Hirdetés
Aktív témák
-
sugarbabylov
csendes tag
Meddig lehet húzni egy Celeron 2,4-est?
MIlyen hűtővel persze?(nem vízhűtéses) -
L_ajos
őstag
válasz
duracell89
üzenetére
Vegyél Abitot! Szerintem jobb mint az Asus!
Meg ha fullosat veszel az még olcsóbb mint az Asus! És talán tuningban is jobban jársz az Abit-tal

-
westlake
félisten
válasz
duracell89
üzenetére
p4p800 d v. p4c800 d ??
nem mindegy
-
duracell89
senior tag
köszönöm!

még egy kérdés: Most készülök venni egy új alaplapot. Asus P800D-re gondoltam. Az jó erre a célra? -
erdoke
titán
válasz
duracell89
üzenetére
Hát az ECS lapok nem a tuningbarát viselkedésükről híresek, de íme az elmélet röviden:
Emeled az FSB-t, amivel arányosan emelkedik a proci órajele is (FSB*szorzó=órajel, nálad a szorzó 21). Ha van rá mód, az AGP és PCI frekvenciákat állítsd fixre (66 ill. 33 MHz). Mivel a memória órajele is az FSB-vel arányos – tehát azzal együtt emelkedik –, ügyelni kell, hogy az se legyen túl magas. Ezt a megfelelő CPU:RAM arány (osztó) kiválasztásával lehet elérni, elvileg a végeredményt mutatja a BIOS. -
duracell89
senior tag
szasztok!
lehet, h elég lúzer a kérdés,de azért próbálkozom:
hogyan kell bios-ból procit tuningolni?
meddig mehet a procim? (p4 2.8 512/533fsb ,gyári hűtéssel)
a válaszokat előre is kössz -
Viktor77
titán
Na szal, szívok mint állat az IC7-el.

Annó (nem emlékszem melyik bios):
1.475v:3660
1.525v:3750
1.600v:3900
Most megnéztem a 24-es biosszal, az istennek nem megy 3.9-en, semmilyen fesszel.
Gondoltam nézek régebbi biost (a 22-est raktam fel), megy 3.9-en, de a Prime kidob, pedig régen órákig futott hiba nélkül.
3660-on nem megy 1.475-el (CPU-Z szerint 1.424-1.456, csúnya mi?), most 3.6-on megy a teszt.
Egyre biztosabb, hogy lapot cserélek. -
perempe
veterán
Ez egy elég jó teszt eredménye:

Bővebben: link -
perempe
veterán
58-59 fokig is felmegy a gyári hűtővel alapjáraton a P4 2,8C.
Ez normális??? -
perempe
veterán
Spire SP420B8 CopperStream
Bővebben: link
Ez megteszi? -
perempe
veterán
Egyáltalán rámegy az IS7(-E) lapomra a Zalman/Hypercool? Az IC7 lappal szemben ott a lap szélén van a CPU, kb. egy ujj lehet a lap és a táp között...
-
Robi_73
őstag
''Régebben is kérdezgettem már csak nem igazán érkezett érdemi válasz (kiéve amit Robi73 mondott...). Azt mondta kicsi a táp. Kihuzigáltam mindent ami nem kell CD, DVD, összes USB, minden... Úgy sem ment szinkronba többet a cuccos.''
Az nem jelent semmit ha kihúzod az ide eszközöket,mivel ha nem használod őket akkor csak a bootnál terhelik le a tápot.Próbára másik tápot nem tudsz még mindig szerezni? -
perempe
veterán
A feléért nem lehet normális cuccot kapni?
pl. TTC-CW7TB/825
Bővebben: link -
Gorneck
legenda
válasz
perempe
üzenetére
És ez? Bővebben: link
-
perempe
veterán
Kell-e ide új hűtő? Erre válaszoljatok!
-
perempe
veterán
Megvillant már a 63/58 is, de lehet, hogy a lap fölémér?
-
perempe
veterán
P4 2,8C (1,5V) - 230-as FSB, 1:1 RAM beállítással
IS7-E
2x256MB PC3200 RAM - 1,7V
01 perc 47 másodperc - 2M
18 perc 28 másodperc - 16M (Ezzel teszteltem.)
A CPU hőmérséklete 61 fokig ment fel (Intel stock cooler), az alaplapé pedig 55-ig. Vélemények? -
pBandi
tag
Miért nem megy szinkronban a tuning?
Ezek vannak a dobozban:
MSI 865PE Neo2 PFISR alaplap
Gianni féle 3GHz P4 proci + zalman 7000ALCU hűtő
2x512Mb DDR500MHz Geil RAM
Club3D ATI 9800Pro + zalman 80C-HP cuccos
Audigy hangkari
HDD, CD-rom, CD iró, DVD-rom
Enermax 350W-os táp
+ sok-sok venti...
Ezt tudtam kicsiholni:
MAT be Szinkronban FSB max 220MHz környéke
MAT full ki (szinkronban) FSB max 235-240MHz Itt a Ram is (3V )és a proci is kap egy kis feszt, mert alapból a proci 1,5 alatt kap.
Ultra turbo MAT (asszinkron Ram 333MHZ-re állítva) FSB max 255MHz körül alakul a szoba hőmérséklet függvényében.
Régebben is kérdezgettem már csak nem igazán érkezett érdemi válasz (kiéve amit Robi73 mondott...). Azt mondta kicsi a táp. Kihuzigáltam mindent ami nem kell CD, DVD, összes USB, minden... Úgy sem ment szinkronba többet a cuccos.
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
CPU - 56 Celsius gáz?
-
attka
aktív tag
Szia Grafman!
keresgéltem és találtam egy külföldi oldalt amely szintén ezzel a PAT mod-al foglalkozik csak az a gáz, hogy ennyire nem vágom az angolt, hogy tökéletesen megértsem ami le van irva! Itt a link hátha találsz valamit amit még eddig nem tudtál!
http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=51548&page=1&pp=15
Csumi:Attka -
attka
aktív tag
válasz
Grafman
üzenetére
SZia Grafman!
Egy kicsit parázok tőle! Ha ennek az üzenetnek a válaszában vagy e-mail-ben konkrétan a 1016-os bios-ra leirod nekem mégegyszer lépésről-lépépsre, hogy hogy kell megcsinálni akkor megpróbálnám! Nem szeretném a kis infókat összeóllózgatni amik régebben voltak mert félek, hogy valamit nem jól csinálok! Megteszed ezt nekem? Köszi előre is!
Csumi:Attka
[Szerkesztve] -
Grafman
aktív tag
Az asszinkron kérdését kivéve minden ugyan úgy és stabilan működik. Az DLX 1016 BIOS-al is mivel ez ugyan az ami nállam is épp mükszik (a Deluxe és a sima P4P800 BIOS-ai megeggyeznek). De nem kell sokat visszakolvasnod és ott le van írva minden hogy mi és hogyan tegyél az 1016-os al, mert régebbi afudos kell a flashez.
[Szerkesztve] -
attka
aktív tag
Grafman!
Az utolsó PAT MOD óta mi a tapasztalat? Müxik rendesen a P4P800 DLX 1016-os bioson is a hack? Vannak esetleg rejtett hibák amik azóta előjöttek azonkivül hogy az aszinkron módót ellehet felejteni? Valaki próbálta Grafmanon kivül?
Csumi:Attka -
echo001
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
bios azonos
nekem enermaxom 450w van neki asszem 420 w chieftech amugy videokartya kulonbseg van
memtest azert kellet mert a gentoo be se boot-olt
prime 95 meg csak only win en meg azt nem hasznalok....
tuningolt geppel forgatok egy kernelt jo sok modul-val es ha az ok akkor tuti jo a procko en igy tesztelek -
echo001
aktív tag
válasz
Gorneck
üzenetére
az alaplapnak meddig kell elviselnie a tuningot
azert mert a havernak odaadtam a procimat nala 3.8 on is ment a proci
nalam meg 3.5 on is mar hibat jelez a memteszt
alaplap egyforma ja a memoriat is vittuk
Epox 4pca3+ rev 2.1
3.0 C proci rol van szo
ilyenkor mit lehet tenni ? -
echo001
aktív tag
válasz
echo001
üzenetére
na kiegeszites :
vegig olvasva a topicot eleg nagy zur van a fejembe
valaki magyarazza mar el pontosan most akkor i875 nel hogy is van a tuning..
3.0 c procko eseteben
szinkron hajtas az mit is jelent pat megye 200 felett
pl 233*15= 3495 466mhz a ddr
800mhz mennyi is ilyenkor meg az mi ?
stb -
MarKoo
addikt
Nah lenne egy kérdésem. Van egy Hynix 512/400 D43-as ram, amit Giannitól vettem. Nála ment 540-en, le is tesztelték, igaz nem memtesttel. Én megemeltem a feszt 2.85V-ra, Turbo, PAT bekapcs. A procinak (2.6C Ghz) először 250 FSB-t adtam, vagyis a ram 500 Mhz-en megy, a következő időzítéssel: 2,5-4-4-3. Itt lefagy a memtest , pedig kikapcsoltam a HT-t is. 260 FSB-t adtam neki, ahol végigment a memtest a következő időzítéssel: 2.5-4-4-3, de csak egyszer ment végig, a kövi teszt közben megfagyott. 169
hibát kaptam ezekkel a beállításokkal , utána megpróbáltam 260 FSB, 3-4-4-3-as időzítéssel és ott megfagyott. Mitől lehet ez? Össze vissza logikátlanul. Az alaplap egy Asus P4P800 Deluxe. Esetleg rambordát vegyek rá? Nem értem mi lehet, amikor náluk 540-en is ment.

-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Adott egy chaintech 9ejl2 apogee alaplap és egy 2.6Ghz-es 533 fsb-s proci.
Samsung memóriám van pc 2700-as 512Mb-os. Az alaplap ezt támogatja. Tuningban csak 356 mhz-ig bírja.
Mit csináljak, hogy jobban tuningolható legyen a ram, processzor. Vegyek másik ramot? Vagy, -de ez lehet, hogy hülyeség- rakhatok bele pc 3200-as ramot. Ez lehetséges?
A feszültséggel nem szeretnék játszani, vagy esetleg mégis.
-
memorix
senior tag
Hülyeség!!!
3.06 -t lecserélni 3.0/800 -ra ,mert köztük van 4 eFT különbség és a 3.0/800 -ra kell venni 8+Á ért Zalman 7000cu -t vagy hasonlót. Ha tunigolod és léghütéssel teszed akkor továbbra sincs 2-3% nál több különbség köztük.
Az alacsonyabb FSB -jü procikat általában könnyebb tuningolni ... pl 2.4c -3.0c.
Persze lehet EE -s procit is kapni ezek általában jól teljesitenek...,de az áruk borsos...
A Prescott pedig túl meleg....
,hogy lesz 4.0 Ghz -s belöle...
Azt a pénzt amit a tunigra forditanál, inkább vegyél helyette egy jobb videokártyát ,esetleg több RAM-t, gyorsabb vagy nagyobb HDD-t ,az jobban megéri....és még halkabb is lesz a géped ha csak nem szereted a zajt...1-2 FPS -n nem múlik semmi... ha igen akkor pedig itt az ideje a gép cserének...
-
Gorneck
legenda
Nem tudom még hányszor fogod ugyanazokat a kérdéseket feltenni?! De uncsi kicsit!
A legjobb tuning potenciával a 2.4c-k rendelkeznek utánna a 2.6c-k vagy a 3.0c-k!
Az, hogy tuti p4-es procit akarsz nem csoda mindenki azt szeretne, de ha boltba veszel akkor azt a te gépedbe kell kipróbálni! Feltéve ha hajlandóak rá!
A memóriát csak biosban lehet ''húzni'', de csak fsb emeléssel és 1:1ben kell hajtani! Na már most a memórián még az időzítésekkel is lehet variálni! De ezeket a kiskönyvében is megtalálod az alaplapnak (ha veszek egy lapot mindig megnézem a könyvét, hátha van benne valami érdekesség)! -
-
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Oké! Majd akkor hétfőn felhívlak oszt megdumáljuk!

-
L_ajos
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hali! Köszi az infót! Majd próbálkozom! Remélem összejön!
Amugy a games még mindig kéne! Hétfőn meg tudnánk oldani?
-
L_ajos
őstag
Na mivel egy pöppet láma vagyok ezért adjatok tanácsot! Az alábbi cuccost kellene tuningolni egy kicsit!
Lap: ABit IC7-MAX3
CPU: 2.8Ghz P4c(HT)
RAM: 2X512/400PQI cl2.5
Hütő: Zalman 7000 Cu.
Na amit eddig csináltam az egy karcsú 3010MHz!
Valaki segítsen hogy nagyobra tegyek szert! Köszke!
-
Photon
csendes tag
Ja igen és még annyi, hogy úgy láttam itt a téma elején, hogy a 2.8-ast lehet a legjobban húzni (jó a 3.2-est jobban lehet,de 20k-val többe is kerül majdnem). Akkor felesleges lecserélnem 3.0-ásra ,vagy 3.2-esre??? Vagy ha érdemes akkor melyikre mennyit fizessek ha azt zsíran kapom az enyémre pedig nincsen gar már???
-
Photon
csendes tag
Remélem még ide néz vki és segít nekem minél hamarabb

Configom: alaplap: Asus p4c800 e-deluxe; memória: 2x512 mb 433 Hyperix kingstom; Proci: p4 2.8 GHZ 800 fsb (nortwood) nem tom hogy kéne e még vmi...
Fő problémám, hogy ugye az alaplap dobozára az van írva, hogy dual-channel 400mhz. Na most ez azt jelenti, hogy a memóriám 400 mhz-en fog menni, ha bármit csinálok akkor is??? Az rendben van hogy biosban, hol tudom húzni a procit, de a memóriákat hol tudom??? Van vmi progi, vagy azt is lehet biosban? Ja igen most (aida 32-vel néztem meg) 3366 mhz-n megy a proci. Levegőm van Zalmann cnps7000A-cu (azt hiszem, tényleg ezt hol tudom megnézni,mert dobozt nem kaptam hozzá
. Meddig nem fog nagyon melegedni a proci, ne legyen eblőle 'baj'?
Írjatok kérlek... -
Skica
őstag
Bővebben: link
Szerintetek a tesztek mit mutatnak, ki az erősebb. -
Skica
őstag
Egy ötletet már kaptam, de még mindig nem döntöttem.
-
Skica
őstag
Minden tudornak!
Szerintetek DVD tömörítésre mit vegyek:
P4 3GHz/800Fsb/512
P4 3GHz/800Fsb/1M
P4 3066MHz/533/512
Az áruk szinte ugyanaz, nállam az 533-as volt a tuning király( 170fsb volt a vége).A 800-as prociknál valahol 230-240-nél volt a vége ,míg stabilan ment.
Szerintetek ? Mivel nyerek többet? SSE3?Nagy órajel?Nagy memória sávszélesség? HELP! -
fazi1985
tag
hi all! szerintetek meddig lehet húzni egy 2.4/400as procit? kicsit lassú már, aztán havernak kéne. állítólag oc terén nagyon gyérek! köszi
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hibát kaptam ezekkel a beállításokkal , utána megpróbáltam 260 FSB, 3-4-4-3-as időzítéssel és ott megfagyott. Mitől lehet ez? Össze vissza logikátlanul. Az alaplap egy Asus P4P800 Deluxe. Esetleg rambordát vegyek rá? Nem értem mi lehet, amikor náluk 540-en is ment.