage ::
- DDR Voltage ::
- AGP Voltage :: Feszkok emelése csöökentése procnak,memonak+agp nek
Tehát tedd az fsb 220mhz-re(Adjust CPU Bus Clock )
Ekkor a DDR Clock :: 400-nél 440fog kijelezni ha minden igaz.
agp/pci fix!
Save bios settings és várd meg míg bootol(szvsz fog) és nézd meg a cpu-z ben ,hogy mit csináltál
-
gege71.hu
addikt
Akkor esetleg kell uj tap ha kesobbiekben meg akarsz + hdd-ket esetleg + dvd irot egyeb periferiat beepiteni. Es hat ha rakapsz a tuning izere es meg idonkent penzed is van ra kesobb biztosabb lehetsz egy jobb fajta legalabb 360-as vagy 420-as tappal (chieftec vagy vmi hasonlo).
Hutot Gorneck irta Zalman 7000A AlCu..nem a legolcsobb de kirtaly!!!..es szvsz baszott jolnez ki
Ja es minimum pc3200-as ddr de inkabb gyorsabb ram, foleg ha tenyleg huzni akarod a ''kicsike'' szajat
Milyen alaplapban rakod majd mindezt? -
plaib
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ha őt választom: P4 3.0/800/EE-s Northwood 1.475 voltos 3600+ Mhz: 39.900,-
Akkor a jelenlegi memóriával meddig lehet húzni a CPU-t, ha a feszültséget nem növelem?
Mennyire növelhetem max. CPU a feszültséget (alap + alap*10%)?
Memória esetében mennyire növelhetem a feszültséget?
Lehet hogy kell majd új táp?
Ja meg milyen hűtő?
Nagyon nem vágom a témát..... -
Pukkka
csendes tag
Nah re! =)
Kéne egy kis help még,leirom mivan freq/voltage settingseb aztán valaki okos mondja meg mit mire plz =)
- Performance Mode :: Normal / Fast / Turbo(MAT) / Ultra Turbo(MAT)
- D.O.T Range :: Disabled / Private / Sergeant / Captain / Colonel / General / Commander
- CPU Ratio Selection :: Locked(nemis tudom állítani)
- Dram Freq (Mhz) ::
- Spread Spectrum :: Enabled / Disabled
- Adjust CPU Bus Clock (Mhz) :: 200
- DDR Clock :: 400
- Adjust AGP/PCI Clock :: 66.66/33.33
- CPU Vcore Adjust ::
- CPU Voltage ::
- DDR Voltage ::
- AGP Voltage :: -
plaib
csendes tag
Hi!
Ezem van:
- Asus P4P800 delux
- 512 gagyi ram (asszem 233 mhz)
- 1,7 celeron
Kérdés:
Gianni féle CPU-k közül melyiket szeressem? Melyik hogyan tuningolható, ha veszek 2 márkás ramot? Milyen legyen az új RAM (400? 500? Mhz 2*512? )?
Melyiknél mit állítsak be a tuninghoz?
Asszem táp is kellene, mert ha jól emlékszem 300 W-os.
- P4 2.8/800/HT-s Northwood proci, vadiúj, 1 év garanciával: 29.900,-
- P4 3,0/800/1M/HT-s Prescott proci 1 év garival: 34.900,-
- P4 3.0/800/HT-s Northwood proci, vadiúj 1 év garival: 36.900,-
- P4 3.0/800/EE-s Northwood 1.475 voltos 3600+ Mhz: 39.900,-
Teljesen meggajdultam már a sok topic olvasástól. Segítsetek!
thx -
Pukkka
csendes tag
Előre is köszi ,de ugye nagy kárt nemtehetek? =D
-
Docci
senior tag
Ez is fontos info!
Szerintem ugyan olyan memod van,mint woodpaulnak.
Neki 3-4-4-8 mellett 480mhz lett a ram vége.
Szvsz mehet a szinkron (1:1) ben a 220mhz fsb mert a ramok bírni fogják.
A cpu meg tuti.
Innentől nincs más dolgod,mint az fsb növelni max 5mhz ként.
Ha a cpu végét akarod megnézni,akkor a tedd az arányt:
5:4-re ilyenkor a ram tuti bírni fogja.(névleges freki alatt fog menni)
pl:
240mhz fsb-->3120mhz ez már szép eredmény
ilyenkor a ram
240/5)*4 mhz en fog menni-->384mhz
Így tudod megnézni hogy a cpu mit bír..
240mhz nél szerintem feszt kell adni,de nem tuti
Ezt neked kell majd megnézni. -
Heimosuk
csendes tag
Probald huzni ha nem megy akkor ramot vedd 5:4 re 460 hozott a 400 as samsungom is.
-
Pukkka
csendes tag
Namost elvileg ramra azvan irva hogy 400 as samsung ramok
Everestbe Memoria sebessége PC3200(200Mhz)
Szal nemtudom =) -
Docci
senior tag
Szerintem induljon a tuningod 220mhz-ről.(fsb)
Ekkor a cpu: 2860mhz-en ''teker''.
A ram 1:1-ben(szinkron):440mhz en.
Ezt szvsz bírni fogja.(remélem
)
Innentől lépésekben kell haladni( 5mhz fsb emelés).
Az agp/pci FIX legyen 66/33mhz!
3ghz szerintem nem lesz probléma.
Milyen ramjaid vannak?(márka/alapidőzítés) -
Pukkka
csendes tag
Ja nincs huzva PAT letiltva VEREST szerint
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

GPU-ra még nincsen blokk, sőt még nincs is összerakva, mert a pumpát ki kell tisztítanom. Azért kipróbáltuk és így semmi ventillátor nélkül, igaz rajta volt a rendszeren a Thermaltake radiátora is, de az nem lényeg, nah szóval 

240/5)*4 mhz en fog menni-->384mhz