Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
MortalVenoM
tag
Sziasztok!
Vettem 1 wifi routert, hálózatbe kötöttem a gépeket, 2t kábellel, 1et pedig wireless castlakozással, de a wirelesses nem tud a hálózatra csatlakozni. A másik 2 el tudja érni és azok rendben vannak, csak a wirelessel van gondom. Mi lehet a baj? -
k.krisz03
tag
Hali!
Adott egy SMC vezetékes router (IP: 192.168.2.1; 100-199-ig oszt IP-t), ADSL-t osztja szét. Erre kötöttem egy Conceptronic WLAN routert (IP: 192.168.2.199, 200-250-ig oszt), laptoppal csatlakozok rá. A WLAN routert statikus IP-re állítottam, ott pedig ezeket:
IP address assigned by your Service Provider: 192.168.2.199
Subnet Mask: 255.255.255.0
Service Provider Gateway Address: 192.168.2.1.
Addig minden ok, hogy a netet elérem vezeték nélkül is, de a helyi hálót már nem. Mit ronthattam el?
Előre is kösz!
Krisz
Ui: Az sajna nem megoldás, hogy csak a WLAN-t használjam, a vezetékest meg nem, mert a vezeték nélkülit néha hordozgatnám két külön hálózat között, és nem szeretném bolygatni állandóan azokat. -
törölt tag
Az azért nem jó mármint a fix, mert olyankor a router folyamatosan fenn tartja a kapcsolatót pingeléssel.. így éri el ,hogy ne szakadjon el, és nem biztonságos, hogyha az ember a gépnél sincs a neten meg mégis képviseli a routere... Fő a biztonság.
Azthiszem sejtem miért nem jött be az oldlaak jó része ,csak arra nem jövök rá hogy akkor bizonyos oldalak miért jöttek be. Arra gondolok, hogy a router úgy van beállítva, hogy on demand, de 5 perc tétlenség után bontja a kapcsolatot, és ennél a routernél ez akkor is müködik ha maga a gép müködik. A DANA-nál ez nem pont így volt. Amúgy az edmixnál nem értem ,hogy mi a különbség az ondemand, meg a continous között.
[link]
[link] -
Konflikt
addikt
Olyan routerre lenne szükségem, ami LAN és WAN között 100Mbit-et tud valójában.
A WAN-t is egy helyi hálóra kötném (koli háló), de fontos h 1 IP látszodjon a szobán belüli hálóból kifelé, emellett a 2 hálózat között 100Mbit maradjon meg. Wifi nem kell bele, arra van más, egy egyszerű, olcso router kellene.
Milyen router tudja ezt, mit tudnátok javasolni? -
shift+ő
senior tag
Érdekes hibába szaladtam bele.
Az alap: egyik épületből át kell lőnöm a netet egy másikba, nincsenek egymástól messze,
de sajnos nem túl jó a rálátás, mert egymáshoz képest sz@rul esnek az épületek és a a forrás és a cél helyiség. Eleinte egy Dlink DI-542 el adtam a netet, a vételt pedig egy régi laptopról lévén szó, USB-s küytüvel oldottam meg. Sajnos nem volt túl szerencsés, mert a D-Link elég gyenguska, az USB meg nem elég érzékeny, ezért voltak leszakadási gondok.
Kicseréltam az adót egy Liknsys 11 Mb-es routerre, ezzel jobbnak bizonyult a vétel, de még mindíg nem az igazi. Aztán történt valami, de nem tudom mi. A gép látta a routert, de nem tudott rá csatlakozni, nem kapott IP címet. Elegem lett a dologból, beraktam a vételi oldalra egy SMC bridget, ezzel csatlakztam a routerre. A beállításokat egy normálisabb laptoppal csináltam. Mikor kész volt, és az én gépemen ment minden, rádugtam a régi laptopot. És ugyan az, nem kap IP címet, az én új laptop kap, a régi nem. Újrahúztam az XP-t a régi laptopon, ugyan az. Erre a tulaj hozott egy korosztállyal fitalabb laptopot, és azzal is ugyan az. Hiába adok statikus IP címet a gépnek, a bridgel komunikál, a routerrel már nem. Mi lehet a gond? -
törölt tag
érdekes dolgot vettem észre, és nem tudom, hogy az új routernek van e hozzá köze.
Szóval:
A kiszolgáló nem található üzit ad a következő lapoknál:
www.wincustomize.com
baratikor.com
nyt.com ez a new york times oldala
nálatok müködnek ezek a szájtok most ? -
törölt tag
-
törölt tag
[link]
Az itteniek közzül kellene valamelyiket megadni? -
törölt tag
-
rdi
veterán
-
törölt tag
Helló!
Edimax BR-6104K Broadband Router-em van
[link]
[link]
[link]![[kép] [kép]](http://www.tomshardware.hu/network/06q2/060629/images/cheap_router_edimax_br6104k_product.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.tomshardware.hu/network/06q2/060629/images/cheap_router_edimax_br6104k_product.jpg)
;)
http://prohardver.hu/cikkek/2005-04-15/internetmegosztas_edimax_routerevel/
Lenne pár dolog amivel nem vagyok tisztában teljesen.
ADSL kapcsolatom van, és megy szépen a net, de nem tudom, hogy a DNS szolgáltatótól kapott kézikönyvecskében szereplő DNS-t megkell e adni, vagy felesleges?
A másik kérdés, hogy Battlefield 2142 illetve Battlefield 2-vel szoktam játszani, a tom hardware-ben van részletezve, hogy a portokat
''A BR-6104K legnagyobb erőssége a tűzfala. Az SPI kikapcsolható, a WAN ping pedig blokkolható. Az Application Layer Gateway (alkalmazás-rétegbeli átjáró) támogatása néhány meglévő alkalmazásra vonatkozik (például a Starcraft és a Quake 3 játékokra beállítva, így ez a funkció inkább a múltból maradt). A tűzfal a NAT-ot is engedi kikapcsolni, s ismeri az elterjedt támadásokat is, mint a Ping of Death, a SYN flood, és a port scan is.
A BR-6104K adminisztrációs felülete
Az UPnP alapból le van tiltva, de engedélyezhető, s a statikus és a triggerelt port forwarding is elérhető. A statikus 20 egyedülálló portot enged beállítani (külön publikus és privát port-beállításokkal), illetve 20 tartományt, TCP vagy UDP protokollal (vagy mindkettővel). A triggerelt változat 19 tartományt támogat (TCP, UDP vagy Mindkettő).
Az eszköz külön naplózza a rendszer- és a biztonsági eseményeket, így ezeket könnyen meg lehet különböztetni. A naplókat elmenthetjük, de e-mailezni nem tudunk. Az új üzenetek itt is a lista aljára kerülnek.
''
statikus és triggerelet formában lehet engedélyezni neki, szóval melyikkel kell?
[link]
ezt a listát engedi módosítani, és egyedileg testreszabni?
az uPNP-t alapból jól van letiltva ugye?
itt nyitottam neki egy topicot, mert a képeket ez a fórum nem jelenítette meg, szóval ha könnyebb nektek úgy segíthettek aez alapján is ;)
[link]
[Szerkesztve] -
piadex2
senior tag
Hello!
Ha 2Mbies internet hozzáférésem van, akkor miért van az, hogy egy 550-es celeronos gépen, amin zonealarm van, a pci-os hálókártyák (mind a d-link, mind a realtek) csak kb. 0,5Mbitet engednek át másodpercenként?
A többi gépen teljesen jó a net.
Kösz előre is a választ!
p. -
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
Azért mert nincs ilyen routerunk, csak tudjuk hogy lehet vele sávszélességet szabályozni.
Ha el hozod hozzám, és ha látom akkor be állítom neked. Több oldalt tele lehetne írni mire be állítanád. A Netlimiterrel sokkal 1xübb. Ha a 2. gép nem tölt akkor az övé a teljes sávszélesség, ha meg a másik is használja akkor vissza veszi, vagy veszed a sávszélességet. Bizalom nélkül ez nem müxik. Nálam 2 éve igy, megy gond nélkül. -
Krissz1984
csendes tag
válasz
Krissz1984
üzenetére
Mára miért hallgatott elmindenki akik tegnap olyan segítőkészek voltak?

-
hektor24
aktív tag
Üdv!
Egy D-Link DI-604-es routerrel van szétosztva a netünk. Ha veszek egy 30-40 méteres (még nem mértem le pontosan a távolságot) kábelt, akkor mekkora a jelveszteség? A net menne rendesen? A helyi hálózat lassabb lenne? Előre is köszi a segítséget!!!!! -
donw3ga
őstag
Sziasztok, a következő gondom van:
adsl (8Mbit/512) előfizetésünk van és egy dlink router osztja a netet, ilyenkor elég lassú net mert 1,5Mbit fölé nem megy a letöltési sebesség, viszont ha a router switchként funkcionál és egy adott pc-n létrehozok egy pppoe kapcsolatot és úgy csatlakozok a netre, akkor 8Mbit-tel megy a letöltés. Probáltam más routerrel is és ugyanez a hiba
Mi lehet a gond?
-
shev7
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
milyen routered van?
-
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
A rövid útmutatóban le van írva magyarul.[link]
[Szerkesztve] -
alexandrosz
aktív tag
Nekem egy Edimax-om van és ott a setupban van egy olyan menűpont, hogy ''QoS'', ahol szép szabályokat írhatsz, melyekben különféle korlátozások adhatók meg az egyes kliensek felé...nem tudom, ez a Zyxel-nél hogyan működik, valszeg hasonló lehet a helyzet.
-
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
Na ne má hogy ne legyen. A feletted lévő hszba (#1357) erről írnak:[link]
Nem kell olyan hamar hitetlenkedni. Amiről te nem tudsz, az még létezhet.
-
shev7
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
de van megoldas. Ahogy leirtad, netlimiternek hivjak.
Azt kene megerteni, hogy a hackeles nem ugy mukodik, hogy letoltesz, egy programot, megnyomod a gombot, es mar barmit megtehetsz akarmelyik gepen... -
Krissz1984
csendes tag
Számomra egy kicsit hihetetlen h ebben a világban van olyan h nins megoldás, de akkor marad a netlimiter!
Azért köszönöm! -
alexandrosz
aktív tag
válasz
Krissz1984
üzenetére
Ismerős probléma

Nekem is volt hasonló élményem (Wlan-os megosztás), az illető valamilyen furfangos letöltésvezérlővel operált és a router úgy látta, hogy Ő ''többen van'', s ennek megfelelően osztotta el a sávszélességet. A kultúrált megoldást választottam: eladtam régi, egyébként szuperul működő wlan routerem és beszerztem egy olyat, ami QoS-ben tudja a bandwith limit-et, beállítottam neki, ami járt és azóta nincs gond...kopp-kopp-kopp! -
shev7
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
megbeszeltetek vele, hogy ne terhelje le a teljes savszelesseget? ennek ellenere megis ezt teszi? En nem latok mas megoldast, huzd ki a kabelt a routerbol... egyreszt ezt nem lehet ''meghackelni'', masreszt ilyen szituban ez nem vezet sehova...
-
Krissz1984
csendes tag
Senki? Nagyon kéne!

-
Krissz1984
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
véletlen volt! bocsi!
-
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984
üzenetére
Max a router logba láthatod merre egerészik.
Mind 2 gépre NetLimiter Pro felrak, a progiban a remote adminna,l már láthatod, meg szabályozhatod a progik sávszélességét. Ez oda vissza müxik. Ha nálad a router és nem éred el a remote adminnal, akkor portokat letilt, kábel kihuz. stb..
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Valszeg javulni fog. Most néztem a routeremen csak 2 dBi nyereségü antenna van, de 1 szintel lejjebb is meg van a 108Mbps kapcsolat. (2 szintel lejjebb meg 24-36Mbps) Sztm először a routerra kellene fel rakni.
-
válasz
Krissz1984
üzenetére
Elég egyszer feltenni a kérdésed.
Köszönöm. -
Krissz1984
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem! 2en vagyunk egy routerteren, az albérlőnkkel osztjuk. És van egy sanda gyanúm, h nem mondja meg az igazat, hogy ő tölt vmit (akármit) amivel lehasználja a teljes sávszélünket! Nincs valamilyen mód arra, hogy az ő tudta nélkül bele tudjak kukkantani a gépébe, hogy mire használja föl a sávszélt? Vagy h mit csinál a gépen? Bármilyen megoldás érdekel! Előre is köszi!
Mod: Azt nem mondtam h ő wlanon van én lanon!
[Három az egyben.
Ne írd be többször.
köszönöm.
Viktor0610] -
Gordiann
őstag
-
Jelenleg kb. 15 centis antennáink vannak a routeren és a két WLAN-kártyán, Javulhat-e valamit a vétel, ha hosszabb antennákat használunk, mint pl. ezt: [link]?
-
Gordiann
őstag
Üdv!
Egy új kérdés:
ADSL 8Mb-es van itthon. Tök új a Win XP. Routeren keresztül jön a net.
1. Ha csak simán veszem a routerből jövő jelet, tök jól megy a net 600-700kb/s-mal.
Viszont nagyon gyorsan megszakad a kapcsolat!!! (pl FTP-n)
2. Van egy lehetőség: ''csatlakozok 2.szor'' is hogy létrehozok egy net kapcsolatot, és így nem szakad a kapcsolat.
Viszont 350kb/s-os max. sebessége van....
Ez miért lehet? Hogy tudnám helyrerakni?
Ehh.....meg is oldódott.... a win most tölti a háttérben a frissítéseket.... anélkül megy...
VISZONT: Akkor a kérdésem:
Miért szakad a kapcsolat, ha nincsen ''2. csatlakozás'' ??
[Szerkesztve] -
Gaben01
őstag
sajna azon már rég túl vagyok
A 2 gép látja egymást,de a megosztott mappákba nem tudok belépni.Engedélyeztem már a vendégfiókot,hálózatbeállítás varázslót futtattam (mindent ami az első hsz-ben van),megcsináltam az általad linkelt beállításokat is,de a pingelésnél elvérzik a dolog.Olyan,mintha a router nem engedné.Már átnyálaztam vagy 20szor a manualját,de nem lettem okosabb.Lehet hogy hagyom a francba az egészet.
Mindenesetre köszönöm a segítséget. -
Gaben01
őstag
Sajna már a ping-elős résznél elbukik a dolog.A DHCP Client List-ben a router látja mind a 2 gépet,tűzfalak kilőve,minden beállítást megcsináltam,mégse sikerül a ping-elés

Nem akarom elhinni hogy ez ennyire macerás lenne.Valószínűleg a router szivat,csak nem tudom hoy mit kéne még beállítanom/engedélyeznem. -
szkorhetz
őstag
semmi?
-
szkorhetz
őstag
na!
Szóval nekem olyan céges netem van hogy be kell írni a jelszót meg fel.nevet ha akaroki netezni.
De router konfignál már beírtam és így nem kell mindig beírni.
És ha csak simán router nélkül van akkor nem tok csatlakozni mert nincs olyan ikon.
Bent a cégnél még megvan az ikon meg beállítás és ott is ilyen a router meg hibája is van szóval onnan írtam hogy gyors!
és amikor kérted a képet már otthon voltam!
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
válasz
szkorhetz
üzenetére
Még 1 sebességmérés képet sem tudtál mutatni router nélkül, csak ezekez írtad:
úgy jó!
de, úgy gyors mint az állat!
router
nélküle nem akar mérni!
Oszt ilyenkor miből állapítod meg hogy mennyi a sebesség?
uj firmwarrel
Minden router gyártónak van honlapja, ott meg találod.
Mtu:fficial&client=firefox-a" target="_blank">[link]
Végül:[link] -
Lackó86
tag
Sziasztok!
NEKEM VAN egy ELADÓ Routerem Gyári bontatlan! SMC WBR14T-G egyébként!
108Mbps-es vezetéknélküli router 4 100Mbps-es porttal. wow Akit érdekel írjon bátran!
mailcímem: jambor_laszlo@yahoo.com további jó böngészést! bye! -
szkorhetz
őstag
semmi ötlet hogy gyorsulhatna a router?
-
Noxy
veterán
válasz
Macilaci457
üzenetére
Mondom kapcsold ki többször, vagy restartold a wint.
-
-
Noxy
veterán
válasz
Macilaci457
üzenetére
(általában sleep módból)
Nálam is csinálja néha, de én ki lököm a pmcia kártyát meg vissza, oszt má látja.
Sztm meg ha vissza viszed nem sleep módból fogják tesztelni. Ja meg azért nem árt néha a gépet ki kapcsolni.
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
Sziasztok, a következő problémára keresek megoldást.
Adott router: Asus 520g, Wlanon csatlakozok az internetre, win xp-n.
Pár hete amikor bekapcsolom a gépet (általában sleep módból), a vezeték nélküli hálózatoknál megjelenik a beállított néven a hálózat, térerő rendben, és azt írja, hogy csatlakozás: automatikus.
Csakhogy nem csatlakozik. Legalábbis percekig nem tud többet kezdeni a dologgal manuálisan sem. Addig viszont a routerhez adott device discovery program sem találja meg a routert.... azt írja nincs semmi a közelben (semmi Asus). De a win látja a hálózatot, ahogy az előbb írtam. Gondoltam, hogy a router döglik meg.... de ezzel a leírással nehéz visszavinni a boltba.
Reset volt, meg újrakonfig is. Mit tegyek?
Tippek? -
szkorhetz
őstag
hello van egy routerem (netgear).
most gyorsítotrták 4 megára a netet de nekem még mindig csak 1 megás!
mit lehet tenni akadályozhat valamit arouter?
kösz szépen! -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Az első hsz elolvasása és az ott leírtak többszöri végigcsinálásával sem sikerült megoldanom a dolgot.A felállás a következő:adott egy chello kábelnet és egy Belkin Wireless G router.Az asztali gép rendesen kábellel csatlakozik a routerhez, és van egy Acer notebook egy ASUS USB Wireless Network Adapterrel.Kapcsolat van,minden szép és jó a notebookon is.
Az asztali gépben van 2db hdd,összesen 5db partícióval,ebből 4-et (a rendszer partíció kivételével) megosztottam,ugyanis elő szokott fordulni,hogy nem férek oda a géphez a nejemtől
Ilyen esetekben jól jöhet ha a wireless kapcsolaton keresztül hozzá tudok férni a 4 megosztott partícióhoz.Na és itt jön a bibi,ugyanis kilőtt win-es tűzfal esetén se tudok belépni a megosztásba a notebookkal.A Commanderben,a meghajtó választásnál a Teljes hálózaton belül látja a 2 gépet,de az üzenet mindig ez: \\Asztali nem érhető el.Lehet nincs joga a hálózati erőforrás használatához. ... A hálózati elérési út nem található.
Mit rontok el?A segítséget előre is köszönöm. -
ssgt
csendes tag
Hello!
A következő lenne a kérdésem. Megoldható-e az, hogy egy asztali gépet és egy laptopot FireWire kártyán keresztül kössek össze? Az asztali gépben van a FireWire kártya, laptopban pedig csak egy FireWire kis csatlakozó van (olyan mint a DV kamerákon). A beállításokat, hogy kell végrehajtani ha azt szeretném, hogy az aszteli gép legyen a fő gép, és arról szeretnék fájlokat másolni a laptopra. Az internetet nem szeretném megosztani. Az asztali gépen Vista van a laptopon pedig XP. Ha hülyeséget kérdeztem akkor elnézést ilyet még nem csináltam! -
ivcsi86
tag
sziasztok. az lenne a bajom , h miután reseteltem a routeremet azota ha fennt vagyok a neten mind a 2géppel akkor mind a 2 gépnél 2percenént kiirja h ''Egy hálozati kábel nincs bedugva''(egy perc mulva meg megint fennt van),pedig rohadtul de be van dugva... mi lehet a baj?

elöre is köszi.
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
Van valakinek valami ötlete mit csináljak?
Internetet szeretnék megosztani az egyik gépről a msikba, de sehogy nem megy.
mindkét gépen SP2-es van, a varázslót kb 100x lefuttattam, kézzel is írogattam már ip-ket, van valakinek valami ultimate beállítása hogy a legkönyebb internetet megosztani?
Net - megosztógép - új gép (erre kéne a net).
Előre is big THX-.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

a cfosspeed zavart be,el is távolítottam az összes gépről, mindenkinek köszi a segítséget! 

Azért is kértem itt a segítségeteket!
előre is köszi!

Gubek-Einste
MaCS_70