Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Viktor77
üzenetére
''Az IC7 a ''fejlettebb'' lap, nem tudom hol láthattál olyat,
hogy az IS7 veri tuningban.''
Csak hogy tisztán lássunk szeretném eloszlatni a tévhitet! Az IS7 nem jobb tuninglap az IC7-nél csak memóriakezelésben nyom le mindent ami jelenleg a piacon van! Szal ennyi...
Nekem IC7-G-m van full elégedett vagyok vele! Képek az IC7 totyikban! -
Viktor77
titán
De az Asus lapot, árben sem veri semmi, és annyit nem ér.
Az IC7 a ''fejlettebb'' lap, nem tudom hol láthattál olyat, hogy az IS7 veri tuningban.
Procit mint már írtam, Giannitól vegyél (teszteltet).
Intelnél jobban számít a memória órajele mint a késleltetés. Ez valószínű a dual memóriakezelés, és a PAT mitt van így.
3.0C-s prociknál nagy általánosságban elmondható, hogy a Malay cuccok jobban mennek. De pl. ennek kicsit ellentmond az én procim (3.0C@3.9, Philippines). Ki kell fogni egy jó darabot, én is válogattam. -
Hisam
csendes tag
Ciao!
Először is köszi a hozzászólást
A következőket gondolom:
átnéztem pár teszteredményt alaplapokról (CHIP magazin, stb...).
Azt láttam, hogy az ABIT IS7 (vagy -E) igazán jól tuningolható,
és sok teszteredményben veri az IC7-et (most nem tudnám idézni).
Az ASUS P4C800-at(i875P) viszont nem veri teljesítményben semelyik másik alaplap.
Mivel nekem a teljesítmény a fontos,
lehet, hogy lemondok az extra fícsörökről,
és benevezek egy IS7-re - de egyelőre bizalmatlan vagyok.
(ha jól tudom, akkor full PAT, és HT)
A másik gond a processzor.
P4 3.0C -ből is van egypár széria.
Honnan ismerem fel külsőről (felirat, stb...),
hogy melyik a jól tuningolható?! (stepping, gyártási hely, stb...)
Memóriát viszont bizti corsair-t veszek (TWINX low latency),
mert ugye a késleltetés töbet számít, mint a frekvencia?!!! -
Hisam
csendes tag
Köszi mindenkinek!
ABIT IS7, ABIT IC7G, vagy ASUS P4C800 E deluxe jól tuningolható?
Melyiket érdemes megvenni? -
Viktor77
titán
LAP: Gigabyte 8KNXP
CPU: Giannitól valami válogatott 3.0C
HDD: Seagate 120GB+
RAM: 2x512MB 500MHz A-Data
VGA: 9800pro (márka gyakorlatilag mindegy, ajánlom a HIS-t, Sapphire-t, Club 3D-t, Gigabyte-ot, Gexcube-ot)
HÁZ+TÁP: Casetek 1018, Zalman 400A-APF
Ez kb. 300E ft, és szinte a legjobb cuccokat ajánlottam.
[Szerkesztve] -
Hisam
csendes tag
Segítsetek!
Adott 400e ft
Amire el kellene költeni:
P4 alaplap (i865 v. i875 cs-szet, SATA, RAID, GIGABIT LAN, hang), É híd hűtő
P4 processzor - és hűtő
vinyó (SATA)
memória
graph kártya
ház - táp
Jól tuningolható és megbízható, nagyon gyors, költséghatékony
konfigot szeretnék összeállítani,
lehetőleg olyat, ami meg is éri a pénzét - tehát nem kell mindenből a legdrágább,
de a teljesítmény a fő szempont.
Ki, mit javasol?!
A boltot is írjátok meg, ahol érdemes beszerezni.
Köszi -
MarKoo
addikt
Én a P4 2.6C (NorthWood) procimat feszültség emelés nélkül húztam 3.4-re ugyan a memória nem bírta, így elvettem bátyám Corsair ramjait (ha jól tudom 500 Mhz). 261 FSB-t sikerült elérnem. Tovább nem akartam menni, nem akartam feszültséget emelni. Max terhelésen volt 41°C-os maximum!!!
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
''Itt igazából mit kell nézni?''
Alapfesz!
''Viszont azt elárulhatnád, hogy, hogy nevezed el amiket a Speedfan mutat?''
Beállítások, majd 2x kattintani kell (lassan), arra a megnevezésre amit meg akarsz változtattni.(Temp,Fan,Volt....stb)
''És, hogy íratsz ki ennyi hőfokot az óra mellé? Nekem csak 1-et lehet.''
MBM 5+ Speedfan
-
westlake
félisten
motherboard monitor, es a cpucool is jo progi
-
Docci
senior tag
válasz
heihachi
üzenetére
Abit IS7-E m van,tehát 865-ös lap.
Benne p4 2.4c+2*256mb-ram.
Nuku tuning(minden alapon) és nincs PAT(performance mode),mert a ramok 3-3-3-8-on mennek csak.
Tehát ha nincs 2.5cl-ed vagy 2.0cl ,akkor nincs pat.Hiába van minden szinkronban.
A nagy tuningosok ezért vesznek ic7-et mert ott mindig van pat még cl3-mon is.Ugyanis az 500mhz-en járo ramok max cl 3 mat tudnak. -
Robi_73
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
P4C 3.0Ghz 1.525v(def)
Bővebben: link -
666
tag
help. nagy szerintem nagy bajban vagyok. van egy P4-es 2.8 GHz-s procim 3.3GHz-re nyomva, és a Zalman fullrézes ventijével 50 celsius körül mozog a hőmérséklete. Mitől lehet ez? Szerintem ez nagyon nem normál.
-
heihachi
addikt
Egy nagyon lámer kérdésem lenne

865-ös készletekben, amikor 250-en megy szinkronban a proci és a memória, akkor a PAT-szerű technológia Nektek be van kapcsolva? Azért kérdem mert anélkül hiába húzom a procit (mondjuk 250-ig még nem húztam), nem teljesít jobban, sőt, sokkal lassabb. (2,8C + P4P800 dlx) -
Tekintettel arra, hogy a legtöbb i845PE chipsetes lap, ami hivatalosan csak 533-as rendszerbuszt támogat, tudja kezelni a 800-as P4-eket is, szerintem ebben is el fog menni az 533-as, de persze alapból 400-as rendszerbuszt fog beállítani, amit neked kell túlhuzni 533-ra. Persze nem 100%, sok múlik az északi híd hűtőjén is. Szerintem próbálj kölcsönkérni valakitől egy 533-as procit és próbáld ki, ill még szerelhetnél egy ventit az északi híd hűtőbordájára is, biztos ami biztos...
-
Atol
csendes tag
Nekem egy kicsit más jellegű gondom van remélem tud valaki segíteni. Én egy Willamettet hajtok ABIT TH7-II ben 512 RABUS-al. És nem igazán szeretnék lapot cserélni, procit viszont nagyon sürgősen. Viszont a hivatalosan támogatott 400-as FSB-s (én mondjuk egy 2,4-est szeretnék) Northwoodokat már szinte sehol sem lehet kapni, vagy csak aranyárban.
Szerintetek, annak ellenére, hogy az i850 chipset hivatalosan nem támogatja, fog menni egy 533-as proci ebben a lapban. (Ilyet még sulinetben is vehetnék) A bios alapból felajánl 2400(133) és e fölötti procikat egészen 3066(133)-ig, de az ABIT customer service szerint a lap nem támogatja az 533-as FSB-t.
(Esetleg ha lenne valakinek 2.4-es 400-as Nortwood eladó, az is érdekelne.)
Kérlek segítsetek! -
Viktor77
titán
Tessék:
Bővebben: link
Bandit21: Ennyit állítok be biosban, a CPU-Z ennél kevesebbet mutat.
[Szerkesztve] -
-
Viktor77
titán
Na, akkor én is!
P4 3.0C (alapfesz 1.475v), válogatott, Fülöp-szigeteki.
1.475v (az IC7 ugye ennél valamivel kevesebbet ad): 3660MHz
1.525v: 3750MHz
1.600v: 3900MHz - e fölé még 1.675-el sem megy (még 15MHz-et sem!), szal inkább hagytam.
Ez a három fő érték sztem, mással nem nagyon próbálkoztam.
Még a héten meglesz az új tápom, az kicsit stabilabban adagolja a feszt, akkor megnézem újra. -
Grafman
aktív tag
Szerintem teljesen eggyértelmű, a régi BIOS-ed az 1007-es amit letöltöttél az pediglen a legutóbbi 1016-os.
Ezzel az új BIOS-al még nem próbáltam úgyhogy csak óvatosan, azt hiszem ez már egy újjabb Afudos-t használ (a régebbi Afudos amivel én csináltam 30K méretű volt, csak ha keresnés így könnyebb rátalálni) , és maga a BIOS is .rom formátumban van, nem pedig .ami-ban, bár ez néhány korábbi verzióval is így volt néha, a Német és a taiwan-i serverre nem mindíg ugyan azt rakják fel.
Lehet a falsh-elések között Afudos csere is kell, ami egy picurkát bonyolítja a mentét.
Hétvége felé kipróbálom én is, megpróbálom valahogy kicselezni az Afudos-t szerintem addig várj vele, vagy próbáld egy korábbi BIOS-al.
Ja, ezt egy régebbi P4P800-as teszt végén olvastam anno valahol a neten:
On the first day, Intel created Granite Bay. On the second day, Canterwood, featuring PAT saw the light of the day. On the third day, Springdale appeared. On the fourth day, ASUS came out with a little modification and chaos has reigned since.
[Szerkesztve] -
laci000
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a topicban olvastam egy írást a PAT bekapcsolásával kapcsolatban
p4p800-as lapon, azt hiszem ''Grafman tollából''. A leírás meglehtősen részletes, mégis felmerült néhány kérdés.
1.''A következőkre lessz szügség: a.: A ip4p8x109.ami BIOS file''
Szóval mi az az ami bios fájl?
2.''egyszerüen csak flash-eljük kedvenc P4P800-as BIOS-unkat
(nekem ez a 1008.004) a következőképpen:afudos /i1008.004''
Ez lenne a bios verziója? Nálam a biosban id-nek ezt írja ki:
P4P81068,
ha cpu-z-vel nézem a Mainboard fülön ott meg ez áll:
1007.001,
ugyanakkor amit most töltöttem le a laphoz, mint biosfrissítés az
megintcsak
4P81016
Hogy vannak ezek a számok van ebben valami következetesség? Hogy lehet, hogy egy régebbi
biosnak magasabb számot adnak, mint a legfrissebbnek? És miért ír ki
mást a cpu-z, mint amit a bios-ban látok.
Ha nagyon ''eke'' kérdések, akkor bocs, de hiába olvasgattam a fórumot,
sehol nem találtam a választ.Remélem lesz aki kielégíti a kíváncsiságom. -
divot
veterán
Épp a Microsoft Word-öt használom, és közben eszembe jutott, hogy 3454MHz-en megy a proci. Mecsoda pazarlás.
(Tudom, fáradt gőz, de hát hétvége van ugye
) -
goldnarmz
aktív tag
Nah, jó, nyitok egy új topicot. Köszi azért a segítséget! :p -
válasz
goldnarmz
üzenetére
Sajna az alaplapodat nem ismerem, mert erre a BIOS-ban kell lennie a megoldásnak, de így a BIOS-odat sem ismerem. Az biztos h le kell lock-olni az AGP/PCI frekit ezt viszont Te tudod megnézni, alaplapi ''krézikönyv''-ben. A másik gond a memória is lehet, nem tudom h szinkron/asszinkron hajtod, de a 215FSB szinkronban már 430Mhz amit nem minden memo visz. Amúgy meg nyiss egy új topicot, aminek a címében bennevan az alaplap neve hátha arra rákapnak, biztos lesz majd aki elküld a fenébe h használd a keresőt stb annak majd linkeld be h ide már írtál és csókolom. Bizti lesz aki segít.
[Szerkesztve] -
goldnarmz
aktív tag
Akkor nem tud nekem senki segíteni MSI 865G Neo2 ügyben?
-
-
xcbiker
addikt
Nekem épp ma jött össze a 2,4@3,5GHZ + DDR400@580MHZ, azaz: 290/290

A multkor még nem volt stabil 290/290, de ahogy feltettem a Tiger1-et a NorthBridge-re stabilizálódott!
-
2x ment el ezért ezt moddoltam

[Szerkesztve] -
Hali mindenkinek mivel erről szól a topic ide is beírom, mit is sikerült kihozni a 2,4C-ből:
A BIOS-ban kapott 1,625V-ot ami a CPU-z szerint 1,580V volt. Emellé jött 275FSB ami 3,3Ghz proci, a ramok 5:4-el mentek 2,5-3-3-6-on. Teljes a boldogságom, futtattam vele prime95-öt, 3dm2001/2003-at. Tudom a gyári 3,2@3,8 válogatott procikhoz képest nem nagy szám de azért aki ''nem csillagászati összegből'' akar kihozni nagy teljesítményt annak csak ajánlani tudom! Valszeg megnézem majd 1,650V-on mert akkor lesz valós 1,6V hátha akkor majd 280 és fölötte FSB fölött is sípolás helyett elindul a rencer. Üdv
-
goldnarmz
aktív tag
Szevasztok!
Tök új vagyok proci tuning téren. Vettem egy 2.6-os P4-es 800-as procit, hozzá egy MSI 865G Neo2-es alaplapot, és 2*512 Mb 400-as Samsung memóriát. Az a bajom, hogy csak max. 2.81-en megy, ha felhúzom az FSB-t 215-re. Ennél tovább nem tudom húzni,mert fagy a gép, mint állat. Pedig mindenki azt mondja, hogy 3.2-ig fel lehet húzni ezt a procit. Szerintem az a baj, hogy az FSB húzásával nő az AGP/PCI órajele is, és ezért fagy. Szóval nincs véletlen valakinek ugyanilyen alaplapja, hogy segítene, hogyan kell megoldani ezt a problémát? /Ja, fesz. növeléssel sem műxik./ Nem tudom, hol lehet vagy egyáltalán lehet-e lelockolni az AGP/PCI órajelét. Please help! Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Yarlath
csendes tag
Még nem vettem meg
Egyébként valami olyasmiben reménykedtem, hogy valamilyen más lappal egy plusz 30%-ot ki tudok hozni belőle... 
Ja! Azt elfelejtettem, hogy a feszültség most alapon van. Meddig érdemes bepróbálkoznom magasabb fesszel?
Más chipkészlet esetleg segíthet még a dolgon?
Egy cimbi egyébként a Cebiten látott 3.2-t futni 5G-n
Kiváncsi lennék milyen lappal..
[Szerkesztve] -
wings
csendes tag
Én is egyetértek ollie hozászólásával, minél magasabb az órajel annál nagyobb mák kell a jó húzhatósághoz. Hogy ugyanazt az eredményt elérd FSB-ben mint a 2.4-nél ahhoz 4.256-ra kellene húznod (16*266), hát ez szinte elérhetetlen normál körülmények között. Kár, hogy előtte nem tesztelted le, hogy mit fog kb. bírni.
[Szerkesztve] -
Yarlath
csendes tag
Srácok!
Tanácsra van szükségem. Kaptam egy 3.2-es procit, hogy nézzem meg, a saját konfigomban mi a max, amit ki tudok hozni belőle.
Eddig egy 2.4HT@3.2 266x12-n memória 5:4-es osztással volt a faszányos környezet.
Most itt a 3.2HT és alig-alig megy feljebb: jelenleg, amikor a hozzászólást írom: 220x16 = 3.520-on haladunk, de a 266 5:4-re meg sem nyikkan.
Lehetséges, hogy egy másik alaplappal ismét feljebb lehet tornázni, vagy a proci lehet a ludas?
OFF: van tippetek, hogy hőátadós ragasztót hol lehet beszerezni északi híd borda ragasztáshoz?
-
Docci
senior tag
Ha neked nem kell számla és kevés pénzed van ,de viszonylag jo proci kell,akkor ne habozz.
1 év gar van rá,tehát no para(ha jól tudom ez annyit takar,hogy azonnali csere)
Ja és p4 ek nem szoktak csak ugy tönkremenni,ha alapfeszen mennek.
Egyébként én is egy akciós p4 tulajdonosa vagyok.Betettem a gépbe bekapcsoltam és azota is megy. -
wings
csendes tag
Szerintetek P4 tuningnál, 2.4@3.0-ra húzva, az északi hídnak mennyire szabad felmennie, 250 FSB mellett? Nekem 40-44 fokok körül szaladgál, 1-2 óra game mellett.
-
Charlie
tag
Nem pont ide tatozik ez a téma de emiatt nem akartam új topicot nyitni.
Szóval az Aproneten olvastam : ''AKCIÓ!!! Jól ismert, megbízható forrásból, egyedülállóan 1 év garanciával: Malay! P4 2.8/800 FSB-s/Hyper Trading-es procik a legolcsóbban: 30.900, - Ft, ÁFA nincs!!!''
Gyakorlatilag ez fekete kereskedelemből számazó proci (esetleg lopott), meg szaban venni, nem lehet valami rejtett hibájuk ? Lehet, hogy hülye kérdés, de neten keresztül nem tud például az Intel gyáriszámot lekérni a prociról ? -
Szia!
látom más nem írt. Hát ha alapból 400-asok akkor az 500 végképp nagyon fa@a. Próbáld meg 2,7-2,8 V-on. Ha jó a házhűtésed nem lesz baj belőle (főleg a 2,7ből) bár szvsz jobb 500-on jó beállításokkal, mint 526-on szar beállításokkal instabilan.
Bele kell törődni ha eléred a végét...
-
attka
aktív tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Szia Bandit21!
Kösz a gyors választ!A RAM-ok tényleg tutik ugyanis gyári 400-asok és igy is
mennek 500-on!Viszont látom fórumokon hogy birnak többet is 550-560!Azért
gondoltam hátha megy az 526 is
Az időzítések már most is a plafonon
vannak 3,4,4,8 !
CSumi:Attka
[Szerkesztve] -
Nem vagyok egy nagy tudor, pontosan nem ismerem mit jelent a memóriád számozása, de a 263FSB szinkronban azért elég durva dolog, ugyebár 526Mhz. Ezt azért kevés rambírja. (Bár az 500Mhz se semmi!) Próbáld meg 2,7/2,8V-on járatni, vedd lejjebb az időzítéseket. SZVSZ nagyobb az esély egy 400-as ramot 450-470 körül járatni mint egy 500-ast 550-570 körül. A memtestnek azért lehet hinni, de indíts rá PRIME95-öt v vmi fingatósabbat, vagy LOOP-oltass 3dmark2003 Nature-t egy éjjen át.
Remélem jönnek nálam okosabbab és segítenek! -
attka
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne! Adott egy 2.6C egy P4P800 DLX -ben
DUAL-ban Hynix D43 -akkal! Most szinkronban mennek 250 FSB-vel
alapfeszen a memó (memtestel tesztelve is jó) is és a proci is
atomstabilan!Szeretnék még tuningolni de egyenlőre feszemelés nélkül!Az
XP-m még 263 FSB mellett elindul alapfeszen és be is bootol rendesen de e
fölött nem!Viszont a memó memtest-el nézve már 251 FSB mellett hibázik!Mit
tegyek? Járassam szinkronban 263 FSB-n és ne higyjek a memtestnek?
CSumi:Attka -
sts
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam a hynix bt-d43-as ic-kkel szerelt memóriákról, már csak az a kérdés hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Tudnátok ajánlani olyan boltot ahol nem küldenek el melegebb éghaljatra ha ilyen kérdéseket felteszek mem-modulokkal kapcsolatban? (itt Pécsen sajnos elég rosszak a tapasztalatok, ha egy hdd pontos típusát meg merem kérdezni többnyire akkor is elég rondán néznek már az emberre, ''mér nem elég az hogy 120G 7200erpéem'')
Pécs, Fehérvár, Pesti bolt is jó.
köszi,
sts
Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Alkoholista nevelde
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, 1 év garit ad rá, megbízható én is ajánlom Gianni-t. Nézz be a topic-jába.

Nah, jó, nyitok egy új topicot. Köszi azért a segítséget! :p