Hirdetés
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Hát ha az nem fut le, akkor azt jelenti, hogy a proci hibázik --> tehát előbb-utóbb kifog jönni más progi alatt is /játék, felhasználói progi/.
Ha 2db super Pi-t futtatsz egyszerre, mondjuk 2M tesztet, akkor az lefut normálisan???
Szvsz, ha valamelyik progiban is hibázik akkor érdemesebb visszavenni a procit. -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Hát ez érdekes, és valószínűleg a lap lesz itt a ludas --> tehát miatta nem megy a tuning.
Bár első körben, még megnézném egy másik táppal mindenképpen.
Az a zizergő hang a lapról a cpu-foglalat/ ram foglalatok környékéről jön --> legalábbis nekem a p4p800-nál nagy fesz, nagy fSB, stb... terhelve onnan jött.
Én erre azt a választ kaptam, hogy gyárilag a tekercsek levannak kezelve valami ''műgyantaszerűséggel'' és ez elengedett, ezért zizegnek a tekercsek (persze a kiváltó ok a magas fesz!) --> és azt javasolták, hogy hagyjam így, vagy kenjem le körömlakkal, és akkor megszűnik a zizegés.
A tápodnak bőven elkéne bírni a konfigodat, tehát ha a tápod nem hibás akkor azt is kizárhatjuk. /de mondom ha van rá lehetőséged, akkor mindenképpen nézd meg egy másik táppal/ -
mycso
veterán
Qkacka, Superman: Ez egy OP1-es zalman és ehez hosszú, vékony felfogató csavarok vannak. 2db-ot simán becsavartam a VGA bordái közé, a gyári coolerét meg levettem.
Degradator: pedig olyan havi rendszerességgel szoktam portalanítani, de hiába mivel a földön van az első venti csak úgy szívja be a port.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Ja a gyári coolerét (anno a D805-höz is a gyárit használtam és azzal huzigáltam.)
Elgondolkodtam, hogy kéne venni valami durvább proci hűtőt így nyár előtt.
De amik elfogadható árban vannak /4-5-6k/ azokban nevagyok biztos, hogy többet tudnak mint ez a gyári.
A következő lépcső a 9-10-11k, annyit meg kinem fizetek egy venillátorért.
12k körül már lehet venni kéz alól tt-SE vízhűtést, majd egy olyanra lehet benevezek, ha sok felesleges pénzem lesz. -
mycso
veterán
válasz
Degradator
üzenetére
A pára akkor csapódna le, ha hírtelen megváltozna a hőmérséklet.
/pl.: a 0 fokról kiveszed a géped a lakásba 22fok és bekapcsolva hagyod./
Egyébként durvább hűtéseknél /kompresszor/ már illik védeni a procit és környékét a páralecsapódástól.
mod.: ja és lehet rám emlékeztél, nekem voltak 400-as Geil ramjaim amik mentek 560-580 körül.
Egyébként ha tied is tudni fogja az 500 feletti frekit, már valószínűleg csak cl3-ban fog megfelelően működni és kis fesz rásegítéssel.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
És ha a procihűtővel egy vonalba a ház hátuljára raknál egy vagy 2 12-es vagy 8-as ventit???
Az nem vinné el a proci melegét???
Azért érdekes a te problémád, mert pl. nekem jelenleg így: [link] néz ki a házam.
Sima midi torony, elöl egy 12-es venti, hátul egy 9-es(5V-on), a tápban egy 12-es, ami a cpu cooler felől szívja a levegőt, a proci coolere min. ~800rpm körüli fordulaton.
A proci (E6300) alapjáraton 50 fok körül, terhelve olyan max 65 körül.
A táp ventije alapjáraton megy és max csak éppeghogy langyi levegő jön belőle.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
M_zolee
üzenetére
Szia, ha Ai7-esed van, akkor szerintem nem érdemes ilyen kaliberű lapra cserélni. /max ha 1:1 vagy nagyon minimális ráfordítással kitudod hozni, amit kétlek/.
IC7-G
[link]
IC7 max3
[link]
A sima ic7-ről most hirtelen nincsen ilyen tesztféleségem, de asszem az csak a lanban különbözik a G-től.
Ha igazán extrém módon tuningolni akarsz, akkor a max3-at kéne megvenned, de annak még mindíg durva az ára, és nagyon ritka /jobb felszereltség, stabilabb feszek, asszem több feszt is lehet benne adni, ezért nagyobb tuningolhatóság, otes, stb. ../
Az IC7-re viszont teljesen felesleges lecserélned a mostani lapod, hiszen az AI7 is nagy tuninglap hítében áll, tehát szvsz az ic7-el nem bizti, hogy tovább jutnál. -
-
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Látom már kaptál is választ.
Everest cpu/fpu tesztjeit vagy a crystalmark procitesztjeit nézd meg és hasonlítgasd, ott már lesz eltérés a D felé.
Ja táp, esetleg venti vagy tekercsek adhatnak ki hangot. Pár a tekercs inkább zizegő hangot szokott.
Restartnál asszem nekem is lekapcsolja a monitort, ezzel nemtom mi a baj???
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
RealJackal
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy nem lehet általánosítani.
Nincs 2 egyforma lap, nincs 2 egyforma proci --> még a steppingen belüliek is különbözhetnek.... -
mycso
veterán
válasz
RealJackal
üzenetére
Hát a problémád olyannak tűnik, mint amikor nincsenek fixre állítva az agp/pci frekik, nemtudom hogy ezeket tudod -e állítani a lapod biosában.
A proci steppingjét a CPU-Z progi ''revision'' pontjában láthatod, vagy a processzor kupakján /vagy dobozán/ lévő 5 jegyű sspec kódbol fejthető meg /az intel honlapon/.
Már többször is leírtuk/írták a topicban a stepping jelentését /kereső stepping/.
Egyébként: [link] [link] [link]
A telekondis nw-k --> az aljukon /a nevükből is adódóan/ televannak kondival.
balra a telekondis, jobbra a sima nw:![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/forumkepek/2006_03/IMG0006939.jpg)
Az EE procik ilyenek, ezért gyakran hívják őket ''EE'' procinak is --> végülis annyi a jelentősségük, hogy nagyon jól húzhatóak. /a húzhatóságon és a sok kondin kívül semmiben nem hasonlítanak az EE procikhoz/ -
mycso
veterán
válasz
RealJackal
üzenetére
A procid szorzózáras, de ez így természetes.
Az FSB-t attól még kellene tudni emelni /majdnem az összes p4 szorzózáras/.
Hogy miért nem tudod emelni arról fogalmam sincsen.
Kis léptékben sem tudod???
pl.: 1-2 MHz-et emelsz az FSB-n majd elmented, aztán megint... -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Ott áll az asus lapján, hogy melyik revíziót melyik biostól támogatja, tehát flesseld bele a legújabb biost, aztán mennie kell a lapodban.
Az intel még szerintem nagyon régen a pentiumD-k megjelenésekor írhatott a támogató chipsetekről, azóta változott 1-2 dolog /vagyis a lap gyártók változtattak 1-2 dolgon/
Bár nemtom nagykerből milyen áron tudod beszerezni, de ennek a procinak elég húzós az ára.
Én mindenképp lebeszélnélek róla, de gondolom egy core2-höz lapot, és e miatt ramot, vga-t is kellene cserélned, tehát körülményesebb lenne.
Hát ha te úgy érzed, hogy ezt a procit szeretnéd akkor vedd meg.
-
mycso
veterán
válasz
valentinho
üzenetére
LoL
A procija egy 400FSB-s P4 ha jól tévedek
HT-t is vedd 3x-osra
Ramokat meg 333-ra -
mycso
veterán
válasz
McSzaby
üzenetére
Ramok milyenek és a tuning mellett milyen órajelen/időzítéssel mennek????
XP-alatt csináltatok valami memória és proci nyúzó tesztet???
Vista a sok vizuális bigyó miatt sokkal jobban használja a procit+ramot is, tehát arra tudok gondolni, hogy esetleg nem stabil a tuning.
Ha csak kicsit húztok a procin akkor sem megy a vista??? -
mycso
veterán
válasz
frame>24
üzenetére
Ha jól értem, akkor a biosban tuningnál elszáll a venti fordulatszabályozó.
Nemigazán ismerem a foxconn lapokat, én eddig ilyen abit, asus, giga, msi lapoknál nem tapasztaltam.
Ami a problémád, hogy túl hangos a venti???
Hát pl. próbáld meg a SpeedFan nevű progival szabályozni, vagy ha egyáltalán nem működik szoftveresen, akkor egy potit kell beépíteni vagy ellenállást stb. ... -
mycso
veterán
Milyen lapod is van pontosan???
Ramjaid tipusát, órajelét is jó lenne tudni.
Mostanába már elég olcsón hozzá lehet jutni a 3 gigás prescottokhoz, kicsit válogathattál volna: pl.: egy E0 vagy G1 steppingest kellett volna venned.
A D0 még a melegedősebbek közé tartozik /bár steppingen belül is voltak eltérések/ és a tuningpotenciálja sem valami nagy.
Szal, ha valami gyengébb ramod van, akkor tuning előtt neked is javasolnám a ram visszaosztását.
mindenkinek: Asrock --> az Asus ''leányvállalata'', általában tartós, stabil és olcsó alaplapokat gyárt. Nagyon sokféle furcsa megoldást használnak /pl hibrid lapok/ amik általában megfelelően működnek. Tuningra mérsékelten alkalmasak, bár van ezek között is 1-2, amikkel el lehet tuningolgatni.
Magyarán annyi pénzért amennyiért adják ezeket a lapokat, teljesen jó választás. -
mycso
veterán
Aha, ez valami olyasmi, hogy rakj vissza mindent alapbeállításra.
Amit még mindíg nem értek.
Most akkor a lap biosában vannak beépített OC profilok?? %-os an megadva??
Ha igen, ne azt használd, hanem manualra állítsd!!!!
AGP/pci fixre /vagy pci-e/ aztán elkezded emelgetni az fsb-t.
A ramtól is sokk függ, ha nem valami űbertuning ramod van akkor vissza kellene osztani, majd ha így is akadozik a tuning, akkor mehet kis fesz a procinak, és így tovább. -
mycso
veterán
Szió ha nem találtál a biosban a pci-e freki fixálására utaló menüt, akkor ne várj csodákat.
Egyébként ott kellene lennie, ahol az agp és pci frekit lehet fixre állítani.
Mivel ez egy ''hibrid'' lap, gondolom a gyártó nem figyelt oda minden részletre, ami a vga csatikat illeti. /pl 4x pci-e és nincs fix lehetőség viszont teljesártékű AGP és fixálási lehetőség/
Általában egy minimális tuningot így fixre állítás nélkül is el lehet érni, bár ez lapfüggő.
Magyarán ha tuningolni akarod a procidat mindenképpen, akkor más lapot javasolnék. -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
0-1 FPS szokott lenni általában a prociteszt, tehát azzal nincsen baj.
Voltmodhoz nemigazán értek, bár sok leírást olvasgattam már és elvileg egyszerűbb dolgokat megis tudnék csinálni, de csakis saját vga-mon, mert még nem vagyok mindenben 100%-ig biztos.
Viszont valahol a VGA-knál volt egy ilyesmi topic, hogy nvidia 7xxx sorozat voltmodja vagy hasonló, ott van 1-2 ember aki vágja nagyon (bár ők meg nem miskolciak) -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Hát akkor a procit visszább kéne venni.
Bár érdekes, nekem is egy réggebbi procim 3E, 4gigán simán ment, mindenféle teszt lefutott /prime95, pi 32m, metabench-ek, stb.../ viszont 3dm'06-alatt nálam is mindíg kilépett, általában a 2. cpu tesztnél, és vissza kellett vennem a procit 3.75-re mert csak úgy volt hajlandó végigfutni. -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Ilyen volt már nekem is /3dm'2006-nál/, de ott a procim kezdett el hibázgatni.
Bár hőmérsékletét közben nem néztem, de valószínűleg túlmelegedett.
Vagy csak simán ''túlvan húzva'' és elkezd hibázni, kihagy 1-2 dolgot. /esetleg nemkap elég feszt, vagy a túl magas FSB-t nembírja követni a lap vagy valamelyik alkatrész, stb./
Hűtésnek egyébként én valami olcsó, komplett vizes cuccot javasolnék: pl: giga 3d galaxy /használtan már 15körül hozzá lehet jutni/ vagy TT Bigwater SE /ezeket olyan 11k körül meglehet venni --> bár ezt annyira nem ismerem/
Legalábbis én valami ilyesmit vennék tuti nem adnék ki 10-12k-t egy ''normálisabb'' léghűtésért. -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Valószínűleg ez is a pci vagy pci-e frekik miatt lehet --> ha tudnám fixálni akkor gondolom nem szállna el.
Bár régebben hallottam valami ilyesmit sata winyókról, hogy bizonyos FSB felett labilissá válnak, de ezeket még régebbi rendszereknél.
Bár nálam s478 rendszernél sem volt vele ilyen gondom. -
mycso
veterán
No hát történt egy s más.
Ma este/éjszaka valahogy nem tudtam aludni, no meg a gép is idegesített, hogy antituning.
Hát próbálkoztam....
Mint régi tuningos, az alap lépéseket egyből megtettem: pci fixre, pci-e fixre /bár ez nem mindíg jó --> pont asus lapok szokása, hogyha 100-ra van állítva akkor baszaxik, viszont 101-105 között már minden OK/, no hát állítgattam énis, de hiába.
Na mondom, milenne ha mindent auto-n hagynék és úgy próbálkoznék 300FSB felett --> hát fekete képernyő.
Aztán csak a pci-e, majd csak a pci frekit fixáltam, és láss csodát ha csak a pci van fixre téve és a pci-e auto-n akkor megy 300FSB felett is /miaz hogy/.
Alapfesszel a proci, olyan 360FSB környékéig bírja /bár nem nézegettem annyira --> örültem, hogy széthúzhatom/, viszont a sata samsung winyóm olyan 350FSB körül elszáll
DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
Aztán eszembe jutott, hogy van valahol egy régi IDE 40-es maxtorom.
Telepítés, tesztelgetés, stb. ..
Szal a lényeg, hogy mostmár megyeget a tuning TEHÁT nem mindíg jó az, ha fixre állítgatjuk a pci-e frekit (legalábbis ennél a lapnál vagy chipsetnél)!!!
Bár még mindíg csinál érdekességeket (csak tuning alatt) pl ha a biosbol kilépek, vagy újraindítom a gépet, akkor nem egyszerűen újraindul, hanem olyan 2-3 mp-re kikapcsol, majd utána magátol visszakapcsol.
--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom
mod.: ja és a végeredmény
[link] [link]
Bár nem pont ide illő, de muszály volt megosztanom veletek.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Hát másabbak lehetnek az eredmények (háttérben futó progik, tálcán lévő cuccok, tűzfal, net, stb. ...) viszont az nálam max olyan 100 pontos eltéréseket eredményezett 2 különböző mérés.
Ha jól látom nálad majdnem 2k pont az eltérés.
Kezd kicsit x-aktás lenni a géped, főleg azok alapján amiket privibe írtál. -
mycso
veterán
Hát nekem továbbra is az eredményeid érdekesek.

Énsem értem ha kézzel állítod akkor miért csak olyan teljesítményt hoz, mintha alapon menne.
Amikor kézzel beállítod 250FSB-re, nézzél már egy memtest-et meg valami procigyilkoló tesztet mert szerintem annyi a baj, hogy valamelyik hibázik/kevés feszt kap. -
mycso
veterán
Szia a ram nem lehet a probléma, hiszen így visszaosztva 375MHz körül megy --> ezt egy 400-as ramnak tunia kell.
Bár történtek itt már érdekességek volt, hogy pont a visszaosztás miatt fagyott.
P.e.t.y.a. azt írja, hogy nála 230FSB-n még OK volt a proci alapfeszen, tehát az is lehet hogy pont most jött az az FSB ahol már feszt kell emelni.
Először is nézd meg úgy, hogy a procinak adsz egy nagyon kis feszt. -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Azért is írtam le érdekesség képpen, ha nemis tudja senki megoldani.
A 478-as asus lapomnál is volt ilyen %-os szarság és egyedül a 10%-nál indult el a többinél semmi, viszont kézzel ment méghozzá nagyon.
És mások tapasztalatai alapján is ez mondható el --> tehát ez az asus oc menü inkább csak dísznek van, viszont a mostani lapomnál fordult a kocka. -
mycso
veterán
Na kérdezek már énis.
Ezt eddig senki nem tudta megmagyarázni, bár nem pont p4 procituning.
Asus p5ld2-SE + C2D E6300.
A proci alapból 266FSB-n fut.
A biosban manuálisan 299FSB-ig tudom emelni az FSB-t, feszek emelése nélkül.
VISZONT felette /tehát 300FSB -->/ akármit állíthatok (feszek, időzítések, stb...) --> fekete képernyő, tehát a bootig sem jut el.
(természetesen a táp, ramok, stb... mind-mind bírják és megfelelnek a követelményeknek)
Ám az asusnak vannak a biosban elmentett OC profiljai:
10, 20, 30% és különböző FSB/ram kombinációs profilok pl.: 1333/733 (valami ilyesmi)
Itt nyugodtam állíthatom a 333FSB-re (1333/733) vagy 345FSB-re (oc 30%) és simán indul a gép, lefut mindenféle teszt.
Szóval ezt eddig még nem sikerült megfejtenem, hogy miért van sőt már 1-2 szintén hozzáértőt megkérdeztem és maradt a ''passz'' válasz.
Azért dobtam fel ide is, hogy hátha valamit összetudunk hozni ha meg nem akkor csak példaként, hogy ilyen is van.
Bár van egy olyan érzésem, hogy a lap lesz a ludas a dologban (csak nem értem, ha elmentett profilból megy akkor manuálisan miért nem) -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Egyszerű:
kell hozzá egy jó (stabil, tuningbarát, stb..) alaplap /nekem: asus p4p800-e dx ~285FSB is ment/
kell hozzá egy jó ram /nekem 1g Geil value DDR400@570MHz/
Hát a prociból sem árt egy megfelelő példány, de az már részletkérdés
no meg egy jó erős, stabil táp: /nekem egy 400-as Zalman volt annó/ -
-
mycso
veterán
válasz
Retekegér
üzenetére
A lapod tuningbarátnak mondható, tehát a procid mellé bőven jó.
A gondolatmeneted tökéletes, 3.5GHz-et azt még talán feszemelés nélkül is fogja bírni a proci, tehát lehet azt babrálni sem kell.
A ramodat konkrétan nem ismerem, de azt 700MHz-et talán még gyári időzítésekkel is tudnia kell (bár először megnézném, hogy a ram valóban tudja-e ezt az értéket) -
mycso
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Nagyszerű, ha van kedved végig csinálnál pár tesztet alap és 250FSB-n???
[link] itt leis töltheted a teszteket.
Kíváncsi vagyok egy 775-ös rendszer eredményeire is.
Ja és jöhet majd egy super Pi 1m eredmény is max órajelen.
mod.: Superman: még nem, de a miskolciban gaga mondott egy 17-es mag-ot 8k-ért.Csak ismerősöm akinek kell, most hét közepe-vége fele lesz pénze.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
Szia, valószínűleg a lapod tudná a szorzó visszaállítást, a procid viszont biztos, hogy nem!
Asszem sekli megválaszolta ennek az értelmét: [link]
Tehát igazából ha nagy tuner vagy akkor érdemes ilyen procit/lapot keresni, de ehez bika ramok is kellenek, hogy kitudd használni a teljesítményt.
Igazából ez energiatakarékossági szempontból lett kitalálva, de senki nem azért vesz ilyen procit, hogy takarékoskodjon vele, hanem hogy szanaszét tuningolja.
Egyébként szorzóállítás témában robyeger-et keresd, neki ebben több tapasztalata van. -
mycso
veterán
válasz
Birdie-
üzenetére
Szia, ha az asusnak a gyári cuccai nem működnek jól win alól akkor ne is erőltesd.
Már többször volt róla szó Pl: a Clockgen vagy Setfsb nevű progival tudsz win alól babrálni, bár én eleve utálom az ilyen win alól tuningolós dolgokat --> tuningolni csak biosbol az a tuti.
A másik kérdésedet pedig nem lehet megválaszolni, már ezt is többször leírtuk.
A lényeg, hogy terhelve ne menjen a procid 70 fok fölé, és azért 1.6v-nál ne nagyon adjál többet neki.
A többi az lutri. -
mycso
veterán
Szia, gyanítom nemis fog többet menni a procid mivel így amint látom elég sok feszt emeltél, hogy egyáltalán elinduljon (1.3x körül van az alapfesz amivel tudta a proci a 4g-t, és te 1.55-öt adtál, hogy elinduljon 4.2-n).
A hőfokok rendben vannak, mivel hűtöd a procit???? Szal így megrántve mik az idle és a 100%-ra terhelt procihőfokok???
Hát ahogy látom a ramod az megyeget elég jól, tehát azt nem kell bántani --> nem az lesz a hiba oka.
Ja igen még annyit, hogy nem 1:1-ben megy, hanem valamilyen szorzóval, ugyanis pl.: 4GHz, 250FSB-nél 1:1-ben 500MHz-en menne a ram.
Bár egy ilyet megnéznék, hogy átrakom 1:1-be és így stabil-e a 4.2GHz.
Esetleg a procinak még adjál egy kis feszt, bár ha hosszúzávon szeretnéd nagyobb frekin működtetni, akkor mindenképpen az alapfeszes 4GHz-et javasolnám.
A másik dolog, hogy a lapodat konkrétan nem ismerem, de szerintem azt is kizárhatjuk mert az a 260-270MHz FSB nem lehet akadály.
Tehát összefoglalava: a ramot nézd meg 1:1-ben a procival, nézd meg a proci hőfokait, egy kis plusz feszt még adj a procinak. -
mycso
veterán
válasz
Degradator
üzenetére
Jajj téged meg kihagytalak.

A D0 prescottok még erősen elsőszériásnak számítanak, tehát: nagyobb hőtermelés, kisebb tuningpotenciál /hozzáteszem: általában/
A lapod egy elég jó tuningdeszkának mondható /a leírásod alapján látom minden fittyfenét lehet a biosban állítgatni/
Ami fontos, ahogyan te is írtad az AGP/PCI freki fixre állítása. A ramok visszaosztása nem szükséges --> ez ram és tuning függő.
1, ha nem húzod annyira a procit /220-230FSB/ akkor lehet szükségtelen, mert a mezei 400-as ramok általában még a gyári időzítésükkel is kibírhatnak 440-450MHz-et.
2, Ha valami űbertuning vagy 466-500-stb..ramod van, akkor szintén nem indokolt a visszaosztás.
Én elsőkörben azt javasolnám, ha sima 400-as ramjaid vannak, hogy keresd meg mennyi a vége??? /hátha szerencséd van és bírja a megahertzeket/
Aztán jöhet a procituning.
Az, hogy meddig és milyen fesszel megy, hát... megmondani nem lehet.
Pl.: az én E0-ás prescottom/3E/ alapfeszen 3.75 körül ment 1.6v-al 4.1körül.
Egyébként a lényeg, hogy a proci 100%-ra terhelve ne lépje át a 70 fokot. -
mycso
veterán
válasz
Degradator
üzenetére
Hát a fene se tudja, lehet tényleg játékok alatt egy hangyányit az amd gyorsabb, a többivel viszont nem értek egyet, sőt egyenesen aztmondom, hogy : nem igaz!!!
-
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Hát ezt a p5p800-at nemigazán ismerem, hogy mennyire tuninglap.
Ami tény, hogy s478-ban talán a legjobb tunindeszka az Asus p4p800-e dx!!!!
Nekem tuning terén egyszer sem a lap volt a szűk keresztmetszet.
Látott már DDR1 ramot 600MHz-felett, FSB-t 280MHz környékén, olyan feszeket hogy csak na /vcore 1.95v
/stb...
Tehát a p4p800-e dx az egy igazi tuning deszka volt, viszont a többi verziója /p4p800, p4p800-se, stb.../ hallomásaim és tapasztalataim alapján nem voltak űbertuning cuccok.
Tehát a chipset megegyezet: i865PE --> de nem lehet igazán a chipset függvényében általánosítani, ezért nemtom, hogy mennyire jó a p5p800.
Miközben irogattam, kutakodtam cseppet --> hát általában azt olvastam, hogy jól ment vele a tuning.
Viszont amit Qkacka mondott, az én lapomra is igaz vol: ha 1:1-be tuningoltam, vagy netán a ramot szoroztam fel, úgy addig ment amíg valamelyik cucc be nem adta a kulcsot, viszont ha visszaosztottam a ramot, úgy már nemigazán szerette a tuningot --> tehát kell hozzá egy jó ram is. -
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
Hát valamiért nemkedveli a ramjaidat a lap, vagyis az időzítésükkel van valami baja.
Ugyanis a mam és a pm is a ramokat cseszteti, tehát ha auto vagy kikapcsolt állapotban vannak ezek a funkciók, akkor mehet a dc.
Bár érdekes.
Nemtudsz valakitől kölcsönkérni 2 ramot????
És a tiedet is megnézni egy másik dc lapban??? -
mycso
veterán
Hát az előbb beírt eredményeid szerint,
Standardban: gyorsabb a mem olvasás/írás/másolás
Turboban: viszont kisebb a késleltetés
Hát igazából fogalmam nincsen, hogy melyik beállítás a jobb.
Ezt valami összetettebb tesztel/játékkal lehetne eldönteni.
Esetleg pcmark, talán superpi ... -
mycso
veterán
AUTÓ= 7376ms, 5173ms 4809ms 81.8
STANDART= 7403ms 5217ms 4905ms 77,8
TÚRBÓ = 7362ms 5206ms 4851ms 72.2
Szerintem a standard eredményeid a gyorsabbak, kivéve a késleltetést.
Alapon, a turbo-nak kell a leggyorsabbnak lennie --> ami nálad a késleltetésben mutatkozik.
Ha alapon használod a cuccot, akkor maradhat turbo-n, ha viszont húzod, akkor csak a standard-nál fog aktív maradni a pat. -
-
mycso
veterán
A C0-ból 2 féle létezik, mind2 103w-ot fogyaszt és melegszenek is rendesen.
Bár, ha van egy jó coolered, akkor ez nem lehet gond.
Ami a jó hír, hogy ezeknek visszavehető 14-re a szorzójuk. /bár hogy tuning szempontjából kihasználjuk, ide is elkél valami jobbfajta ram/
A ram kérdés egyértelmű: Ha visszavan osztva a ram pl.: 250FSB-nél nem 1:1-ben megy 500MHz-en, hanem visszaosztva 3:4 , akkor 375MHz-en megy, tehát sokkal lassabb.
Magyarán, ha tuningolni akarsz és azt akarod, hogy értelme is legyen a tuningnak, akkor vagy addig húzod a rendszert, amíg a ramok bírják, legalább szinkronban /1:1/ vagy beszerzel olyan ramokat, amik 500 vagy felette is mennek, így azok bírni fogják szinkronban a magasabb FSB-t is.
Egyébként én csakis g1 steppingeset vennék belőle, és max 15-16k körül. -
mycso
veterán
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Na szóval: A p4 640, nem 3, hanem 3.2GHz-es és lga775 tokozású. Viszont Rgabor23-nak egy abit is7-e van, ami s478-as tokozású procikat fogad.
A northwoodmagos prociknak 512kb az L2 mérete a prescottoknak 1mb vagy a 6xx sorozatnak 2mb.
Azt, hogy milyen magos azért kérdeztem, mert ha ragaszkodik a nw-hoz, akkor arról lebeszélném, ha viszont prescott akkor ajánlanám neki a G1 steppingest, vagy az e0-ból azt amelyiknek kevesebb a hőtermelése.
Bár voltak a régebbi szériás 3.2E procik között olyanok, amiknek állítható volt a szorzója --> bár ezt inkább csak tuningőrülteknek ajánlanám, meg ehez már valami jó cooler is kell. -
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Azt láttam is, hogy a pci-e frekit fixáltad, de én nem is az kérdeztem, hanem a PCI-t.

A chipsetre érdemes rárakni valami coolert. /bár az abit nf4 chipset hűtését nem ismerem, asusnál adódtak gondok a passzív hűtés miatt --> fagyás, újraindulás, no tuning/
Tehát első lépésben próbáld meg, hogy fix pci és valami coolert a NB-re.
Lehet, hogy valamennyire jó de én azt írtam, hogy nem egy tuningdeszka /asus p5b/delux, giga ds3/4 stb i965, i975/
Az egy dolog, hogy más lapban mennyit ment és milyen fesszel, a te lapodban lehet csak ennyi a baj, hoogy feszt kell neki adni. -
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
Hát pont az a lényege ennek a QVL cuccnak, hogy abban leírják, hogy melyek azo a ramok/chipek amik tutira mennek dualban az adott lapban és tökéletesen működnek.
Tehát amelyik nincsen benne, azzal megeshet, hogy nemfog tökéletesen működni /bár elég ritka/.
Még azt a memtest dologt mindenképpen nézd meg, úgy hogy mind2 ram bentvan single ben, aztán duálban.
Kíváncsi vagyok, hogy mit ad. -
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
Ja azthittem a win sem jön be.
Magyarán, ha gyengébb időzítéssel hagyod DC-ben azaz 2.5-3-3-6 helyet 3-4-4-8, akkor is megmered a win?????
A ramon nincsen rajta, hogy mennyi a gyári időzítése???
Ha nincsen akkor a fentebb általam ajánlott CPU-z progival megnézheted az SPD fülnél, mind2 ramét. Természetesen a táblázat azon része érdekes, melyek a 200MHz alatt vannak. -
mycso
veterán
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Milyen lapban ment 4.3-at???
A te lapod az nem valami mega hc tuning lap.
3.5 felett feszt adtál a procinak, úgyse csinált semmit?
pci-t is fixre raktad???
Csökkentett mód nemis terheli meg annyira a gépet + egy csomó eszközt nem tölt be, tehát esetleg pont azt az ezközt sem indítja el, ami a restartot idézi elő. -
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
pityeszka
üzenetére
i865pe lapoknál a PAT tuning hatására kikapcsol.
A lapodnál, ha a biosban a performance mode menüt standardra állítod, akkor tuning alatt is aktív marad a pat.
Nézzd meg a lapod könyvében vagy a honlapon /QVL/, hogy ezt a tipusú ramot támogatja-e a lap DC-ben.
Illetve nézd meg a másik két foglalatban.
Időzítések nincsenek elbabrálva???
Ja és én a helyedben azért csak megnézném memtest86-al a ramokat.
mod.: látom közben Qkacka megelőzött
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Az a lapod van ami az adataidnál van???
P4P800S-X ????
Mert a honlapon ezt írja:
Overclocking Features:
- ASUS JumperFree
- CPU, Memory, and AGP voltage adjustable
- SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 266MHz at 1MHz increment
- Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed AGP/PCI frequencies.
- ASUS C.P.R. (CPU Parameter Recall)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom

![[kép] [kép]](http://jeghegy.uw.hu/celd22@39.png)

/stb...