Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Aktív témák
-
Kawasakis
csendes tag
Köszi a segítséget Vitus, sikerült olyan eredményt kihoznom, amit -szerintem- már csak az FSB korlátoz azzal, hogy 650 alatt marad (153/180 dram körül járok).
A procit 3.06-ra állítotam, ehhez elég neki 1.625V , úgyhogy kifogtam..
(3.3GHz körül a határ; egy gagyi codegen 300w tápot lefüstöltem..) -
hobizoli
nagyúr
Az a OTES hutes az nem kondikat huteni van ott -bar szo se rola azokat is huti-, hanem a nagy teljesitmenyu MOSFET alkatreszeket, amik a Vcore eloallitjak a 12V DC-bol. Volt mar korabban is probalkozas ra -asszem- az MSI reszerol, ok a passziv modszert valasztottak, hutobordakat toltak ezekre az alakatreszekre.
http://www.abit-usa.com/news/2003/20030725.php
A linken lathato, hogy hokamera ket kepen az elkok a hutes nelkulin is kek szinuek
...
hobizoli -
Ronin
aktív tag
Ezt a kérdést már régebben fel akartam tenni:
Biztos, hogy van valakinek ezzel tapasztalata.
Mivel lehet elérni a jobb teljesítményt (akár alapórajelen, akár tuningnál):
ha az FSB és a memória szinkronban mennek (én ezt tartom valószínűnek) vagy ha a memóriaórajel nagyobb, mint az FSB? Esetleg, ha valaki tudna saját teszteredményeket küldeni ezzel kapcsolatban, akkor megköszönném. -
Grafman
aktív tag
válasz
odogejkan
üzenetére
Hát na itt ez a MAX3 utótaggal ellátott alaplap ugyebár...
Van rajta 4 + 2 csatornás RAID kezelés.
+ OTES hűtés a kondenzátorokon (kondi a kondin
), amelyről nagyon áradozik a gyártó, mivel szerintük valami egészen forradalmian újjat alkottak.
Az ötlet megvalósítása valóban újj, és okos, de valójában csak arról van szó, hogy a saját tervezésük gyengeségeiből adódó problémára kerestek megoldást.
Az pedig, hogy egy (a 6 RAIDcsati) kivételével két máskülönben teljesen identikus lapnál, melyeket ráadásul kimondottan tununolóknak ajánlanak a korábban megjelent tipus(tehát a sima IC-7)-hoz képest némi ''tesztidő'' elteltével az újjabb változatot (khmm...''javított kiadás'') már efféle -egy normális mobo esetén- teljesen feleslegesnek látszó extra, és mindemellett meglehetősen extrém hűtési megoldással fabrikálnak át a felülszerelt alkatrészek túlhevülését megelőzendően(azért a hangjára kíváncsi lennék) mindenképpen sejtet valamit....
Ez a MAX3-meg elég nagyképűen hangzik, főleg ha elolvassátok a honlapjukon közzétett infót arról, mit is képvisel szerintük ez a megjelölés, azután már csak röhögni fogtok az egészen...
Szóval ez a kondenzátor probléma -úgy látszik- még mindíg napirenden van ABIT-éknál. Kíváncsi vagyok mikor nyílnak az első olyan topic-ok, hogy: Valami elpukkant az IC-7 alaplapomon, mivel lehet a gond? -
odogejkan
csendes tag
bocs... OFF
prohardveren lattam a hirdetest alul: abit ic7-max3....
ezzel meg mivan??
Ertelmes informaciot nem talaltam, tud vki. vmi-t errol??
de allitolag absolut tuning, ugyhogy annyira nem off...
-
Grafman
aktív tag
Hi!
Nem mondtad, hogy a videókártya is húzva volt-e...
A Biosod-ban kerezsd meg az AGP/PCI Frequency beállítást és kísérltezz
vele (de CSAK akkor, ha nem stabil a géped, vagy egyéb problémáid vannak a videókártyával TUNING után).
Lehetséges beállításai:
66.66/33.33 MHZ
72.73/36.36 MHZ
80.00/40.00 MHZ
AUTO -neked valószínűleg ezen lesz, mivel ez az alapbeállítás, ha mésem, akkor próbáld legelőször visszarakni AUTO-ra! Aztán inkább redukálni próbáld.
Ami még segíthet:
A BIOS-od AGP voltage bállításai:
1.80V
1.70V
1.60V
1.50V
AUTO -ezt ajánlom először.
-a feszkó értékekkel kapcs. referálj a videókártyád kézikönyvével, vagy a dobozról olvazd le a szügséges értéket!
Ezeket az értékeket csak saját felelősségedre, és nagyon módjával állítgasd! -
respect
csendes tag
Sziasztok most vettem egy 2,4 Ghz P.IV-et Asus P4PE i845pe lapba. A proci alapban 133x18-as szorzon ketyereg. Huzni tudtam mindenféle Core állítás meg miegymás nélkül 166x18 azaz (2988Ghz) Ennél feljebb már nemtudtam mert beszart
a videókártyám fingom sincsen mitöl
(Abit Gef3Ti200). Kártyacsere után még a felére se birom húzni, nemtom mér van ez
. De jövöhéten talán elviszik már tölem ezt a nyamvatt Asus V9520/t (FX5200) és tudok többet is kihozni a gépböl.Addig is csá mindenkinek és tuningolást. -
Grafman
aktív tag
válasz
Kawasakis
üzenetére
Nem tudom hogy hol jársz a problémád megoldásában, de egy valamit még itt az elején tisztázni kéne, nehogy fölöslegesen szenvedj tovább.
Tehát a Springdale alaplapok a chipsetlimitátáció révén 400FSB-vel (mivel neked egy 2GHZa procid van) nem támogatják a 266MHZ-nél nagyobb memóriakezelést.
Tehát, hiába vannak 400MHZ-re predesztinált memóriáid, azokat csak 266-on fogja járatni a procid alapórajele mellett.
De ha húzod a gépet, akkor -elvileg- a memória sebesség relatív emelésével is szerencséd kell, hogy legyen, föleg, hogy a te procid FSB-jét közel sem tudod majd felhúzni a memóriáid határértékének közelébe.
Úgyhogy örülhet, a tuningod felső határát biztosan nem a ''gagyi'' memóriáid sebessége jelenti majd.
Tehát a következő memóriabeállításokból kell kiindulnod:
100x4 (400)MHZ FSB -266MHZ memória *az esetedben
133X4 (533)MHZ FSB -320MHZ memória (tehát nem 333MHZ!)
200x4 (800)MHZ FSB -400MHZ memória
Amint látod tunungolnod csak 1:1-ben érdemes, de ez már kényesebb téma, főleg hogy ha az alaplapod tényleg nem támogatja alapbó az ''a''-s procikat.
A MHZ-növekedést mindenképpen bírja, és lekezeli a mobo, de ez a chipset sajátosságai miatt már elég érdekesen alakulhat egy 400FSB procival.
Tehát a memóriáidat csak egy ''c''-s procival fogod tudni 400MHZ-en járatni, hacsak nem valami atom extrém tuningra készülsz azzal a szerencsételn 2GHZ-sel.
/-mit akarsz te grafman, hát neked még olyan sincs!/
/-tudom, bocsesz.../ -
Kawasakis
csendes tag
Utóbb felfedeztem, hogy kissé offtopic vagyok a 400 fsb-s NW-A procimmal..
Sorry
Vitus, akkor most mi is van ezzel a dram frekivel? Ha cpu alapján megy a softmenu (20x100), akkor POST-nál 100 (CPU/FSB) / 133 (DRAM) a kijelzett érték.. Ebből következtettem azt, hogy a ram csak 133valós/266ddr dual ch módban megy, tehát messze a névleges alatt -> elvileg simán kéne, hogy az FSB-vel szinkronban maradhasson. De amint emelem az FSB-t, hogy pl. 2400-ra menjen fel a CPU, már elmarad a POST...
Ha meg az a STRAP akármi CPU-ból olvasott helyett kézi beállítással 800-ra állítom (CPU/DRAM 5:4), akkor a DRAM sebesség valami eszméletlen alacsony értékre esik vissza és azzal már tudom tolni felfelé az FSB-t, de így meg tartok tőle, hogy a CPU jóval hamarabb éri el a plafonját mint a ram azt a tartományt, ahol elfogadhatóvá válik az átviteli sebesség.. De kár, hogy nem CPU/FSB független a ram órajele!
Lényeg: attól tartok, hogy a 97 mhz, ill. a 133 a tényleges fizikai DRAM órajel, ami jóval alatta marad a 200-nak(400DDR), így az amúgy sem gyors memóriáim félgőzön sem mennek a felhúzott procinál. Mi a véleményed?
(otthon a gép, én meg a melóban, azért rágódom még mindig a kérdésen) -
Dewla
csendes tag
Expert nagykerben lehet kapni hét elejétől asszem. Van Aero 4 lite is, az a különbség, hogy az aero 4 az tiszta réz, a light nem. Egyébként én a rezest vettem 6000+áfa volt, ami szerintem több, mint versenyképes.
-
Vitus
őstag
válasz
Kawasakis
üzenetére
Létezik! Ha megnézed az én teszteimről készült fotókat ott van feljebb a link akkor megfigyelheted, hogy nem feltétlen a ram freki határozza meg a sebességét az adatátvitelnek. Magasabb procifrekivel és alacsonyabb ram frekivel jobb eredményt érhetsz mint valamivel alacsonyabb procifrekivel és magasabb ram frekivel. Nekem most 2400Mhz-en 200as fsbvel 41xx-et mutat az aida de 3300Mhzen felmegy 5000 fölé. Nem annyira rossz az a 2800. De ott még sok mindent tudsz játszani szerintem megy az még följebb. Sok sikert!

-
Kawasakis
csendes tag
Szóóval...
Manual-on volt az FSB (140)
és be volt állítva hozzá az NBSTRAP cpu 800-asnak, így volt lehetőségem valami 5:4 cpu/dram mód beállítására (amitől 100 alatt kötöttem ki.
Örülök a segítőkészségednek és köszönöm, rámfér
Ami kérdés még felmerült bennem: az Aida32-ben 2800-2900 mb/s jön ki ram olvasásra (dual ch), létezik, hogy ennél több nem is lehet, csak 800-as FSB esetén? -
Vitus
őstag
válasz
Kawasakis
üzenetére
Igen te most így futtatod akkor a procidat 20 x 140 = 2800Mhz a 140Mhz-es fsbvel ha 1:1 szinkronba hajtod a procit akkor a ramod menne 280Mhzen amit röhögve bírnia kell! Ehelyett te leállítottad 3:2 a ramot így 140 x 2/3 az megközelítőleg 97Mhz amit a DDR dupláz tehát a te ramjaid most 194Mhz-en mennek. A javaslatom hogy a biosba látsad vissza a ramot 3:2-ről 1:1-re és a késleltetéseket meg 3-7-3-3 akármennyire szutyok a ram ezt bítnija kell még nem is megy a max sebességen.
-
Vitus
őstag
-
Dewla
csendes tag
Na sziasztok, tegnap becsatlakoztam én is a 800-as P4-esek táborába. 2.4c-t vettem 2x512 Twinmos 400-as ramokkal, és a DFI Lanparty alaplapot. Még nem nagyon volt időm húzni, bár azt írták itt, hogy a lap nem bír többet 255-ös FSB-nél, majd meglátjuk.
Egyébként Coolermaster AERO4 hűtőm van, és nagyon durva. Alap órajelen fix 38 fokon tartja nekem a procit. Azért az nem semmi. Gratula a Coolermasternek!
Szerintetek ez a Twinmos ram mit bír ki? -
Kawasakis
csendes tag
A ramok ócska Elixir Cas3-masok (@200) Cas 2.5 (@166)
Az időzítés vagy spd, vagy manuál és a legkisebb értéken, az accelerator all auto (semmi turbo/street racer/f1)
97*2???? Ezzel azt akarod mondani, hogy a ddr nem 100-on, hanem a névleges 200 közelében járt?! Én azt gondoltam, hogy csak 97-en megy (annyinak írta a POST), azaz ddr200-on a 400 helyett..
Hja, láma vagyok kissé a P4-hez. -
Kawasakis
csendes tag
A gyártási minőség teóriáit nem érdemes boncolgatni.. Bár ez is csak egy teória - részemről. Azt gondolom, hogy a gyártás finomodik annyit a hónapok, évek során, hogy ne kelljen válogatni, melyik menjen dobozba, melyik simán a tálcába, ill. az Intelnek sem tenne jót, ha elterjedne, hogy a selejtet adja hűtő nélkül.
Arról, hogy ki kell fogni, vagy ismerős kell, stb. annyit, hogy néztem az apróhirdetéseket a neten, láttam egy jó vételt (ez ugye zsákbamacska is lehetett volna, mivel ki se próbáltuk ott) (P4-2A - 25k) megvettem, betettem, ment, próbáltam húzni, nem ment.. Később kis bénázással 2.9
Egy bizonyos idő után szerintem nem lehet rosszat kifogni mivel az új szériákból kerülnek ki a 3ghz körüli változatok (amiben ugye muszáj tartaléknak lenni, hiszen 30-40 fokban is működnie kell(het) ) és ebből vannak azok is, amik pl 2.4-nek vannak szorzólockolva (még nagyobb tartalék).
Ezeket gondolom. -
Vitus
őstag
válasz
Kawasakis
üzenetére
Az is7 hivatalosan nem támogatja már a 100Mhz-es fsbt! Ami önmagában még nem jelent semmit. Szóval 2db 400Mhzes ramod van ami most 97*2 azaz 194Mhzen megy? Kicsit írhatnál a ramról márka esetleg chip típus milyenre vannak állítva az időzítések és a game accelerator mire van állítva.
-
Kawasakis
csendes tag
Üdv!
Van egy kis gondom, talán a tapasztalat hiánya miatt.
Szerencsés lehetőség folytán váltani tudtam 1.3 TB Athlonról P4-re: Abit IS7 + 2.0A + 2*256 DDR 400 (utóbbi szutyok), nekem csak a proc került pénzbe.
A problémám az, hogy amint FSB-t emeltem, nem ment, 2060-on fagyott a win2k, meg ilyenek.. Azt gondoltam, hogy biztos belenyúltam a jóba a procival, de kis vacakolás után ~140 cpu-fsb / ~97 dram freki mellett ment 2.9-en gond nélkül.
A kérdésem az, nincs-e valami módja annak, hogy a ramot is a saját normális órajele közelébe vigyem ezzel a 400 fsb-s procival? (Kicsit kevés dual channel módban a 2.8 gb/s ram olvasás az aidában..)
Jó lenne, ha nem kéne lecserélnem csupán emiatt egy nagyobbra, hiszen 2.9 @ 1.65 V nem rossz, főleg, ha az utóbbit nem is biztos, hogy emelnem kellett volna.
Any help? -
Grafman
aktív tag
válasz
odogejkan
üzenetére
Errol a cikkrol, mi a velemeny?
-A Tomshardwer-nél kb. az a helyzet amit Vitus-mondott, a cikkjeiben egyébként a
''sorok között'' kell olvasni.
Hogy lehet jol huzhato p4-ett kifogni? Biztos nem csak mazli
-Presze, hogy nem! Abban az esetben ha mondjuk van egy boltos ismerősöd akivel végig tudsz nézni egy raklapnyi procit...
Amúgy vannak teóriák találgatás szinten arra vonatkozólag, hogy ilyenkor mit lehetne figyelembe venni ugyanazon tipusú és azonos gyári óralyelen ketyegő P4 esek különbözőségei kapcsán , pl. revízió (hanyadik kiadás), gyártási hely (Tájföld/Malajzia/Costa), de van egy olyan elmélet is, miszerint az intel a valamivel jobban tuningképes procijait adja a BOXED kiadásba, a gyengébbeket pedig OEM-ben nyomja.
De ezek nagy része egyenlőre csak találgatás, ennek ellenére minden esélyünk megvan, hogy az összehasonlítás és a kérdések megválaszolása a szemünk előtt follyon, elvégre erre született ez a topic! -
Grafman
aktív tag
Nna, csináltam egy nagyon pofás és jól áttekinthető kis táblázatot, amit már lehetne is kitőlteni az egyéni tuningeredményekkel, de mikor megpróbáltam
pepasszolni a PH-s ablakba, egyszerüen szétesett az egész. ( a ''-'' karakter meg a szóköz miatt)
Úgyhogy holnapra csúszik, addig átkenem valahogy.
Amúgy ez a PH-s engine legföljebb csak hackelésre jó!
-Na majd holnap a táblázattal!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vitus
őstag
válasz
odogejkan
üzenetére
Hát a toms hardware helyett ajánlanám inkább az oroszokat
http://www.xbitlabs.com vagy a http://www.anandtech.com
Mert a tom az nagyon pénzorientált
aki többet fizet annak jobb a cucca 
-
odogejkan
csendes tag
Hali!
Errol a cikkrol, mi a velemeny?
http://www20.tomshardware.com/motherboard/20030812/index.html
Hogy lehet jol huzhato p4-ett kifogni? Biztos nem csak mazli :
Tud vki valamilyen linket, ami kezdoknek valo, es leirjak reszletesen, hogy is kell
ezt rendesen?
-
zsoltee10
addikt
válasz
access_denied
üzenetére
Csak a procit mennyiért adod?
-
Ronin
aktív tag
Bár az az igazság, hogy csak fájó szívvel válnék meg az Infineon memóriámtól.
Tudni illik ez a jószág stabilan ment 400MHz-en is komolyabb melegedés nélkül, sőt még a 410-et is vitte.
Bárcsak kifognék még egy ilyen modult. -
Ronin
aktív tag
Amúgy ez a topic jó ötlet volt, már vártam ki fog nyitni egy P4 tuningról szólót.

-
Ronin
aktív tag
Memóriából 333-as van, egy 512MB-os modul. Úgy gondoltam, hogy e helyett lesz 2*256MB, ez szvsz bőven elég lesz.
400-as memóriát még nem veszek, a szinkrontuninghoz elég a 333-as.
Bár gondolkodtam Kingston HyperX PC3000-es ramon (CL2-370MHz).
Ebben az esetben a procit 3.2GHz-en hajtva (ennyi bőven elég lesz), 1/1 osztókkal a mem. 355MHz-en fog menni, persze CL2 mellett.
De nekem megfelelne a 2*256MB 333-as is, annak vinnie kell a 355-öt 2,5-3-3-7 mellett. -
Grafman
aktív tag
[L]Az alaplap adott: Asus P4P800 Deluxe. A proci 2.4B (C1-es).
Memóriából sajnos még csak 1*512MB van, ha sikerül 2*256-ot beszereznem akkor nekilátok.[/L]
Úgy érted, hogy lecsréled az 512MB-s modulodat 2x256-ra?
Ha igen, inkább ajánlom a jelenlegi 512mellé még egy hasonló megvételét, mivel minden 512MB-os DDR 2 oldalas, és ez is számíthat a Dual DDR megoldás
speciális memóriakezelése miatt!
Amúgy vásárlás előtt jól nézz körül, mijen modulokat raksz párba.
http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4p800/overview.htm
A Samsungal mi jól jártunk, de Micron-nal vagy Infineon-nal már nem biztos, hogy ilyen szerencséd lessz (úgye erre van a legtöbb value-ram)! -
Vitus
őstag
Nya megnéztem neked!
Szóval ez van a chipen K4H560838D-TCC4, és mivel semmenyire sem melegszik tehát 0 hűvösebb volt mint a kezem megcsináltam neked a szinkron teszteket (1:1). Sokkal gyengébb mint a magas proci frekivel. A memoriák 470Mhz-ig probléma nélkül mentek. Ott vannak a tesztek a többi között egy 450Mhz-el és egy 470Mhz-el. Biszont ebből arra következtetek, hogy azért nem ment 33XXMhz fölé a proci mert nem bírja tovább hiszen a memoria bőven ment följebb is.
http://vituska.freeweb.hu/kepek -
Grafman
aktív tag
Ehehe, már megint elfelejtettem valamit megkérdezni?
-Lassan olyan leszek mint Coloumbo. (na azt azért még sem!)
A memo nem bír többet 1 Mhz-el sem talán ha hűtést rakok rá de szerintem akkor sem mert megfoktam és nem mondhatnám, hogy melegszik...
-Akkor nézd meg szerintem most megint, mert lehet, hogy azóta följebb csúszott a hőmérséklete!
És ha már úgy is ott fogdosod, leolvashatnád róluk a part számokat (Úgy kezdődnek, -valószínüleg- hogy SAMM és a végük meg CCC vagy CC4)! -
Grafman
aktív tag
Holnapra már lessz egy transzparens sablon táblázat, amibe könnyen be lehet gépelni az adatokat (minden újj oldalra berakok egyet, a könnyebb edit-elhetőség kedvéért!), ahelyett hogy linkekkel szenvedjünk.
Persze a linkek se rosszak így kezdésnek, de mégiscak célravezetőbb ha mondjuk vissza akarsz keresni valamit, vagy összesíteni szeretnél, ha egy jól áttekinthető
egységes formában, mindent egy helyen keresgélhetsz, és így könnyebben tudni fogod mit hol találsz!
Sokkal egyszerűbb lessz az egész, majd meglátjátok!
-
Ronin
aktív tag
Szerintem az egyik legjobb léghűtési megoldás a 7000AlCu.
A réznek jobb a hővezetőképessége, mint az alumíniumé, a hőleadással pedig pont fordítva van. Viszont ezt nézd át mielőtt megveszed:
http://www.zalman.co.kr/english/news/20030224.htm -
Ronin
aktív tag
Jelenleg a gyári hűtőt használom, de volt kölcsönbe egy jó ideig Zalman 7000AlCu.
Alapjáraton 42 fok max. terhelés mellett a BIOS szerint, bár egyesek szerint alámér. 3.2Ghz-en pedig 50 fok, szerintem ez nem is olyan rossz.
De mivel a Zalman megfelelt az elvárásaimnak így veszek én is egyet.
Azzal 3.5GHz-en max. 52-54 fok volt, de az még egy P4PE alaplappal. -
access_denied
senior tag
Ha valakit érdekel, eladó az alábbi konfiguráció:
P4G8X Deluxe, P4-2.4B C1 (3.3-3.4 Ghz között stabil), 2*512 Samsung PC2700 DDR. 100.000.- Ft. -
Fr4G
aktív tag
Az enyem 1702 MHzn megy
Tuningoltam mar 1877re is, csak akkor emelkedett a homerseklete 4 °Cfokot ugyhogy visszavettem
Bocs, majd irok valami ertelmeset is ide, ha lesz 800QPBs P4em... -
Vitus
őstag
Grafman megcsináltam a méréseket amiket kértél. Annyira gyalázatos volt az eredmény 1:1-es memo beállításnál, hogy azt ki sem írtam. De csináltam helyette neked 275-ös fsb-vel 1100Mhz QPD 440Mhz ram sebességgel teszetet így a proci 3300Mhz-en megy. Csináltam memo és prociteszteket és egy hőfökot is. 3300Mhz-en idle 52-53 fokos. A képek itt vannak a többi mellett. A memo nem bír többet 1 Mhz-el sem talán ha hűtést rakok rá de szerintem akkor sem mert megfoktam és nem mondhatnám, hogy melegszik. Egyszerűen ennyi a vége. A proci még bírja úgyhogy fojt köv.
http://vituska.freeweb.hu/kepek -
Vitus
őstag
Figyi én azt mondom csak amit ott láttam a fenti linken! De ha megnézed akkor ott a IC7 - IS7 -el érték el a legjobb eredményeket. Persze én csak a c-s D1 procikat néztem. Lehet hogy a te b-s procidat asusal tudták a legjobban húzni. De szerintem teljesen feleslegen most itt nézegetni hogy melyikkel érték el a legjobbat mert mi ezt sohasem érjük el.
-
Ronin
aktív tag
Na majd én is leírom valamikor a tapasztalataimat és eredményeimet.
Az alaplap adott: Asus P4P800 Deluxe. A proci 2.4B (C1-es).
Memóriából sajnos még csak 1*512MB van, ha sikerül 2*256-ot beszereznem akkor nekilátok.
Amúgy ez a proci egy Asus P4PE lapban feszemelés nélkül 3150MHz-en ment, 3.4GHz-hez 1.65V kellett. A max. pedig 3.5GHz volt 1.7V-on.
Én 3.2GHz-en járattam, amit simán bírt a gyári hűtő.
Tehát a jó proci és az alaplap adott, már csak a memória kell. -
Vitus
őstag
Ja itt nézegesd a legjobbakat:
http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ -
Grafman
aktív tag
Külföldi fórumokról szedtem az adatokat, meg egy két nagyobb összesítő tesztből!
Mindenesetre abban okosan jársz el ha tényleg vársz egy kicsit míg új memóriákat veszel, mert az IS-7-el kapcsolatban folyamatosan kerülnek felszínre az ujjab és ujjabb kompatibilitási problémák bizonyos modulokkal!
Persze a 400+DDR meg a DD elég érzékennyé teszi a mai mobo-kat...
Na én OFF.
Majd tájékoztas 1:1 a benchmarkod-ról!
Ha véletlenül nekem is 2.4-es procim lessz, és az azonos memóriák révén, tényleg kiderülhet mejik mobo a jobb!
mostmár tényleg OFF -
Vitus
őstag
Azt poénnak szántam! Mert olvastam a lemezkarbantartó problémádat. Más okok miatt szidták de itt is van a PH!-n ilyen lapról topik nézz bele! Ja és azok tuning eredmények amiket írtál IC7 és IS-7-en születtek
A legnagyobb túlhajtás IC-7-el történt a 2. meg IS-7-el. Ja és a PATot be birom kapcsolni de csak ha a ramokat a leglassabra veszem 3-8-4-4 és többet árt mint használ
Úgyhogy csak valami izmos ramokkal érné meg. -
Grafman
aktív tag
Most cserélem a procit, ideiglenesen egy 1.7-es Ce van benne (tiszta szégyen, tudom én) , de az előző 2.8-asom nem akart 233 közelébe menni (na mit gondolsz, vajon miért pont oda kellet volna nekem?)!
De csak így cserélik, addig van időm eldönteni mit is akarok valójában! Addig meg vissza raktam ezt a nyamvadt kis cerkát...
Amúgy nekem is Samsung RAM-om van (512-CC4), mit gondoltál miért vagyok ilyen érdeklődő az eredményeid felől?...... -
Grafman
aktív tag
...Ja és nem 800 fsb hanem az fsb 200, a 800 az a QPD...
Na jó, ebbe ne menjünk bele, maradjunk annyiban a Quad Pumped (4x200 az proci I/O-ján) megoldás révén lessz a 200MHZ FSB -ől 800MHZ effektív FSB!!!
Amivel már egy Dual DDR-es gépen (2 x 400) MHZ meg is van a kellő sávszél.
Máskülönben kárbavész a technológia előnye! Ezért is kell nekünk az 1:1 arány! -
Vitus
őstag
Igen ilyen az alaplapom! De ennél kisebb chipsetthűtő nem létezik
(laposabb) Vannak azért a zalmannál jobb cuccok is! Most nagyon istenítik de ez csak olyan most lehet nállunk kapni meg jó drága
Ismerek olyanokat akik vettek és egyenesen azt mondták rá, hogy vacak csak hirtelen felkapott cucc. De azt mond már milyen a géped??? Mennyit húzod??? Nya ne légy már ilyen 
-
Grafman
aktív tag
http://www6.tomshardware.com/motherboard/20030707/i875p-05.html
-Ő az? Mert ha igen akkor rá fog menni a Zalman Cu.
De ha mégsem férne el mellette, akkor még mindíg okosabb leszedni és kicserélni a northbridge-coolert, mint lemondani erről a kiválló processzor hűtési megoldásról!
/EEEhhh, már teljesen úgy beszélek mintha Zalman fizetett embere lennék.../
\De sajna nem fizetnek egy kanyi vasat sem...Legalábbis nekem biztosan nem\ -
Vitus
őstag
Igen de pl. egy 3dstudio renderelésnél sokkal többet számít egy magasabb órajelű proci mint a nagyobb memoátvitel. Itt már nem olyan nagy a nyereség. Ha tuning ramjaim lennének akkor más lenne a helyzet de arra nem fussa
De mint mondtam ki fogom probálni szinkronban is
A 3dmark meg inkább az fx-em órajelét kívánja magasabban látni
úgyhogy azt figja kapni azt az eredményt 475/975Mhz-en kaptam de a kártya még annál bír többet csak lusta vagyok kicsit de szépen lassan mindent kitapasztalok ebben a masinában
Ahoz képest, hogy csak egy Half-Life enginre épülő játékra használom meg netre
Elég lesz. De persze izgat a full vége. Ezek az eredmények azok amiket így ahogy van merem hagyni úgyis hogy elmegyek itthonról és nem kell félnem, hogy mondjuk 24 óra múlva kiakad. Ja és nem 800 fsb hanem az fsb 200, a 800 az a QPD (ezt nekem mindig elmondják a nagyok
) Tényleg te milyen masinát hajtasz??? És azok az eredmények amiket példának irtál nitros hűtéssel voltak és láttam egy két olyan masinát hát nem raknám a szobámba
Nya válaszolj
Hűtők? Te masinád? 
-
Grafman
aktív tag
Természetesen úgy a memoria gyorsabb lesz de a proci meg sokkal lasabb
Nem mindíg, főleg nem dual procis gépben. Memória igényesebb alkalmazásnál pl.
inkább az álltalam említett beallítással érdemes találni egy kompromisszumos értéket az FSB-nek, mivel egy 800FSB-s masinán már ilyenkor leginkább a memória sebessége a szük keresztmetszet!
Ezt főleg Dual DDR-es alaplapoknál lehet jól kihasználni!
Azért egy 3DMark-ba nem halsz bele 440-en! -
Grafman
aktív tag
A Zalman specifikációjában az AlCu-nál jobb képességeket említenek.
De sokak szerint csak azért helyettesítették a rezet alumíniumal, mert sok alaplapból egyszerüen kiszakadt a súlya miatt.
Persze ez nyilván csak valami hülyeség, de ha van egy kis igazság benne akkor kétségtelen, hogy minden szempontból egy
brutális
hűtőről van szó!
Valójában -a Zalman elmélete szerint- a réz-alu kombó effektívebb, mivel a réz fölveszi, az alu meg leadja a hőt. De lehet hogy csak túl jól sikerült az eredeti változat! -
Vitus
őstag
Jaj most nem szedem szét a cuccot, hogy megnézzem mi van a chipeken
Szerverház és én meg lusta vagyok
. Ok majd megnézem úgyis de mint mondtam nem akarom addig a memot húzni jobban míg nem rakok rá valami hűtést most 0 van rajta. Persze 5:4-ben van.
''Kíváncsi lennék beigazolódik e az Intel ajánlása!'' ????
Természetesen úgy a memoria gyorsabb lesz de a proci meg sokkal lasabb. -
Grafman
aktív tag
Gondolom CC4-es Samsung memóriáid vannak!
Mi van a chipekre írva? (uff, most amúgy eléggé Deja-Vu érzésem van, de mindeggy)
A memory benchmarkot gondolom 5:4 ben futtattad!?
Az ugye valamivel több mint 424MHZ...Háát ez se rossz, de a legjobb eredményeket 800FSB-s P4-es procikkal 1:1 arányban kaphatjuk!
Próbáld meg 440-re állítani 1:1-ben, és úgy is csinálj egy átfogó tesztet!
Kíváncsi lennék beigazolódik e az Intel ajánlása! -
Vitus
őstag
Tényleg 2ő 11-es van és 1mp különbséggel
Széthackeltük az enginet
Biztos másodpercre pontosan együtt küldtük az üzit 
-
Vitus
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Csináltam neked képeket és ott vagy te is rajta

http://vituska.freeweb.hu/kepek
És ez teljesen átlagosnak mondható vagy inkább kevésnek! Ne légy hitetlen

Ja és nincs 2 11-es
-
Sanya
nagyúr
A gép nem az enyém, csak valami állítható fordulatszámú baromira hangos hűtő van rajta. Én csak láttam azt a gépet.
A kifejezetten ezekröl a Zalman hűtőkről még nem hallottam így név szerint, de már lehet mutatták nekem, ne nincsen rá szükségem, mivel nekem csak egy 1.7Xp-m van, és arra elég a titán d5tb is, és összeszerelt házzal (oldal nincs leszedve) max teljesítményen nyáron max 53 fokos. az elég. de mondtam a srácnak, hogy valami brutálisabb megoldáson törje a fejét, mert a plusz asztali ventillátor, és a király hűtője együtt nem bírják 60 fok alá szorítáni teljes terhelésen. pedig nem is húzza. -
Vitus
őstag
Két darab 256Mb pc3200-as samsung samsung. És kb. olyan 440-ig kibirják de veszek rájuk majd valami hűtést de addig nem akarok tovább menni. A proci tutira bírja még majd megkeresem a végét csak kell az új proci és memo hűtés. Tényleg a tt-nek van aktív memó hűtője arról mi a vélemény?
-
Grafman
aktív tag
''Nehéz igazán tunningolni ezeket a procikat, mert nagyon melegednek.''
A Zalman AlCu vagy akár csak sima Cu hűtőjéről hallottál már?!
Ha már vesz az ember egy ilyen procit (pláne ha még tuningolni is szeretné valamennyire) illik hozzá a korrekt cooler -márpedig ez az-!
De virtus-hozzászólásást elolvasva láthatod, hogy nem minden esetben okoz egetverő hátrányokat a hiányuk, még overlock eseteén sem. -(BÁÁÁÁR....
)
A vízhűtésről meg van a saját véleményem, és egy 200 @ 250 tuningnál bőven tökéletes megoldás egy minőségi léhűtő is, még P4c-s procik esetében is!
Az overlock-határát itt álltalában nem a túl magas hőfok miatt fellépő problémák jelentik. -
Vitus
őstag
Nekem egy 2400-as van 3204-on hajtom. Szerintem ezekből a 2.4c procikból mind megy min. 3000-en nekem a gyári hűtéssel alapban 2.4-en 50-52 fokos és 3204-en 58 fokos. Majd veszek másik hűtőt és akkor javul a helyzet. Alaplapom Abit is7-e
-
Sanya
nagyúr
Nehéz igazán tunningolni ezeket a procikat, mert nagyon melegednek. Én egy 2800-as 800-as fsb-s(vagy mi a picsa) p4 közelében voltam, de alaphőm 58 fok, és játék+extra hűtés után volt 72fok.
Egy másikat is ismerek, az csak 3000-es ugyanilyen, és az is nagyon melegszik. No most vízhűtéssel a jó lehet tunningolni, Folyékony Nitrogénnel meg irtózatosan lehet húzni -
Grafman
aktív tag
Hehe... Úgy látom sokaknak van magyarországon 800FSb-s P4 procijuk!
Hát igen, erre szmítani lehetett....------
Akkor vegyük úgy, hogy csak egy statisztikai adatmérés volt! -
Grafman
aktív tag
Kezdésnek itt van némi útmutatás a jól tuningolható proci vásárlásához:
iP4c 800FSB (4X200):
Szorzó: Gyári órajel/FSB Max órajel/FSB
12x 2400 200 3456 288 *!
13x 2600 200 3510 270 *!
14x 2800 200 3720 266
15x 3000 200 3705 247
16x 3200 200 3808 238
- felsorolt adatok külföldi tuningolók összesített átlag eredményei alapján kerültek kiszámításra, vajon nállunk mi a helyzet?
*! Mivel ezek max eredméynek, látható hogy a fix 250MHZ FSB-re itt van a legnagyobb esély, ami egy 500MHZ-en (TÉHÁT AZ FSB KÉTSZERESÉN) nyomuló Dual DDR-es memóriával kombinált lapban 1:1 FSB:memória beállításokkal belőve, túlmutat a magasabb gyári órajelen (és jóval borsosabb áron) kapható P4-esek teljesítményén.
Mivel, pl. a 3.2GHZ-es proci FSB-jének 238MHZ-es maximum tuninglehetőségét leredukáljuk egy stabil,és nagyobb esélyel megvalósítható értékre mondjuk 225MHZFSB-re, akkor a 16-os szorzóval kapunk egy 3.6GHZ-es procit, de a ma kapható leggyorsabb memóriamoduloknak több mint kevés FSB-vel,
Mivel 225 x 2=450MHZ FSB az optimális 500MHZ-hez képest... -
Grafman
aktív tag
800FSB-s P4 tulajok!!!
Akiket érdekelnek a hazai overlock eredmények, ide postázza, itt keresgéljen!
Ha szeretnél eldicsekedni, ha kíváncsi vagy máskoknak hogyan/mivel/mitől megy a tuning,vagy ha nem érted neked miért nem, vagy csak egyszerűen össze szeretnéd vetni az eredményeidet másokéval, ide bármikor benézhetsz!
A kezdőknek segítség, a profiknak kihívás!
Aktív témák
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...
), amelyről nagyon áradozik a gyártó, mivel szerintük valami egészen forradalmian újjat alkottak.

a videókártyám fingom sincsen mitöl
(Abit Gef3Ti200). Kártyacsere után még a felére se birom húzni, nemtom mér van ez

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/EEEhhh, már teljesen úgy beszélek mintha Zalman fizetett embere lennék.../